WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKurcze dziewczyny, u mnie wczoraj druga noc z rzędu mocne straszaki i nic.. Ale cały czas ból krzyża i jak na @ jest. On nie ustępuje. Już chodzę jak pingwin a bynajmniej tak mi się wydaje. Do terminu 4 dni a tu nic. Dzisiaj mam wizytę. Mam nadzieję że chociaż Rozwarcie większe i tym palcowaniem moze mi coś sprowokuje. Ale wizyta dopiero na 16
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 07:13
KATARZYNACarm, Mum2b, ola_g89, Angel1988, Vlinder, 100krotka30 lubią tę wiadomość
-
86Monia wrote:Dziewczyny
Od 3 dni mam mega drętwe palce i opuchnięte.
Czy mam to traktować jak kolejny objaw końcówki ciąży i się nie przejmować? -
86Monia mam to samo, lekarz kazał się nie przejmować, bo "to normalne"
ale mówi tak na każdą zglaszaną dolegliwość więc albo on bagatelizuje albo ja panikuję - obstawiam to drugie.
Ale mi się dzisiaj super spało, szok normalnie. Tylko jedna pobudka na siku a tak to jak zabita! Ale za to z rana dramat w domu, bo małżonka zapisałam do dentysty - żegnał się ze mną jakby wybierał się na wojnęfaceci...
p_tt, agaafabka, Natalia1984, Vlinder, 100krotka30, Camilla13 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny witam Was dalej w dwupaku nic się nie wydarzyło, w nocy żadnych boli także smacznie spalam sobie, po wczorajszych wygibasach moje dziecko chyba zmęczone było żeby wyjść na świat. Oczekujemy dalej .
Agaafabka trzymam kciuki za dobre wieści.agaafabka, Vlinder lubią tę wiadomość
-
Amy333 wrote:Dziewczyny które juz urodził, powiedzcie jak u Was długo trwało oczyszczanie? Jestem w 6 dobie po porodzie i jeszcze wypadają ze mnie duże czarne skrzepy, takie mocno zbite, ze jak "idą", to aż czuje takie rozpieranie. (przepraszam za dosadność opisu)
Zastanawiam się czy to normalne, czy to zbita krew, czy nie daj Boze czesci lozyska zostały.
Ja jestem prawie 5tyg po porodzie i nadal się oczyszczam. Dużych skrzepow już nie mam- zdarzają się drobne ale nie codziennie. Z intensywnością jest różnie... jak już myślę że końcówka i zakładam wkładkę to na drugi dzień znowu się rozkręca i potrzebna podpaska. Zawsze te skrzepy pojawiają się po takich bólach okresowych. Mam nadzieję że u mnie już końcówka bo plemienia mocno brunatne.kasia1518
-
nick nieaktualnyKurcze ja wzięłam prysznic i bóle się wyciszyły. Położyłam się spać, teraz wstałam i normalnie wylecialo że mnie w cholerę śluzu z domieszką rózowego i brązowego. Przez moment myślałam że to wody ale to chyba zbyt gęste. Nie wiem kontaktowałam się z lekarzem mówi że z opisu na 99,9% czop bo wody by mi cały czas się sączyły a teraz cisza znowu. Nie wiem co robić chyba jeszcze poczekam trochę mała się rusza jestem względnie spokojna. Boję się że pojadę a tam ze mnie może na weekend zostawia. Nie chce tak.
-
nick nieaktualny
-
veritaserum wrote:Kurcze ja wzięłam prysznic i bóle się wyciszyły. Położyłam się spać, teraz wstałam i normalnie wylecialo że mnie w cholerę śluzu z domieszką rózowego i brązowego. Przez moment myślałam że to wody ale to chyba zbyt gęste. Nie wiem kontaktowałam się z lekarzem mówi że z opisu na 99,9% czop bo wody by mi cały czas się sączyły a teraz cisza znowu. Nie wiem co robić chyba jeszcze poczekam trochę mała się rusza jestem względnie spokojna. Boję się że pojadę a tam ze mnie może na weekend zostawia. Nie chce tak.
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny, ja sie budze i czuje jak wrak, ciezko sie nawet z boku na bok przewrócić.
Czy ktoras ma butelke Tommee Tippee, antykolokowa, closer to nature i jest zadowolona? Chce dziś cos kupić "na wszelki wypadek". Laktator mam ręczny od siostry od tej firmy, na razie nie kupuje elektrycznego, bo może nie bede potrzebowała. Ale poki co suchutko, zero siary nawet.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 08:53
Antoś
-
nick nieaktualny
-
Asiaf wrote:Hej dziewczyny, ja sie budze i czuje jak wrak, ciezko sie nawet z boku na bok przewrócić.
Czy ktoras ma butelke Tommee Tippee, antykolokowa, closer to nature i jest zadowolona? Chce dziś cos kupić "na wszelki wypadek". Laktator mam ręczny od siostry od tej firmy, na razie nie kupuje elektrycznego, bo może nie bede potrzebowała. Ale poki co suchutko, zero siary nawet.Asiaf lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagaafabka wrote:Ja dzisiaj wstałam zrobiłam sobie śniadanie i nagle mi coś pociekło po nogach.. i Wyobraźcie sobie że to normalnie koloru takiego jakby lekko białego Czyli normalna wydzielina ciążowa że tak to określa ale strasznie rozwodniona
Ja mam podobnie. Tylko u mnie zabarwiona n różowe i lekko brązowa. Chodzę z ręcznikiem papierowym pomiędzy nogami i obserwuje czy to czasami nie wody.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 08:58
agaafabka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, trzymam kciuki żeby Wam się rozkręciło
czas na nowe wrześniowe bobasy!
My musimy wytrzymać do końca tygodnia, bo jutro jedziemy do Ikea, a w niedziele mamy plan zrobić „sesje” rodzinno-brzuszkowa. Wiem, szybko się za to wzięliśmyagaafabka, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość
-
dziewczyny badzcie dobrej mysli! Jestesmy juz blizej jak dalej :p mam nadzieje ze akcja u Was rozkreci sie i jeszcze w tym tygodniu przywitamy kolejnego maluszka
Ola ciesz sie z wypadu do Ikea... moj maz powiedzial ze -uwaga- JA nie moge tyle chodzic o lepiej jak sobie zamowie na allegro te rzeczy i przywiezie mi je kurier. Mowilam mu ze wyjdzie jakies 30zl drozej to powiedzial ze ile czasu bd musiala sie tam meczyc itd... po czy dodal ze jakbysmy pojechali to pewnie wydam 200 zl wiecej :p pffff jakby Ikea budzila w kobietach jakis dziki zew... a sesji bardzoooo zazdroszcze ♡♡♡
Ja tez od kilku tyg mam zdretwiale palce u dloni, tak, ze az mnie bola jak prostuje... dzisiaj ciezka noc za mna... cos spac nie moglamola_g89 lubi tę wiadomość
-
Natalia1984 wrote:U mnie dokładnie to samo. Na wcześniejszych usg zawsze było ok a teraz nagle za mały przyrost niby i za mało ruchów. I katują mnie o te ruchy całymi dniami, a mała taka cwana, że rusza się akurat wtedy, kiedy jej pasuje, a nie wtedy kiedy muszę liczyć i co jej zrobię?
Dziś wreszcie się tu wyspałam z moim ukochanym rogalem. Chwała temu, kto go wynalazł!
-
nick nieaktualnyKas_ia wrote:
dziewczyny badzcie dobrej mysli! Jestesmy juz blizej jak dalej :p mam nadzieje ze akcja u Was rozkreci sie i jeszcze w tym tygodniu przywitamy kolejnego maluszka
Ola ciesz sie z wypadu do Ikea... moj maz powiedzial ze -uwaga- JA nie moge tyle chodzic o lepiej jak sobie zamowie na allegro te rzeczy i przywiezie mi je kurier. Mowilam mu ze wyjdzie jakies 30zl drozej to powiedzial ze ile czasu bd musiala sie tam meczyc itd... po czy dodal ze jakbysmy pojechali to pewnie wydam 200 zl wiecej :p pffff jakby Ikea budzila w kobietach jakis dziki zew... a sesji bardzoooo zazdroszcze ♡♡♡
Ja tez od kilku tyg mam zdretwiale palce u dloni, tak, ze az mnie bola jak prostuje... dzisiaj ciezka noc za mna... cos spac nie moglamchocbym nie miała nic do kupienia to zawsze jestem chętna na wypad do tego sklepu
Vlinder, Amy333 lubią tę wiadomość
-
Jestem po usg. Hania wcale nie ma zahamowanego wzrostu, z pomiarów wychodzi prawie 4 kg
Lekarka mówiła, że dalej nie mierzy, bo za każdym razem wychodzi coraz większa
Łożysko również wcale nie jest tak nisko. Mała jest już bardzo nisko w kanale, tak czuję, bo ledwo chodzę, mam ją między nogami dosłownie. Czekamy na poród
Zaraz będzie wizyta, zobaczymy co powiedzą.
Bardzo cierpną mi ręce. Aż do bólu dosłownie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 09:55
KATARZYNACarm, Nika312, ola_g89, Vlinder, kasia1518, 100krotka30, Camilla13 lubią tę wiadomość