X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla, wydaje mi się, że pisałam e-maila na dane z kontaktu ale nie widzę go w swojej historii.

Camilla33 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy to możliwe żeby roczniak sam odstawiał się od piersi? Zostało nam max 5 karmień na dobę (łącznie z nocnymi). W ciągu dnia w ogóle nie prosi o pierś. Dopiero jak zapytam, czy chce cycuszka to się cieszy i przybiega, ale to nie zawsze znaczy, ze pije jak szalona. Tak naprawdę to pije ładnie, w sensie tak ze słyszę naprawdę, ze ciągnie i połyka, ze dwa karmienia. Mam wrażenie, ze resztę karmien wmuszam.

Może któraś miała taka sytuacje? Czy to może być „strajk laktacyjny”? Czy to normalne w okolicach roczku? Z góry dzięki za pomoc, bo zgłupiałam naprawdę 🤷‍♀️

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 04:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ja piersią nie karmię, ale mam to samo na butelce i mm. W ciągu doby 5 x butla ( w tym 2 razy w nocy) no i te nocne były takie ze z reguły szły całe butelki po 125ml. Od kilku dni bardzo nie chce jeść w nocy - przychodzę standardowo ok 1 i 5 , a ona mi je po 40-50 ml A potem odrzuca butelkę. Mnie akurat to ciszy bo może szykuje się do tego żeby wcale nie jeść w nocy- było by pięknie bo za chwilę druga królewna będzie tego wymagać, a z drugiej strony, przy jej przybieraniu na wadze , cieszyło mnie to , że je w nocy .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2019, 04:54

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola,ja zostawiłam dwa karmienia piersią i tez mam wrażenie,ze wymuszone,ze Zosia spokojnie najada sie i nie jest głodna. Wydaje mi się,ze mleko stało sie dodatkiem ;) że juz sie nim nie najada. W ciągu dnia pije mm 90ml i zje lub nie kaszkę na mm. Chyba taki czas nadchodzi i można zredukować ilość kp oczywiście jeśli ty tak chcesz ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola nie pomogę. U mnie wręcz przeciwnie , non stop zagląda za bluzkę i cycy. Tylko że mało to ma wspólnego z rzeczywistym jedzeniem. Bardziej na przytulenie, uspokojenie się.
    Wątpię żeby się odstawiala, obstawiam że to raczej taki etap. Rzadkie jest samoodstawienie się w takim wieku.

• Paplak Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka tez je juz mniej, ale ja traktuje to jako cos naturalnego, je wiecej stałych posilkow, przekasek. W nocy nie je wcale, jadla tylko moze przez pierwsze 2-3miesiace. A tak to je zaraz po przebudzeniu, potem koło południa, popołudniu i przed snem wiec wychodzi około 4 razy

3i49df9hejgg7mjl.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem mamą karmiąca piersią ale jedna z wrześniowek co przeszła na Facebook to syn się sam odstawił chwilę temu. Nie wiedziała czy to dobrze czy się martwić- ale nie potrzebował już cycusia. Więc może taki typ z corci. Myślę że wiele mam by ci trochę pozazdrościło szczególnie te które mają starsze dzieci i duży problem z odstawieniem.

• 86monia Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój je mleko 4 razy w tym jedno nocne. Rano około 15 na noc i w nocy. Nie wiem czy dużo czy mało ale czasem jak nie mam pomysłu na posiłek to to mleko trochę ratuje sytuację. Próbowałam eliminacji mleka w środku dnia ale narazie jeszcze chce jeść więc mu daje.

• Minns Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola zazdroszczę, u mnie od urodzenia cycoholik, uwielbia cyca i łatwo odcycować nam nie będzie. Stwierdziłam, że skoro mały idzie do żłobka to będę go jeszcze karmić jeśli w tym mleku są przeciwciała. Ale chciałabym tak jak Izabelle rano i wieczorem max.

U nas jakaś masakra ze spaniem, ostatnią noc budził się 7 razy... od paru dni tak jest, jestem załamana jest coraz gorzej. Do tego wstaje o godzinę wcześniej (czyli 6). To jest niemożliwe, że on się tyle budzi, jakiś koszmar :(.

Od wyjazdu chodzi o wiele lepiej, słodkie to jest. Dni są super, jest przesłodki, za to noce niestety na minus, kiedy to się unormuje...

Podsyłam parę fotek z Karpacza, było cudownie i polecam. Młody jak widać też się namęczył wspinaczkami :D.

a13f517cbf4a.jpg
    4c559a075b51.jpg
    387c21237839.jpg

ola_g89, veritaserum, kasia1518, kuwejtonka, Izabelle lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns cudne fotki

U nas takie budzenie przy zębach. Wyszły dolne dwójki- lepszy sen i znowu od nowa

Minns lubi tę wiadomość

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns cudnie tam ❤️

Właśnie wiem, ze niejedna matka mogłaby pozazdrościć, jeśli dziecko rzeczywiście samo rezygnuje z piersi. Ale mam trochę tak, jak pisze Kasia, ze względu na masę małej wolałabym nadal dokarmiać. Poza tym przyjdzie żłobek i przeciwciała tez się przydadzą... zobaczymy, jak sytuacja się rozwinie. Po prostu czytałam, ze przed 1,5 roku raczej dzieci się nie odstawiają. Stad pytanie :) dzięki za pomoc i odpowiedzi :)

U nas jutro impreza roczkowa połączona z moja 30! Trzymajcie kciuki żeby wszystko się udało :)

Minns, kasia1518, Izabelle lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie wiem co jest przyczyną, nigdy nie przespał całej nocy,2-3 pobudki były okej, ale teraz jakieś nieporozumienie. Idą z góry dwie dwójki, ale wcześniej przy jedynkach nie było takich nocy.

Ola trzymam kciuki, na pewno będzie super :) wszystkiego dobrego dla Was :*. Przespanych nocy hehe...

ola_g89 lubi tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    No ja nie wiem co jest przyczyną, nigdy nie przespał całej nocy,2-3 pobudki były okej, ale teraz jakieś nieporozumienie. Idą z góry dwie dwójki, ale wcześniej przy jedynkach nie było takich nocy.

Ola trzymam kciuki, na pewno będzie super :) wszystkiego dobrego dla Was :*. Przespanych nocy hehe...
    U nas jedynki wyszły praktycznie bez żadnych objawów, ale wszystkie dwójki A teraz trójki to dramat, w ruch idzie wszystko, dentinox, ibum, do picia melisa, gryzaki tak zimne jak się tylko da, nie chce sam spać, musi trzymać któreś z nas za rękę i tak prawie 2 tygodnie.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez te pobudki obstawiam przy zębach. U nas loteria , czasami 3 a czasami 7. Najlepiej śpi jak śpi z nami w łóżku tylko wtedy jest przyklejona do piersi non stop. Czekam na ostatnią czwórkę i widzę że już górka na jednej trójce się zrobiła.... Wiecznie coś.
    Minns a ile razy w dzien karmisz ? I czy faktycznie Bruno potrzebuje piersi do jedzenia czy przytulenia itp ?
    Super że wyjazd udany , fotki cudne

Ja sama nie wiem czy wierzyć że to karmienie tak chroni, to przeciwciała z mlekiem itp , póki co Ania też zaczyna chorować jak inne dzieci tylko pocieszam się że to nic poważnego tylko takie zwykłe przeziębienia.

Ola trzymam kciuki żeby wszystko się udało !

• Paplak Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy szczęście. U nas wszystkie zęby wychodzą bezobjawowo. Ma juz 4zęby u góry i dwa na dole i zero reakcji

3i49df9hejgg7mjl.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak to jest z tym odstawianiem, ale w rodzinie i wśród znajomych jest sporo dzieci, które odstawiło się około 10-12 m-ca.
    Jeśli maluch je inne posiłki ładnie to nie ma co się przejmować.

Choć nie ukrywam,że jak młoda złapała w żłobku rotawirusa to cieszyłam się, że pije mleko.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jedynki dolne wyszły bezobjawowo górne z gorączką były spuchnięte jak baniaki. Dwójki troszkę gorzej dolne zobaczymy jak górne ale już czuję czwórki pod palcem.

Znajomych syn jedynki i dwójki bezobjawowo a czwórki nie śpi całe noce. Chyba nie ma reguły.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola udanej podwójnej imprezy i wszystkiego co najlepsze dla Was 😊

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w końcu ( 2.5tyg przed CC) podjęliśmy decyzję o imieniu dla drugiej córeczki. Zdecydował los, a właściwie Zosia, bo my nie mogliśmy dojść do porozumienia. Wypisaliśmy na 4 karteczkach imiona które nam się podobają i jesteśmy w stanie oboje zaakceptować: Marysia, Zuzia, Gabrysia i Hania, a potem Zosia wyciągnęła jedna karteczkę - także będzie Gabrysia 😊 ja jestem bardzo zadowolona bo to był mój główny typ

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2019, 12:39

KATARZYNACarm, 86monia, Camilla33, Minns, ola_g89, kuwejtonka, Izabelle, JustynaG lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ładne imię wybraliście, już jesteś tak blisko super

Minns ładne fotki

U nas tragedia , mała od wczoraj mega marudna z, spać nie chcialA, już od 3 w nocy jakaś tragedia , placzliwa , nie wiem co jej może być ale jestem wykończona na maksa , czyżby ząbki lub skok rozwojowy , sama nie wiem 🥵

201809135365.png
‹‹ 1611 1612 1613 1614 1615 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ