Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każde dziecko inne, moja jak się próbuje owinąć to jest wrzask jakby torturowali dziecko. I obowiązkowo ręce na zewnątrz, muszą być swobodnie puszczone, spi w spiowrku i pajacu a jak jest zimno to jeszcze kolderka przykrywa do wysokości piersi.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nigdy nie spowijalismy. Nasza spi w śpiworku albo w takim kocyku zapinanym a'la becik. Ja natrafialam na artykuły, w których pisało, że spowijanie może być szkodliwe jeśli robi sie to niewłaściwie, jeśli nóżki sa za ciasno owiniete, no i że może zwiększać ryzyko sids.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od tygodnia zaczęłam owijać go w kocyk. Żałuję że tak późno. Młody macha rękami w nocy i się wybudza. Też sie drapie. Jak jest śpiący to lubi otulanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak spowijam że nóżki ma luźno. Też mam trochę wyrzuty sumienia ale na ten moment nie widzimy wyjścia. Mam nadzieję że wkrótce z tego zrezygnujemy.

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nasza otulalismy do jakiegoś 1,5 miesiąca. Mamy elastyczny otulacz, także moze wyjąc raczki. W końcu otulenie przestało się jej podobać i od tej pory śpi w rożku. Myśle, ze dziecko samo zdecyduje, czy już dorosło do spania bez spowijające. Póki się sprawdza to bym nie rezygnowała. :)

Widzę, ze Wasze dzieci takie zimnolubne, a moja na noc potrzebuje miliona warstw :D śpi w kokonie, zawinięta w rożek i przykryta kocem do klatki piersiowej. Koc oczywiście zawinięty pod kokon, bo panna już trochę się wierzga i nie chce żeby sobie naciągnęła koc na twarz. Teraz przymierzany sie do śpiworka, bo się skopiuje. Zobaczymy, jak to wyjdzie.

EDIT: Bąbelek skończył dziś 3 miesiące! Kiedy to zleciało...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2018, 18:19

KATARZYNACarm, p_tt, Amy333 lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 12:24

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • Minns Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy zawijam mu rączki w bambusowy otulacz 120x120. Potem jak go przenoszę do łóżeczka to nie ma dużej zmiany pozycji i się nie rozbudza, a nie jest tym otulaczem jakoś mocno ściśnięty, jak się wybudza to często się wydostaje. Nóżki przykrywam bawełnianym lekkim kocykiem, bo nie lubi jak jest za ciepło.

Dzisiaj byliśmy u teściów z prezentami, Bruno był grzeczniutki. A jutro czeka nas wyprawa na święta do moich rodziców. Trzymajcie kciuki żeby obyło się bez niespodzianek :D.

KATARZYNACarm, kasia1518, ola_g89 lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, pajac, spiworek plus kolderka, wydaje się że dużo tego. U nas temperatura w domu ustawiona na 22 stopnie, na noc 21. Ja i mąż w krótkich pizamach, pod cienką bambusowa kołdrą, synek body z długim rękawem i polspiochy. Nawet jak go nakryjemy cieniutkim kocykiem to i tak się rozkryje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy do spania 18 stopni. Ogólnie jesteśmy z zimnolubnych. W pokoju dziennym mamy 21 stopni.

Camilla13 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też cienko ubieram synka. On nie lubi gorąca. Zaraz leje się z niego. My piec mamy na 22, ale w sypialni jest 21. Synek ma body i cienkie polspiochy i gołe stopki. I kocyk.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas spała w szpitalu w rozku i tydzień w domu- potem wychodziła mi z rożka do góry- od tamtej pory śpi pod kołderką.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    My nigdy nie spowijalismy. Nasza spi w śpiworku albo w takim kocyku zapinanym a'la becik. Ja natrafialam na artykuły, w których pisało, że spowijanie może być szkodliwe jeśli robi sie to niewłaściwie, jeśli nóżki sa za ciasno owiniete, no i że może zwiększać ryzyko sids.
    Ja tez nie spowijalam, jak tylo wyszlismy ze szpitala, to od razu dziecko zostalo uwolnione, hehe;-) Spi pod kołderą, tylko rogi mam przywiązane, zeby ei naciągnela sobie na buzke:) a sen ostatnio ma twardy- 8-10 godzin przesypia

Camilla13, Aniajaa lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 03:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza tez ciagle spi super. Wczoraj poszliśmy z mężem na basen, a Anielke zostawilismy na 2 godzinki u babci. Odebralismy ja o 16, przyprowadzilismy do domu i od 17 śpi do teraz. Juz dawno nie zdarzyło jej sie tak wczesnie zasnąć. Ale ona po szczepieniu zawsze była kilka dni bardziej senna. Aż nakarmilam ją już na spiocha przed chwila, bo sie bałam że będzie spała do rana bez jedzenia 13godzin.
    My mieszkamy w bloku i w ogóle nie włączamy całą zimę kaloryferow i mamy ok. 22stopnie w domu. Ale Anielka akurat lubi ciepło, wiec zawsze ją przykrywamy.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośka ostatnio jak ją odkładam do łóżeczka po jedzeniu to się wybudza. Ale od razu oczy są szeroko otwarte i uśmiech od ucha do ucha. Jak widzę ten uśmiech,to i ja zaraz się wybudzam ;) I tak sobie razem leżymy,u nas w łóżku,a Mała gada i śpiewa. I tak ze dwie godziny. Dziś w nocy dwa razy,ja już nie zasnę.

Zośka ciepłolubna,w śpiworku śpi. Jak widzę, że się wierci,to jeszcze lekki kocyk na nóżki jej kładę. Śpiworek ma cienki,bawełniany.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    Nasza tez ciagle spi super. Wczoraj poszliśmy z mężem na basen, a Anielke zostawilismy na 2 godzinki u babci. Odebralismy ja o 16, przyprowadzilismy do domu i od 17 śpi do teraz. Juz dawno nie zdarzyło jej sie tak wczesnie zasnąć. Ale ona po szczepieniu zawsze była kilka dni bardziej senna. Aż nakarmilam ją już na spiocha przed chwila, bo sie bałam że będzie spała do rana bez jedzenia 13godzin.
    My mieszkamy w bloku i w ogóle nie włączamy całą zimę kaloryferow i mamy ok. 22stopnie w domu. Ale Anielka akurat lubi ciepło, wiec zawsze ją przykrywamy.
    Na spiocha z butelki ? I zjadla ? Moja za nic nie otworzy buzi :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    Na spiocha z butelki ? I zjadla ? Moja za nic nie otworzy buzi :-)
    My tak robimy w nocy około 3 bo wtedy śpi spokojnie do 8 :P Wciąga 120ml i nawet nie wie :P pomaga delikatny masaż stawu zuchwowego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2018, 13:00

jatoszka lubi tę wiadomość

• Minns Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiamy z Wadowic :) połowa trasy za nami. Właśnie piję sobie kawkę po obiadku w restauracji pierwszy raz od nie wiem ilu miesiecy :D. Mały na razie przespal a teraz chcemy go tu troche pomeczyc zanim ruszymy dalej. Miejsce fajne bo i parking i pokoik w którym mogłam przebrać malego i nakarmić (na leżąco nawet).

Izabelle, ola_g89, Camilla13, 100krotka30, p_tt lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Pozdrawiamy z Wadowic :) połowa trasy za nami. Właśnie piję sobie kawkę po obiadku w restauracji pierwszy raz od nie wiem ilu miesiecy :D. Mały na razie przespal a teraz chcemy go tu troche pomeczyc zanim ruszymy dalej. Miejsce fajne bo i parking i pokoik w którym mogłam przebrać malego i nakarmić (na leżąco nawet).

Super jak trasa dobrze mija- daj znać jak dojedziecie

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pozdrawiamy z Pomorza - niestety pogoda lipna- ciągle pada śnieg albo deszcz ze śniegiem , także z naszych spacerów nici.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd9fcde3329d.jpg

KATARZYNACarm, Minns, Izabelle, ola_g89, Paulinda, Camilla13, 100krotka30, p_tt, kuwejtonka, Marrgoo, Vlinder lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana dziewczyny ,składam Wam najserdeczniejsze życzenia z okazji świąt Bożego Narodzenia, żeby dzieciaczki Wam zdrowo rosły i były zawsze grzeczne i uśmiechnięte:-). Wam również i Waszej rodzinie także dużo zdrowia i szczęścia. A w nadchodzącym roku 2019 spełnienia marzeń i czego tylko zapragniecie .

Minns, Izabelle, veritaserum, ola_g89, Paulinda, Camilla13, 100krotka30, p_tt, kuwejtonka, promyczek 39, kasia1518, Vlinder lubią tę wiadomość

201809135365.png
‹‹ 1375 1376 1377 1378 1379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ