Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dermatolog stwierdziła że to mogą być początku skazy białkowej ale mnie to nie przekonuje...czy jakby to była skaza to nie miałaby innych objawów ? Chyba że to niespanie też mogę z tym połączyć chociaż dzisiaj lepsza noc bo spala od 21.30 do 2.30 i później do 5 i jeszcze do 8 .45. Więc fajnie.

Ja się nie znam, ale bratanek męża miał tylko w zagieciach łokci i musiał przejść na nutramigen. Poza tym skóra była okey.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem sam co o tym myśleć. Tylko że zgięcia łokci są dość charakterystyczne dla skazy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2018, 15:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Nie wiem sam co o tym myśleć. Tylko że zgięcia łokci są dość charakterystyczne dla skazy.
    A próbowałaś na próbę odstawić nabiał?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak i nic to nie dało. Ale może za krótko. Podobno trzeba ok 6 tyg odczekać żeby były efekty.

• Minns Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Tak i nic to nie dało. Ale może za krótko. Podobno trzeba ok 6 tyg odczekać żeby były efekty.
    A gdzie ma te zmiany skórne? Jak one wyglądają, możesz wrzucić fotki? Już pisałam że mój mały też od jakiegoś czasu ma taką suchą i zaczerwienioną skórę na czole i trochę na polikach, ale tak z boku. Jak smaruję olejkiem z migdałów to łagodnieje. Podejrzewam, że to od tarcia, że ma po prostu taką wrażliwą. W styczniu na szczepieniach spytam lekarki. Nie wyobrażam sobie rezygnować z nabiału :(.

wrzesień 2018 - synek <3
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder,ja mam tryb życia podobny do Twojego,tylko te sakramenckie kilogramy i rozmiary się nie zmieniają na mniejsze ;)

Pod choinkę Zosia dostanie drobiazg,miseczkę podgrzewaną i to wszystko, od dziadka juz dostała Uczniaczka Dziewczynkę :)

Vlinder lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na lipcowkach dziewczyny pisały, że takie suche placki pojawiły się u nich po szczepieniu 6w1

• kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Mnie się płakać chce jak czytam ile wasze dzieci śpią. Mój max 3 godziny bez przerwy.

Moje dziecko ostatni miesiąc budziło się co godzinę - dwie co noc, max do trzech. Więc te 8 to ogromna zmiana :)

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już mamy krzesełko, póki co korzystamy z wkładki dla noworodka, jest super. Często sadzam mała jak jem śniadanie lub coś robię jest wysoko i wszystko widzi co jej się bardzo podoba. Jak już będzie siedzieć samodzielnie to tylko wymienimy siedzisko.

Minns lubi tę wiadomość

km5scwa1k0ojmmea.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns zmianę na konkretnie jedna na policzku z boku, blisko ucha. Taki placek lekko różowy i suchy dosyć. Na drugim się jej robi ale dosłownie dwie kropki. Jak policzek ma rozgrzany to mocniej widać. Jutro wrzucę fotki.

Jakie macie krzesełka do karmienia ? Mi się podoba drewniane stokke trio trap ale jest tak piekielnie drogie że sama nie wiem .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2018, 17:54

• Minns Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Minns zmianę na konkretnie jedna na policzku z boku, blisko ucha. Taki placek lekko różowy i suchy dosyć. Na drugim się jej robi ale dosłownie dwie kropki. Jak policzek ma rozgrzany to mocniej widać. Jutro wrzucę fotki.

Jakie macie krzesełka do karmienia ? Mi się podoba drewniane stokke trio trap ale jest tak piekielnie drogie że sama nie wiem .
    My mamy Chicco polly magic relax i jak na razie polecam. Można wiele elementów regulować, wygodne, na kółkach, używamy już teraz jako leżaczek.
    Podobało mi się też KinderKraft Fini Krzesełko do Karmienia 2w1, ale cieszę się, że się na niego nie zdecydowaliśmy, bo jednak nasze jest bardziej funkcjonalne, a że mamy szare to też wygląda okej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2018, 18:00

wrzesień 2018 - synek <3
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy stokke tripp trapp, jestem bardzo Zadowolona, mam nadzieję, że posłuży kilka lat.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) ja dzis z dziećmi sama od 10. Emek pojechał na wigilię z ekipą z pracy. Szefowie zabrali ich na obiad do Krakowa i potem do teatru, ja czekam na kopertę ;-)
    Na obiad zaprosilam rodziców i siostrę, posiedzielismy sobie miło. Teraz dzieci pokapane, młody póki co śpi, idę poczytać starszej i poczekam na emka.
    Mi skaza to się zawsze kojarzyła z szklistymi czerwonymi polikami a krzesełko mamy po córce zwykle drewniane z klupsia już dla siedzącego malca. Dietę będziemy rozszerzać poczatkowo w bujaczku, lezaczku bądź tym tiny love 3w1.
    A nic była ciężka budził się co 2 godz z zegarkiem w ręku. Ale mial wzdęty brzuszek i baki wczoraj zaszalalam z fasolką szparagową i to był chyba efekt.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2018, 19:31

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boję się czwartku, syn o godz.18 ma w szkole kolację świąteczną, a mała w tym czasie zazwyczaj jest kąpana, bo inaczej wrzeszczy. Niestety mąż ma 2 zmianę, więc muszę ją zabrać ze sobą do szkoły. To będzie ryk.

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Aniajaa Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum i Minns. Jak tylko napisałyście o tych suchych plamach i drapaniu to jakbym swojego małego widziała. Szczerze Wam życzę, żeby nie było jak u nas, ale też zaczęło się od drapania i szamotania w nocy.
    U nas rozwijało się tak. Suche plamki na bokach twarzy i długo tylko tam były, więc ja na dietę eliminacyjną bo kp+mm, ale efektów brak. Przejście z HIPP H.A na Bebilon pepti i nic. Zajęło całą buzię i schodziło do ciele aż do nóg. Zakończyłam wiec KP bo niewiele już jadłam i chudłam choć nie mam z czego. Potem tylko na bebilon i nic. Obecnie 3 dni na Nutramigen i niewielka różnica. Buzia, ciało całe w łuskach, jakby mniej rozpalone to wszystko, ale nadal. Kilku lekarzy po drodze, maścidła, emolienty, fenistil kropelki i wiele innych. Zaczyna mi brakować pomysłów. https://zapodaj.net/28839643a5bed.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2018, 20:08

mhsvanli6vk4qi0e.png
    17u9ha00x68xc404.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas nie ma innych objawów. Mam nadzieję, że to nic poważniejszego :P. Na razie nie spinam zobaczymy co w styczniu powie pediatra. Nie drapie się po tym jakby go swędziało tylko trze się przy usypianiu/wybudzaniu.

Mam pytanie o szczepienie o rotawirusy. Trochę za późno się zdecydowaliśmy na tą szczepionkę. Mam receptę na 2 dawki i nie wiem czy wykupić. Bruno zdąży wziąć 2 dawki przed 24 tygodniem, ale pierwszą dawkę będzie miał dopiero 18 tygodnia razem z pozostałym szczepieniem. Czytałam, że pierwszą dawkę powinno się dać przed ukończeniem 12 tygodnia. I nie wiem co robić teraz :( tym bardziej że chcemy małego do żłobka dać. Jest jakaś mama co szczepiła po 12 tygodniu? Ktoś ma jakieś informacje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2018, 19:59

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniajja a od kiedy się u Was zaczęło ? U nas wygląda to niby podobnie ale nie jest takie suche. Dermatolog mówiła żebym póki co diety nie stosowała jeszcze bo jeśli to skaza to przejdzie dalej i wtedy będę wiedziała na 100 %. Ja jestem trochę podlamana bo Ania nie toleruje ogólnie butelki tylko cyca. Dzisiaj mąż chciał jej dać butelkę to dostała wręcz szału.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2018, 20:43

• Aniajaa Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Początek listopada czyli jak skończył 2 miesiące. Ta wysypka ma różne fazy. Najpierw grudkowata wysypka, z której sączy się coś przez moment, bo skóra jakby zroszona. Później łuszcząca się sucha jak na foto i od nowa. To ponoć typowe dla AZS. Mój starszy też miał AZS i Kp tylko, ale nikt nie kazał mi odstawiać go i tak 13 miesięcy zleciało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2018, 22:00

mhsvanli6vk4qi0e.png
    17u9ha00x68xc404.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, szlag mnie zaraz trafi. Od jakiegoś tygodnia nie istnieje możliwość, ze uspie Pole. Jeśli nie zaśnie na cycku to nie ma możliwości żeby zasnela ze mną. Kapiemy ja, później ja masuje, wyciszam, karmie i wszystko jest super. Kładę do łóżeczka i próbuje. Jak zaczyna lekko marudzić i widzę, ze nie da rady zasnąć sama - biorę ja na ręce i bujam. I wtedy zaczyna się jazda. Od razu zaczyna płakać. Od razu z grubej rury, żadne marudzenie czy popłakiwanie. Odkładam do łóżeczka - jest cisza, ale jak zostawię ja dłużej żeby sama zasnela - zaczyna płakać. Wtedy przychodzi tata, wyciąga ja z łóżeczka, zabuja dwa razy i dziecko śpi. O co moze chodzić? Myślałam, ze moze zle ja trzymam i jest jej niewygodnie, ale próbowałam już chyba każdego chwytu. Moze zle bujam. Zobaczyłam jak usypia ja mąż - robię wszystko tak samo. I zaznaczam, ze naprawdę spokojna przy usypianiu. Czy ktoras ma jeszcze taki problem? Mnie to po prostu załamuje. Czuje się jakby moje własne dziecko mnie odrzucało. Jak czytam Wasze posty, ze dzieci się do Was przytulają i tylko przy Was zasną to chce mi się płakać.

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola mój zasypia przy cycku, odkladam. Dziś biegalam do niego 3 razy i za każdym musialam dać cycka, wreszcie wrocil tata, młody zaplakal Tata wziął go do odbicia, zabujał i śpi od tamtej pory. Tu nie ma żadnej filozofii nie robisz nic zle. Mama= ciepło, bezpieczeństwo, relaks(A to wszystko)= cycek :-)
    Mi jedynie w dzień zaśnie bez Chucka, mocno go przytulam do szyji mojej po skosie i do jego uszka szeptem aas
    aa,eeee, uuuu,iiii kiedyś tak zrobilam w akcie desperacjii bo nie szło go wyciszyć i działa usypianie trwa minutę dosłownie.

ola_g89 lubi tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
‹‹ 1365 1366 1367 1368 1369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ