X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Hej. Urodzil sie wczoraj nasz Ignas przez cc. 3kg, 50cm 10/10. W pon domu jesli wszystko będzie ok
    gratuluję

bhywvcqgxdl0na75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Hej. Urodzil sie wczoraj nasz Ignas przez cc. 3kg, 50cm 10/10. W pon domu jesli wszystko będzie ok
    Gratulacje!!!!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Mogą się nakładać. Pytałam tu o to jakiś czas temu i ostatnio przyniosłam do kadr właśnie zwolnienie gdzie nakładały się dwa ostatnie dni. Kadrowy tylko wzruszył ramionami i powiedział że to żaden problem.

Eh no a ja dostałam sms: MASZ COŚ Z TYM ZROBIĆ. Dlatego w szpitalu jak się zdubluje zleje to.

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Eh no a ja dostałam sms: MASZ COŚ Z TYM ZROBIĆ. Dlatego w szpitalu jak się zdubluje zleje to.
    A ZUS Ci wypłaca chorobowe? Macie mniej niż 20 osób zatrudnionych? To niech kadrowa nie wydziwia, bo ona i tak tylko wysyła zwolnienie jako kontynuacje do ZUS i tyle ma zmartwień. Pracownicy w ZUS sobie już odpowiednio nalicza. :) nic się nie martw.

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    A ZUS Ci wypłaca chorobowe? Macie mniej niż 20 osób zatrudnionych? To niech kadrowa nie wydziwia, bo ona i tak tylko wysyła zwolnienie jako kontynuacje do ZUS i tyle ma zmartwień. Pracownicy w ZUS sobie już odpowiednio nalicza. :) nic się nie martw.
    Nie
    Firma mi płaci. Powyżej 50 pracowników.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 17:52

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To idioci, przecież sami sobie odejmą. Lekarz nie bardzo ma możliwość zmiany zwolnienia. Także olej to :) ich sprawa, jak sobie z tym poradzą.

Ciemnowłosa ogromne gratulacje! Jak się czujecie? :)

Agaafabka czekamy na rozwój wydarzeń w takim razie :)

agaafabka lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Gratulacje!

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    To idioci, przecież sami sobie odejmą. Lekarz nie bardzo ma możliwość zmiany zwolnienia. Także olej to :) ich sprawa, jak sobie z tym poradzą.

Ciemnowłosa ogromne gratulacje! Jak się czujecie? :)

Agaafabka czekamy na rozwój wydarzeń w takim razie :)
    Oj też czekam i czekam... boję się że przenosze a wtedy znów tydzień ekstra zanim cokolwiek się wydarzy. W razie co mam kolejna wizytę zaplanowaną na środę 2dpo terminie

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

• Av Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    To fajnie, bo ostatnio mój ginekolog się pomylił i wypisał mi l4 od dnia co byłam u niego, a zawsze dostawałam od nastepnego.Więc jeden dzień się zdublował, l4 poszło systemem elektronicznym a ja dostałam po godzinie sms od kadrowej: Musisz to dzisiaj wyjaśnić- tak nie może być.
    Bzdura, ZUS sobie bez problemu z tym poradzi, nic nie musisz wyjaśniać.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Bzdura, ZUS sobie bez problemu z tym poradzi, nic nie musisz wyjaśniać.
    Dzięki

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Gratulacje :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum, ze mnie też coś takiego wypłynęło, po 2 dniach byłam na porodówce :)

Cieszcie się dziewczyny brzuszkami,ja trochę za swoim tęsknię ;) za tym ciążowym stanem ;) Powoli czuję jak węch się normuje,mija ciążowe zakręcenie. Trochę szkoda, że to juz nigdy nie wróci.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowłosa gratulacje!

Ja szczerze to cieszę się, że mój brzuszek leży obok mnie i smacznie śpi :) fakt były jakieś plusy ciąży, ale ta końcówka mocno mi dała w kosc.

Dziewczyny no przynajmniej są jakieś objawy, coś się dzieje. Coś czuję, że veritaserum urodzisz i rano dostaniemy piękna wiadomość :D

Av, Izabelle lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny ale nie mam skurczy. Niby mnie boli brzuch coraz bardziej się spina ale to nie jest regularne. W toalecie dzisiaj na tzw 2 byłam 5 razy. Cały czas że mnie wypływa ten śluz teraz ciągle różowy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może córka czeka na męża bo zaraz ma być w domu. Jak zwykle się przedłużyło ale zaraz będzie.

agaafabka, Paulinda, Vlinder, Natalia1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co powiecie na mega ból głowy i wymioty? Paracetamol to można sobie wsadzić, nic nie pomaga. Pawia puscilam już 3 razy. Synek od nocy mniej aktywny. Chyba będę się powoli zbierać na ip.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze rodzina męża wydzwania cały dzień, bo jak termin na jutro to czemu jeszcze sie nie urodził! Najlepsza babka męża, ooo mały już pewnie chodzi a ona nic nie wie. Ale bym strzeliła w taki durny łeb

agaafabka, Vlinder, Izabelle, Natalia1984, JustynaG lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    A co powiecie na mega ból głowy i wymioty? Paracetamol to można sobie wsadzić, nic nie pomaga. Pawia puscilam już 3 razy. Synek od nocy mniej aktywny. Chyba będę się powoli zbierać na ip.

Jedz. Z wymiotami nie ma żartów. A

Av, Camilla13 lubią tę wiadomość

• Av Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    I jeszcze rodzina męża wydzwania cały dzień, bo jak termin na jutro to czemu jeszcze sie nie urodził! Najlepsza babka męża, ooo mały już pewnie chodzi a ona nic nie wie. Ale bym strzeliła w taki durny łeb
    Moja teściowa dzwoni już co godzine- na szczęście do męża;)

Vlinder lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na męża i o 21 będziemy ma ip.
    Av mnie już by poniosło przy max trzecim telefonie. Ludzie są jacyś nienormalni. Jak można nie rozumieć, że po pierwsze jak dziecko przyjdzie już na świat to w stosownym czasie wszyscy się dowiedzą, po drugie że ten ostatni czas jest dość stresujacy i trzeba dac rodzicom święty spokój.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 19:30

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

‹‹ 1136 1137 1138 1139 1140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ