WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja tez sie slini i gorzej je. w połowie karmienia jest taki krzyk jakby nagle igły pila,a nie mlelo. Tez zaczymam obstawiac zeby,bo jak jej masuju dziąselka to sie uspokaja.
-
nick nieaktualny100krotka30 wrote:To może nałożyła się Wam rehabilitacja i ten ząbek, a może waga źle wskazała, teraz albo wcześniej?
Gratulujemy pierwszego zabkaPtzrczuwalas ze się pojawi, była malutka niespokojna? Bo ogólnie Haneczka chyba spokojna?
-
nick nieaktualnyJustynaG wrote:Margo, nie rozumiem trochę zalecenia by dziecku podawać kleik w celu zwiększenia kaloryczności mleka. Przecież jeśli Hani je tyle co potrzeba to jak zwiększysz kalorycznośc porcji to zje mniej mleka. Mniej mleka oznacza mniej wartości odżywczych... Dzieci przyrastają skokowo, może zaraz Mała zacznie lepiej przybierać. A ile obecnie waży i mierzy? Jak stoi na siatce centylowej?
Dokładnie ja też jestem zdania, że to nie jest sposób. Niestety Hania zwolniła z przyrost em już od 3 miesiąca ale za to idzie w długość rośnie ok cm tygodniowo -
nick nieaktualnyola_g89 wrote:Gratulacje! Kto znalazł? Słyszałam taki przesad, ze jak mama pierwsza znajdzie to mąż musi kupić jej sukienkę
najśmieszniejsze jest to, ze nigdzie nie ma napisane, co jesli znajdzie tata
tak krzyczał, że myślałam, że coś się stało :p
Camilla13, Amy333 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMamy nową umiejętność, Hania zaczęła podnosić głowę leżąc na plecach i ciągnie ja do klatki piersiowej. To samo jak złapie się szczebelkow w kolysce to sama ciągnie się do siedzenia. Trwa to może 2,3 sekundy ale i tak bardzo mnie to cieszy. Ostatnio sama obróciła się z pleców na brzuch ale zablokowała sobie rączkę i już nic więcej nie mogła zrobić tylko wyla w podłogę. Martwi mnie jednak to, że tylko kilka razy udało się jej przewrócić z pleców na boki.
KATARZYNACarm, Camilla13 lubią tę wiadomość
-
Marrgoo wrote:Mamy nową umiejętność, Hania zaczęła podnosić głowę leżąc na plecach i ciągnie ja do klatki piersiowej. To samo jak złapie się szczebelkow w kolysce to sama ciągnie się do siedzenia. Trwa to może 2,3 sekundy ale i tak bardzo mnie to cieszy. Ostatnio sama obróciła się z pleców na brzuch ale zablokowała sobie rączkę i już nic więcej nie mogła zrobić tylko wyla w podłogę. Martwi mnie jednak to, że tylko kilka razy udało się jej przewrócić z pleców na boki.
-
Vlinder wrote:KATARZYNACarm gorączka może być związana z ząbkowaniem, oczywiście warto skonsultować z lekarzem.
U syna każdy nowy ząb poprzedzony był katarem i silnym kaszlem. Objawy mijały gdy ząbek pojawiał się na zewnątrz. -
Nasz przed chwilą padł, ale płakał z 10 min (u niego rzadko się zdarza ze płacze). Jeść nie chciał pielucha sucha. Byłam w szoku bo nawet cycek go nie uspokajal. Ale jak go babcia wzięła na rączki to łaskawie sie uspokoił i nawet śmiał. Także jest przyzwyczajony do noszenia bo tutaj wszyscy chcą go bawić. Wiedziałam ze tak bedzie, ale nie będę odmawiała rodzinie zabaw z nim skoro tak rzadko się widują
. W domu sobie jakoś z nim poradzę.
Od kilku dni namiętnie bawi się swoimi stopkami, brzuszki dalej ćwiczy. Czasem mam wrazenie że wyjdzie z tej gondoli. Chcialabym zeby szybko siedział bo w gondoli i foteliku już ledwo sie mieści... no ale nie mam na to wpływu.Camilla13, Izabelle lubią tę wiadomość
wrzesień 2018 - synek -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMarrgoo wrote:My używamy Dentonox
Pytałam o środki na ząbkowanie. Jeśli dziecko nie jest zbyt marudne, w miarę ząbkowanie nie utrudnia mu życia to unikać stosowania wszelkich dostępnych żeli ze względu na zawartość lidokainy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 18:55
KATARZYNACarm lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMy po wizycie u osteopaty. Ogólnie żadnych asymetrii itp. Jest za to mocno podrazniony układ nerwowy, chyba wspolczulny- wynika to najprawdopodobniej z cięcia cesarskiego. Ma napięcia w okolicy potylicy i lędźwi oraz przepony- stąd ulewanie. Trzyma głowe od urodzenia mocno i wynika to z napięcia. Trzyma główkę ładnie ale musimy już pracować nad podporą i obrotami. Powinien się zbierać do obrotu już oraz łapać stopy rękami a tego narazie nie robi. Podobno jego słaby sen i wybudzanie wynika z tego napięcia na plecach. Otulanie jak najbardziej - dzieci po cc zazwyczaj wymagają więcej przytulania.
-
Mnie strasznie wzruszyły te święta.
dokładnie w poprzednie święta Polka zamieszkała w moim brzuszku
wtedy nawet nie marzyłam o tym, że w kolejne święta będziemy już w trójkę. A teraz mój najlepszy świąteczny prezent od 3 miesięcy wywraca mój świat do góry nogami i sprawia, że codziennie odkrywam nowe pokłady miłości. Bycie matką to najlepszy prezent na świecie
Wrześniówki 2019 - jak ten czas pędzi... My testowaliśmy 8 stycznia, a ja od początku stycznia cały czas mówiłam mężowi, że na bank się udałoWiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 20:39
Izabelle lubi tę wiadomość