X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przyznam że mi się to holenderskie podejście podoba. Dokładnie dajmy organizmowi chociaż szansę na podjęcie walki z " choroba". Wiadomo że jak coś się dzieje poważnego to trzeba zareagować ale póki co obserwacja ;)

KATARZYNACarm, 100krotka30 lubią tę wiadomość

• 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Tak tylko w holandi nie mają nic takiego, a jak byłam u lekarza to oni zawsze twierdzą że wszystko samo przejdzie , jak ja miałam biegunkę i wymioty to powiedziała że nie ma leków i do 10 dni powinno przejść i faktycznie przeszło po dniach 7 bez żadnych leków, jedynie co bralalan stoperan ale on w ogóle nie pomógł, poprostu organizm musiał sam zwalczyc ta chorobe, jak narazie od wczoraj zrobiła 3 luźne kupki , i teraz się zastanawiam czy to naprawdę nie są ząbki???
    Moim zdaniem gdyby to był wirus to byłaby kupka za kupka i ciagneloby na wymioty. Tak to wygladalo u mojej corki jak cokolwiek zjadla nawet chrupki kukurydziane to zaraz na 2 strony szło.
    Też mi się to podejście podoba a nie w aptece 30 syropkow do wyboru każdy na 2 lub 1 miejscu w składzie syrop glukozowy, benzoesany, każdy lekarz wciska co innego a wszystko o kant dupy roztrzasc ;-)
    I Kasia nie martw się Twoja się wychoruje a nasze też tylko później, wszystko przed nami.

veritaserum, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, zawsze mogę na Was polegać dobre słowo otuchy dla mnie dużo znaczy , bo jak wiecie moja odkąd do żłobka poszła to choruje praktycznie co miesiąc, oczywiście życzę waszym maluszką oby nie chorował tak jak Natalia, bo biedna już od 3 miesiąca musi radzić sobie z jakimiś wirusami 100 krótka to co to może być jak nie wirus ?
    Moja nie ma wymiotow i razem że wczoraj zrobiła 4 kupki z tym że wczoraj kupki smierdzialy, dzisiaj już jest lepiej , i ma ciągle 37.7 temp ? 😭🙄🤔

201809135365.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może znajoma ma rację i to ząbki, moje nie mają rzadszych kupek i temperatury przy zabkowaniu ale słyszałam od znajomych ze ich dzieci owszem i do tego czerwone policzki. Trzymam kciuki żeby to było właśnie to :-)

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a macie jakies wspaniałe sposoby na ząbkowanie? Bo u nas chyba ruszyło pełną parą. Tzn taka mam nadzieje, bo trzy noce z rzędu koszmarne. Aż nie mam siły pisać na forum. Camillia już nie daje rady, pedicetamol tez. Wczoraj nawet dentinox odmówił posłuszeństwa. Mała ma ogromny problem z zaśnięciem, nie wiem już jak jej pomoc :( śpi z nami w łóżku, wczoraj pierwszy raz w życiu nie dała się odłożyć do łóżeczka. Zasnela dopiero w gondoli.

Zastanawiam się po ilu zarwanych nockach ząb łaskawie się pojawi... póki co nic nie widać, ale górne jedynki czuje pod dziąsłami.

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj też z 5 kup zrobiła śluzowych. Nie mam pojęcia po czym. Marudna jssr okropnie ale ostatnie dwie noce dobrze spala jak na nią ( 3 pobudki przez całą noc ). Teraz już zasnęła na noc

• 86monia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Dziewczyny, a macie jakies wspaniałe sposoby na ząbkowanie? Bo u nas chyba ruszyło pełną parą. Tzn taka mam nadzieje, bo trzy noce z rzędu koszmarne. Aż nie mam siły pisać na forum. Camillia już nie daje rady, pedicetamol tez. Wczoraj nawet dentinox odmówił posłuszeństwa. Mała ma ogromny problem z zaśnięciem, nie wiem już jak jej pomoc :( śpi z nami w łóżku, wczoraj pierwszy raz w życiu nie dała się odłożyć do łóżeczka. Zasnela dopiero w gondoli.

Zastanawiam się po ilu zarwanych nockach ząb łaskawie się pojawi... póki co nic nie widać, ale górne jedynki czuje pod dziąsłami.

Spróbuj nurofen albo ibum bo to działa również przeciwzapalnie. No różnie u jednych 2 dni u innych 2 tygodnie. A najgorsze w tym że jedynki są najmniej bolesne podobno eh

ola_g89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:

Jejku a próbowałaś ten pedicetamol? Nie podawajcie tego dzieciom, pali po nim w gardle i przełyku przez pół dnia. Na ząbkowanie u nas pomógł ibum, dentinox i Viburcol.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2019, 20:11

jatoszka, ola_g89 lubią tę wiadomość

• Vlinder Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Tak tylko w holandi nie mają nic takiego, a jak byłam u lekarza to oni zawsze twierdzą że wszystko samo przejdzie , jak ja miałam biegunkę i wymioty to powiedziała że nie ma leków i do 10 dni powinno przejść i faktycznie przeszło po dniach 7 bez żadnych leków, jedynie co bralalan stoperan ale on w ogóle nie pomógł, poprostu organizm musiał sam zwalczyc ta chorobe, jak narazie od wczoraj zrobiła 3 luźne kupki , i teraz się zastanawiam czy to naprawdę nie są ząbki???
    Moim zdaniem, biegunka może oznaczać ząbki. Moja też robi luźne kupki od kilku dni, wieczorami wrzask, a dzisiaj zaczął przebijać się ząbek. Od 3 dni nie do wytrzymania, podaję jej na wieczór paracetamol, dopiero po nim się uspokaja.

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png

Wysłany: 31 marca 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może coś jest na rzeczy, dziewczyny , jak narazie Natalia bez temperatury od wczoraj ale 3 luźne kupki zrobiła, dzisiaj ani jednej ale wczoraj noc koszmarna jeszcze takiej nie miała wrzask i płacz nie do uspokojenia. Wkoncu jakoś zasnęła ale pobudki co 2 godziny i to z płaczem się budziła..... jejku zębów nie widzę 😭

201809135365.png

Wysłany: 31 marca 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    U nas dzisiaj też z 5 kup zrobiła śluzowych. Nie mam pojęcia po czym. Marudna jssr okropnie ale ostatnie dwie noce dobrze spala jak na nią ( 3 pobudki przez całą noc ). Teraz już zasnęła na noc
    No to.dokladnie jak u mnie, tak jak ostatnio pisałam że moja tak super śpi to od piątku nie śpi wcale. Napisałam że zazwyczaj jak ja pochwalę go robi się właśnie taka . A te kupki może na ząbki u was też?

201809135365.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Jejku a próbowałaś ten pedicetamol? Nie podawajcie tego dzieciom, pali po nim w gardle i przełyku przez pół dnia. Na ząbkowanie u nas pomógł ibum, dentinox i Viburcol.
    Ja probowalam i jest straszny :-( nie wiem kto wymyslil taki smak dla maluchow :-( pali gorzej niz czosnek czy cebula :-( bleee

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    No to.dokladnie jak u mnie, tak jak ostatnio pisałam że moja tak super śpi to od piątku nie śpi wcale. Napisałam że zazwyczaj jak ja pochwalę go robi się właśnie taka . A te kupki może na ząbki u was też?

Nie wiem nic nie widzę tych zabkow. A dzisiaj już też od rana marudna i niestety już dwiie luźne kupy poszły. Mało ich ale sam sluz. Trochę zielony.w nocy ja to obudziła bo o 2 w nocy też robiła. Zobaczymy.

• jatoszka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde u nas prawie 20 stopni a w sloncu pewnie wiecej :-) jak mam ubrac dziecko jak to jeszcze marzec jest ???? Masakra ;-(

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dawaliśmy pedicetamol po szczepieniach i nigdy nie było problemu. Smak okropny, to fakt. Moze teraz faktycznie ja drażni, bo jak tylko jej daje to się krzywi... dzięki dziewczyny za podpowiedzi :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Kasiu u nas brzydkie kupy były przez 4 dni, krzyk nagle w dzień i w nocy zębów też nie widziałam aż w dzień kiedy skończył pół roku pokazał się pierwszy ząbek s zaraz za nim kolejny. Teraz po 2 tyg spokoju znowu się zaczyna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    Kurde u nas prawie 20 stopni a w sloncu pewnie wiecej :-) jak mam ubrac dziecko jak to jeszcze marzec jest ???? Masakra ;-(
    U nas 18. Synowi wychodząc po 14 założyłam body z krótkim rękawem, cienką bluzę i kurteczke wiosenna, na głowę cienką czapkę. Na nóżki tylko spodenki dresowe, skarpety i buciki. Trochę wialo ale nawet w spacerowce było ok. Po powrocie do domu głowa sucha.

jatoszka lubi tę wiadomość

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:

Pogoda super. Byliśmy w Nałęczowie bo to rzut beretem z domu- ludzi pełno. Ja ubralam body bez rękawów na to bluzeczka, spodnie, buciki, kurtka taka przejściówka ciut grubsza niż wiosenne , czapkę i hustke pod szyję- było ok. Zosia nie zmarzła. Jak przysnela to przykryłam kocykiem no byliśmy spacerówka.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    Przede wszystkim ubieraj mając na uwadze upodobania dziecka (ciepło/zimmnolubne) oraz warunki pogodowe a nie miesiąc.
    Czym 20 stopni różni się w marcu od 20 stopni w lipcu?

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Może coś jest na rzeczy, dziewczyny , jak narazie Natalia bez temperatury od wczoraj ale 3 luźne kupki zrobiła, dzisiaj ani jednej ale wczoraj noc koszmarna jeszcze takiej nie miała wrzask i płacz nie do uspokojenia. Wkoncu jakoś zasnęła ale pobudki co 2 godziny i to z płaczem się budziła..... jejku zębów nie widzę 😭
    U nas było kilka dni wrzasku, musiałam na noc podawać 3 ml paracetamolu, dopiero wtedy zasypiała i dzisiaj mamy przebity ząbek

Minns, Izabelle, kasia1518, Camilla13, 100krotka30 lubią tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
‹‹ 1492 1493 1494 1495 1496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ