X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny, u mnie wczoraj druga noc z rzędu mocne straszaki i nic.. Ale cały czas ból krzyża i jak na @ jest. On nie ustępuje. Już chodzę jak pingwin a bynajmniej tak mi się wydaje. Do terminu 4 dni a tu nic. Dzisiaj mam wizytę. Mam nadzieję że chociaż Rozwarcie większe i tym palcowaniem moze mi coś sprowokuje. Ale wizyta dopiero na 16 :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 07:13

KATARZYNACarm, Mum2b, ola_g89, Angel1988, Vlinder, 100krotka30 lubią tę wiadomość

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Dziewczyny

Od 3 dni mam mega drętwe palce i opuchnięte.

Czy mam to traktować jak kolejny objaw końcówki ciąży i się nie przejmować?
    Ja mam to od dawna. Lewa ręka praktycznie cały czas zdrętwiała od łokcia w dół. Wcześniej miałam to z prawą. Do tego kostki u nóg mocno opuchnięte.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia mam to samo, lekarz kazał się nie przejmować, bo "to normalne" ;) ale mówi tak na każdą zglaszaną dolegliwość więc albo on bagatelizuje albo ja panikuję - obstawiam to drugie.

Ale mi się dzisiaj super spało, szok normalnie. Tylko jedna pobudka na siku a tak to jak zabita! Ale za to z rana dramat w domu, bo małżonka zapisałam do dentysty - żegnał się ze mną jakby wybierał się na wojnę :P faceci...

p_tt, agaafabka, Natalia1984, Vlinder, 100krotka30, Camilla13 lubią tę wiadomość

3i499vvjgx57zohf.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny witam Was dalej w dwupaku nic się nie wydarzyło, w nocy żadnych boli także smacznie spalam sobie, po wczorajszych wygibasach moje dziecko chyba zmęczone było żeby wyjść na świat. Oczekujemy dalej .
    Agaafabka trzymam kciuki za dobre wieści.

agaafabka, Vlinder lubią tę wiadomość

201809135365.png
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 10:25

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Dziewczyny które juz urodził, powiedzcie jak u Was długo trwało oczyszczanie? Jestem w 6 dobie po porodzie i jeszcze wypadają ze mnie duże czarne skrzepy, takie mocno zbite, ze jak "idą", to aż czuje takie rozpieranie. (przepraszam za dosadność opisu)
    Zastanawiam się czy to normalne, czy to zbita krew, czy nie daj Boze czesci lozyska zostały.

Ja jestem prawie 5tyg po porodzie i nadal się oczyszczam. Dużych skrzepow już nie mam- zdarzają się drobne ale nie codziennie. Z intensywnością jest różnie... jak już myślę że końcówka i zakładam wkładkę to na drugi dzień znowu się rozkręca i potrzebna podpaska. Zawsze te skrzepy pojawiają się po takich bólach okresowych. Mam nadzieję że u mnie już końcówka bo plemienia mocno brunatne.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja wzięłam prysznic i bóle się wyciszyły. Położyłam się spać, teraz wstałam i normalnie wylecialo że mnie w cholerę śluzu z domieszką rózowego i brązowego. Przez moment myślałam że to wody ale to chyba zbyt gęste. Nie wiem kontaktowałam się z lekarzem mówi że z opisu na 99,9% czop bo wody by mi cały czas się sączyły a teraz cisza znowu. Nie wiem co robić chyba jeszcze poczekam trochę mała się rusza jestem względnie spokojna. Boję się że pojadę a tam ze mnie może na weekend zostawia. Nie chce tak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Monia mnie aż stawy bolą ze stopnia opuchnięcia. Mierz ciśnienie codziennie.

Ja mierze codziennie więc tego pilnuje. Mnie też stawy bolą. Dobrze że to już końcówka bo oszalec idzie.

• KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Kurcze ja wzięłam prysznic i bóle się wyciszyły. Położyłam się spać, teraz wstałam i normalnie wylecialo że mnie w cholerę śluzu z domieszką rózowego i brązowego. Przez moment myślałam że to wody ale to chyba zbyt gęste. Nie wiem kontaktowałam się z lekarzem mówi że z opisu na 99,9% czop bo wody by mi cały czas się sączyły a teraz cisza znowu. Nie wiem co robić chyba jeszcze poczekam trochę mała się rusza jestem względnie spokojna. Boję się że pojadę a tam ze mnie może na weekend zostawia. Nie chce tak.
    To na spokojnie zobaczysz w ciągu dnia jak się akcja rozwinie, po co jechać do szpitala jak nie masz objaw żadnych akcja się rozwinie to pojedziesz, bo tak możesz leżeć w szpitalu na weekend A to nie należy do przyjemnych . Te straszaki to normalka mogą długo trwać, też wczoraj wszystko zapowiadało że coś się ruszy już tak myślałam, a dzisiaj tak jakby nic zero objawow . Czekamy dalej:-)

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam tym bardziej że męża brak i będzie wieczorem. Zobaczę co się będzie działo przez dzień ale myślę że to ten czop schodzi tylko bardziej rozwodniony jakoś.

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

• Asiaf Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja sie budze i czuje jak wrak, ciezko sie nawet z boku na bok przewrócić.
    Czy ktoras ma butelke Tommee Tippee, antykolokowa, closer to nature i jest zadowolona? Chce dziś cos kupić "na wszelki wypadek". Laktator mam ręczny od siostry od tej firmy, na razie nie kupuje elektrycznego, bo może nie bede potrzebowała. Ale poki co suchutko, zero siary nawet.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 08:53

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wstałam zrobiłam sobie śniadanie i nagle mi coś pociekło po nogach.. i Wyobraźcie sobie że to normalnie koloru takiego jakby lekko białego Czyli normalna wydzielina ciążowa że tak to określa ale strasznie rozwodniona

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Hej dziewczyny, ja sie budze i czuje jak wrak, ciezko sie nawet z boku na bok przewrócić.
    Czy ktoras ma butelke Tommee Tippee, antykolokowa, closer to nature i jest zadowolona? Chce dziś cos kupić "na wszelki wypadek". Laktator mam ręczny od siostry od tej firmy, na razie nie kupuje elektrycznego, bo może nie bede potrzebowała. Ale poki co suchutko, zero siary nawet.
    Tez kupiłam ten laktator i te butelki na wszelki wypadek. Bardzo doradzała mi przyjaciółka, mama prawie 2-letniego malucha. Mówiła, ze w żaden sposób te smoczki nie zaburzały u nich odruchu ssania, a laktator tak naprawdę mało uciążliwy. Chociaż fakt, ze używała tylko przy nawale i w wyjątkowych sytuacjach.

Asiaf lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Ja dzisiaj wstałam zrobiłam sobie śniadanie i nagle mi coś pociekło po nogach.. i Wyobraźcie sobie że to normalnie koloru takiego jakby lekko białego Czyli normalna wydzielina ciążowa że tak to określa ale strasznie rozwodniona

Ja mam podobnie. Tylko u mnie zabarwiona n różowe i lekko brązowa. Chodzę z ręcznikiem papierowym pomiędzy nogami i obserwuje czy to czasami nie wody.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 08:58

agaafabka lubi tę wiadomość

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymam kciuki żeby Wam się rozkręciło :) czas na nowe wrześniowe bobasy! :)

My musimy wytrzymać do końca tygodnia, bo jutro jedziemy do Ikea, a w niedziele mamy plan zrobić „sesje” rodzinno-brzuszkowa. Wiem, szybko się za to wzięliśmy <3 :D

agaafabka, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) dziewczyny badzcie dobrej mysli! Jestesmy juz blizej jak dalej :p mam nadzieje ze akcja u Was rozkreci sie i jeszcze w tym tygodniu przywitamy kolejnego maluszka ;)

Ola ciesz sie z wypadu do Ikea... moj maz powiedzial ze -uwaga- JA nie moge tyle chodzic o lepiej jak sobie zamowie na allegro te rzeczy i przywiezie mi je kurier. Mowilam mu ze wyjdzie jakies 30zl drozej to powiedzial ze ile czasu bd musiala sie tam meczyc itd... po czy dodal ze jakbysmy pojechali to pewnie wydam 200 zl wiecej :p pffff jakby Ikea budzila w kobietach jakis dziki zew... a sesji bardzoooo zazdroszcze ♡♡♡

Ja tez od kilku tyg mam zdretwiale palce u dloni, tak, ze az mnie bola jak prostuje... dzisiaj ciezka noc za mna... cos spac nie moglam :/

ola_g89 lubi tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • asese Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    U mnie dokładnie to samo. Na wcześniejszych usg zawsze było ok a teraz nagle za mały przyrost niby i za mało ruchów. I katują mnie o te ruchy całymi dniami, a mała taka cwana, że rusza się akurat wtedy, kiedy jej pasuje, a nie wtedy kiedy muszę liczyć i co jej zrobię? :D Dziś wreszcie się tu wyspałam z moim ukochanym rogalem. Chwała temu, kto go wynalazł! <3
    U mnie to samo! W domu byłoby nam i dziewczynkom lepiej, ale skoro już tu trafilysmy, to trzeba skupic się na dobrych stronach, że przynajmniej nic nie zostanie zaniedbane. Życzę Tobie i sobie szczęśliwego happy endu tej szpitalnej przygody

rg50flw1ig1o65jx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    :) dziewczyny badzcie dobrej mysli! Jestesmy juz blizej jak dalej :p mam nadzieje ze akcja u Was rozkreci sie i jeszcze w tym tygodniu przywitamy kolejnego maluszka ;)

Ola ciesz sie z wypadu do Ikea... moj maz powiedzial ze -uwaga- JA nie moge tyle chodzic o lepiej jak sobie zamowie na allegro te rzeczy i przywiezie mi je kurier. Mowilam mu ze wyjdzie jakies 30zl drozej to powiedzial ze ile czasu bd musiala sie tam meczyc itd... po czy dodal ze jakbysmy pojechali to pewnie wydam 200 zl wiecej :p pffff jakby Ikea budzila w kobietach jakis dziki zew... a sesji bardzoooo zazdroszcze ♡♡♡

Ja tez od kilku tyg mam zdretwiale palce u dloni, tak, ze az mnie bola jak prostuje... dzisiaj ciezka noc za mna... cos spac nie moglam :/
    zgadzam się co do ikei ;) chocbym nie miała nic do kupienia to zawsze jestem chętna na wypad do tego sklepu :)

Vlinder, Amy333 lubią tę wiadomość

• Natalia1984 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po usg. Hania wcale nie ma zahamowanego wzrostu, z pomiarów wychodzi prawie 4 kg :O :O Lekarka mówiła, że dalej nie mierzy, bo za każdym razem wychodzi coraz większa :O Łożysko również wcale nie jest tak nisko. Mała jest już bardzo nisko w kanale, tak czuję, bo ledwo chodzę, mam ją między nogami dosłownie. Czekamy na poród :D Zaraz będzie wizyta, zobaczymy co powiedzą.
    Bardzo cierpną mi ręce. Aż do bólu dosłownie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 09:55

KATARZYNACarm, Nika312, ola_g89, Vlinder, kasia1518, 100krotka30, Camilla13 lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • asese Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Czekam tym bardziej że męża brak i będzie wieczorem. Zobaczę co się będzie działo przez dzień ale myślę że to ten czop schodzi tylko bardziej rozwodniony jakoś.
    Kciukam za rozkręcenie się akcji i lekki porod!

rg50flw1ig1o65jx.png
‹‹ 1131 1132 1133 1134 1135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ