Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡
Odpowiedz

🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡

Oceń ten wątek:
  • Yennefer# Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka ja biorę od początku ciąży 4 tabl magnezu , nie pamiętam chyba Magnefar forte, w każdym razie 100 mg cytrynianu magnezu .
    Od takiej dawki nie mam jeszcze biegunek (magnez w dużych dawkach działa przeczyszczająco). I też super działa mi na stawiania brzucha, kołatania serca, jakieś tikania powieki, dużo tego miałam w tej ciąży.
    A jak sobie oznaczę poziom magnezu z ciekawości , to zawsze w ciąży mam niski , rzadko w dolnej normie.

O, to co pisze google :

Screenshot-2026-05-04-19-56-20-23-40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:59

38 lat
    🩵 2018
    🩵 2021

preg.png
  • Trypcio Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flora96 wrote:
    Trypcio, coś się zdjęcie nie wyświetla. Może miałaś ustawione jakieś czasowe wyświetlanie zdjęcia? 😊
    Faktycznie, już zmieniłam

Flora96 lubi tę wiadomość

• Trypcio Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę na pilates na reformerach dla kobiet w ciąży. Instruktorka bardzo dużo ćwiczeń robi na mięśnie dna miednicy, na otwieranie bioder, takie ogólne przygotowanie do produkcji plus wzmacnianie. Bardzo polecam

Mamacita lubi tę wiadomość

• Yennefer# Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja Cię , udało mi się zdjęcie wstawić !!! 😄

Flora96 lubi tę wiadomość

38 lat
    🩵 2018
    🩵 2021

preg.png
  • Paola2604 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę w środę , jeszcze o niej nie myślę bo przede mną jeszcze jutro bierzmowanie syna ☺️ ruchy maluszka czuję więc jestem spokojna i wiem że żyje. Bardziej martwię się jak szyjka bo w poprzednich ciążach to było u mnie problemem po 20 tyg.

2009-puste jajo płodowe - poronienie samoistne
    2010- syn👶duphaston
    2021-ciąża zatrzymana, poronienie 9 tydz
    2013-córka👶duphaston, luteina, polocard
    2024-ciąża zatrzymana poronienie 8 tydz TR18, duphaston
    2024-ciaza zatrzymana,
    poronienie 11 tydz, duphaston
    2025-poronienie samoistne 6 tydz, duphaston+neoparin

Po 6 ciąży MTHFR1268 homo+Pai/serpine homo

Po 7 ciąży
    HLAC C1 grupa *07 *12

Kir AA
    Obecne : 2DL1, 2DL3, 2DL4 norm, 2DL4del, 2DS4(del - 22p) 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm

Nueobecne: 2Dl2, 2DL5(grupa1) 2DL5 (grupa2) 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1.3DP1 var

Zespol antyfosfolipidowy-wykluczony
  • Ounai Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Mamacita u mojego.keza to samo. Szef odwala, już cały zespół szuka pracy ale mój maż całe życie w tej firmie spędził i niby mówi, że wysyła CV na zewnątrz ale szczerze mówiąc ja nie wiem jak to wygląsa realnie. Myślę, że po 11 latach trudno mu będzie zmienić.

Ja się przygotowuję do porodu razem z moją fizjo. Aktualnie pracujemy nad pierwszą fazą. Mam ćwiczenia oddechowe żeby otwierać klatkę i miednicę, pokazywała mi też różne pozycje porodoqe i mam sobie je ćwiczyć, żeby mięśnie się przygotowały.

@Paula jest własnie tak jak mowisz, on wraca z pracy i mu schodzi to podminowanie i wszyscy obrywaja. Dzis wlasnie ledwo wszedl.to krzyczal ze jest balagan. Po czym nagle zanim skonczyl.sprzatac siadl.sobie z kompem przy biurku. Zasmialam sie ze tata jak zawsze nakrzyczy a potem znika i tak sie wsciekl ze sie poklociliamy na calego. Teraz siedze sama bo mi tak przykro na maksa. Maz uwaza ze ja zawinilam, a ja ze on. Chyba ciche dni przed nami. Ale mam dosc bo cale dni biegam i robie a jeszcze obrywam. Ale chyba juz rano go musialo cos podminowac, bo jak zadzwonilam to juz mi ukladal dzien i byl wielce obrazony ze nie zamierzam jechac do goscia od gazu (powiedzialam ze po 1 nie jadlam sniadania a po 2 nie pojade przez pol miasta bez umawiania sie zeby pocalowac klamke i ostatecznie mialam racje bo facet powiedzial ze bedzie dopiero od 13-14:00 dostepny).

Ehhh wylałam żale :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:25

👩🏻‍🦰41🧔🏻39
    👦🏻2015 4640g SN (11cs) 39+6
    👱🏻‍♀2020 3520g SN (1cs) 38+3

6cs po usunięciu jajowodu
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)

AMH (4dc) 1,83 ng/ml

Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
    Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml
    9.04 16+0 11,44cm 165g (jest karteczka z płcią!) GA (AUA) 16+4
    23.04 19+0 251g
    25.04 🌸🌸🌸 It is a girl! 🌸🌸🌸
    30.04 Gensulin N - insulina nocna 4j

Rośnij maluszku
    preg.png
  • Flora96 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie moja szyjka też stresuje, staram się teraz dużo odpoczywać, leżę, wstaje tylko jak muszę ale powiem wam, że lepiej się czuje jak mimo wszystko jednak się trochę poruszam 😅 19 maja mam wizytę i mam nadzieję, że lekarz mi oznajmi, że z szyjka wszystko w porządku 😇

Z mężem dzisiaj też się trochę posprzeczałam, mówiłam mu ze musi poprawić te sciany i je jeszcze raz pomalować. Nie był zachwycony... ale to jest taki paproch, że nie mogę. Jakby zrobił od razu porządnie to by nie musiał poprawiać 😆 gdybym mogła to bym sama wzięła wałek i to pomalowała

08.24 6tc 💔
    11.25 cb 💔
    12.25 ⏸️🥹

preg.png
‹‹ 218 219 220 221 222
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ