Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My robimy mocz bo mamy niewielkie poszerzenia w układzie moczowo kielichowym. Krwi jeszcze ani raz.

• KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noce od tygodnia były cudowne tylko raz na karmienie , tylko że moja już o 19 jest w łóżeczku zasypia koło godziny 20 i wstaje o 6 jak za zegarkiem w ręku , także do 7 nie ma szans żeby pospać, w sumie nie należę do tych co lubią spać🤗nie wiem jak to będzie teraz z nocami , bo zazwyczaj jak pochwalę to się wszystko zmienia 😭
    Dzisiaj wzięłam pół dnia w pracy , bo jest ładna pogoda i chce spędzić z moja kluska czas ❤

Za 1,5 miesiąca jedziemy na wakacje ciekawe jak to będzie już się nie mogę doczekać

Minns, Camilla13 lubią tę wiadomość

201809135365.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia współczuję wymiotów, ale z drugiej strony dobry znak. Oby szybko się uspokoiło, bo jednak przy maluszku ciężko. Podziwiam Cię :)
    Masakra z tymi lekarzami :/
    U mnie w przychodni jest pediatra, do której mój mąż chodził i jest naprawdę fajna, uważna i przede wszystkim słucha rodzica. Chociaż jak coś się dzieje to wolę jechać do lux medu bo na miejscu badają crp i wynik od razu.

kasia1518 lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86monia wrote:
    My robimy mocz bo mamy niewielkie poszerzenia w układzie moczowo kielichowym. Krwi jeszcze ani raz.
    My mamy powiększoną miedniczke nerkowa.

Wysłany: 29 marca 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak okazało się że mała jest chora, znowu, każdego miesiąca musi być coś.. zamiast na dworze to leżę z nią w domu

201809135365.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Justyna,jak podawałaś indyka? Kawałek w całości,czy maleńkie kawałki? Nie wiem jak się zabrać do mięsa,bo suche to czasem i mnie staje w gardle ;)
    U nas najlepiej sprawdziły się małe kawałeczki prosto do pyszczka.
    Gdy dałam jej kawałek do rączki to była bardzo szczęśliwa ale cały wepchała do buzi i się zakrztusiła. Bo oczywiście próbowała już dorzucić kolejny. Ale poklepałam po pleckach i było ok. Jak tylko złapała oddech to od razu próbowała dokończyć tego indyka co zaczęła. :)

Izabelle lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Jednak okazało się że mała jest chora, znowu, każdego miesiąca musi być coś.. zamiast na dworze to leżę z nią w domu
    Współczuję. Niestety realia żłobka. Za dzień czy dwa będzie dobrze:)

• Minns Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna, właśnie tego się obawiam i wiem, że to nieuniknione :( no ale tak to już jest. Syn od kuzynki też co chwila chory, jeszcze się z Bruniem nie widzieli :P.
    Ja dzisiaj narzekałam na małego, a od pierwszej drzemki jest taki słodki... oj zła matka jestem. A jak się cieszył przy jedzeniu kaszki z jabłkiem. Starłam jabłko ze skórką, a Wy obieracie owoce/warzywa ze skórek?
    W ogóle to czasem wchodzę na aktualny miesiąc na forum i czytam opowieści z porodów :P chyba jestem jakaś nienormalna. Pamiętam jak przed porodem też czytałam wcześniejsze miesiące. Mega mnie to ciekawi i już się zastanawiam, jak to będzie przy kolejnym hehe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 16:53

wrzesień 2018 - synek <3

Wysłany: 29 marca 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Współczuję. Niestety realia żłobka. Za dzień czy dwa będzie dobrze:)
    Właśnie nie wiem czy to się przez nas nie zarazila bo my z moim T też grupę żołądkowa i biegunkę, no cóż pociesza się tym że każdy z nas to przechodził prędzej czy pozniej

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Właśnie nie wiem czy to się przez nas nie zarazila bo my z moim T też grupę żołądkowa i biegunkę, no cóż pociesza się tym że każdy z nas to przechodził prędzej czy pozniej
    Teraz już jest duża dziewczynką, zaraz będzie lepiej. Nasz mały zarazic się ode mnie jelitowka jak miał 4 tygodnie to było straszne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna Twoja Natalka będzie już po chorobach a nasze małe zaczną pewnie chorować jak do żłobka pójdą. Tak po prostu jest. Nie znam dziecka żłobkowego kfore nie jest w sezonie chore przynajmniej raz w miesiącu a zazwyczaj czesciej. A dzieci znajomych / rodziny zazwyczaj od Roku idą do żłobka i chore non stop.
    Minns ja że skórki obieram jeszcze. Na razie podałam gruszkę a ona dość twarda skórę ma więc jej obrałam no i jabłko też. Dzisiaj oprócz kasKi nie zjadła nic bo czasu jakoś mało ( no trochę chleba z masłem od taty ugryla :)
    Teraz przez tę zmianę czasu w sobotę pewnie znowu się przestawi że spaniem. A szkoda bo ta godzina 19.30 max to bardzo mi pasuje na sen nocny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 20:17

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obieram jabłka,bo często sa takie wysmarowane czymś
    .

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Wasze dzieciaczki tak wcinaja kawałki czy tarte A moja Zosia się do tego nie nadaje kompletnie ... za wyjątkiem banana i chleba nic jej nie przejdzie przez gardło... jabłko tarte co chwilę się krztusi, dziś zupa z warzywami tak ciut gruiej zblędowane i koperek i też nie przeszło przez gardło- nawet był płacz jak podawałam kolejna łyżeczkę- musiałam zmienić na papkę i było ok.
    Będę się chyba bujać z papkami długo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 21:04

kasia1518

age.png
    age.png
    preg.png
    03.2025 💔 - zatrzymanie serduszka 7t2d - chłopiec - trisomia 15
    09.2025 - 💔 - brak akcji serca do 8tyg

12.01.26:
    beta 1770,51 mUI/mg
    Progesteron 24.4 ng/ml
    14.01.26:
    beta 4425,68 mUI/mg
    Progesteron 28.3ng/ml
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia nasz też nie. Wczoraj był indyk to myślałam że od krzyku ogluchne. Dziś podałam marchewkę i brokuła zrobionego na parze i znowu to samo. W postaci innej niż papka idzie tylko chlebek, bułeczka i chrupki kukurydziane.

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, spokojnie... to, że teraz Wasze dzieciaczki akceptują tylko papki nie oznacza, że tak będzie wiecznie. Po prostu nie są na to gotowe. A za miesiąc może im się odwidzi?

Camilla13 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko zalezy od dziecka. Syn tylko papki tolerował,jak był jakiś kawałek to zaraz odruch wymiotny. Teraz ma 7 lat i je normalnie ;) :) Stopniowo i powoli, nic na,siłę.
    Zośce jest bez znaczenia jaka forma trafia do buzi. Z tym,że praktyczne.od początku gładkich papek nie dostawała. Ale kawałków do rączki tez nie daję oprócz wielkiej skóry chleba czy chrupka. Nadal sie boję ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png

Wysłany: 30 marca 2019, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, dziewczyny za słowa otuchy , mała wczoraj zrobiła dwie wodnisty kupki miała goraczk e też 38.5 podalam jej przeciwbolowo paracetamol , mało wypije mleka , jak wstałam to miała 37.9 bez kupki i wymiotow jak narazie . I ma czerwone poliki , znajoma mówiła że to od zębów ale czy to prawda

201809135365.png

Wysłany: 30 marca 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety i biegunka się pojawiła jak narazie jednorazowo , dałam jej paracetamol nakarmilam i położyłam spać. Zobaczymy co nam dzień pokaże, oby nie było gorzej. Miłego weekendu dziewczyny 🌞

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Niestety i biegunka się pojawiła jak narazie jednorazowo , dałam jej paracetamol nakarmilam i położyłam spać. Zobaczymy co nam dzień pokaże, oby nie było gorzej. Miłego weekendu dziewczyny 🌞
    Nam w szpitalu kazali podawać w takich sytuacjach smecta i probiotyk.

Wysłany: 30 marca 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tylko w holandi nie mają nic takiego, a jak byłam u lekarza to oni zawsze twierdzą że wszystko samo przejdzie , jak ja miałam biegunkę i wymioty to powiedziała że nie ma leków i do 10 dni powinno przejść i faktycznie przeszło po dniach 7 bez żadnych leków, jedynie co bralalan stoperan ale on w ogóle nie pomógł, poprostu organizm musiał sam zwalczyc ta chorobe, jak narazie od wczoraj zrobiła 3 luźne kupki , i teraz się zastanawiam czy to naprawdę nie są ząbki???

201809135365.png
‹‹ 1491 1492 1493 1494 1495 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ