WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
My nigdy nie spowijalismy. Nasza spi w śpiworku albo w takim kocyku zapinanym a'la becik. Ja natrafialam na artykuły, w których pisało, że spowijanie może być szkodliwe jeśli robi sie to niewłaściwie, jeśli nóżki sa za ciasno owiniete, no i że może zwiększać ryzyko sids.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
My nasza otulalismy do jakiegoś 1,5 miesiąca. Mamy elastyczny otulacz, także moze wyjąc raczki. W końcu otulenie przestało się jej podobać i od tej pory śpi w rożku. Myśle, ze dziecko samo zdecyduje, czy już dorosło do spania bez spowijające. Póki się sprawdza to bym nie rezygnowała.
Widzę, ze Wasze dzieci takie zimnolubne, a moja na noc potrzebuje miliona warstwśpi w kokonie, zawinięta w rożek i przykryta kocem do klatki piersiowej. Koc oczywiście zawinięty pod kokon, bo panna już trochę się wierzga i nie chce żeby sobie naciągnęła koc na twarz. Teraz przymierzany sie do śpiworka, bo się skopiuje. Zobaczymy, jak to wyjdzie.
EDIT: Bąbelek skończył dziś 3 miesiące! Kiedy to zleciało...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2018, 18:19
KATARZYNACarm, p_tt, Amy333 lubią tę wiadomość
-
Ja w nocy zawijam mu rączki w bambusowy otulacz 120x120. Potem jak go przenoszę do łóżeczka to nie ma dużej zmiany pozycji i się nie rozbudza, a nie jest tym otulaczem jakoś mocno ściśnięty, jak się wybudza to często się wydostaje. Nóżki przykrywam bawełnianym lekkim kocykiem, bo nie lubi jak jest za ciepło.
Dzisiaj byliśmy u teściów z prezentami, Bruno był grzeczniutki. A jutro czeka nas wyprawa na święta do moich rodziców. Trzymajcie kciuki żeby obyło się bez niespodzianek.
KATARZYNACarm, kasia1518, ola_g89 lubią tę wiadomość
wrzesień 2018 - synek -
nick nieaktualnyJejku, pajac, spiworek plus kolderka, wydaje się że dużo tego. U nas temperatura w domu ustawiona na 22 stopnie, na noc 21. Ja i mąż w krótkich pizamach, pod cienką bambusowa kołdrą, synek body z długim rękawem i polspiochy. Nawet jak go nakryjemy cieniutkim kocykiem to i tak się rozkryje.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Paplak wrote:My nigdy nie spowijalismy. Nasza spi w śpiworku albo w takim kocyku zapinanym a'la becik. Ja natrafialam na artykuły, w których pisało, że spowijanie może być szkodliwe jeśli robi sie to niewłaściwie, jeśli nóżki sa za ciasno owiniete, no i że może zwiększać ryzyko sids.
Camilla13, Aniajaa lubią tę wiadomość
-
Nasza tez ciagle spi super. Wczoraj poszliśmy z mężem na basen, a Anielke zostawilismy na 2 godzinki u babci. Odebralismy ja o 16, przyprowadzilismy do domu i od 17 śpi do teraz. Juz dawno nie zdarzyło jej sie tak wczesnie zasnąć. Ale ona po szczepieniu zawsze była kilka dni bardziej senna. Aż nakarmilam ją już na spiocha przed chwila, bo sie bałam że będzie spała do rana bez jedzenia 13godzin.
My mieszkamy w bloku i w ogóle nie włączamy całą zimę kaloryferow i mamy ok. 22stopnie w domu. Ale Anielka akurat lubi ciepło, wiec zawsze ją przykrywamy. -
Zośka ostatnio jak ją odkładam do łóżeczka po jedzeniu to się wybudza. Ale od razu oczy są szeroko otwarte i uśmiech od ucha do ucha. Jak widzę ten uśmiech,to i ja zaraz się wybudzam
I tak sobie razem leżymy,u nas w łóżku,a Mała gada i śpiewa. I tak ze dwie godziny. Dziś w nocy dwa razy,ja już nie zasnę.
Zośka ciepłolubna,w śpiworku śpi. Jak widzę, że się wierci,to jeszcze lekki kocyk na nóżki jej kładę. Śpiworek ma cienki,bawełniany. -
Paplak wrote:Nasza tez ciagle spi super. Wczoraj poszliśmy z mężem na basen, a Anielke zostawilismy na 2 godzinki u babci. Odebralismy ja o 16, przyprowadzilismy do domu i od 17 śpi do teraz. Juz dawno nie zdarzyło jej sie tak wczesnie zasnąć. Ale ona po szczepieniu zawsze była kilka dni bardziej senna. Aż nakarmilam ją już na spiocha przed chwila, bo sie bałam że będzie spała do rana bez jedzenia 13godzin.
My mieszkamy w bloku i w ogóle nie włączamy całą zimę kaloryferow i mamy ok. 22stopnie w domu. Ale Anielka akurat lubi ciepło, wiec zawsze ją przykrywamy. -
nick nieaktualnyjatoszka wrote:Na spiocha z butelki ? I zjadla ? Moja za nic nie otworzy buzi
Wciąga 120ml i nawet nie wie
pomaga delikatny masaż stawu zuchwowego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2018, 13:00
jatoszka lubi tę wiadomość
-
Pozdrawiamy z Wadowic
połowa trasy za nami. Właśnie piję sobie kawkę po obiadku w restauracji pierwszy raz od nie wiem ilu miesiecy
. Mały na razie przespal a teraz chcemy go tu troche pomeczyc zanim ruszymy dalej. Miejsce fajne bo i parking i pokoik w którym mogłam przebrać malego i nakarmić (na leżąco nawet).
Izabelle, ola_g89, Camilla13, 100krotka30, p_tt lubią tę wiadomość
wrzesień 2018 - synek -
Minns wrote:Pozdrawiamy z Wadowic
połowa trasy za nami. Właśnie piję sobie kawkę po obiadku w restauracji pierwszy raz od nie wiem ilu miesiecy
. Mały na razie przespal a teraz chcemy go tu troche pomeczyc zanim ruszymy dalej. Miejsce fajne bo i parking i pokoik w którym mogłam przebrać malego i nakarmić (na leżąco nawet).
Super jak trasa dobrze mija- daj znać jak dojedzieciekasia1518
-
My pozdrawiamy z Pomorza - niestety pogoda lipna- ciągle pada śnieg albo deszcz ze śniegiem , także z naszych spacerów nici.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd9fcde3329d.jpgKATARZYNACarm, Minns, Izabelle, ola_g89, Paulinda, Camilla13, 100krotka30, p_tt, kuwejtonka, Marrgoo, Vlinder lubią tę wiadomość
kasia1518
-
Kochana dziewczyny ,składam Wam najserdeczniejsze życzenia z okazji świąt Bożego Narodzenia, żeby dzieciaczki Wam zdrowo rosły i były zawsze grzeczne i uśmiechnięte:-). Wam również i Waszej rodzinie także dużo zdrowia i szczęścia. A w nadchodzącym roku 2019 spełnienia marzeń i czego tylko zapragniecie .
Minns, Izabelle, veritaserum, ola_g89, Paulinda, Camilla13, 100krotka30, p_tt, kuwejtonka, promyczek 39, kasia1518, Vlinder lubią tę wiadomość