!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Chmurka, w końcu coś wiadomo 👍
Dave, hemoroidów co prawda nie miałam ale moja mama miała i mówiła że to akurat czuć. Za to ja miałam owsiki, pamiętam jakby to było wczoraj a było to 6 lat temu w wieku 21 lat, prawdopodobnie załapałam pracując w restauracji. Swędziało jak cholera, łatwo sprawdzić. Robisz kupę i obserwujwsz czy nie ma tam białych wijących się robaczków (takie małe glisty), jak nie jesteś pewna to weź trochę papieru albo czegoś i rozgnieć kupę (no sory za dosłownosć ale jak oddasz próbkę do badania to robią to samo) i zobacz. Jak już Cię swędzi tak bardzo to już powinno ich być dużo i powinny być widoczne. Jeśli to owsiki to dostaniesz tabletki, które powinien wziąć każdy domownik, a po dwóch tygodniach trzeba wziąć kolejną dawkę (bo jaja są w środku i wtedy się wykluwają). A że wystarczy się podrapac i czegoś dotknąć to każdy z łatwością może złapać. Jak ja miałam to mój jeszcze wtedy nie mąż też musiał brać. No i jak to owsiki czeka Cię wyparzanie pościeli (bo jaja giną tylko w wysokiej temperaturze) i sprzątanie chaty. Mi na szczęście minęło po pierwszych tabletkach.
A był to taki wstyd jak poszłam do lekarza i powiedziałam że mam owsiki 🙈 na co ona że to nie wstyd bo tak naprawdę nawet w sklepie mogłam je złapać.
A na swędzenie to smarowalam wazeliną, kremem Banino, w każdym razie czymś tłustym i grubo, żadne nasiadówki z tantum rosa nie pomogły.
A ja nie spałam, łapały mnie takie skurcze nóg i taki ból bioder że masakra. Chyba wezmę magnez ma to 🤔
Od wczoraj Mała tak mi naciska szyjkę że prawie przy każdym jej ruchu kłuje mnie w pochwie, też masakra, a gdzie tu skurcze dopiero🤦♀️ jestem ciekawa mojej środowej wizyty. Już wcześniej tak naciskała ale teraz już przegina 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2020, 10:04
Dave87 lubi tę wiadomość
-
Leeila26 wrote:U mnie też się wyciszyło, wzięłam no-spę i poszłam spać 👍
Dave spróbuj może na początek Tantum Rosa. Nie wiem czy pomoże, ale ulgę w swędzeniu powinno przynieśćHemoroidy chyba byś czuła i byłby problem z dwójką.. a to tak bardziej w środku czy na zewnątrz? Może Cię po prostu ,,obszczypało"?
Kroko współczuję, zdrowia dla córeczki ❤️
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Audrey wrote:Chmurka, w końcu coś wiadomo 👍
Dave, hemoroidów co prawda nie miałam ale moja mama miała i mówiła że to akurat czuć. Za to ja miałam owsiki, pamiętam jakby to było wczoraj a było to 6 lat temu w wieku 21 lat, prawdopodobnie załapałam pracując w restauracji. Swędziało jak cholera, łatwo sprawdzić. Robisz kupę i obserwujwsz czy nie ma tam białych wijących się robaczków (takie małe glisty), jak nie jesteś pewna to weź trochę papieru albo czegoś i rozgnieć kupę (no sory za dosłownosć ale jak oddasz próbkę do badania to robią to samo) i zobacz. Jak już Cię swędzi tak bardzo to już powinno ich być dużo i powinny być widoczne. Jeśli to owsiki to dostaniesz tabletki, które powinien wziąć każdy domownik, a po dwóch tygodniach trzeba wziąć kolejną dawkę (bo jaja są w środku i wtedy się wykluwają). A że wystarczy się podrapac i czegoś dotknąć to każdy z łatwością może złapać. Jak ja miałam to mój jeszcze wtedy nie mąż też musiał brać. No i jak to owsiki czeka Cię wyparzanie pościeli (bo jaja giną tylko w wysokiej temperaturze) i sprzątanie chaty. Mi na szczęście minęło po pierwszych tabletkach.
A był to taki wstyd jak poszłam do lekarza i powiedziałam że mam owsiki 🙈 na co ona że to nie wstyd bo tak naprawdę nawet w sklepie mogłam je złapać.
A na swędzenie to smarowalam wazeliną, kremem Banino, w każdym razie czymś tłustym i grubo, żadne nasiadówki z tantum rosa nie pomogły.
A ja nie spałam, łapały mnie takie skurcze nóg i taki ból bioder że masakra. Chyba wezmę magnez ma to 🤔
Od wczoraj Mała tak mi naciska szyjkę że prawie przy każdym jej ruchu kłuje mnie w pochwie, też masakra, a gdzie tu skurcze dopiero🤦♀️ jestem ciekawa mojej środowej wizyty. Już wcześniej tak naciskała ale teraz już przegina 😂a w przyszłym tyg jak w końcu mi się uda to zrobić to zasniose kal do badania
Starania od 2013 r
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
21/22.01 krwawienie
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
Walczymy dalej 💪 -
Dave ja miewam identycznie już od dłuższego czasu. Potrafię do krwi tam się rozdrapac. Generalnie to mi pomaga tamtum rosa, krem pimafucin, lanolina( meeega ulgą bo super odbudowuje uszkodzony naskórek) i sudocrem. To mój zestaw ratunkowy. I ogólnie często się podmywać. U mnie jest to mini zewnętrzny hemoroidzikale upierdliwy jak cholera. Prawie go nie czuć pod palcem ale właśnie swędzi i piecze. Cholerstwo straszne. Dbaj też żebyś nie miała infekcji intymnej bo wtedy to już w ogóle swędzi i tu i tu bo ten hemoroid się wtedy też podrażnia.
Aaa i jak rozdrapiesz to octaniseptem sobie psiknij. No i hamuj się z drapaniem bo choć wiem że to trudne to im bardziej się człowiek drapie tym gorzejDave87 lubi tę wiadomość
-
Ancys co to woda ryżowa?
Kiedy robię jej marchwiankę z ryżem nie chce jeść. Daję im probiotyki i tyle, bo tak naprawdę nie rzygała, je, apetyt ma. Tyle co w nocy ją naciąga. A starsza trzy dni narzekała że ją brzuszek boli ale też bez biegunki itd. Mnie goniło do kibelka dwa dni.
No sama nie wiem co to ale oby już się skończyło. -
Dave, oprócz owsików i hemoroidów może to być też np odparzenie, jest ciepło więc też możliwe. Możesz też wziąć lusterko i zobaczyć jak to wygląda tam. Bo jak owsiki to swędzi Cię z zewnątrz dlatego że one pełzają koło rowka.
I jak Chmurka mówi, musisz się hamować z drapaniem bo możesz się zabawić infekcji pochwy jeszcze a wtedy to już w ogóle masakra.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2020, 10:22
Dave87 lubi tę wiadomość
-
A z maści to można spróbować z Hydrokortyzonem, ewentualnie Clotrimazolum (to głównie na grzybice, ale działa przeciwświądowo). Miałam też takie swędzenia tyłka, ale wcześniej i samo przeszło
Zbadaj kał, bo to końcówka to lepiej mieć czyste podwozie
Mnie też nad ranem złapał skurcz lewej łydki.. trzymało chyba z pół godziny. No i było po spaniu..
Chmurka super, wreszcie ktoś Ci udzielił jakiś informacjiDave87 lubi tę wiadomość
-
Dave87 wrote:A ja mam od wczoraj mega problem a mianowicie swędzenie odbytu ale tak że nie mogę funkcjonować bo najchętniej bym się zadrapala na śmierć
moja gin pisała że może to hemoroidy takie pierwsze stadium albo owsiki ( w co watpi)😱 w pon lub wt idę na badania ale do tego czasu chyba niewyrobie. Miała może któraś z was takie swędzenia ? Jakieś porady czym smarować ,myć itp ? Żeby trochę ulżyć
Dave polecam neofitoroid, to jest na hemoroidy, bezpieczne w ciąży i przy kp, łagodzi świąd.Dave87 lubi tę wiadomość
-
Krokodylica woda z obgotowanego białego ryżu 😁
Gotujesz długo ryż aż zaczyna się robić kleik, możesz dać samą wodę do picia albo tą papkę, w każdym razie wyrównuje to fajnie naturalna florę bakteryjną w żołądku.
Wodę możesz rozcieńczyć jak wyjdzie zbyt gęsta, ja córce podawałam strzykawka jak syrop bo inaczej by nie wypiła.
Mi polecił taka metodę pediatra 😀 -
Chmurka wrote:Dave ja miewam identycznie już od dłuższego czasu. Potrafię do krwi tam się rozdrapac. Generalnie to mi pomaga tamtum rosa, krem pimafucin, lanolina( meeega ulgą bo super odbudowuje uszkodzony naskórek) i sudocrem. To mój zestaw ratunkowy. I ogólnie często się podmywać. U mnie jest to mini zewnętrzny hemoroidzikale upierdliwy jak cholera. Prawie go nie czuć pod palcem ale właśnie swędzi i piecze. Cholerstwo straszne. Dbaj też żebyś nie miała infekcji intymnej bo wtedy to już w ogóle swędzi i tu i tu bo ten hemoroid się wtedy też podrażnia.
Aaa i jak rozdrapiesz to octaniseptem sobie psiknij. No i hamuj się z drapaniem bo choć wiem że to trudne to im bardziej się człowiek drapie tym gorzej
Starania od 2013 r
21/22.01 krwawienie
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
Walczymy dalej 💪 -
Chmurka wrote:Dave ja miewam identycznie już od dłuższego czasu. Potrafię do krwi tam się rozdrapac. Generalnie to mi pomaga tamtum rosa, krem pimafucin, lanolina( meeega ulgą bo super odbudowuje uszkodzony naskórek) i sudocrem. To mój zestaw ratunkowy. I ogólnie często się podmywać. U mnie jest to mini zewnętrzny hemoroidzikale upierdliwy jak cholera. Prawie go nie czuć pod palcem ale właśnie swędzi i piecze. Cholerstwo straszne. Dbaj też żebyś nie miała infekcji intymnej bo wtedy to już w ogóle swędzi i tu i tu bo ten hemoroid się wtedy też podrażnia.
Aaa i jak rozdrapiesz to octaniseptem sobie psiknij. No i hamuj się z drapaniem bo choć wiem że to trudne to im bardziej się człowiek drapie tym gorzej
Starania od 2013 r
21/22.01 krwawienie
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
Walczymy dalej 💪 -
Dzięki dziewczyny za wszystkie rady. Będę próbowała co się da żeby pomogło 🙏
Starania od 2013 r
21/22.01 krwawienie
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
Walczymy dalej 💪 -
Agnieszka ciagle trzymam kciuki! Oby cos siw ruszyło.
Co do dolegliwości ze swedzeniem, moze sprobiwac zwykla mąkę ziemniaczana? To swedzenie ogolnie jest uciazliwe. Mnie wczoraj tak zlapalo na brzuchu wieczorem. Myślałam ze mi go rezerwie. Do tego stopy mnie teoche siedziały ale przeszło. Ogolnie ja jestem z ttch co nie lubią sie balsamowac, ale w tej ciazy jednak yego pilnuje i jak mam jakis dzien ze nie mam siły jeszcze sie balsamowac to nie ma bata, nusze bo nie zasne, wszystko mnie swędzi, nusze nawet stooy posmarowac.
Co do rozlaki z dziecmi to nie ma czego sie bac. Moj syn zostal beze mnie na noc dopieor jak miak 2 lata i 7 miesięcy. Pojechalam na wyjaD integracyjny z pracy od czwartku do niedzieli. Myslalam ze jak wroce do somu to rzuci sie na mnie z radoscia a wcale nie byl zainteresowany moja osoba.
U mnie dzisjaj ciaza donoszonaZaczynamy 38 tydzien ciazy. Niewiarygodne ze tak to zlecialo. Mama zabrala mojego syna di taty na ryby nad wode a ja mam cisze i spokoj i planow na robote pelno.
-
Dave Tantum rosa w zależności, czasem moczę wacik w roztworze i się podcieram a czasem np pod prysznicem tak jakby z kubeczka sobie polewam na dłoń i tak jakby się podmywam;)
A lanolina ta do sutków;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2020, 11:32
Dave87 lubi tę wiadomość
-
Agnieszka91 wrote:Założyli mi wczoraj cewnik faleya i nocka tragiczna. Skurcze się nasilają a szyjka cały czas zamknięta u długa. Masakra. Teraz dali oxytocyne ale jak nic nie da to dalej będę leżała pod obserwacją. 😨
Agnieszka, trzymaj sie. Mi przy synku cewnik zrobił 2 cm rozwarcia i to wszystko. Średnio miło to wspominam: weszłam do gabinetu wyprostowana itp, a wyszłam zgięta w pół i byle do lozka skręcić sie w kuleczkę.
-
Krokodylica wrote:Ancys to wiem, ja robię taki tylko z dodatkiem startej marchewki, w formie zupy, ale moje dziewczyny nie chcą tego jeść.
Mąż wziął dziewczyny na podwórko żebym mogła się zdrzemnąć trochę odespać nockę a ja co, leżę jak ciul i nie mogę zasnąć.
Z marchewką jeszcze nie robiłam 😁 za to papkę podaje z jagodami ale to jak już biegunka króluje 😉
Oby udało Ci się trochę dychnąć 😁 -
Dziewczyny a używała któraś pianki ginexid ? Bo mam taką spakowana do szpitala i myślałam że mogę też jej użyć na te swędzenia ale nie zrozumiem sposobu użycia że po użyciu spłukiwać woda ??? To mam sobie psiknac a potem spłukać to co psiknelam?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2020, 13:09
Starania od 2013 r
21/22.01 krwawienie
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
Walczymy dalej 💪