WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mamusie jak u Was jest z drzemkami w ciagu dnia? Tzn z drzemkami waszych pociech, bo wasze to pewnie jak moje- nie istnieją, haha;-))
Moja Lenka do tej pory spała trzy razy w ciagu dnia po okolo 1-1,5godziny. A ostatnio tą trzecią drzemke chyba chce pominąc. ile razy zasypiaja wasze maluszki w dzien?ola_g89 lubi tę wiadomość
-
Amy333 wrote:Mamusie jak u Was jest z drzemkami w ciagu dnia? Tzn z drzemkami waszych pociech, bo wasze to pewnie jak moje- nie istnieją, haha;-))
Moja Lenka do tej pory spała trzy razy w ciagu dnia po okolo 1-1,5godziny. A ostatnio tą trzecią drzemke chyba chce pominąc. ile razy zasypiaja wasze maluszki w dzien?Amy333 lubi tę wiadomość
-
Widzę dziewczyny że nie każde dzieciaczki rozwijają się w tym samym tempie, moja np jeszcze nie pelzac ani się nie przemieszcza , obraca się z pleców ba brzuch i odwrotnie , robi samolocik na brzuszku ale nie umie się dzwignac i przypelznac hihi A już u was widzę ząbki, pelzanie, że aż strach czasami czytać, bo później zastanawiam się czy mi je dziecko dobrze się rozwija ... Ale zaraz sobie uświadamiamy że przecież każdy jest inny i dzieci też inaczej sobie rosną
Byliśmy wczoraj na kontroli
Mała waży 7 kg i ma 66.5cm także wzrost jej podskoczyl o 4 cm wszystko jest w najlepszym porządku , ząbków narazie nie widać tak mówiła lekarka że nic nie czuje narazie .
Zmiany skórne które pokazują się i znikają Natali na buzce wynikają z wrażliwości skóry jest poddatna,
Mówiła żeby zacząć bardziej rozszerzać dietę , wczoraj zrobiłam jej rzadką kaszke i zjadła dobre 10 łyżeczek, więc i to też jest sposób
Camilla13, Izabelle lubią tę wiadomość
-
Amy333 wrote:Mamusie jak u Was jest z drzemkami w ciagu dnia? Tzn z drzemkami waszych pociech, bo wasze to pewnie jak moje- nie istnieją, haha;-))
Moja Lenka do tej pory spała trzy razy w ciagu dnia po okolo 1-1,5godziny. A ostatnio tą trzecią drzemke chyba chce pominąc. ile razy zasypiaja wasze maluszki w dzien?Amy333 lubi tę wiadomość
kasia1518
-
nick nieaktualnyKATARZYNACarm wrote:Widzę dziewczyny że nie każde dzieciaczki rozwijają się w tym samym tempie, moja np jeszcze nie pelzac ani się nie przemieszcza , obraca się z pleców ba brzuch i odwrotnie , robi samolocik na brzuszku ale nie umie się dzwignac i przypelznac hihi A już u was widzę ząbki, pelzanie, że aż strach czasami czytać, bo później zastanawiam się czy mi je dziecko dobrze się rozwija ... Ale zaraz sobie uświadamiamy że przecież każdy jest inny i dzieci też inaczej sobie rosną
Mała waży 7 kg i ma 66.5cm także wzrost jej podskoczyl o 4 cm wszystko jest w najlepszym porządku , ząbków narazie nie widać tak mówiła lekarka że nic nie czuje narazie .
Zmiany skórne które pokazują się i znikają Natali na buzce wynikają z wrażliwości skóry jest poddatna,
Mówiła żeby zacząć bardziej rozszerzać dietę , wczoraj zrobiłam jej rzadką kaszke i zjadła dobre 10 łyżeczek, więc i to też jest sposóbLąduje stopy do buzi, ale przewroty idą gorzej, na brzuchu podciaga się do góry jak tylko się czegoś chwyci ale sam z siebie nie pelza. Na wszystko przyjdzie czas
KATARZYNACarm lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMatka zrobiła się dziś na wiosnę. Włosy ufarbowane, paznokcie zrobione, rzęsy zrobione, duża wygoda przy maluchu bo nie trzeba się malować, trochę pudru i gotowe
3 seanse ma solarium były.
ola_g89, kasia1518, Mum2b, p_tt, KATARZYNACarm, Amy333, Izabelle, Minns, 100krotka30, susełek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
KATARZYNACarm wrote:Widzę dziewczyny że nie każde dzieciaczki rozwijają się w tym samym tempie, moja np jeszcze nie pelzac ani się nie przemieszcza , obraca się z pleców ba brzuch i odwrotnie , robi samolocik na brzuszku ale nie umie się dzwignac i przypelznac hihi A już u was widzę ząbki, pelzanie, że aż strach czasami czytać, bo później zastanawiam się czy mi je dziecko dobrze się rozwija ... Ale zaraz sobie uświadamiamy że przecież każdy jest inny i dzieci też inaczej sobie rosną
Mówiła żeby zacząć bardziej rozszerzać dietę , wczoraj zrobiłam jej rzadką kaszke i zjadła dobre 10 łyżeczek, więc i to też jest sposób
Moja też nie jest taka szybka:) Chyba bedzie ostatnim dzieciaczkiem z naszego forum, które się jeszcze nie obraca. oczywiscie tez nie pełza, za to dzisiaj pieknie podkurczyla kolanka jakby chciala nagle zacząc raczkowac:)
Za to wagowo to chyba bedziemy w czołówce, haha Mamy juz 8200g i 69cm.
Tez mialysmy krostki na buzce i na przedramionach i ostatnio dostalam super masc od naszej lekarki, pozniej napisze nazwe, bo teraz szefowa śpi i boje sie wchodzic do pokoju;-)) -
ola_g89 wrote:A ja mam inne pytanie do mam kp. Ile karmien w ciągu doby Wam wychodzi? Czy przy rozszerzaniu diety macie ich mniej? Bo u nas wychodzi jeszcze więcej niż było
zastanawiam się, czy jej nie przekarmiam. Tym bardziej, ze zaczęła ulewac praktycznie po każdym karmieniu. Lekko, ale jednak.
ola_g89 lubi tę wiadomość
-
U nas też jeszcze ani pelzania ani obrotów- choć dziś ja zostawiłam na plecach , wracam A ona na brzuchu na drugim końcu koca- także coś się zaczyna z tym tematem, bo drugi raz jej się zdarzyło obrócić. Zębów nie ma ... były 4 dni straszne gdzie nie miała apetytu, maruda i ewidentnie szły zęby... Ale teraz apetyt wrócił do normy, humor też, a zębów nie widać - choć coś się dzieje bo dziąsła napuchniete i czerwone. O pozycji czworakiej nawet jeszcze nie myślę- tyłek podnosi na kolanach już dosyć długo ale jakoś nie obczaja co z rękami robić. Wiem że to wcześniak ale jak już się czyta o umiejętnościach Waszych dzieciaczkow to pozostaje tylko zazdrościć i czekać aż u nas nadejdzie ☺
KATARZYNACarm, Amy333, Izabelle lubią tę wiadomość
kasia1518
-
nick nieaktualnyTak czytałam jak Wasze dzieci piją z doidy więc też kupiłam bo z niekapka nie chce już jakoś pić, za to synek jaral się jak szalony gdy dawałam pić z normalnego kubeczka. Od dziś rządzi doidy, nawet woda z niego wchodzi chociaż ze skrzywiona miną
:p Zmieniliśmy dziś ubrania 3 razy ale to nic.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 22:01
kasia1518, Izabelle lubią tę wiadomość
-
kasia1518 wrote:U nas też jeszcze ani pelzania ani obrotów- choć dziś ja zostawiłam na plecach , wracam A ona na brzuchu na drugim końcu koca- także coś się zaczyna z tym tematem, bo drugi raz jej się zdarzyło obrócić. Zębów nie ma ... były 4 dni straszne gdzie nie miała apetytu, maruda i ewidentnie szły zęby... Ale teraz apetyt wrócił do normy, humor też, a zębów nie widać - choć coś się dzieje bo dziąsła napuchniete i czerwone. O pozycji czworakiej nawet jeszcze nie myślę- tyłek podnosi na kolanach już dosyć długo ale jakoś nie obczaja co z rękami robić. Wiem że to wcześniak ale jak już się czyta o umiejętnościach Waszych dzieciaczkow to pozostaje tylko zazdrościć i czekać aż u nas nadejdzie ☺
Też liczę na każda umiejętność małego, ale pamiętaj, że to że robi coś później nie znaczy że np. będzie czytać czy mówić później itp.Camilla13, kasia1518, Izabelle lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny podziwiam Was za dalsze kp. Ja nigdy więcej tego nie zrobię. Nie wyobrażam sobie ogarnięcia na raz 2 latka i niemowlaka wiszacego przy piersi. Źle to wspominam. A żebym do tej pory non stop miała sama w nocy wstawać do karmienia to już masakra.
-
My mamy doidy ale jakoś nie mogę się zebrać. Mój syn wszedł w mocny lęk separacyjny, znikam metr od niego i wrzask. Ciężko go czymś dłużej zabawić. Nasz śpi mało ok 3 drzemki ok 30 minut. Wstaje po 5, usypia ok 19. Ale nocne pobudki częste. Ja też jakoś kp zle wspominam. może przy kolejnych dzieciach byłabym mądrzejsza.
-
U nas doidy średnio, czasem wypije, ale ogólnie chce się tym bawić. Za woda nie przepada, dałam mu raz swoje mleko to było to samo. Także wodę dostaje łyżeczką i co jakiś czas próbuję mu dać w doidy.
Karmimy się tak samo mimo "rozszerzania diety". Nie wiem ile wychodzi, ale myślę, że dość często go karmię.
Ktoś jeszcze wozi dzidzię w gondoli? Mały się już ledwo mieści, ale czekam chyba do kwietnia na zmianę. Trochę się stresuję bo w dzień usypiamy go w wózku, więc pewnie na początku będzie hardcore...wrzesień 2018 - synek -
nick nieaktualny86monia wrote:My mamy doidy ale jakoś nie mogę się zebrać. Mój syn wszedł w mocny lęk separacyjny, znikam metr od niego i wrzask. Ciężko go czymś dłużej zabawić. Nasz śpi mało ok 3 drzemki ok 30 minut. Wstaje po 5, usypia ok 19. Ale nocne pobudki częste. Ja też jakoś kp zle wspominam. może przy kolejnych dzieciach byłabym mądrzejsza.
-
Po dobrych waszych recenzjach też od wczoraj uzywamy doidy i u nas bardzo się sprawdził. Wypija chętnie wodę i kaszę jak się rozrzedzi
Kiedyś ktoś pytał o krzesełko safty 1st timba, producent wypuscil kolejna partię i jest dostępna pełna kolorystyka tylko nie wiem jak z cena czy wzrosła.
U nas przy okazji rozszerzania prawie cały czas czerwone poliki ale póki co nie traktuje tego jako objawu alergii, brzuszek mu nie dokucza.
My nadal jeszcze w gondoli przesiadziemy się jak zrobi się ciepło. Też jest na styk.
Od wczoraj dopiero ruszył z obrotami z brzucha na plecy i robił to non stop. Zaczął też podwijac nogę pod siebie myślę że przygotowuje się tak do siadu. Ale nawet z podporem siedzi bardzo niestabilnie i karmię go w lezaczku pollezaco jak jesteśmy sami.
Mimo rozszerzania wydaje mi się ze mleka zjada tyle samo, nocą nawet więcej bo pampersy to bomba po nocyMinns lubi tę wiadomość
Misia 09.2013
Misio 08.2018