X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszcie się,bo u nas dziś turbodrzemka na spacerze 15 min ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86monia wrote:
    ja zaczynam sie martwić bo mój dwie drzemki po 30 minut a rano miał godzinną i teraz prawie 1.5 h. Wiem, że to chore ale zaczynam sie martwić co sie dzieje bo to nie zdarzyło się od wielu miesiecy takie spanie.
    Monia korzystaj ☺ ja już prawie 2godz chodzę po wsi z wózkiem A królewna śpi dopiero 45min i jak tylko wózek staje w miejscu to oczy otwarte - takie to jej spanie. Już jej z nudów zjadłam pół paczki chrupek kukurydziano-marchewkowych ☺

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że u nas czasem też się pojawiają takie krostki- nie plamy , tylko takie jak trądzik niemowlęcy, ale z reguły ma kilka na policzku i gdzieś czasmi na czole , ale ja nic z tym nie robię. Jogurty już podawałam, gluten też, jajko jeszcze muszę spróbować

Za to moja Zośka bardzo nie lubi ciepła, chwila moment i ma plamy na szyi i klatce- nawet wczoraj przy karmieniu bardziej ja przytuliłam do siebie i podłożyłam pieluszkę pod sama szyję- po pół butelki patrzę A ta już szyja, klatka w plamach i włosy z tylu mokre- także zimnolubna jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 13:21

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się do jogurtu przymierzam powoli. Zmiksuje jej z bananem czy czymś to myślę że będzie jadła póki co wszystko jej smakuje :)

Zamówiłam dzisiaj bidon z rurka do picia na wyjścia i saszetki wielorazowe na musy ( chyba Justyna o tym pisała )

My wrocilysmy ze spaceru spala 50 minut i chyba już teraz do wieczora pociągnięmy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 15:04

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum,na ten moment nie jestem w stanie stwierdzić czy na białko mleka krowiego czy nabiał więc odstawiłam cały nabiał.
    U nas plamy na twarzy to była ewidentna reakcja alergiczna, mała w trakcie jedzenia zaczęła płakać i być niespokojna. Na buźce wokół ust te placki wyglądały jak poparzenie plus zaczerwienione oczy i szyja.
    Posmarowaliśmy zmiany Fenistilem, po jakimś czasie wyglądało to lepiej.

Mam taki plan by odstawić nabiał i sprawdzić czy będzie poprawa. Jeśli będzie to zacznę po kolei wprowadzać różne produkty najpierw do mojej diety a potem do Ani.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Veritaserum,na ten moment nie jestem w stanie stwierdzić czy na białko mleka krowiego czy nabiał więc odstawiłam cały nabiał.
    U nas plamy na twarzy to była ewidentna reakcja alergiczna, mała w trakcie jedzenia zaczęła płakać i być niespokojna. Na buźce wokół ust te placki wyglądały jak poparzenie plus zaczerwienione oczy i szyja.
    Posmarowaliśmy zmiany Fenistilem, po jakimś czasie wyglądało to lepiej.

Mam taki plan by odstawić nabiał i sprawdzić czy będzie poprawa. Jeśli będzie to zacznę po kolei wprowadzać różne produkty najpierw do mojej diety a potem do Ani.
    Justyna napisze tylko ze z moja corka było identycznie, ja karmiac jadłam nabiał i były zmiany skórne raz większe raz mniejsze dopiero podanie jej nabiału utwierdzilo nas w podejrzeniach. Byla to kaszka na mleku i wokół ust zrobił jej się rumień i zaczęła od razu płakać. Lekarz po wywiadzie stwierdziła bardzo silna reakcję ,zrobilam fotki. Nie życzę wam bardzo żeby to było to samo bo za nami ciągnie się do dziś :-( Syn niestety tez nietoleruje.
    Masz bardzo dobry plan, który popieram.

Veritaserum czym różni się alergia na nabial od alergii na bmk? Że dochodzą jaja pod nabiał?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 19:42

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Minns Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj podałam troszkę jogurtu naturalnego, jutro zamierzam dać więcej. W ogóle to wpadłam na pomysł żeby przygotować małemu 2 tygodniowy jadłospis, w którym będą 2 większe posiłki i jakaś przekąska typu owoc albo własnie taki jogurt. Jak sobie tego nie rozpisze to dalej będzie taki rozgardiasz jaki mamy teraz.
    Dzisiaj fajny dzień, najpierw 2,5 godzinna drzemka, potem znajoma z małym wpadła, Bruno oczywiście popłakiwał jak tamten się odezwał. Ogólnie od kilku tygodni nie przepada za obcymi i potrzebuje trochę czasu żeby się przyzwyczaić. Choć w sklepie czy gdzieś jak ktoś go zagada czy się uśmiechnie to nie raz się słodko uśmiecha.
    Potem 2 godziny spaceru, znowu się mega zmęczyłam chyba zrobię sobie morfologię dla świętego spokoju, jeszcze co chwila mi jakieś siniaki na nogach wyskakują nie wiem skąd. No, a przed chwilą zasnął przy jedzeniu padnięty.
    Dziewczyny smarujecie już swoje maluchy kremem przeciwsłonecznym na spacery?

wrzesień 2018 - synek <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka, wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek to bym się odezwała na priv.

Minns, smaruję każdego słonecznego dnia. Jednak skóra dziecka jest dużo wrażliwsza niż nasza. A nie chcę dopuścić do sytuacji, że mała będzie się męczyć z poparzeniem słonecznym przez moje zaniedbanie.
    Podobno najlepsze są mineralne. Ale ja kupiłam z Rossmana zanim się o tym dowiedziałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 20:15

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka nie wiem jakoś ja pod słowem nabiał rozumiem wszystkie produkty mleczne ale np parówki czy wędliny już nie kwalifikuje pod nabiał a tez jak wiemy zawierają bmk czy też słodycze ;)

Minns ja jeszcze nie smarowalam ale już kupiłam i zacznę ;) u nas mała też śpi od 19.15 :)

Justyna mam nadzieję że szybko wychwycisz co Aneczke uczula i będzie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 20:14

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum, staram się unikać wszystkich produktów, które w składzie mają nabiał. Czyli większość słodyczy odpada.
    Dziś poszłam do piekarnio-cukierni po chleb, nawet sobie nie wyobrażasz ile radości sprawiły mi "bezy". Idealna słodkość do kawki dla osoby na diecie bez nabiału :D
    Gofry robiłam na mleku migdałowym. Z sera, masła, śmietany zrezygnowałam.

Właśnie szukam jakiegoś przepisu by jakieś ciasto na święta upiec :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 20:57

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna jak ja odstawilam bmk w diecie to zajadalam się piernikami toruńskimi takimi lukrowanymi ;p pyszne ;)

Fajny jest blog z przepisami ; mama alergika gotuje czy jakoś tak. Dzięki 100krotce go poznałam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 21:13

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna,polecam np brownie z fasoli,ciasto marchewkowe,dyniowe itp. Nie jem nabiału od dawna,z wyboru,bo lepiej się czuję bez niego ;)

Smaruję buzię Zosi od jakiegoś czasu kremem, tez kupiłam z Rossmana,ale mimo to i nawet nie wiem kiedy to sie stało i ma biały ślad od smoczka,reszta nieco muśnięta słońcem :)

Podczas karmienia Zosia zaczęła mnie gryźć. Aż mi oczy wyskakują na wierzch,rzucam mięsem,a ona.paaatrzy ;) normalnie jak na początku kp,jeden ząb a jaki ostry...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 21:17

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam i hasłem przewodnim dzisiaj będzie " kawa " ... To co moje dziecko wyprawiało w nocy dzisiaj przeszło nasze pojecie. Ja spałam 3h w dwóch cyklach a Ania cała noc jęczała, popłakała, marudziła. Ja naprawdę nie wiem co jej się stało. Brzuch ja nie bolał na pewno , chyba ten ząb daje czadu albo drugi wychodzi albo po prostu ból egzystencji. Jednym słowem masakra.

• 86monia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja się witam i hasłem przewodnim dzisiaj będzie " kawa " ... To co moje dziecko wyprawiało w nocy dzisiaj przeszło nasze pojecie. Ja spałam 3h w dwóch cyklach a Ania cała noc jęczała, popłakała, marudziła. Ja naprawdę nie wiem co jej się stało. Brzuch ja nie bolał na pewno , chyba ten ząb daje czadu albo drugi wychodzi albo po prostu ból egzystencji. Jednym słowem masakra.
    Stawiam na zęba. Jak macie już jeden to szybko zazwyczaj idzie drugi

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak myślę. Wcześniej podawalam Camilie na noc nie wiem czy działało ale wczoraj nie podałam i było jak było ...

• Minns Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum u nas też masakra, od północy co godzina a nawet częściej budził się z płaczem, nawet płakał na śpiocha... i też nie mam pojęcia czemu 😴.

wrzesień 2018 - synek <3
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się dołączam. Gorzej niż z noworodkiem. Do toalety iść nie ma jak,zjeść,pranie powiesić.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zaczęło się od 22.30 i trwało do rana. Teraz jest mega maruda a nie potrafię jej uśpić.

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja dołączam do klubu. Jest dramat. Ja nie mam już siły, nie ma nawet takiej części ciała, która mnie nie boli. Wczoraj się popłakałam przy usypianiu z tej bezsilności... codziennie 1,5h wieczorem trwa usypianie. Nie wiem, co robię zle, ale dołuje mnie to na maxa. W dzień sen tylko na spacerze. W łóżku jeśli zaśnie to trwa to max 20 minut. Zero wsparcia u męża. Domowe obowiązki leżą. Czuje, ze zawodzę jako matka i jako żona...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 08:34

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nadal bez zęba, nie wiem czy cos sie szykuje, bo marudna nie jest, ale ona w sumie nigdy nie marudzi:-) za dwa dni kończymy 8 miesięcy:-)Anielka od rana szaleje po podłodze. Nie zazdroszczę wam tych nocy,nasza nie zarwala jeszcze ani kednej nocki, za to za dnia drzemka to wlasciwie tylko na spacerze, wiec jak wy tu piszecie o jakichś 2godzinnych drzemkach to dla mnie kosmos.
    20hms2g.jpg

KATARZYNACarm, Minns, ola_g89, Izabelle, kasia1518, JustynaG, Vlinder lubią tę wiadomość

3i49df9hejgg7mjl.png
‹‹ 1505 1506 1507 1508 1509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ