!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Joana gratulacje! No kawal chlopaka rzeczywiście
zastanawialam sie wlasnie cxy bedzie przeszacowana waga jak u Ounai. Trzymajcie się
-
Ata, brawo! Elena, piękne imię ☺
Joana, gratuluję, w końcu masz swojego małego kolosa w ramionach 🥰
Dziewczyny,obyście szybko doszły do siebie 😊
U nas nie ma w szpitalu zzo.
Ktoś pisał o bólu miesiączkowym, ja się w nocy dzisiaj z takim obudziłam. Nie mocny, ale był, potem przechodził i znowu, na dodatek pachwiny zaczęły mnie boleć. Już się w nocy wystraszyłam że może to skurcze. I o Boże pomyślcie że jestem walnięta ale pierwsze co pomyślałem to to, nie nie pójdę dzisiaj przez to na paznokcie 🙈😱🤦♀️ ale przeszło a paznokcie zrobione 👍 w sumie nie wiem czy to nie byli na kupę bo rano miałam rozwolnienie.
Ktoś wczoraj albo w środę pytał o lampkę nocna taka do karmienia. Dzisiaj kupiłam w pepco taką na stolik nocny, ładowanie na USB, 3 rodzaje światła i takie na jakim mi zależało- takie fajne przytłumione. Także polecam. Za jedyne 39 zł.
-
Pap u mnie na czczo z reguły były ok, a problem właśnie po posiłkach. Teraz widzę poprawę (mogę np. zjeść na śniadanie serek wiejski i całe jabłko! Albo na drugie kawałek grahamki). Dziś wyjątkowo na czczo miałam 93, ale to przez to, że córka jazdy od rana urządzała i wstałam 6.30 a udało mi się zmierzyć dopiero przed 8, zdychalam już z głodu 😑
-
Joana, wow, ale syna wychodowałaś! Gratulacje.
Ata, Twoja waży dokładnie tyle samo co moja ale ile dłuższa. Ona musi być jak patyczek, bo moja już chudzinka.
Ja dziś weszłam w swoje spodnie (3 dni po porodzie). Mam nawał, jestem przeszczesliwa bo baaardzo chciałam karmić i bałam się że znowu pokarm mi zaniknie dwa tygodnie po porodzie jak u syna. Udało się póki co bez laktatora, ale jutro sobie zacznę odciągać żeby zrobić troszkę zapasów.Anika, Domi1995, Audrey, Pogoda, Dave87, Ptysio, Krokodylica, joana lubią tę wiadomość
-
Audrey, ja rodziłam pierwsze z zzo, drugie też chciałam ale lekarz mnie zrobił w balona ile zwiększył rozwarcie tak, żebym nie mogła już wziąć i mogę jedno powiedzieć - bez zzo idzie dużo szybciej. Prawda jest taka, że przez to że Cię boli skupiasz się bardzo mocno na współpracy z położna i rozwarcie szybciej postępuje, a później lepiej ogarniasz wypieranie dziecka.
edka85, Pogoda lubią tę wiadomość
-
Człowiek na chwilę wyskoczy na zakupy a tu takie rewelacje 🙉😄
Ata gratulacje, super że się udało urodzić naturalnie 😀
Joana dla Ciebie także gratulacje!
Mam nadzieję, że się tulicie mimo wszystko 😀 Adaś dorodny 😁
Edka w końcu nie bez powodu mówi się że chłopaki to takie mami synki 🤭🤪😜😂 może Adaś Joany zmobiluzuje chłopaczków do działania... -
Ata, gratulacje udanego vbac! Niech się córunia zdrowo chowa 💚
Joana, gratuluję, jaki długaśny Adaś!! Dużo zdrowia i wracaj szybko do formy 💚
Ktosiowa, super, że mała zdrowa, kamień z serca!
edka85 wrote:Mamy już 6 dziewczynek i tylko dwóch chłopców. No chłopy czas wychodzić!
-
pap86 wrote:Dave rozumiem. W Wawie jednak daja zzo(chociaz jest 1szpital z3st referencyjnosci,ktory wywiesza kartke dla rodzacych,ze w dniach takich a takich nie zapewni zzo bo nie ma po prostu anestezjologa a to szpital typowo polozniczy 😂)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2020, 14:05
Dave87 lubi tę wiadomość
-
KotkaPsotka3 wrote:Ktosiowa gratulacje!!!
Nie zaluj bo dalas dziecku najlepszy start z mozliwych!
A widzialas juz swoje pierwsze dziecko? Ja doznalam szoku jak nagle moj maluszek zrobil sie gigantem. I te wielkie rece!
Jak porod jest w miare krotki to da sie przezyc bez zzo. Ale nigdy nie wiadomo jak bedzie dlatego ja tez bym nie poszla do szpitala bez zzo 😱
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
ata89 wrote:Nasza córka Elena przyszła na świat 28.08.2020 o godz. 8.44
3520g. 59 cm. 💜
Udało się urodzić naturalnie po cesarskim cięciu.
Było ciężko, ale uczucie gdy Mała była już na moim brzuchu nie do opisania!
Starania od 2013 r
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
21/22.01 krwawienie
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
Walczymy dalej 💪 -
joana wrote:Ata gratulacje ❤
Kochane nadrobie moze pozniej...
Adas przyszedl na swiat o 10.30 przez cc.
10/10 4460 kg, 60cm. Główka 37cm.
Wszystko z nami dobrze 😊
Jest cudny 😍💙
Starania od 2013 r
21/22.01 krwawienie
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
Walczymy dalej 💪 -
ata89 wrote:Nasza córka Elena przyszła na świat 28.08.2020 o godz. 8.44
3520g. 59 cm. 💜
Udało się urodzić naturalnie po cesarskim cięciu.
Było ciężko, ale uczucie gdy Mała była już na moim brzuchu nie do opisania!
Ata to super !!!Gratulacje 👍☺️
Piękne imię🌸 -
Ptysio wrote:Ja po wizycie szyjka zamknięta, tylko jakiś antybiotyk na leukocyty dostałam, ktoś brał?
-
nick nieaktualny
-
Audrey ale się uśmiałam z tych paznokci.
Dobre to było.
Mój synek niech jeszcze siedzi, niech go nikt nie mobilizuje do wyjścia.
Z jednej strony mam dość, czuję się fatalnie i chciała bym urodzić a z drugiej wiem że jeszcze za wcześnie i muszę wytrzymać. Śmieję się że najpierw muszę dzieci do przedszkola posłać a potem mogę rodzić.
U mnie w szpitalu też nie ma znieczulenia.Ptysio lubi tę wiadomość