!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai moja też mniej aktywna od wczoraj. W ciągu dnia jakieś leniwe przeciąganie się od czasu do czasu, dopiero wieczorem trochę bardziej aktywna. Np. teraz 😑 ale też bez szału porównując jeszcze kilka dni wstecz.
Ja dzis sobie uświadomiłam, że czuję się jeszcze niegotowa na poród 😐 niby wszystko mam, ale jakoś tak psychicznie niekoniecznie. Jak sobie wieczorem pomyślałam, że miałoby się to zacząć np. dziś to nie nie nie. 😐Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2020, 00:05
-
Totoro, moja właśnie taka się zrobiła mało aktywna że ja wczoraj byłam gotowa jechać do szpitala. Ale też jakoś się boję i tak odciągam w czasie. Z jednej strony już chcę bo te nieprzespane noce mnie dobijają a z drugiej ciągle mam poczucie że jeszcze tyle muszę zrobić zanim urodzę. Syndrom wicia gniazda level hard chyba.
Która jeszcze walczy ze zgaga? Bo ja już mam dość. Córa! Oddawaj matce żołądek!!! -
Wy się wkurzacie na dzieci, a ja na kota
skubaniec drze się w nieboglosy, żeby wyjść na pole, a samego go nie można puscic, bo spierniczy. Akurat musi wyjść jak jest turbo upał i ja np gotuję. Ewidentnie ćwiczy moja cierpliwość 🤦 jego miejsce generalnie jest u teściowej u góry, ale wystarczy że tam pójdę po np garnek to dran już ucieka do nas na dół i jest wielkie MIAUUUUUUU. Na kota mnie nerwy czasem poniosą, mam nadzieję, że do dziecka będę mieć więcej cierpliwości i nie będę się na niego wydzierać 🙈
-
erre wrote:Mnie męczy zgaga, zawsze tak niespodziewanie przychodzi
A myślałam, że jak brzuch opada, to tej zgagi już nie będzie... -
Mi też turbo zgaga w końcówce ciąży się pojawiła.
A ja jestem szczęśliwa, że dotrwalam do dzisiaj bo w końcu idę do fryzjea, a bałam się że jeszcze urodze i wizyta przepadnie. -
Mnie męczy nocą zgaga a w dzień mdłości.
Jeszcze 3 tygodnie do ciąży donoszonej. Odliczam dni i modlę się żeby wytrwać.
Też jeszcze mam sporo do zrobienia przed porodem ale nie chodzi mi o przygotowanie do przyjęcia młodego tylko o sprawy firmowe. Papiery do księgowej, zusy itd itd. Nie chciała bym musieć się o to martwić w szpitalu.
U dziewczyn w pokoju już ogarnięte. Jeszcze czekam na komodę na ubrania do drugiego pokoju no i zaraz zamówię drugi regał z pojemniczkami na zabawki i będzie sprawa ich rzeczy załatwiona. -
Wczoraj chwalil nocke...a dzis jakas masakra zgaga bol brzucha problem z oddechem i kolataniem serca .myslalam ze padne dzisiejszej nocy zalaczylam dwa wentylatoru otworzyłam balkon i blagalam o poranek
Dzieci chca dzis nad wode ale nie wiem czy ja podolam
Do tego szkola za chwilę ....lapie mnie korona stres po co ograiczamy kontakty nie chodze do sklepow by teraz przed samym porodem dzieci poszly do szkoly nos w nos w innimi
-
PLANOWE CC
Dziewczyny czy macir juz umowiony termin w szpotalu w ktorym tyg macie cięcie?
Ile wczesniej sie zapisalyscie.?
Bo moj wybrany szpital mowi ze wszytkonza wczesnie ze nie przyjma jeszcze zapisu i w sumie nie moglam sie dogadac na kiedy?
Dziwne 19.08 mam kolejna wizyte w Krakowie i wiem ze lekarka znow będzie krzyczeć ze wciaz nie mam. Terminu cc -
No wczoraj na wieczor to jeszcse jakies wzdecie czy huk wie co dostalam i autentycznie myslalam,ze brzuch mi peknie.. az w nocy drapalam brzuszek i dzis mam slady
skora taka napieta. Rozstepy nowe juz powylazily ale z tym to luz. Trudno. No i przyszedl ten etap,ze wlasciwie kazda z nas mowi,ze za chwile moze juz isc rodzic bo juz dluzej nie wytrzyma. Wiedzialam,ze tak bedzie hehe. Ja tez ieszcze ze 3tyg z malym haczykiem i wole rodzic bo pękne. Ja brzuch mam caly czas wysoko wiec mi coezko oddychac,w nocy tez na pol siedząco spie. Co do ruchow to u mnie tez przeciągania (czasem bolesne) niz kopniaki bo choc Szymi pewnie nie jest jeszcze jakis gigant to miejsca ma malo (a brzuchol taaaki duzy). Ech..
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Aina to chyba Ty powinnaś raczej pokrzyczeć na lekarkę, że nie dała Ci jeszcze skierowania. Jak zapisać na poród? 🙄 Sama masz zadecydować kiedy mają Cię ciąć?
Wszedł mi jakiś ból w krzyże i promieniuje do biodra, mam nadzieję, że to nie jakiś zwiastunDzisiaj ogólnie ciężko spałam, budziłam się co chwilę. Wentylator chodzi całą noc 😅
Pogoda ja też nie mam cierpliwości do kota, nasz w nocy goni za muchami, a od 6 tłucze się miską 😂 -
Aina, ale musisz mieć najpierw skierowanie od swojej lekarki żeby Cię zapisali 😊
Ja czekam na ktg☺
Dziewczyny, w nocy jak się obudziłam miałam taki lekki ból miesiączkowy i krzyża. Poszłam do łazienki na siku, położyłam się i przeszło. Wie ktoś co to? 🤣
W ogóle u mnie siku to jakaś masakra, robię z 6 razy w nocy na pewno, i nie zawsze po kropelce 🤦♀️ -
Ja dziś spałam jak zabita. Leki działały i nic mi się nie spinali, nic nie bolało. I na dodatek wstawałam tylko 3 razy na siku!
Sukces:D
Aina ja jeszcze się nigdzie nie zapisywałam ani nie mam skierowania ale z ginekolog już jestem umówiona na 24.09( czyli w sumie dzień po terminie z USG) albo na 28.09( czyli dwa dni po terminie z OM). Powiedziała że zależy od dzidzi, szyjki i łożyska i będziemy decydować bliżej terminu. Ale jak widać oba terminy są bardzo mocno zbliżone do terminu porodu. Chcą żeby dzidzia była jak najbardziej gotowa. Ale to moja pierwsza ciąża, a to chyba ma znaczenie -
Ja tez dzis mialam jeden dluzszy bolesny slurcz (takie twardnienie polączone z bolem okresowym i bylo dluzsze niz zwykle, musialam dlugo oddychac). Na siku Audrey tez chodze z 5razy(co 1,5h haha) a na noc celowo nie pije duzo. Ale spoooko,niedlugo to wszystko minie.Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
Eh, mi całkiem przeszła zgaga, w nocy mogę normalnie spać bez palącego przełyku. A wcale nie wstaje w nocy często na siku. To ja już nie wiem jak się ta mała ułożyła.
-
Skierowanie
Posiadam skierowanie od 2 tyg ale szpotal ma jakas dziwna postaw i szczerze jednoznacznie nie wiem kiedy i na kiwdy mnie zapisza
Lekarka w krakowie prosi bym sie zapisala na 36/37 tydzien
A szpital jakby sugeruje w terminie porodu lub tydzien przed.....nie wiem czy wytrwam do terminu bo bardzo bola okolice rany
L unb -
Audrey mnie też tak w nocy łapie. Miałam brać na noc nospe ale zapomniałam. Standardowo budzi mnie ból koło 3 w nocy. Ja chodzę tylko na jedno siku więc śpię dobrze
no poza bólami bioder i tymi bólami jak na okres
-
Nasza kicia też doprowadza nas do szału. Zawsze rano robi harmider. Zaczyna od mruczenia jak kosiarka, potem miauczący bełkot, a jak nikt się nie ruszy, żeby wypuścić na dwór, to zaczyna wywalać śmietnik, zrzucać pudła w garderobie, otwierać szuflady
Oczywiście kuweta w domu stoi czyściutka nieużywana.
Ale bardziej mnie do szału doprowadza, że kładzie się w łóżeczku dla drugiego dziecka albo na przewijaku. Na razie mam wszystko okryte, ale wolałabym, żeby się oduczyła
-
nick nieaktualny