X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡
Odpowiedz

🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡

Oceń ten wątek:
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, mój to robi taki rozpierdziel w kuchni zawsze, że to jest aż niepojęte 🫠 jak robi kanapki to 3m blatu uwalone wszystkim, nie wiem jak on to robi.. mój mąż pysznie gotuje, ale jak zostawi burdel w kuchni, to czasami chce mi się płakać 🙈 ja wczoraj byłam tak padnięta i nie sprzątałam w kuchni, bo już mi brakło sił, to jak dziś weszłam do kuchni, to myślałam że bomba tam wybuchła 🤡 wkurzam się (ładnie mówiąc) niesamowicie, ale zrozumiałam, że tego chyba już nie oduczę 🤷‍♀️

@Nutka ja bym pojechała sprawdzić, mój lekarz mówi, że jeśli coś wymaga już leków przeciwbólowych to powinno się to sprawdzić

Gratuluję udanych wizyt 🥰

Nasze wczorajsze prenatalne poszły idealnie, mamy 384g zdrowej dziewczynki, jak to lekarka powiedziała- „idealne dziecko” liczyliśmy paluszki u rąk i nóg, pokazała nam dziurki w nosie (których za nic nie widziałam 😅) ja już nie pamiętam jak to było poprzednio, wić mnie to zaskoczyło jak ta medycyna jest niezwykła, bo pani nam powiedziała, że widzi język i zawiązki zębów 😮 niesamowite, że to już widać 🙈
    Córka jest o tydzień do przodu, więc trochę się zatrzymała, bo do tej pory była o dwa 😅

Co do imienia u nas chyba zostanie Gabrysia 😊 my zastanawialiśmy się między Zosią (pomysł męża) a Gabrysia a synek uparcie chciał Blankę 🙈

Kate3330, Mamacita, Nati96De, Nutka15, Flora96, Yennefer#, kasia1518, Paola2604 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 31 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

06.2025- PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️

24.12 - ⏸️🥹
    29.12- beta: 439 prog. 17,60
    31.12- beta: 841
    26.01- 2 cm fasolki 😍
    17.02- 4,98 cm dzidziorka 🥰
    20.02- I prenatalne idealnie, 5,46 cm dziewczynki (?) 💝🥹
    10.03- 180g zdrowej Dziewczynki 💖
    7.04- 280g Akrobatki 👧
    16.04- II prenatalne- 384g zdrowej Dziewczynki ♥️

preg.png
  • Kate3330 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie właśnie dzwonili i przełożyli prenatalne z 24 na 22.04 więc 2 dni wcześniej :)
    Pokusiłam się dziś o kupno pierwszych ubranek dla dzidziusia 😍

Mamacita, Olo323, Paola2604 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Mamacita Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dobrych wyników badań i udanych wizyt dziewczyny 😍

Nutka nie ma co zaciskać zębów, jak czujesz, że coś jest nie tak, to lepiej to sprawdzić. Daj znać, co lekarze powiedzą.

Ja już w samolocie, koniec wakacji 🥺
    O tyle dobrze, że jeszcze mamy weekend na powrót do rzeczywistości i przestawienie się czasowe (5 godzin różnicy). Jutro idę na pierwszy w życiu baby shower 😁

Laurelli pytałaś o imię, u nas będzie Rozalia, już chyba nie zmienimy zdania. Myślimy jeszcze czy dać i jak na drugie i trzecie - mój partner ma na przykład cztery imiona w sumie 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:13

Olo323, Kate3330 lubią tę wiadomość

💃🏼32🕺🏻30
    Starania o 1 👶🏻od 08/25 - 6 cs
    💔​ 10/25 biochem

IO, PCOS

🌟 15.01 - 7mm z serduszkiem 💓​
    🌟 30.01 - 22 mm, FHR 184
    🌟 20.02 - 55 mm 🍓ryzyka niskie
    🌟 24.03 - 157 g 🩷👧​

preg.png
  • Nutka15 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak nie pojechałam, ale leżę cały dzień. Jedynie co, to droga do przedszkola i z powrotem i pójście do toalety. Rozmawiałam z koleżanką, która jest fizjo uro, opisałam jej wszystko i mówi, że na 99% jest to sprawa do ogarnięcia u niej, spróbuję mnie gdzieś wcisnąć w przyszłym tygodniu, ale jeśli chce się uspokoić to moge jechać na ten sor. Boli mnie dalej, mimo odpoczynku, z mniejsza intensywnością, ale boli. Zobaczę co będzie w nocy i jutro. Jutro będzie nam łatwiej pojechać, bo będziemy mieli co zrobić z synem, a dzisiaj byśmy musieli targać go z nami, albo musiałabym sama jechać. Najważniejsze, że brzuch mam miękki i mała takie słodkie kopniaczki daje, co mnie uspokaja i może jakoś wytrzymam psychicznie do wizyty. Jutro mąż i moi rodzice będą cały dzień w domu, więc, jak coś możemy jechać w każdej chwili.

Cieszę się z pozytywnych wieści z wizyt ❤️

U nas już imię wybrane od dawna i nic się nie zmieniło 😊 Będzie Rozalia 🌹 syn już wszystkim chyba rozgadał, że będzie mieć siostrę Rozalkę 😊

Mamacita, Kate3330 lubią tę wiadomość

▫️'21 🧒🩵 1CS

▫️15.01.26 10CS 9dpo ⏸️🥹 Beta HCG 11.8 🫶
    ▫️17.01.26 11dpo Beta HCG 72.3 🫶
    ▫️19.01.26 13dpo Beta HCG 204 🫶
    ▫️9.02 CRL 9mm i ❤️
    ▫️23.03 I prenatalne ✅ dziewczynka?🥹🩷🌷

preg.png
  • Elka🫐 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po. Wszystko na całe szczęście dobrze 420g chłopa😆 po wymiarach Pani Doktor stwierdziła że rośnie nam duży chłopak 🙂 Pani Doktor która mi robiła jest moją prowadząca więc dodatkowo dała mi skierowanie na echo za 5 tygodni, chociaż na ten moment jest wszystko w porządku ale twierdzi że na takim większym serduszku za miesiąc będzie jeszcze lepsza możliwość oceny tak na 100 procent. Bobas na szczęście chciał współpracować chociaz od rana był jakiś nadpobudliwy to pokazał wszystko co trzeba 🙂

Trypcio, Kate3330, Olo323, Eggi, kasia1518 lubią tę wiadomość

starania od 03.2024
    2 inseminacje nieudane 🤷‍♀️
    Listopad 2025 - rezygnacja z leczenia, start po Nowym Roku
    29.12.2025 beta 2037😮🥹
    02.01.2026 beta 9693 🥹🥹

preg.png
  • Yennefer# Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne imiona macie powybierane ! Nad Blanką też się zastanawiałam, Gabrysia i Rozalia piękne 🩷
    U nas chyba zostanie ta Amanda 🤷 już nic lepszego nie wymyślimy a się przyzwyczailiśmy już.

Ja mam w poniedziałek prenatalne, mam zagadać lekarza o tą głowę i te sploty naczyniówkowe, zobaczymy.
    Fatalnie się czuje, tak mnie mdli..ryczeć mi się chce, już się tak dobrze czułam, a trzeci dzień zdycham. Mam wrażenie że mam taki uciśnięty żołądek :/ aż mnie boli.

38 lat
    🩵 2018
    🩵 2021

preg.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super wieści na wizytach ✨️ gratuluje dużych i zdrowych bobasów 🍀

Imiona też piękne 🥰

U mnie dziś dzień płaczka - z mężem się podarłam, bo mnie wkurza 😡 i pół dnia płaczę po kątach z byle powodu

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:20

kasia1518

age.png
    age.png
    preg.png
    03.2025 💔 - zatrzymanie serduszka 7t2d - chłopiec - trisomia 15
    09.2025 - 💔 - brak akcji serca do 8tyg

12.01.26:
    beta 1770,51 mUI/mg
    Progesteron 24.4 ng/ml
    14.01.26:
    beta 4425,68 mUI/mg
    Progesteron 28.3ng/ml

Wg badania z krwi - chlopiec 💙
‹‹ 190 191 192 193 194
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ