Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniajaa wrote:
    Veritaserum. Dermatolog to Sebastian Matwiejczyk. Co do Sieniuty to nie polecano nam jej. A z tym objawami AZS to ja sama nie wiem bo ja u niego oczu pandy nie widze, resztę może tak. Ale mamy receptę na robione specyfiki i na tym się skupiam bo chłopak się wkurza na ten świąd. Alergenów wiadomo szukać nie będziemy a wprowadzamy środki ostrożności, żadnej chemii,kurzu, temperatura niższa w domu, wilgotność i tu muszę dopiero nawilżacz kupić. Macie coś do polecenia. A może oczyszczacz powietrza z nawilżaczem?
    Ania,ja osatnio kupilam taki prosty nawilzacz na Allepio i jestem bardzn zadowolona. ma rozne programy i jest na pilota. Od razu taki cudo do pomiaru wilgotnosci dorzucilam,bo to lepiej sprawdzac,zeby w druga strone nie przegiac.
    Co do szpitala,to na drugi dzien mielismy kontrole u naszej lekarki i ona nas do szpitala skierowala.

Dziewczyny,dzieki za kciuki! Dzisiaj wychodzimy:))

Izabelle, ola_g89, p_tt, Minns lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z podróży to najbardziej nie lubię jak zrobi kupę po drodze bo w foteliku zawsze przeciętnie pampers, zawsze!

ola_g89 lubi tę wiadomość

km5scwa1k0ojmmea.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    No my chcemy sie zatrzymac w jakiejs restauracji zjesc cos, troche go pomeczyc zeby dalszą droge tez spał. Ogólnie jestem pozytywnie nastawiona, ciesze sie ze jedziemy :). Daj znac jak dojedziecie ;).
    Mamy 30km więc dała radę. Spała mi tylko do 12.50 ale jak z nią gadałam to była grzeczna. Nakarmilam ja drugi raz to liczę ze teraz jeszcze pośpi pół godziny. Ja właśnie narobiłam kanapek - nie chcieliśmy się zatrzymywać i dodatkowo dodawać czas na drogę - zależało nam żeby jak najszybciej dojechać.

P_tt wchodząc do auta powiedziałam jej - Zosiu proszę Cię tylko mi nie zrób kupy - posluchala mamy ☺

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a u nas ostatnia kupa w nocy z wtorku na środę i też już mu tłumaczę zeby sie zdecydował albo teraz albo po przyjeździe :D. Ma jeszcze 2 dni hehe. Nie chcialabym zeby przeciekło a po drugie chyba bysmy się zaczadzili...

Ja mam odświeżacz duux i nie polecam. Ładnie wyglada ale z nawilzaniem kiepsko. Teraz włączam non stop nawilżacz do tego mokre reczniki i mamy 43% wilgoci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 15:14

wrzesień 2018 - synek <3
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio kupa 1x dziennie. Ale za to są tak wielkie i śmierdzące, ze szok :D dzisiaj mąż miał przyjemność pierwszy raz trafić na taki egzemplarz. Myślałam, ze popłacze się ze śmiechu jak przebierał mała :D

p_tt lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tak na szybko. Bhcg 99,1 34 dzień cyklu progesteron 17,7. Trzeba go podrasowac czy jest ok? Znajoma po poronieniu, wizyta dopiero po świętach. Ja miałam na początku 11 ale to chyba dobry wynik?

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    U nas ostatnio kupa 1x dziennie. Ale za to są tak wielkie i śmierdzące, ze szok :D dzisiaj mąż miał przyjemność pierwszy raz trafić na taki egzemplarz. Myślałam, ze popłacze się ze śmiechu jak przebierał mała :D

Mój to nie przebiera tylko woła "Mama choć mamy awarię " - wcześniej jak były mniejsze to bez problemu przebierał A teraz ma jakieś obawy

ola_g89 lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeszcze kupy po 2-3 na dzień.

Od środy dopadła mnie alergia, brałam wapno, nic nie dało dzisiaj już nie dałam rady funkcjonować wzięłam leki mała cały dzień przespała. Lekarz mnie ostrzegał i zapisał dwa rodzaje tabletek. Chcąc sprawdzić wiedzę farmaceutek najpierw pytałam o leki na alergie dla mam kp. W trzech aptekach mi panie poleciły wapno, bo nic więcej nie można. Dopiero w czwartej farmaceuta potrafiła podpowiedzieć coś więcej. Szkoda, że tak mało personelu medycznego się doszkala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 22:05

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P_tt a co jeszcze można przy alergii? Dostałam uczulenia na antybiotyk- miałam swędzącą wysypkę na całym ciele. Farmaceutka powiedziała, ze z doustnych to na 100% mogę tylko wapno, reszta po konsultacji z lekarzem. Mogłam się jeszcze smarować fenistilem, ale chyba tubkę zużyłabym na jedno smarowanie.
    Po konsultacji z lekarzem okazało się, ze bezpieczny jest Zyrtec, ale mogłam wziąć tylko 4 tabletki, nie więcej. I miałam obserwować dziecko. Nic się nie działo.

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_Wi pierwsze dostałam loratan - ale to niestety powoduje senność u mojego dziecka. A drugie to właśnie zyrtec lub cleratyna. Na razie "testuje" cleratyne i jest ok, nic małej nie jest. Choć ja to biorę jak już faktycznie nie mogę funkcjonować i raczej na noc, ale to ma mniejsze znaczenie bo i tak przez 24h się uwalnia.
    Ja dostaje silnej pokrzywki, całe ciało w bomblach jakby mnie milion komarów pogryzlo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2018, 01:43

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 12:23

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciągle spowijam. Bez tego wybudza się non stop. Spowijam w dużą pieluchę bambusowa taka 120x120 :)
    Śpiworek póki co odpada niestety a mamy dwa całkiem fajne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2018, 09:23

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 12:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nie potrafi przejść w głęboką fazę snu moim zdaniem bo odruchu moro już nie zauważam.
    Moja jest raczej zimnolubne i śpi w pajacu i tej pieluszce i tylko nogi jej okrywam bawełnianym kocykiem. Im jest chłodniej tym ona lepiej śpi. Smoczka nie używa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2018, 12:19

• renjak Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może któraś z Was chciałaby zaopatrzyć się w butelkę Minimum, rozmiar Very Hungry czyli 240ml? Nie użyłam ani razu. Mogę sprzedać za pół ceny, 50zł?? Ktoś chetny;)

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • renjak Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimijumi miało być:)

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Czy któraś z was spowijała / używała otulacza? U mnie spanie w otulacza i rożku. Ale rożek już jest za mały. Zwlekałam zwlekałam bo super spał ale już muszę go przestawić na śpiworek. Pierwsza noc w samym rożku bez spowijania tragedia... Pobudki co 30-60 min. Jak wzięliśmy do swojego łóżka to trochę dłużej spał.
    Nasz ostatni raz spał tak w szpitalu, od tamtej pory jest zawsze tylko lekkim kocykiem przykryty do wysokości pasa.

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 12:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz Babelek tez tak czasem ma, od kiedy przeszliśmy tylko na mm synek przeprosił się ze smoczkiem i nawet jeśli się wybudzi szybko smoczek i śpi dalej. A smoka sam puszcza po kilku minutach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2018, 16:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    To ja zaczęłam spowijać jak już miał chyba miesiąc skończony bo go właśnie ręce budziły co max2h. Wygooglalam ten sposób i super się sprawdzil. Ale pora przestac zwłaszcza że ręce już nie latają we wszystkie strony a on lada dzień kończy 3 miesiące :/
    2 tyg temu po szczepieniach go nie zawijalismy też ( na wypadek temperatury) i nie było aż takiej masakry jak dziś w nocy.

Zaraz się wybudza i bach pięści do buzi. No i po spaniu.
    Już sama nie wiem czy go dziś zawijać czy nie....

Moja Ania miesiąc starsza od Twojego synka i ja spowijam. Inaczej budzi się i ręce werdruja od razu do twarzy ( drapanie tarcie oczu ) dodatkowo ona ma trochę wzmożone napięcie w obręczy barkowej a jak chce się wydostać to i tak się tak sArpie że się rozluźni. Mam też nadzieję niedługo to skończyć póki co innego wyjścia nie widzę a nie na jakiś ewidentnych badan że spowijanie jest źle. Ja to robię tylko na noc. W dzień śpi na drzemkach normalnie.

‹‹ 1374 1375 1376 1377 1378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ