X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już kilka rozstępów poniżej pępka jakby po bokach ale coz..
    Ja niestety wyglądam jak orka jestem strasznie nalana cała. Brzuch biodra, uda , twarz. Myślę że po urodzeniu w żadne stare spodnie nie wejdę i to nie przwz brzuch tylko właśnie uda/ biodra

• Av Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Ja jutro też na wizyte ide. Na ostatnim ktg zero skurczów, nic się nie dzieje. Teraz nie wyczuwam różnicy, boję się wywoływania:(
    Heh, skąd ja to znam ;)

Mum2b lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    U mnie tak samo kilka razy dziennie i tyle czkawka co wieczór i tyle ale z tego co wiem to tutaj w NL nie robi sie KTG agaafabka miałas robione chociaż raz ? A jak tam twój rozwoj sytuacji ? Rodzisz?
    Tutaj ktg robią w szpitalu w UWAGA 10tym dniu po terminie porodu..
    Jeszcze nie rodze, wszystko mnie boli skurcze są takie delikatne ale to jeszcze nie to

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Mi się chce płakać, jak patrzę na swoje zdjęcia sprzed ciazy. Poza brzuchem nic mi w ciazy nie przybyło i wyglądam groteskowo - jak patyk z wielką kulą doczepiona pośrodku. Chodzę kolyszac się na boki jak jakiś żul. Bardzo bym chciała już urodzić :(
    Mam to samo, tylko piłeczka doszła :) Ale brzuszek jest śliczny, krągły, nie jakiś na boki i bez rozstępów :)

Camilla13, Vlinder lubią tę wiadomość

• Cleffa Znajoma

Wysłany: 2 września 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, gratulacje dla wszystkich rozpakowanych już mam! <3 Strasznie Wam zazdroszczę, że macie swoje maluszki już na zewnątrz, ja dziś 39+0, objawów porodu praktycznie brak, tylko parę razy w ciągu dnia zdarzy się boleśniejsze twardnienie brzucha, ale bez żadnej regularności :/ parę dni temu wydawało mi się, że odchodzi czop, ale teraz głowy nie dam czy to było to. Piję herbatę z liści malin, łykam wiesiołka, spaceruję itd. wszystko byle uniknąć wywoływania, którego bardzo się boję :( jakie macie zalecenia jeśli do terminu nic nie ruszy? Ja za tydzień mam się stawić na IP na ktg i usg i wtedy lekarz oceni, a jeśli wszystko będzie ok to do domu i czekać...

4cs - wyczekane, wymarzone :)
    ex2bzbmhr82x2168.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cleffa wrote:
    Hej dziewczyny, gratulacje dla wszystkich rozpakowanych już mam! <3 Strasznie Wam zazdroszczę, że macie swoje maluszki już na zewnątrz, ja dziś 39+0, objawów porodu praktycznie brak, tylko parę razy w ciągu dnia zdarzy się boleśniejsze twardnienie brzucha, ale bez żadnej regularności :/ parę dni temu wydawało mi się, że odchodzi czop, ale teraz głowy nie dam czy to było to. Piję herbatę z liści malin, łykam wiesiołka, spaceruję itd. wszystko byle uniknąć wywoływania, którego bardzo się boję :( jakie macie zalecenia jeśli do terminu nic nie ruszy? Ja za tydzień mam się stawić na IP na ktg i usg i wtedy lekarz oceni, a jeśli wszystko będzie ok to do domu i czekać...
    idziemy łeb w łeb :) mam nadzieję ze lada moment urodzimy... bo takze boje sie wywoływania a tym bardziej czekania do 10 dnia po terminie ( Holandia)

KATARZYNACarm, Cleffa lubią tę wiadomość

• p_tt Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A już myślałam, że ja mam jakieś dziwne myśli o tym kiedy schudnę :D nawet chciałabym mieć mniejszy rozmiar niż przed ciążą. Szybująca wskazówka wagi jest dla mnie najgorszym wspomnieniem ciąży.
    Pierwszą rzeczą jaką sobie kupię w mniejszym rozmiarze będą pięknie skrojone jeansy.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cleffa wrote:
    W terminie idę do szpitala a dalej to już oni mówią, co będziemy robić :) U mnie na KTG w czwartek skurczy ZERO, linia płaska jak stół. Z małym wszystko ok, rusza się, tętno super. Paradoksalnie więcej skurczy miałam dwa tygodnie temu, teraz cisza. Nawet twardnienia są bardzo rzadko...

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś w tym jest. Mnie jakaś nostalgia za zakupami dla Siebie wzięła i w ten weekend byłam w galerii zeby choć sobie pooglądać co teraz jest w sklepach. Cała ciaźe nie miałam tej potrzeby. Ciagle zakupy dla małego mi wystarczyły. A teraz napadła mnie taka chcica żeby Sobie coś kupić i fajńie się ubrać.

Camilla13 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Coś w tym jest. Mnie jakaś nostalgia za zakupami dla Siebie wzięła i w ten weekend byłam w galerii zeby choć sobie pooglądać co teraz jest w sklepach. Cała ciaźe nie miałam tej potrzeby. Ciagle zakupy dla małego mi wystarczyły. A teraz napadła mnie taka chcica żeby Sobie coś kupić i fajńie się ubrać.

Dlatego ja oglądam ostatnio tylko buty i torebki :D

susełek, agaafabka, Vlinder, ola_g89 lubią tę wiadomość

• p_tt Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:

Mi też tylko ciuszki były w głowie, nakupowane mam tyle, że wstyd się przyznać...
    A na wyprzedażach to miałam typowe objawy odpieluszkowego zapalenia mózgu.
    Próbowałam coś dla siebie kupić, ale po ubraniu i zobaczeniu się w lustrze, często miałam łzy. Nigdy nie byłam taka gruba.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    idziemy łeb w łeb :) mam nadzieję ze lada moment urodzimy... bo takze boje sie wywoływania a tym bardziej czekania do 10 dnia po terminie ( Holandia)
    Mi mówiła że min 7 dni a max 10dni po terminie , ja to się boję w ogóle porodu całego nie ważne jaki miałby to być ale strach okropny chciałabym.miec to już za sobą.

agaafabka, Vlinder lubią tę wiadomość

201809135365.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt wrote:
    Mi też tylko ciuszki były w głowie, nakupowane mam tyle, że wstyd się przyznać...
    A na wyprzedażach to miałam typowe objawy odpieluszkowego zapalenia mózgu.
    Próbowałam coś dla siebie kupić, ale po ubraniu i zobaczeniu się w lustrze, często miałam łzy. Nigdy nie byłam taka gruba.

Jakbym o sobie czytala. Cokolwiek mierze to wygladam jak kula i tęsknię za moimi starymi ciuchami, chciałabym je moc już ubierać
    Dla małego mam mnóstwo rzeczy też aż wstyd , ale już powiedzialam stop

A tu mój brzuch W jedynej sukience do której wchodzę i jeszcze wygladam https://tufotki.pl/ArZ8a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 20:46

p_tt, agaafabka lubią tę wiadomość

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • asese Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dzięki dziewczyny to chyba faktycznie normalne na tym etapie.

Asese a u Ciebie jakieś symptomy porodu ? Idziemy łeb w łeb dlatego tak porównuje :)

Veritaserum, właśnie u mnie nic nie zapowiada, by poród miał się zbliżać. Czop nie odchodzi, na dotychczasowych 3 ktg nie piszą się żadne skurcze, nie czyści mnie ani nic nie pobolewa, nadal mam duży apetyt, piersi normalnych rozmiarów i nic z nich nie cieknie. Jedyną zmianą, jaką zaobserwowałam w ostatnim czasie jest delikatne obniżenie się brzuszka i zmiana jego kształtu (zrobił się płaski w okolicy pępka), puchną mi też stopy i palce u rąk. Chciałabym już zobaczyć córeczkę, ale nic nie robię, żeby zachęcić ją do wyjścia, boję się, że mogłabym zaszkodzić. Tyle lat czekałam na to maleństwo, że wytrzymam i te kilkanaście dni bez kombinacji, skoro ona tego potrzebuje:)
    A u Ciebie Veritaserum jakieś zapowiadacze? Ciekawe czy nasze Aneczki zsynchronizowały zegarki i obmyślają urodzinową imprezkę w tym samym dniu;) Ach, nie ważne kiedy, aby tylko szczęśliwie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 20:41

Vlinder lubi tę wiadomość

rg50flw1ig1o65jx.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    W terminie idę do szpitala a dalej to już oni mówią, co będziemy robić :) U mnie na KTG w czwartek skurczy ZERO, linia płaska jak stół. Z małym wszystko ok, rusza się, tętno super. Paradoksalnie więcej skurczy miałam dwa tygodnie temu, teraz cisza. Nawet twardnienia są bardzo rzadko...
    Mam to samo! Jak bralam luteine i magnez to mialam wiecej skurczy niz teraz jak wszystko odstawilam

Av lubi tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Mi mówiła że min 7 dni a max 10dni po terminie , ja to się boję w ogóle porodu całego nie ważne jaki miałby to być ale strach okropny chciałabym.miec to już za sobą.

Ja tez panicznie boję się tego bolu, ale W czwartek mam spotkanie z moja położna, więc mam nadzieję że mnie pozytywnie nastawi, bo narazie jak sobie pomyśle, że za chwilę mam rodzic to...

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a któras zastanawiała sie nad koktajlem połoznych?

• asese Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja mam już kilka rozstępów poniżej pępka jakby po bokach ale coz..
    Ja niestety wyglądam jak orka jestem strasznie nalana cała. Brzuch biodra, uda , twarz. Myślę że po urodzeniu w żadne stare spodnie nie wejdę i to nie przwz brzuch tylko właśnie uda/ biodra

Ja też przytyłam strasznie (17kg)i wyglądam jak świnka, rozstępów póki co brak, ale nie zdziwię się, jeśli pokażą się po porodzie. Za to cellulit mam bardzo okazały już teraz i mnóstwo brązowych przebarwień na twarzy. Tych ostatnich pewnie się już nie pozbędę, ale kilogramy niech drżą, zaraz po porodzie spróbuję się z nimi rozliczyć, już mąż mnie dopilnuje w tym temacie,bo nie lubi mnie takiej, tego jestem pewna;D

rg50flw1ig1o65jx.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez jak na zlosc wszystko ucichlo... dwa dni temu co chwile twardnienia brzucha, bol miesiaczkowy, bol krzyzy... a teraz cisza... jedynie co zostalo to czeste 2 i odchodzacy czop... i cos czuje ze znowu czeka mnie wywolywanie... no ale jeszcze dwa tygodnie mi zostalo zeby sie samo zaczelo... zobaczymy co to bedzie... ;)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam +12 kg i od kilku tygodni rozstepy ale tylko po bokach brzucha. Na brzuchu póki co czysto

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 20:59

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
‹‹ 1103 1104 1105 1106 1107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ