X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡
Odpowiedz

🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡

Oceń ten wątek:
  • Flora96 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ounai twoj syn uczy się programowania zdalnie? Chodzi na jakiś kurs? Podpytuje, bo mój mąż właśnie uczy dzieciaki programowania ale w Robloxie 😄

08.24 6tc 💔
    11.25 cb 💔
    12.25 ⏸️🥹

preg.png
  • Yennefer# Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Haha jak moja babcia, godzinę przed porodem wychodziła po drabinie na strych wieszać pranie.

@Yennefer, moge zapytac czy dobrze rozuniem, ze jestes lekarzem?

.

Tak, ale na ginekologii i dzieciach się nie znam 😂

Byłam dzisiaj z moim małym w mieście wojewódzkim obok nas, u laryngologa. Miał duży przerost migdałków , w sumie nie wiadomo skąd, chyba taki odczyn po infekcjach brata, bo on jako tako nie chorował. Ja na początku nie kliknęłam o co chodzi.. bo się na tym nie znam. Wybudzał się w nocy, spał z otwartą buzią.. jak zaczął mieć bezdechy to już nie wiedziałam co robić , obczytałam się i skumalam że to migdał gardłowy. W życiu nie miał wysiękowego zapalenia ucha, myślałam że to główny objaw.
    Po czterech przerobionych laryngologach w końcu trafiliśmy na super lekarza. Był zapisany na operację w maju.. od 2 miesięcy po włączonych lekach - zupełnie bez objawów, śpi spokojnie, buźka zamknięta. Lekarz dzisiaj potwierdził że przerost zmniejszył się z ponad 90 procent do 30 🥵 i nie będzie tego zabiegu. Aż mi niedobrze było ze stresu dzisiaj. Wzięłam wolne i jechałam z nim tam rano. Stresowałam się jak diabli, w roli pacjenta nie lubię być 🥵 a jak coś jest dziecku to już w ogóle.

I u mnie u tej małej w brzuchu też martwi że ma dużą głowę. Jak byłam na USG w 17+3 to głowa była na 19+3.. ale móżdżek w normie, w terminie a ginekolog mówiła że to jest wyznacznik. I też dopatrywała się torbieli w prawej półkuli , wiem że te torbiele splotów naczyniówkowych to nic takiego, do kontroli i ew USG przezciemiaczkowego po porodzie. Ale też się tym stresuje, zobaczę co w poniedziałek na połówkowych powiedzą.
    Chociaż moje chłopaki miały też duże głowy oboje.

38 lat
    🩵 2018
    🩵 2021

preg.png
  • Kate3330 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a też zdarza Wam się wydzielina na majtkach? bo ja mam takie uczucie wilgoci często i białe ślady na majtkach i nie wiem czy to ok. Naczytałam się o jakiś wodach płodowych, ale nie wiem czy to jest takie oczywiste do odróżnienia od zwykłej wydzieliny 🤔

preg.png
  • Eggi Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate3330 wrote:
    Dziewczyny a też zdarza Wam się wydzielina na majtkach? bo ja mam takie uczucie wilgoci często i białe ślady na majtkach i nie wiem czy to ok. Naczytałam się o jakiś wodach płodowych, ale nie wiem czy to jest takie oczywiste do odróżnienia od zwykłej wydzieliny 🤔
    Mam tak samo @Kate3330 i dokładnie te same rozkminy...

👩32🧔‍♂️38 + 🐈🐈🐈
    09.01 ⏸️ (2cs)
    12.01 maleństwo CRL 2,4mm, TSH 3,4 (Euthyrox 50ug)
    26.01 mamy 💗 (FHR 167), CRL 14mm
    23.02 maleństwo CRL 53mm
    27.02 wyniki NIFTY prawidłowe🎉 czekamy na Synka 💙
    02.03 USG prenatalne, Maluszek 6,78cm 💙
    23.03 149g Chłopczyka 🥰 1,5🍫😁

preg.png
  • Paola2604 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli macie się martwić to lepiej poprosić lekarza o zrobienie posiewu. Ja też tylko wydzielina bez żadnych innych objawów a wyszło że mam grzybicę 😔 oczywiście to mój przypadek u was wcale tak może nie być , ale podczas ciąży hormony też maja wpływ na różne infekcje. Warto się kontrolować.

Eggi lubi tę wiadomość

2009-puste jajo płodowe - poronienie samoistne
    2010- syn👶duphaston
    2021-ciąża zatrzymana, poronienie 9 tydz
    2013-córka👶duphaston, luteina, polocard
    2024-ciąża zatrzymana poronienie 8 tydz TR18, duphaston
    2024-ciaza zatrzymana,
    poronienie 11 tydz, duphaston
    2025-poronienie samoistne 6 tydz, duphaston+neoparin

Po 6 ciąży MTHFR1268 homo+Pai/serpine homo

Po 7 ciąży
    HLAC C1 grupa *07 *12

Kir AA
    Obecne : 2DL1, 2DL3, 2DL4 norm, 2DL4del, 2DS4(del - 22p) 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm

Nueobecne: 2Dl2, 2DL5(grupa1) 2DL5 (grupa2) 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1.3DP1 var

Zespol antyfosfolipidowy-wykluczony
  • Paula. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety też. Bez wkładki ani rusz. Ogolnie to mój chyba taki urok bo w ciazy z córką mialam podobnie. Wiadomo niby wkładki nie są zdrowe i mogą nasilać objaw, ale bez tego to wstyd wychodzić z domu.
    Najpierw luteina dopochwowa i utrogestan . Chociaż jak juz nie brałam nic dopochwowo to było tego ciut mniej. Teraz po szwie znów się nasiliło co jest podobno na początku normalnym objawem.

👩32👨🏼34👧9 (33tc) & 🐈🐈‍⬛
    👼02.2015 (10tc) & 👼06.2016 (6tc)
    Starania od 2024
    04.2025r - klinika
    08.2025r - stymulacja IVF ~ zostały 3❄️
    20.08 - ET 4AB; 27.08 - ⏸️;💔
    02.01.2026 - FET 5BB ❄️🩵
    5dpt ⏸️
    7dpt beta 86,4 ❄️
    10dpt beta 342,6 ❄️
    15dpt beta 4464 ❄️ prog 13,60
    20dpt beta 22295,8❄️ prog 13,39
    24dpt beta 52137,4❄️ prog 21,75
    25dpt - nagłe krwawienie, ale jest 💗
    31dpt - CRL 1,15cm 💗
    09.03 - USG prenatalne ✔️może 🩵???
    🍀pozytywne myśli przyciągają pozytywne skutki 🍀
    preg.png
  • Kate3330 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jutro lekarza więc zapytam czy jest się czym przejmować więc wrócę z jakąś odpowiedzią. Nawet nie założylam że to może być infekcja bo nic nie swędzi, nie pachnie brzydko, nie ma grudek i na majtkach jest biała.

preg.png
‹‹ 188 189 190 191 192
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ