X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Hej. Urodzil sie wczoraj nasz Ignas przez cc. 3kg, 50cm 10/10. W pon domu jesli wszystko będzie ok
    gratuluję

bhywvcqgxdl0na75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Hej. Urodzil sie wczoraj nasz Ignas przez cc. 3kg, 50cm 10/10. W pon domu jesli wszystko będzie ok
    Gratulacje!!!!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Mogą się nakładać. Pytałam tu o to jakiś czas temu i ostatnio przyniosłam do kadr właśnie zwolnienie gdzie nakładały się dwa ostatnie dni. Kadrowy tylko wzruszył ramionami i powiedział że to żaden problem.

Eh no a ja dostałam sms: MASZ COŚ Z TYM ZROBIĆ. Dlatego w szpitalu jak się zdubluje zleje to.

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Eh no a ja dostałam sms: MASZ COŚ Z TYM ZROBIĆ. Dlatego w szpitalu jak się zdubluje zleje to.
    A ZUS Ci wypłaca chorobowe? Macie mniej niż 20 osób zatrudnionych? To niech kadrowa nie wydziwia, bo ona i tak tylko wysyła zwolnienie jako kontynuacje do ZUS i tyle ma zmartwień. Pracownicy w ZUS sobie już odpowiednio nalicza. :) nic się nie martw.

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    A ZUS Ci wypłaca chorobowe? Macie mniej niż 20 osób zatrudnionych? To niech kadrowa nie wydziwia, bo ona i tak tylko wysyła zwolnienie jako kontynuacje do ZUS i tyle ma zmartwień. Pracownicy w ZUS sobie już odpowiednio nalicza. :) nic się nie martw.
    Nie
    Firma mi płaci. Powyżej 50 pracowników.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 17:52

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To idioci, przecież sami sobie odejmą. Lekarz nie bardzo ma możliwość zmiany zwolnienia. Także olej to :) ich sprawa, jak sobie z tym poradzą.

Ciemnowłosa ogromne gratulacje! Jak się czujecie? :)

Agaafabka czekamy na rozwój wydarzeń w takim razie :)

agaafabka lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Gratulacje!

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    To idioci, przecież sami sobie odejmą. Lekarz nie bardzo ma możliwość zmiany zwolnienia. Także olej to :) ich sprawa, jak sobie z tym poradzą.

Ciemnowłosa ogromne gratulacje! Jak się czujecie? :)

Agaafabka czekamy na rozwój wydarzeń w takim razie :)
    Oj też czekam i czekam... boję się że przenosze a wtedy znów tydzień ekstra zanim cokolwiek się wydarzy. W razie co mam kolejna wizytę zaplanowaną na środę 2dpo terminie

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

• Av Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    To fajnie, bo ostatnio mój ginekolog się pomylił i wypisał mi l4 od dnia co byłam u niego, a zawsze dostawałam od nastepnego.Więc jeden dzień się zdublował, l4 poszło systemem elektronicznym a ja dostałam po godzinie sms od kadrowej: Musisz to dzisiaj wyjaśnić- tak nie może być.
    Bzdura, ZUS sobie bez problemu z tym poradzi, nic nie musisz wyjaśniać.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Bzdura, ZUS sobie bez problemu z tym poradzi, nic nie musisz wyjaśniać.
    Dzięki

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Gratulacje :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum, ze mnie też coś takiego wypłynęło, po 2 dniach byłam na porodówce :)

Cieszcie się dziewczyny brzuszkami,ja trochę za swoim tęsknię ;) za tym ciążowym stanem ;) Powoli czuję jak węch się normuje,mija ciążowe zakręcenie. Trochę szkoda, że to juz nigdy nie wróci.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowłosa gratulacje!

Ja szczerze to cieszę się, że mój brzuszek leży obok mnie i smacznie śpi :) fakt były jakieś plusy ciąży, ale ta końcówka mocno mi dała w kosc.

Dziewczyny no przynajmniej są jakieś objawy, coś się dzieje. Coś czuję, że veritaserum urodzisz i rano dostaniemy piękna wiadomość :D

Av, Izabelle lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny ale nie mam skurczy. Niby mnie boli brzuch coraz bardziej się spina ale to nie jest regularne. W toalecie dzisiaj na tzw 2 byłam 5 razy. Cały czas że mnie wypływa ten śluz teraz ciągle różowy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może córka czeka na męża bo zaraz ma być w domu. Jak zwykle się przedłużyło ale zaraz będzie.

agaafabka, Paulinda, Vlinder, Natalia1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co powiecie na mega ból głowy i wymioty? Paracetamol to można sobie wsadzić, nic nie pomaga. Pawia puscilam już 3 razy. Synek od nocy mniej aktywny. Chyba będę się powoli zbierać na ip.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze rodzina męża wydzwania cały dzień, bo jak termin na jutro to czemu jeszcze sie nie urodził! Najlepsza babka męża, ooo mały już pewnie chodzi a ona nic nie wie. Ale bym strzeliła w taki durny łeb

agaafabka, Vlinder, Izabelle, Natalia1984, JustynaG lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    A co powiecie na mega ból głowy i wymioty? Paracetamol to można sobie wsadzić, nic nie pomaga. Pawia puscilam już 3 razy. Synek od nocy mniej aktywny. Chyba będę się powoli zbierać na ip.

Jedz. Z wymiotami nie ma żartów. A

Av, Camilla13 lubią tę wiadomość

• Av Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    I jeszcze rodzina męża wydzwania cały dzień, bo jak termin na jutro to czemu jeszcze sie nie urodził! Najlepsza babka męża, ooo mały już pewnie chodzi a ona nic nie wie. Ale bym strzeliła w taki durny łeb
    Moja teściowa dzwoni już co godzine- na szczęście do męża;)

Vlinder lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na męża i o 21 będziemy ma ip.
    Av mnie już by poniosło przy max trzecim telefonie. Ludzie są jacyś nienormalni. Jak można nie rozumieć, że po pierwsze jak dziecko przyjdzie już na świat to w stosownym czasie wszyscy się dowiedzą, po drugie że ten ostatni czas jest dość stresujacy i trzeba dac rodzicom święty spokój.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 19:30

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

‹‹ 1136 1137 1138 1139 1140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ