X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Minns Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój na łóżku pełza od końca lutego, teraz przyjmuje tam pozycję czworaczą i się giba w przód i w tył. Ale już go dajemy ogólnie tylko na twardym, to pełza jak ma motywację czyli pilot, moje paznokcie, telefon itp. Dzisiaj podpełzał do pieluszek. Czasem też przyjmie pozycję czworaczą i się porusza w przód i w tył, czasem z niej siądzie na boku, a dzisiaj udało mu się już tak ładnie usiąść :). Ale widzę, że to pełzanie nie jest dla niego łatwe i myślę, że tutaj duża waga robi swoje. Ogólnie musi być w dobrym humorze żeby leżeć na ziemi i za długo tam nie zabawi musimy się trochę postarać żeby tam siedział.

BLW u nas też nie idzie, bawi się jedzeniem bardziej no chyba, że ma chrupka to wtedy wie co z nim zrobić :). Dostał dzisiaj w sumie pierwszy raz danie z rybą, oczywiście cały się upaprał i śmierdział, a jak mu się odbiło to w ogóle...

I dostał dzisiaj czopka viburcol bo tak jęczał, że już nie wiedziałam co robić i powiem Wam, że nawet się po nim uspokoił. Zasnął o 20.30, ciekawe cóż to za noc nas czeka :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 21:16

Izabelle, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza tez nie za bardzo pelza. Turla sie po podłodze, kręci w kółko, unosi sie na rękach, ale nie pelza.
    U nas tez blw nie idzie. Jak dostaje cos do rączki to tylko polize albo rozgniecie i cała sie wysmaruje. Jedynie chrupki kukurydziane potrafi jesc.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak podaje mojej księżniczkę jajko lub chlebek i jest większy kawałek odrazu odruch wymiotny i zaczyna to wyplowac , zaczęłam się martwić że jeszcze nie chce jeść ani chleba tzn twardych konsystencji , może jakieś rady?
    Czy jeszcze poczekać? Bo dzisiaj dostała jajko to oczywiście jak tylko trafiło do buzi to mina na wymioty i zaraz to wyplula😪😪

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wpiernicza wszystko co jej dam. I wydaje przy tym głosy zadowolenia. Być może dziecko nie jest gotowe. Moja tak reagowała na wszystkie papki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój czasami od wielkiego dzwonu pełza do tylu. Ale ostatnio lubi bardzie lezej na plecach. Nie wiem co się stało. Także od miesiąca nie ma postępów.
    Ma za to katar. Może przez to jest taki leniwy.

• p_tt Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w ogóle cofnela w rozwoju, leży na pleckach i bawi się stopami i sama z siebie się nie ruszy. Tylko wrzeszczy baaardzo głośno żeby jej coś podać, to samo na brzuszku już nie podpelznie nie okreci się tylko wrzeszczy. 6 miesięczny bobas mnie terroryzuje!

Z jedzeniem nie mamy problemów, wystarczy że w zasięgu wzroku pojawi się talerz z czymkolwiek to już jej język tupie. Była z nami ostatnio w restauracji to zanim wyciągnęłam sliniaczek już miała rękę w moim talerzu. I oczywiście nie będzie jeść swojego jedzenia - tylko musi mieć podane z naszych telerzy. Chociażby to była sucha bułka ale z mojego talerza jest lepsza.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Jak podaje mojej księżniczkę jajko lub chlebek i jest większy kawałek odrazu odruch wymiotny i zaczyna to wyplowac , zaczęłam się martwić że jeszcze nie chce jeść ani chleba tzn twardych konsystencji , może jakieś rady?
    Czy jeszcze poczekać? Bo dzisiaj dostała jajko to oczywiście jak tylko trafiło do buzi to mina na wymioty i zaraz to wyplula😪😪

Kasia spróbuj może dzielić sama na drobne kawałki i jej podawać do buzi albo z ręki albo na łyżeczce. W przypadku chleba to ja trzymam Zosi bo ona jak weźmie w rękę to pcha całe do buzi. To samo było z marchewką, ale jak rozgniotłam widelcem i podawałam jej na łyżeczce małe kawałki to zalapala i jest ok. Moja do jedzenia kawałka i żeby sama trzymała to się nie nadaje. Jedynie chrupki , a resztę podaje rozdrobnione na małe kawałki

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to jej dzisiaj dawałam po maleńkim kawałeczku bułeczki, jajeczniczki ale wszystko zaraz ladowala na jej brodzie ...🤔 kaszki , papki wszystko zjada ale jak ma zjeść jakiś kawałek to ja odrazu cofa , mam nadzieję że jej to minie albo muszę jeszcze poczekać, jutro w żłobku będą ja uczyć jeść chlebek może tam zakmini jak to się je bo w domu to już kolejna próba się kończy właśnie takim zachowaniem

201809135365.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt chyba te Pole to takie terrorystki! Nasza też terroryzuje wszystkich :D

U nas chyba się wyjaśniło skąd taki niespokojny czas i niespokojne noce, bo... CZWORAKUJEMY! <3 wczoraj zrobiła kilka kroczków, ale tylko mąż to widział, więc nie liczę :D dzisiaj przeszła pół mieszkania żeby dotrzeć do łazienki (myjąca się mama jest śmieszna, a pralkę pokochała miłością szczerą).

Katarzyna, poczekaj jeszcze z kawałkami. Może faktycznie maleństwo nie jest jeszcze gotowe. Spróbuj za jakiś czas ponownie. Albo ewentualnie spróbuj z tymi siateczkami do jedzenia. Wsadź jej jakiś owoc w kawałku i daj w siateczce do pocycania. Może tak się przekona.

U nas znowu daje się karmić zupkami, więc jest mi trochę łatwiej, bo wiem ile zjada. W BLW wszystko pakuje do buzi, ale finalnie trafia do brzuszka to ciężko powiedzieć. Raczej sobie po prostu memla. Chociaż widzę duży postęp - nie wypluwa już większych kawałków tylko widzę, że je mieli.

KATARZYNACarm, Minns, susełek, kasia1518, Izabelle, p_tt, Camilla13 lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna,moze jajko z masłem trochę rozgnieć,żeby kawałki zostały nieduże,a poślizg był ;) Ja tez podaję małe kawałeczki,do rączki prócz chrupka nic do buzi nie trafia,jest zmiażdżone ;)
    Ola,koniec rumakowania ;) zacznie się zwiedzanie ;)

ola_g89, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zrobiłam jej jajecznicę właśnie i wypluwala teraz dałam jej dosłownie kawalatek mały jabłuszka i włożyłam do buzi , został wypluty, chrupka dałam pociumkala i wypływa kawałki które trafiły do jej buzi , dałam jej bułeczek z masełkiem to samo .... nie mam pomysłów, może jeszcze jej przyjdzie samo, będę próbować

201809135365.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna myślę właśnie, ze samo przyjdzie. Bruno np. wody nie chciał długo, a przed chwilą nawet z doidy ciągnął. Miał fazę na plucie i przeszła. Teraz faza na grudki, w sensie jak coś wyczuje to się naciąga. Ale chrupki czy chlebek sam je.

KATARZYNACarm, Izabelle lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia poczekaj jeszcze, spróbuj za jakiś czas. My też tak mieliśmy że na początku nic nie chciała co było grudka, spróbowałam za tydzień i malutkie porcje zaczęła jeść.

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko dzisiaj wstało o 7.15, drzemka w płaczach i przy cycu od 11.05 do 11.45 i dopiero teraz zasnął na drugą drzemkę. Także chyba się przestawił :P. Ale muszę się pochwalić, dzisiaj o wiele więcej pełzał i częściej przyjmował pozycję czworaczą.

KATARZYNACarm, Izabelle lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola nas terroryzuje dopiero od kilku dni, ale za to po mistrzowsku!

Dzisiaj przeszła samą siebie z terrorem. Takich akcji to się spodziewałam gdzieś za rok- półtora. Robię zakupu w biedronce, ona w łupinie w koszyku ogląda świat. Brałam jej musy i jak wkładałam do wózka smoczek wypluła, język zaczął się poruszać szybciej, włożyłam smoczek i wrzask. Tak jakby tydzień nie jadła! Oczywiście skończyło się jedzeniem pod regałem... Prawie dwa opakowania 120 g zjadła, po wszystkim pięknie odbiła i z uśmiechem kontynuowała zakupy.

Za to moja dzisiaj wstała o 7 i po 9 poszła spać na 3 godziny!
    Drugiej drzemki jeszcze nie było teraz leży w łóżeczku i czyta na głos książeczkę.

Izabelle, Camilla13 lubią tę wiadomość

km5scwa1k0ojmmea.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wasze dzieci już te musy z tubki same jedzą i ogarniają jak to robić ? Ja kupiłam wielorazowe saszetki chce sama to robić tylko nie wiem czy już czy jesZxze poczekać.

• Minns Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojemu nie podawałam, ale wątpię żeby ogarnął.

wrzesień 2018 - synek <3
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie,bo gdyby Zosia taką tubkę zmiażdżyła... :)
    Z reszta przez wzgląd na kupę to całkiem zrezygnowałam ze słoików oprócz suszonej śliwki Gerbera.

A propos suszonej śliwki,to kupiłam w Netto śliwkę suszoną bez żadnych konserwantów. Jak byście to podały? Moczyć,blendować i do kaszki czy ugotować?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 20:19

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum, jak ogarniesz już te tubki to czekam na opinię :) Bo siedzą w koszyku na allegro ale jeszcze nie zdecydowałam się ich kupować.
    Obawiam się czy moja by to ogarnęła. Może najpierw kupię tubkę sklepową, jak załapie to wtedy kupię te wielorazowe??

Izabelle, też się zastanawiam. Zuzia Antecka (szpinarobiblee/alaantkoweblw) mowiła by dodawać do kaszki suszone śliwki/zmielone orzechy/suszone morele ale nie mówiła jak to technicznie ogarnąć.

Izabelle lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pierwszy raz to jej wyciskaliśmy na język a teraz sama ciągnie. Po dwóch, może trzech razach sama je ja tylko trzymam i tak jakby zwijam tubkę, żeby jej się łatwiej wysyssało. Jak sama je to jest czysto jak jej tatuś wyciskał to wszystko zapaćkane.
    Ja kupuje w biedronie kubusiowe musy, jest jakaś seria kubuś baby i jest z kaszką - dla mojego głodomora lepsze bo trochę dłużej ją trzyma.

km5scwa1k0ojmmea.png
‹‹ 1507 1508 1509 1510 1511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ