X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po chrzcie. Zaliczone diabły wypędzone :)
    Erus cała msze nie spał ale był bardzo grzeczny oglądał kościół i inne dzieciaczki. A było 7 chrzczonych wiec było wesoło.
    Amy a jak u Ciebie ?

86monia, ola_g89, Camilla13, aLunia, 100krotka30, KATARZYNACarm, Izabelle lubią tę wiadomość

• kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dużo zdrowia! Najważniejsze to myśleć pozytywnie!

U nas noce są jakie są - budzi się 4-5 razy ale biorę ja wtedy do łóżka, cycka sobie i śpimy.

Mamy problem z ciemieniuchą, próbowaliśmy oliwki i emolium i dalej jest sporo.
    Pamiętam że kiedyś o tym pisałyśmy tylko nie pamiętam co u Was zadziałało?

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    Dziewczyny dużo zdrowia! Najważniejsze to myśleć pozytywnie!

U nas noce są jakie są - budzi się 4-5 razy ale biorę ja wtedy do łóżka, cycka sobie i śpimy.

Mamy problem z ciemieniuchą, próbowaliśmy oliwki i emolium i dalej jest sporo.
    Pamiętam że kiedyś o tym pisałyśmy tylko nie pamiętam co u Was zadziałało?

Ja robiłam tak że nacierałam olejkiem z migdałów lub po prostu baby cap i w kąpieli pocieralam pieluszka a potem czesalam szczotka dla dzieci.

kuwejtonka lubi tę wiadomość

• Minns Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ze względu na włosy się trochę męczyliśmy z ciemieniuchą. Pomogło regularne wcieranie emolium na ciemieniuchę, mycie głowy i wyczesywanie grzebykiem.

Dzisiaj spacerowałam z małym 2 godziny w spacerówce i powiem Wam że nieźle się zmachałam :P.

kuwejtonka, Vlinder lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja też myślę że gdyby ona mi lepiej spala w nocy to bym była bardziej radosna i szczęśliwa. Ale teraz mi śpi w wózku w dzień w domu więc jest całkiem spoko ;p mogę posiedziec w spokoju jak teraz. Mimo tego chce drugie dziecko a miarę szybko. Generalnie bierzemy się niedługo na poważnie do roboty :p

Veritaserum podczytuje czasem inne wątki i widziałam, że pytałaś o basen na Podkarpaciu. To tak jak Rucola pisała- Sokołów. Aleeee omijaj niedzielę niehandlowa bo pojechaliśmy i nie było wolnych szatni! w soboru są lekcje maluszków i tłoczno bardzo w szatni. Ale jak będziesz na dłużej to na tyg warto się wybrać.

veritaserum lubi tę wiadomość

• kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    My ze względu na włosy się trochę męczyliśmy z ciemieniuchą. Pomogło regularne wcieranie emolium na ciemieniuchę, mycie głowy i wyczesywanie grzebykiem.

Dzisiaj spacerowałam z małym 2 godziny w spacerówce i powiem Wam że nieźle się zmachałam :P.

Kurde u nas emolium nic nie daje :(

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuwejtonka spróbuj na noc smarować jej główkę mascia z vit A a rano wyczesz łuski i umyj główkę. U nas po takiej kuracji nie było śladu po ciemieniuszce a po tych innych sposobach ciągle wracala. Raz jeszcze umyłam jej główkę w zoxiderm. To jest na łupież u dorosłych ale też można właśnie na ciemieniuche ( dermatolog zaleciła jak byliśmy przy okazji )

kuwejtonka lubi tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też walczę z ciemieniuchą i nic nie pomaga,a mam wrażenie,ze jest gorzej. Czym wyczesujecie? Ja mam szczotkę z naturalnego włosia i może za miękka? Veritaserum,długo stosowałas kurację Wit a, ile razy myłaś Ani główkę Zoxidermem?

Moja Zośka potrafi jojczyć cały dzień z przerwą na drzemkę,którą.odbywa tylko na spacerze. Nogi od jakiegoś czasu czuję od samego tyłka ;) Ale to minie ;) kiedyś tam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 20:38

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle tak dokładnie nie pamiętam ale głowę zoxiderm umyłam raz chyba a kurację z witaminą A stosowałam jakoś 10 dni co 2 dzień. A wcześniej też nic nie pomagało i ciągle wracala.

Ja wyczesywalam szczoteczka jakaś zwykła z canpola chyba ale przyznam szczerze że dwa razy sięgnęłam po grzebyk ale te łuski po maści są tak miękkie że wiedziałam ze skóry główki nie uszkodzę.

Moja Aneczka nawet względnie w dzień się zachowuje. Już przeszłyśmy na dwie drzemki na stałe chyba. Jedna rano ok 9 tak średnio trwa 1,5h i kolejna ok 14 do max 15. I koniec.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 20:52

Izabelle lubi tę wiadomość

• aLunia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też była ciemnieniuch i kupiłam szampon z musteli. Najpierw smarowałam główkę oliwka tuż przed kąpielą. No i to nie dawało efektów. Aż w końcu dwie godziny przed kąpaniem posmarowałam i po tym w końcu wszystko zeszło. Też wyczesałam grzebieniem bo były takie mięciutkie. Od tego czasu mamy spokój.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuwejtonka nam pomógł szampon mustella na ciemieniuche to jest w formie pianki, zel emolium nam nie pomógł wcale i dość miałam wiecznego wyczesywania. Tym szamponem chyba 4 mycia i po kłopocie, teraz myje raz na tydzień główkę i nie wraca.

Młody probuje siadac ale nie wychodzi mu i strasznie się denerwuje że nie wychodzi i do tego zalicza wywrotki. Potem leży zdziwiony na plecach z mina "Ło matko co się stalo"

kuwejtonka, Aniajaa lubią tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj kończymy 7 miesięcy. Nie mam pojęcia kiedy to zleciało....

Minns, 86monia, ola_g89, kasia1518, Izabelle, p_tt, KATARZYNACarm, aLunia, susełek, Vlinder, JustynaG, Camilla13, 100krotka30 lubią tę wiadomość

• 86monia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    A my dzisiaj kończymy 7 miesięcy. Nie mam pojęcia kiedy to zleciało....

I jeszcze żyjemy pomimo braku snu :D

veritaserum, KATARZYNACarm, Camilla13 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha i żyć będziemy ;) wczoraj podałam małej jajko w formie jajecznicy nic jej nie było , dzisiaj na śniadanie zjadła 1/4 jajka na półmiękko. Jak będzie dobrze to jutro wjadą placuszki owsiane ;)

KATARZYNACarm, Hedgehog, 100krotka30 lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niestety wyszła jakaś alergia w trakcie rozszerzania diety. :(
    Dostała od nas naleśnika z twarogiem i zaraz po kontakcie serka twarogowego ze skórą dostała strasznych czerwonych plan.
    Od dawna ma problemy ze skórą ale pediatra stwierdziła, że to AZS. Małej skóra nie swędzi.
    Postanowiłam wykluczyć całkowicie nabiał z diety na jakieś 6 tygodni. Zobaczymy czy znikną problemy ze skórą.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Dostała od nas naleśnika z twarogiem i zaraz po kontakcie serka twarogowego ze skórą dostała strasznych czerwonych plan.
    Od dawna ma problemy ze skórą ale pediatra stwierdziła, że to AZS. Małej skóra nie swędzi.
    Postanowiłam wykluczyć całkowicie nabiał z diety na jakieś 6 tygodni. Zobaczymy czy znikną problemy ze skórą.

Justyna tylko nabiał czy białka mleka krowiego ? Przykro mi ale mam nadzieję że szybko się z tym uporacie :) u nas też bacznie obserwuje bo też mamy plamy na buzi ale nie powiększają się , raz są mniejsze raz większe.

• Minns Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruno też ma takie jakby podrażnione polika, ale smaruję to masłem z emolientami i łagodzi. pediatra mówi, że to własne od jedzenia podrażnienia, jak się tak wszystkim obsmarowywuje.
    Bruno śpi już o 9:30... mega drzemka, czasem sprawdzam czy oddycha hehe. Dzisiaj przyjedzie koleżanka z małym, tez ma 7 miesięcy, to może się pobawią, a my wypijemy kawę hahaha.

Vlinder lubi tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaczynam sie martwić bo mój dwie drzemki po 30 minut a rano miał godzinną i teraz prawie 1.5 h. Wiem, że to chore ale zaczynam sie martwić co sie dzieje bo to nie zdarzyło się od wielu miesiecy takie spanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia rozkoszuj się i pij kawę / herbatę ;p moja też spala dzisiaj 1,5h . Na około 14 idziemy na spacer to znowu zaśnie pewnie i później już zabawa do wieczora .

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    oby minęło i nie zatruwało Wam życia

l22ne6yd1cgn4wml.png
‹‹ 1504 1505 1506 1507 1508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ