X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny ja chyba jadę na IP czekam jeszcze co mi lekarz odpisze. Cały czas mam ten śluz w dużych ilościach i byłoby okej tylko jest różowy. Niepokoje się. Mąż ma być o 18 dopiero więc chyba zadzwonię po koleżankę i mnie zawiezie. Czekam jeszcze na tego lekarza. Nie chce zostać w szpitalu ;( a skurczy brak.
    Myślę, że różowym nie ma się co niepokoić. Bo to pewnie czop i być może rozwarcie poszło lekko naprzód. Różowy kolor może być od pęknięcia jakiegoś naczynka. Ale jak masz się niepokoić to lepiej pojechać na IP i sprawdzić. Poczekaj, co napisze lekarz i się nie denerwuj :) dawaj znać koniecznie, co powie lekarz i co postanowisz.

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem chyba poczekam na męża. Zastanawiam się po prostu czy to mogą być aż takie ilości tego ? Przy każdym podcieraniu normalnie.
    Dziewczyny przepraszam że tak dokładnie pisze jestem zagubiona.

agaafabka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Frezyjciada pisząc że dziecko dla matki jest ozdobnikiem jest trochę chyba nie na miejscu... myślę że dla żadnej matki dziecko nie jest ozdobniem - jest cudem na który każda czekała i każda z nas zrobi wszystko co najlepsze dla swoich dzieci. Uważam że szczęśliwa mama to szczesliwe dziecko... I nie będę się zarzynać żeby dac jej za wszelką cenę tylko moje mleko - po prostu go nie mam tyle ... ściągając często obecnie udaje mi się jedynie 20-30ml , więc wolę przerwę 5h i ściągnąć ok 100ml - resztę dokarmie mm- ale za to jestem szczęśliwa, wypoczęta i spędzam z moim dzieckiem czas z uśmiechem na twarzy.
    Podziwiam kobiety które karmią piersią i tylko piersią ale że ja tego nie robię to przez to nie czuje się wybrakowaną matka i dziecko nie jest dla mnie ozdobnikiem.
    ja też nie rozumiem tego laktoterroru bo to jest własnie dla mnie to! osobiscie mam bardzo normalne podejscie do kp a mianowicie bedzie szansa na kp i bede miała wystarczajaco mleka dla małej to bedziemy sie karmic. jesli nie to bez problemu przejde na mm. tyle kobiet karmiło dzieci tylko mm a jakie z nich zdrowe byki porosły :)

Eszkilu, Vlinder, Amy333, Camilla13, kasia1518 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Nie wiem chyba poczekam na męża. Zastanawiam się po prostu czy to mogą być aż takie ilości tego ? Przy każdym podcieraniu normalnie.
    oj tego może byc bardzo duzo :) spokooojnie :)

veritaserum lubi tę wiadomość

• 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Hej dziewczyny, ja sie budze i czuje jak wrak, ciezko sie nawet z boku na bok przewrócić.
    Czy ktoras ma butelke Tommee Tippee, antykolokowa, closer to nature i jest zadowolona? Chce dziś cos kupić "na wszelki wypadek". Laktator mam ręczny od siostry od tej firmy, na razie nie kupuje elektrycznego, bo może nie bede potrzebowała. Ale poki co suchutko, zero siary nawet.

Ja mam te właśnie butelki i pomimo tego że karmię piersią, okazało się że mały nie dojada, przybiera za mało a na piersi wisi za długo. Byliśmy wczoraj u pediatry i się zdziwilam ;-) Po prostu nie ssie efektywnie. To co mi ścieka z drugiej piersi podaje mu teraz butelka i od środy przybrał bardzo ładnie bo dziś była położna. U nas ten smoczek nie zaburza ssania piersi a wręcz powiedzialabym ze pobudza moje dziecko do cięższej pracy przy piersi.
    Dziś na 18 idę na konsultacje do dl zobaczę czy coś nam doradzi. A dziewczyna które chcą zawalczyć A pozycja klasyczna powoduje U dziecka e rozdrażnienie, płacz, bądź odwrotnie przysypianie to u nas sprawdza się od nocy super pozycja spod pachy :-)
    Dziś w nocy miałam zalamanie, że dziecka nie umiem wykarmic, płacz i bezsilność dały sie we znaki. Karmienie piersią jest piękne ale dziewczyny nie róbmy sobie wody z mózgu, nic ponad nasze zdrowie psychiczne.

Asiaf, Angel1988, Camilla13, agaafabka, kasia1518 lubią tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Dziewczyny

Od 3 dni mam mega drętwe palce i opuchnięte.

Czy mam to traktować jak kolejny objaw końcówki ciąży i się nie przejmować?
    Ja przez caly 9 msc takie mialam, rano ciezko mi bylo kubek z herbatą utrzymac. Mysle, ze to norma:)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Dziewczyny które juz urodził, powiedzcie jak u Was długo trwało oczyszczanie? Jestem w 6 dobie po porodzie i jeszcze wypadają ze mnie duże czarne skrzepy, takie mocno zbite, ze jak "idą", to aż czuje takie rozpieranie. (przepraszam za dosadność opisu)
    Zastanawiam się czy to normalne, czy to zbita krew, czy nie daj Boze czesci lozyska zostały.
    U mnie 15 doba od porodu i nadal krwawienia są czasem brązowe A potem znowu zywoczerwone. Dziś taki bardziej surowiczny płyn. Skrzepow było tylko kilka pierwszy jeszcze w szpitalu i chyba zev3 w domu ale pojedyncze i małe ze generalnie nie czułam jak schodzily

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 12:50

Amy333 lubi tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba dzisiaj na noc podam butle z mm, udalo mi sie odciągnąć jedną porcje na zapas i maz powiedzial ze dzis w nocy bedzie karmil małą żebym mogła pospać. Jestem dzisiaj tak zmeczona i tak boli mnie glowa, ze ledwo funkcjonuje. W dzien jestem sama wiec nie mam za bardzo jak sie przespac, zresztą teraz jestem tak wykończona ze boje sie, ze nie uslyszalabym placzu dziecka. Czekam az mąż wroci o 19 z pracy i ide spac na 12 godzin.

agaafabka, 100krotka30 lubią tę wiadomość

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Ja jestem prawie 5tyg po porodzie i nadal się oczyszczam. Dużych skrzepow już nie mam- zdarzają się drobne ale nie codziennie. Z intensywnością jest różnie... jak już myślę że końcówka i zakładam wkładkę to na drugi dzień znowu się rozkręca i potrzebna podpaska. Zawsze te skrzepy pojawiają się po takich bólach okresowych. Mam nadzieję że u mnie już końcówka bo plemienia mocno brunatne.
    Dzieki za odpowiedz:) Ja jeszcze dzisiaj mialam taka niespodzianke, podczas karmienia poczulam rozpieranie, no normalnie jakbym cos rodzila;-) Pozniej po ogledzinach az sie wystraszylam- sory za opis- ale wygladalo to jak wątróbka drobiowa:// no ale mam nadzieje, ze to juz ostatnie takie atrakcje;-)

3i49hdgeac44oma5.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Huhu ale tu sie goraco robi... a padlo tylko pytanie o mm... generalnie wlasnie hafija pisala ze niczego nie kupowac na zapas aleeee ja rozumiem Was ktore chca miec spokojna glowe ze maja kolo ratunkowe w postaci mm. Sama tez kupilam zestaw butelek i smoczki chociaz mam nadzieje ze nie bede ich uzywala. Ale ja tam wole by lezalo niz np w nocy meza budzic ze ma jechac od nas ze wsi do miasta do calodobowej apteki i kupic byle co bo dziecko placze = ponad godzina czasu dziecko glodne a ja pewnie bym plakala razem z dzieckiem...
    Szkoda tylko ze znowu lecimy tutaj w skrajnosci... trzymam kciuki za wszystkie usmiechniete mamusie i matki polki meczennice ♡♡♡ widze po bratowej ze bedac w 100000% dla dziecka robimy i sobie i dziecku krzywde... potem jak dziecko juz kuma to zaczyna sie wrecz wyzysk matki... nastepnie dziecko to juz nastolatek i ma swoje zycie a mamusia czuje sie bezuzyteczna i moze skonczyc sie to stanami depresyjnymi... reasumujac najwazniejsze zachowac rownowage :) byc dla dziecka ale i pamietac o sobie

Veritaserum - moj gin mowil tj napisala Ola, sluz moze sie lekko zabarwic bo moga nam pekac jakies mikro naczynka przy rozwieraniu. Ale jezeli masz sie denerwowac to lepiej zadzwon do lekarza i nie czekaj az odpisze

Vlinder, Paulinda, ola_g89, agaafabka, kasia1518 lubią tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przy pierwszym dziecku mozna powiedzieć że karmiłam mm a dokarmiałam cycem. Trwało to niestety 3msc i Mały zaczął dostawać przy cycu histerii więc na tym skończyła się nasza kariera :/ Teraz jestem tak samo napalona na cyca ale jak trzeba będzie dokarmiać mm to chociaż wolałabym żeby tym razem było odwrotnie tzn -karmię piersią a dokarmiam mm. Będę się starać jak mogę bo i człowiek teraz starszy i "mądrzejszy" :) ale bez przesady.
    U nas 3 dni do godziny 0 i wiecie co zaczynam mieć pietra. Nie mogę sobie miejsca w domu znaleźć...

Vlinder, ola_g89, agaafabka lubią tę wiadomość

f2w33e3k8kpk8877.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Może być tego bardzo dużo. U niektórych odchodzi w bardziej zbitej formie i wtedy jest to jednorazowa akcja. Jeśli jest rozrzedzony to może być naprawdę sporo. Ewentualnie zadzwoń na porodówkę, na którą miałaś jechać i zapytaj co robić.

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Spokojnie, u mnie tez byla rozowa wydzielina, a momentami na wkladce krople czerwonej krwi. To czop odchodzi, moze przy okazji szyjka sie delikatnie rozwiera. Do tego mi kilka razy w ciagu dnia mocno pocieklo, taki uczucie porządnego posikania. Bylam pewna ze to wody przeciekaja, ale na IP lekarz stwierdzil ze nie, odeszly kilka godzin pozniej. Wiec nawet tak wydzielina lejąca, to takze jest część czopa. Tak, czy owak zaczyna sie:) Mozno trzymam kciuki za Ciebie:)

3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny. Czekam w spokoju. Do gina nie dzwonię bo mam z nim taka " umowę " że jak jest coś naprawdę ważnego to mi odpisuje w 5 sekund a jak nie to zazwyczaj nawet kolejnego dnia.

Ja po prostu myślałam że ten czop już mi odszedł we wtorek bo był zbity jak cholera. A dziś jest to śluz ale wodnisty o za każdym razem co idę do toalety a też już byłam chyba z 10 razy.

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    U nas 3 dni do godziny 0 i wiecie co zaczynam mieć pietra. Nie mogę sobie miejsca w domu znaleźć...
    Bo u Was planowane cc przez łożysko? Dobrze pamiętam? Najważniejsze, żebyś dotrwała do terminu :) wiem, ze łatwo powiedzieć, ale nie denerwuj się! Masz ten komfort psychiczny, że wiesz, kiedy, wiesz jak. To też jest bardzo ważne :) poza tym wiesz, że cc jest dla Was bezpieczniejsze. Za 3 dni będziesz się cieszyła swoją Gwiazdą! <3
    Ja się cieszę, że mamy zielone światło żeby spróbować porodu sn, ale BARDZO żałuję, że nie mam już tej pewności, że najpóźniej 14.09. Mała będzie z nami. Także tak naprawdę - zazdroszczę, że wiesz, co, jak i kiedy :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Ja przez caly 9 msc takie mialam, rano ciezko mi bylo kubek z herbatą utrzymac. Mysle, ze to norma:)
    To współczuję to okropne uczucie. Ale cieszę się że dopiero na końcówce

Amy333 lubi tę wiadomość

• Av Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziekuje dziewczyny. Czekam w spokoju. Do gina nie dzwonię bo mam z nim taka " umowę " że jak jest coś naprawdę ważnego to mi odpisuje w 5 sekund a jak nie to zazwyczaj nawet kolejnego dnia.

Ja po prostu myślałam że ten czop już mi odszedł we wtorek bo był zbity jak cholera. A dziś jest to śluz ale wodnisty o za każdym razem co idę do toalety a też już byłam chyba z 10 razy.
    Hehe, ja bym dużo dała za kawałek czopa :P Jak źle by to nie brzmiało :D
    Trzymam kciuki za dalszy rozwój akcji :)

veritaserum, Cleffa lubią tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz do mnie oddzwonił sam mówi że to jest czop może być tego dużo naprawdę. Główny korek odleciał i sie odetkalo. Mam czekać nie panikowac i czekać na skurcze :)
    Jestem spokojniejsza. Dzięki dziewczyny !!

ola_g89, Amy333, KATARZYNACarm, Av, Vlinder, Paulinda, Kas_ia, Natalia1984, agaafabka, kasia1518, 100krotka30, Angel1988 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku bałam się poronienia po ciąży Pozamaciczna to obserwowałam czy nie ma plamień/ krwawienia, potem czy śluz nie jest podejrzany a teraz czekam na śluz z krwią ten sławetny czop. I tak 9 miesięcy oglądania majtek. :D

Paulinda, veritaserum, Av, Natalia1984, Vlinder, agaafabka, kasia1518, Angel1988, Camilla13 lubią tę wiadomość

• Paulinda Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Na początku bałam się poronienia po ciąży Pozamaciczna to obserwowałam czy nie ma plamień/ krwawienia, potem czy śluz nie jest podejrzany a teraz czekam na śluz z krwią ten sławetny czop. I tak 9 miesięcy oglądania majtek. :D
    Idealne podsumowanie ciąży :D

Veritaserum trzymam kciuki żeby się rozkręcało w miarę szybko!

veritaserum, Av lubią tę wiadomość

3i499vvjgx57zohf.png
‹‹ 1133 1134 1135 1136 1137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ