WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMum2b wrote:Camilla zdrowia zycze! Dziewczyny a czym podajecie posiłki? Łyżeczka silikonowa? I jak karmicie jak dzieci jeszcze nie siedza?
Ja łyżeczka silikonowa czasem plastikowa ale najbardziej lubię silikonową. Trzymam na kolanach albo w foteliku samochodowymMum2b lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyola_g89 wrote:A polecacie jakies konkretne miseczki, łyżeczki itd.? Myśle o spuni, ale najtańsza nie jest
a powoli czas się przygotować do rozszerzania diety i kupić te wszystkie gadżety
nie mogę się doczekać, kiedy zaczniemy!
Ja za poleceniem znajomych zaopatrzyłam się w munchkin - talerzyki, niekapek (podobno z lovi to niewypał) a sztucce do nauki jedzenia reer.ola_g89 lubi tę wiadomość
-
Ja tez używam silikonowa- nawet zmienia kolor jak coś jest za ciepłe. Póki karmię to mam zwykłą miseczkę(jakaś z marketu). Karmię w leżaczku.
Do nauki samodzielnego jedzenia też myślałam o sztuccach reer, ale o talerzykach / miseczkach nie myślałam.kasia1518
-
nick nieaktualny
-
Póki ja Zosi będę podawać jedzonko,to raczej ze szklanej miseczki lub miseczki Baby Ono,co do środka można nalać gorącej wody,żeby potrawa była ciepła.
Ja mam pytanie odnośnie wody. Dopajacie dzieci wodą źródlaną? Trzeba ją jeszcze przegotować czy nie ma takiej konieczności? -
nick nieaktualnyU nas inne jedzonko nie wchodzi teraz w grę, a było już fajnie z poznawaniem nowych smaków. Dziś dołączyły wymioty, sąsiad z łóżeczka obok wymiotowal kilkanaście godzin wcześniej. Jeszcze jakiś wirus zalapali. Ja dziś w 40 minut byłam w szpitalu jak mąż mi o tym powiedział, jak mnie lekarz zobaczył to sie wystraszył. Teraz leżę w sypialni sama i wyje
-
Camilla ciężka sytuacja tam u Was, ale pamiętaj że po burzy jest słońce, wkoncu to musi się skończyć,
U nas też wiecznie coś jest ... i też mam nadzieję że wkoncu będzie okres że Natalia będzie zdrowa przez dłuższy czas, chociaż już jest po chorobie to codziennie się modlę żeby znowu nie przyniosła jakiejś choroby że żłobka -
My dokładnie jak zacznie 5 miesiąc podamy jej pierwsze warzywka, już się nie mogę doczekać, pierwsza pójdzie dynia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 07:38
Izabelle lubi tę wiadomość
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U nas teraz hitem jest jarzynowa z indykiem albo dyniowa z królikiem I kaszka bardzo jej smakuje- aż tak że mleka mniej chce bo woli co innego.
Dziś ja karmię i tu nagle słyszę sylabe "ma" czekałam na drugą żeby słyszeć mama no ale jeszcze przyjdzie mi chyba poczekać. Mąż usłyszał bo akurat oboje przy niej byliśmy i od razu mówi powiedz tata ☺Vlinder, Izabelle lubią tę wiadomość
kasia1518
-
Izabelle wrote:Póki ja Zosi będę podawać jedzonko,to raczej ze szklanej miseczki lub miseczki Baby Ono,co do środka można nalać gorącej wody,żeby potrawa była ciepła.
Ja mam pytanie odnośnie wody. Dopajacie dzieci wodą źródlaną? Trzeba ją jeszcze przegotować czy nie ma takiej konieczności?Izabelle lubi tę wiadomość
Corka - 2018
Syn - 2021 -
nick nieaktualnyDziewczyny kp macie jakieś założenia jak długo zamierzacie karmić kp czy bardziej na zasadzie jak wyjdzie ? Ja chcę do mniej więcej roku tylko marzę o lepszych nocach...dzisiaj znowu był horror. Od 20 do 24 pobudki co godzinę, później co 2.
Izabelle lubi tę wiadomość
-
veritaserum wrote:Dziewczyny kp macie jakieś założenia jak długo zamierzacie karmić kp czy bardziej na zasadzie jak wyjdzie ? Ja chcę do mniej więcej roku tylko marzę o lepszych nocach...dzisiaj znowu był horror. Od 20 do 24 pobudki co godzinę, później co 2.Corka - 2018
Syn - 2021 -
nick nieaktualnyveritaserum wrote:Dziewczyny kp macie jakieś założenia jak długo zamierzacie karmić kp czy bardziej na zasadzie jak wyjdzie ? Ja chcę do mniej więcej roku tylko marzę o lepszych nocach...dzisiaj znowu był horror. Od 20 do 24 pobudki co godzinę, później co 2.
U nas też słabsza noc. Od 3 do 3.40 przerwa we śnie potem rzucanie się do 6. -
nick nieaktualnyMum2b moja też tylko przy cycu zasypia albo w chuście. Jedyna opcja. Karmie ja dłużej na noc ale ona czasami jest taka pobudzona, ruchliwa nie potrafię jej wyciszyć. Nie wiem skąd bo naprawdę wszystko wokół niej robimy tak żeby jej nie pobudzać nadmiernie. Echh. Najchętniej do cyca byłaby podłączona 24 na dobę.