🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
@Paula u nas podobnie jeśli chodzi o miejsce, w tym roku były plany na rozbudowę domu, właśnie o dodatkowe dwie sypialnie, plany od projektanta mamy, zgody w sumie też, mieliśmy teraz załatwiać kredyt.
Ale nie odważę się na rozbudowę w tym roku, bo nie wyobrażam sobie wrócić z maleństwem na plac budowy/remontu… postanowiliśmy że odświeżymy to co mamy i na ten czas z sypialni zrobimy pokój dla synka, a my przeniesiemy się na ten rok do salonu i tam też ustawimy łóżeczko.. jakoś przez rok się wytrzyma 😊
@Kasia a może porozmawiaj z lekarzem o tym i chociaż dostaniesz jakieś kroplówki na wzmocnienie? Moja przyjaciółka miała też hardcorowe wymioty (takie jak opisujesz) i też była taka słaba, bo co zjadła to wymioty.. i dopiero kroplówki ją trochę zmocnily.
Co do nawilżenia gardła to ciepłą wodą z łyżką miodu super działa, wiem co mówię, bo sama się teraz na gardło ratuje a miodu nienawidzę 😅 -
Dziewczyny, wczoraj spróbowałam po podpowiedziach Gemini zjeść garść orzechów na noc i... cukier 87 na czczo! A wcześniej miałam 100, 104,110 i takie wartości. Ale jestem szczęśliwa! Może odsunę w czasie tą insulinę.
Ninia, zdarza Wam się wynajmować to mieszkanie czy tylko dla siebie macie?
Wczoraj mi zimno było, włączyłam sobie na chwilę klimatyzację w sypialninżeby dogrzać i... zapomniałam wyłączyć. W dodatku uchyliłam drzwindo sypialni, żeby córka mogła spokojnie w nocy przyjść. Mąż rano patrzy a tu żonabgrzeje chałupę przez całą noc klimą na 25 stopni. No Baby Brain!
Olo323 lubi tę wiadomość
-
A co do fabryki, ja jak się dobrze skończy już bym zamknęła, mój mąż z rodziny gdzie każdy wielodzietny chciałby 3 dzieci, nawet teraz mówi że już wie że chce jeszcze jedno 😅 ale myślę że tu się nie dogadamy 😅
-
Mnie płeć jest obojętna, ale jeśli teraz byłaby dziewczynka to myślę, że na 100% byłoby to drugie i ostatnie dziecko. Po prostu czuję, że jak będzie drugi chłopiec, to za jakiś czas pojawi się u mnie w głowie głos "spróbuj jeszcze, może będzie dziewczynka" 🤣 i ogólnie ja jestem stosunkowo młoda, 30 lat skończę w grudniu, więc nie wiem, co mi odbije przez te jakieś 10 lat, kiedy natura będzie mi jeszcze pozwalała na rozród 🙈😅
-
Dla mnie to jest na sto procent ostatnie dziecko jeśli wszystko pójdzie dobrze... zawsze chciałam mieć trójkę , jednak z powodu problemów z kręgosłupem (jestem po dwóch operacjach) myślałam że się nigdy na to nie zdecyduję już. Nadal uważam że to dość samolubne z mojej strony.. ale ta chęć , pragnienie rodziny zwyciężyła. Mam nadzieję że dobrze się do tego przygotowałam.
A ja dzisiaj spałam 12 godzin 😳 i w końcu się wyspałam 😂 -
A co do wakacji mamy właśnie taki problem i zagwostke, bo chcielibyśmy jeszcze gdzieś z synkiem jechać żeby nie zabrać mu wakacji w tym roku.
Ale planuje do końca kwietnia pracować, właściwie wziąć w dwa ostatnie tygodnie kwietnia urlop (i później już wziąć zwolnienie) i gdzieś jechać.. nigdy nie wybyliśmy poza Europę, a żeby w kwietniu załapać się na ciepełko i piasek, bo synek to chce morze i piasek, to zostaje chyba turcja? Egipt odpada bo boję się że gdzieś synek łyknie wody przy myciu zębów czy myciu buzi, o siebie też się lekko cykam 😅 -
Ouani to udanego wyjazdu ❄️☃️
I tak czytam i myślę że to ja jestem z tych tu u nas nielicznych która będzie miała pierwsze dziecko.
I nie wiem zależy jak to wszystko u nas się potoczy czy się zdecydujemy na drugie.
Na ten moment marzę o tym jednym maleństwie zdrowym i tylko to mi w głowie🤗
Oczywiście tak poprostu Wam zazdroszczę już tej gromadki 🧑🧑🧒🧒 -