WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hedgehog wrote:A jak jest później z deserkami?
Załóżmy że podam wszystkie początkowe warzywka i będzie już zjadał cały mały słoiczek warzywa. czy owoc podaje bezpośrednio po słoiczku warzywnym jako deser? Czy raczej o innej porze dnia jako oddzielny posiłek?
Rozumiem że mleko podajemy przed słoiczkiem. czy w takim wypadku powinnam podać porcję mm troszkę mniejszą niż zwykle?
Ja podaje różnie czasami owoc po warzywach A czasami później. I zawsze podaje czy to słoiczki czy kaszke ok 1-1.5 h po butelce, zje spokojnie ok 20 min i potem ma butelkę za 1-1.5h. Jak podawałam zamiast butelki to raz że mi się denerwowala bo była zbyt głodna żeby bawić się łyżeczka A dwa często zaraz po słoiczku domagała się butelki- także butelkę dostaje co 2.5-3 h w dzień i dziele sobie ten czas mniej więcej na pół i podaje posiłek stały.
U nas na mm też przesypia całe noce. Czasami jej się zdarzy pobudka w nocy ale to może 1-2 razy w ciągu miesiąca.kasia1518
-
Ja mysle ze pokarmie jeszcze kpi do pol roku bo juz jest coraz ciezej mala coraz mniej spi i nie ma tyle czasu
juz dostaje mm i jest ok
sloiczki tez wcina narazie warzywka
promyczek 39 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, sprzedaje info - podobno za rejestracje na stronie hippa dostaje się darmowy pakiet „rozszerzanie diety”.
jakiś słoiczek, łyżeczka (która podobno jest spoko) i trojkat na auto. Ktoras się rejestrowała i dostała już paczkę?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 09:50
-
nick nieaktualnyola_g89 wrote:Dziewczyny, sprzedaje info - podobno za rejestracje na stronie hippa dostaje się darmowy pakiet „rozszerzanie diety”.
jakiś słoiczek, łyżeczka (która podobno jest spoko) i trojkat na auto. Ktoras się rejestrowała i dostała już paczkę?
Ja już dawno odebrałam i bobovita dwie kaszki i słoiczekola_g89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ola_g89 wrote:Dziewczyny, sprzedaje info - podobno za rejestracje na stronie hippa dostaje się darmowy pakiet „rozszerzanie diety”.
Jakieś 3tyg czekałam- maja czas do miesiącakasia1518
-
Hej
dziewczyny dzięki za wsparcie, ogarnęłam trochę głowę i jestem
badanie serduszka wykluczylo poważne wady, są to szmery niewinne w skali 2/6 mamy jeden przeciek miedzykomorowy ponoć to się zamyka w wieku dziecięcym samo. Mamy jeszcze zrobić kontrolę za 3 miesiące i wtedy już wyluzuje na maksa.
Widzę że na tapecie temat rozszerzania my się też przygotowujemy i kompletuje wyprawkę. Czy któraś brała pod uwagę krzesełko safety 1st timba, szukam opinii od kogoś kto miał styczność
https://m.ceneo.pl/17365710
Kubek zamawiam doidy cup, łyżeczki siliconowe, miseczki tommee tippee. Póki co tyle.
Camilla zdrówka dla Was, daj znać jak się czujecie.Izabelle, ola_g89, kasia1518, Vlinder lubią tę wiadomość
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
Hej dziewczyny, u nas znowu źle
Mała dzisiaj się obudziła z gorączką 39 stopni
I wysypka na szyi i brzuchu , czekam jak otworzą doktora i pędzę sprawdzić co to jest wydaje mi się że dopadła ja trzydniowka , bo ogólnie jest wesoła i się uśmiecha i gaworzy, jejku kiedy to się wszystko skończy te choroby, bo choroba za chorobą przeciez to jest nie normalne nooooo -
KATARZYNACarm wrote:Hej dziewczyny, u nas znowu źle
Mała dzisiaj się obudziła z gorączką 39 stopni
I wysypka na szyi i brzuchu , czekam jak otworzą doktora i pędzę sprawdzić co to jest wydaje mi się że dopadła ja trzydniowka , bo ogólnie jest wesoła i się uśmiecha i gaworzy, jejku kiedy to się wszystko skończy te choroby, bo choroba za chorobą przeciez to jest nie normalne nooooo
-
100krotka30 wrote:Hej
dziewczyny dzięki za wsparcie, ogarnęłam trochę głowę i jestem
badanie serduszka wykluczylo poważne wady, są to szmery niewinne w skali 2/6 mamy jeden przeciek miedzykomorowy ponoć to się zamyka w wieku dziecięcym samo. Mamy jeszcze zrobić kontrolę za 3 miesiące i wtedy już wyluzuje na maksa.
Widzę że na tapecie temat rozszerzania my się też przygotowujemy i kompletuje wyprawkę. Czy któraś brała pod uwagę krzesełko safety 1st timba, szukam opinii od kogoś kto miał styczność
https://m.ceneo.pl/17365710
Kubek zamawiam doidy cup, łyżeczki siliconowe, miseczki tommee tippee. Póki co tyle.
Camilla zdrówka dla Was, daj znać jak się czujecie.100krotka30 lubi tę wiadomość
-
KATARZYNACarm wrote:Wlasnie przyszlam od lekarza i nic mi nie dala kazala przeczekac
Najczęściej wysoka gorączka znika po 2 dobach. Zdrówka życzę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 12:39
KATARZYNACarm lubi tę wiadomość
-
Dzięki, podaje paracetamol gorączka utrzymuje się między 37.7 38.4 tak teraz trzeba zostać w domu mam nadzieję że to szybko minie, pojawiła się tak znienacka i mam nadzieję że tak zniknie
Jak jej podalam paracetamol to po 2h znowu zaczęła rosnąć do 38.4 więc nie wiem, mam nadzieję że obejdzie się bez szpitala