!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Audrey dziwna. W Chinach pod statkiem siedzi Chiński policjant i pilnuje żeby broń boże noga nie zeszli że statku. A u nich wszyscy zdrowi... W Chinach jest ogólnie problem, ale w wieksOsci krajów jest bardziej problem z tym z tym że jak się schodzi ze statku to trzeba mieć zmiennika, a zmienić po przylocie do danego kraju musi mieć kwarantanne jeszcze 14 dniową. I to też trzeba w czasie zgrac. Przy takich dużych statkach to nie zawsze jest możliwe Boni nich ściśle się planuje jak długo statek może stać w porcie. W Europie już raczej problemu jej ma z zejściem, no ale on pływa po Azji i Afryce...
-
Dziewczyny ja w szpitalu. Wczoraj o 20 miałam ciśnienie 160/110 i ciężko mi się oddychało. Niby w szpitalu już 145/97 ale lekarze mówili że to dolne trzeba poobserwować i zobaczyć bo może łożysko się odkleić. I leżę pod ktg do tej pory. Wczoraj skończyłam 37tc i mają mi podać oxytocyne żeby zobaczyć zachowanie płodu. Jak będzie spadek tętna to rodzimy a jak będzie ok to prawdopodobnie zostawia mnie aż do porodu. Przeraża mnie leżenie tyle czasu 🤪 już tęsknię za córeczkami pierwsza noc bez nich 😩
-
Agnieszka a leczylas sie na nadcisnienie? Ja biore dopegyt 3×1 .
Katwie musze ze2 razy przeczytac jeszcze o tym zejsciu ze statku bo nie kumam.
Ja tez dolaczam do grona "ch*jowa nocka". W dzien spalam wczoraj do 18 i wiedzialam,ze szybko nie usne ale zeby do 4rano nie moc zasnąc? 😱 Mlody tancowal przez cala noc w brzuchuzasnąl ze mną a jak tylko sienobudzilam i poszlam do wc to juz sie wierci. I tak caly czas
poszedl by spac bo mnie wykonczą te przewroty w brzuchu
dzis u mnie 35tc czyli zaczynam 36
za 3tyg planuje isc na wywolanie o ile szpital mnie przyjmie.
Edit:tylko jeszcze zobaczymy wrazenia z wywolywania u Ouinai 😂😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2020, 10:58
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Agnieszka powodzenia, oby jak najszybciej do domku.
A córeczki z kim zostały?
Moja starsza córka rozumie że pojadę do szpitala żeby urodzić Maksia itd. ale młodsza przeżywa bardzo i też wtedy zostanie pierwszy raz bez mamy na noc więc dodatkowo mnie to stresuje. -
PAP leczyłam, też miałam.3x1. ja w ciąży z dziewczynami też miałam co.chwile.145/95 i było ok ale 160/110mnie przeraziło. Niby mogłam odmówić z przyjęcia ale mąż ma urlop akurat więc najwyżej wypisze się.na.wlasne zadanie w.pon lub wt. Dziewczynki zostały z mężem który na ten czas przeprowadził się do teściów 😂
-
Napisałam do lekarza przed podjechaniem i napisał że do szpitala mam jechać a mój mąż ginie w kuchni. Ja patrzę i mówię 'a co Ty robisz?' a on pakuje zmywarkę 😂 no ręce opadają, tym chłopom to trzeba wszystko grubymi literami mówić bo tak to jak we mgle chodzą.
-
Hej. U nas po obchodzie znów nic się nie dowiedziałam:/ wkurzam się już strasznie:/ nic nie wiem . Nic się nie dzieje. Nic mi nie mówią, nic mi nie robią prócz ktg:/ nic nie rozumiem;P.ale cóż... Urok weekendu i to jeszcze świątecznego. Na moje pytanie kiedy wyjde lekarz powiedział że jak mi się nudzi to on przyjdzie później i zatańczy:P
-
Ounai ja nie mogę, lada moment będziesz tulić malutką ❤️
Agnieszka współczuję wizyty w szpitalukciuki, żeby szybko się rozkręcilo i żebyś raz dwa wróciła z dzidziem do domu ❤️
Chmurka ale wesoły lekarz Ci się trafił 😑
Ja dzis totalny spadek formy. Spać mi się chce, zimno mi i jeszcze rwa kulszowa się odezwała 🙄
-
Chmurka, w weekend Cię raczej nie puszcza, nie nastawiaj się. Jak ja leżałam to też tak to wyglądało. Dopiero jak lekarze wrócili w poniedziałek to pozlecali dodatkowe badania i wypisuwali mnie we wtorek, a też mój pobyt był raczej fałszywym alarmem. Tyle chociaż, że ja mam ubezpieczenie na życie to chociaż kasę dostawałam za to
Zawsze masz opcję wyjścia na żądanie, ale nie robiłabym tego jeśli planujesz rodzić właśnie w tym szpitalu.
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Dokładnie, w weekend Cię nie wypuszcza.
A ta skracająca się szyjka to nie ma żadnej tragedii. Bo z tego co mówiłaś skróciła się o kilka milimetrów więc naprawdę na tym etapie to jest już naprawdę normalne bo w trakcie porodu szyjka nie skróci się nagle z 4cm do 0, tylko skraca się po trochu. Bardzo dużo rozmawiałam z położna i lekarzem na temat szyjki i tak mi to tłumaczyli. Z bólami mówili to samo.
Zresztą są tu dziewczyny które mają takie bóle i niektóre maja prawie zerowe szyjki i chodzą normalnie.
Oczywiście rozumiem dlaczego zgłosiłaś się na ip no ale już nie wiem po co Cię trzymają skoro nic się nie dzieje a na ktg nie widać skurczy. Bo gdyby coś się działo to na pewno oni też by działali, więc też nie masz się co martwić 😊
No w każdym razie do poniedziałku i tak musisz wytrzymać 😊
Jestem ciekawa co Ci powiedzą w poniedziałek 😊 -
U mnie były spadki tętna po teście z oxytocyny i zakładają mi zaraz cewnik faleya czy jakoś tak bo szyjka zamknięta 3cm i będą indukować poród. 😩 Już skurcze co 3min po kroplówce
Anika, katwie27, Ounai, Leeila26, Chmurka, Krokodylica, joana, maja2024 lubią tę wiadomość
-
pap86 wrote:Kurde to wrzesniowy temat a wy tu chcecie wszystkie w sierpniu rodzice?
to tylko ja i krokodylica i chmurka urodzimy we wrzesniu?
Jeszcze ja mam termin na 27 września ale liczę ze troszkę wcześniej postanowi wyjśćMikołaj❤
3× aid nieudane abovo Lublin
Rok 2019 0% morfologia
InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
6 zapłodnionych-5 blastek
23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
Czekają ❄❄❄
10.01 transfer 4AB
5dpt kreska na teście
10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
7.02-28dpt 0.62mm ❤
13.02- 7t4d 1.3cm😍
26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙
MTHFR 6777C-T hetero
PAI- 1 4G homo