Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Najlepszości na te Święta i nadchodzący Nowy Rok:)

promyczek 39, Izabelle, Minns, Camilla13, 100krotka30, Aniajaa, ola_g89, KATARZYNACarm, kuwejtonka, Vlinder lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • renjak Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też Wam życzę wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń, choć te najważniejsze już chyba spełnione ;) I dużo cierpliwości, myślę że w nadchodzącym roku już może się przydać :)

Minns, 100krotka30, Camilla13, kasia1518, ola_g89, KATARZYNACarm, kuwejtonka, Vlinder lubią tę wiadomość

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wpadłam tylko napisać, że mamy pierwszego zęba! :)

100krotka30, Camilla13, ola_g89, Minns, p_tt, JustynaG, kasia1518, KATARZYNACarm, Izabelle, kuwejtonka, Hedgehog, Vlinder, jatoszka, Amy333 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    A jak dajecie to mleko na spiaco to bierzecie do odbicia ?
    Tez Wam zycze Wesolych swiat :-)
    Moi jeszcze spia a ja musiałam zabawic sie w Sw Mikolaja i polozyc prezenty pod choinke :-)
    My nie odbijamy, ale karminy w pozycji pół leżącej i odkładamy do spania na boku. Później przewraca się jak mu wygodnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2018, 16:34

• 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    To może nałożyła się Wam rehabilitacja i ten ząbek, a może waga źle wskazała, teraz albo wcześniej?
    Gratulujemy pierwszego zabka :-) Ptzrczuwalas ze się pojawi, była malutka niespokojna? Bo ogólnie Haneczka chyba spokojna?

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:

Wow! Ciekawa jestem jak to będzie jak my dostaniemy. Trochę nie mogę się tego doczekać.

My w nocy nie odbijamy - jak ją podniose to oczy jak pięć oczy. A pampersa przebieram jak jest kupa i tylko przed karmieniem, jeśli zrobię to po to znowu oczy wielkie w ciemności lustrują pomieszczenie.

Kasia ale śliczna córeczka!

km5scwa1k0ojmmea.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margo, nie rozumiem trochę zalecenia by dziecku podawać kleik w celu zwiększenia kaloryczności mleka. Przecież jeśli Hani je tyle co potrzeba to jak zwiększysz kalorycznośc porcji to zje mniej mleka. Mniej mleka oznacza mniej wartości odżywczych... Dzieci przyrastają skokowo, może zaraz Mała zacznie lepiej przybierać. A ile obecnie waży i mierzy? Jak stoi na siatce centylowej?

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Gratulacje! Kto znalazł? Słyszałam taki przesad, ze jak mama pierwsza znajdzie to mąż musi kupić jej sukienkę :D najśmieszniejsze jest to, ze nigdzie nie ma napisane, co jesli znajdzie tata :D

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeszcze życzenia ode mnie, wczoraj tyle się działo, że nie było kiedy napisać :). Przede wszystkim życzę Wam, maluszkom i rodzinom duuużo zdrówka. Szczęśliwie doczekałyśmy do tych świąt :). Pamiętam jak rok temu już powoli się domyślałam, że mała dzidzia we mnie rośnie, a teraz Bruno dokazywał przy wigilijnym stole. Wczoraj śnieg zaczął prószyć, a teraz za oknami biało i pada intensywnie <3. Najpiękniejsze Święta. Przesyłamy buziaczki :*

https://zapodaj.net/images/317a246eca7a8.jpg

Izabelle, kasia1518, ola_g89, 100krotka30, Camilla13, Paulinda, p_tt, Vlinder, veritaserum, KATARZYNACarm, kuwejtonka lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też życzę zdrowych wesołych Świąt:) cudowne chwilę nasze pierwsze wspólne święta
    Nasz maluch cała wigilię przespal ale za to w nocy miał kilka pobudek..
    Rok temu zaczynalam TEN szczęśliwy cykl- kto by pomyślał że za rok nasz skarb będzie z nami ♡

Camilla13, ola_g89, p_tt, Vlinder, Minns, 100krotka30, Izabelle, Paulinda, KATARZYNACarm, kuwejtonka lubią tę wiadomość

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zdrowych i pogodnych Świąt :)Samych cudownych chwil w gronie najbliższych. Uśmiechu od naszych dzieciaczków i jak najmniej zmartwień :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2018, 18:10

Camilla13, Minns, 100krotka30, ola_g89, gosias, Izabelle, kasia1518, Paulinda, p_tt, KATARZYNACarm, kuwejtonka lubią tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jak tam święta mijają u Was , bo u nas kiepsko mała wczoraj miała gorączkę 39stopni bez żadnych innych objawow przeziębienia jadła normalnie nie miała biegunki
    Jedyne co od 2 tygodni się strasznie slini i 2 tygodnie temu miała katar teraz i ciągle wkłada rączki do buzi na dole zauważyłam takie białe kropeczki gdzie są dolne jedynki . Po tym jak jej podalam czopka dzisiaj mierzylam ten i ma 36 stopni. Nie wiem co o tym myśleć mam szczepienie na piątek ale nie wiem czy znowu gi nie odwołam będę dzisiaj mała obserwować.

201809135365.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może faktycznie od ząbków ta gorączka.
    U nas spoko, mały chyba trochę sie rozpiescil od tego noszenia, ale nie ma źle, jak na tyle nowych bodźców jest naprawdę super. Teraz śpi w gondolce z szumisiem a my sie zbieramy powoli do kościoła z mężem.

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3

Wysłany: 26 grudnia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie wiem jutro umówię się do lekarza tak czy inaczej , pierwszy raz taka wysoko gorączka się pojawiła więc coś napewno jest na rzeczy, mierzylam jej 1h temu to miała 37.4 więc trochę podskoczyla . Jak wstanie to znowu jej zmierze mam nadzieję że już 39 się nie pojawi , strasznie się martwię . :-(

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz mały ślini się na potęgę, rączki non stop w buzi. A co do temperatury to on ciagle ma 37 do 38. Nie martw się, z tymi termometrami to tez różnie bywa, pokazują co chcą. My kupiliśmy taki z wyższej półki a juz kilka razy prawie doprowadził mnie do zawału.

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elektroniczne termometry niestety pokazują dość różną temperaturę w różnych miejscach. Najlepiej wiedzieć jaką dziecko ma temperaturę jak jest zdrowe,mierzoną tym termometrem na głowie i pod paszką.
    Mimo wszystko z taką temperaturą iść do lekarza, z maluszkami nie ma żartów.

Zośka ślini się na potęgę. Nieraz kilka razy dziennie zmieniam jej kaftanik,taka wymoczona. Wszystko pakuje do buzi,a jak zabawki to oczywiście najszerszą stroną i zaraz się denerwuje ;)

Camilla13, KATARZYNACarm, ola_g89 lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png

Wysłany: 26 grudnia 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja poobserwuje mala jutro zadxwonie do lekarza na wizytę. Narazie goraczki nie ma ale ma 37.4 mierzona w pupie, jest pogodna. Zjada wszystko ale jest marudna A ślina cieknie jej strumieniem. Poobserwuje , ja miałam 2 dolne zeby jak miałam okolo 5,5 msc dzisiaj patrzylam na swoje zdjecia to zauważyłam, moja mama njie żyją żeby mogła mi powiedzieć dokładnie kiedy zaczęły wychodzić. Oby n ie była to żadna infekcja

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to przez kolejne zmiany jakie zachodzą u naszych maluszków. Synek marudzi już 3 dzień, nie chce spać, jeść mógłby ciągle, zakładam mu śliniaczki bo ciągle ma mokre ubranko.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest straszne marudzenie aż nie poznaje mojego dziecka. Też się tak ślini strasznie.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syn osiągnął dziś szczyt szaleństwa, płaczu, histerii i nie wiem czego jeszcze. Od 8 do teraz 1,5 godziny snu, usypianie w wielkich bólach. Jakiś koszmar

‹‹ 1377 1378 1379 1380 1381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ