WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOdchodzi się od zależności że Kolor wydzielony z nosa coś znaczy. Ania na początku kataru miała bardzo brzydka wydzielinę zielono- żółta. Lekarka mówiła że to nic nie znaczy to też może być zwykła wirusowka. I tak też było.
Katarzyna z kaszlem nie robię nic. Lekarka mówiła że ogólnie kaszel jest męczący ale jak mokry to bardzo dobry znak. A te wszystkie syropu wykrztusne to na taki kaszel spływający nie dadzą nic . Co innego jak kaszel z oskrzeli. Ale ja byłam z nią przez ten tydzień 2 razy u lekarza i każdy wykluczył infekcje dolnych dróg oddechowych -
Napiszcie jak radzicie sobie z czyszczeniem ząbków u swoich roczników. Ja chyba wyjdę z siebie i stanę obok. Nic nie można zrobić synkowi w buzi, drze się jak opętany. Pasta nie wchodzi w grę, sama szczoteczka też nie, nawet na zasadzie zabawy mama myje swoje ząbki, synek swoje też nic nie daje. Martwię się że będą się szybko psuć.
Właśnie znalazłam w necie szczoteczki soniczna dla takich maluchów, ma którąś z Was? Nasze uwielbia, za każdym razem gdy usłyszy że któreś z nas używa to leci i też chce. Może to jest rozwiązanie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2019, 12:15
-
KATARZYNACarm wrote:U nas w zasadzie też, ale wolę się upewnić że to nic poważnego,
A używasz jakiegoś syropu ? -
kasia1518 wrote:My też z katarem już ponad tydzień, ale widać że końcówka. Na szczęście kaszlu nie ma ( czasami przy inhalacji trochę pokasłuje), wydzielina przeźroczysta więc to taki wirusowy katar. Dziś pobudka o 6 i wycie non stop że chce na ręce- mąż ja tak przyzwyczaił bo Zosia ma katarek to tata będzie nosił gdzie chce i ile chce , a ja biedna znów dziś sama cały dzień i będę się męczyć, choć dosypia od 9.00, więc liczę że obudzi się już z lepszym humorem.
-
Camilla33 wrote:Napiszcie jak radzicie sobie z czyszczeniem ząbków u swoich roczników. Ja chyba wyjdę z siebie i stanę obok. Nic nie można zrobić synkowi w buzi, drze się jak opętany. Pasta nie wchodzi w grę, sama szczoteczka też nie, nawet na zasadzie zabawy mama myje swoje ząbki, synek swoje też nic nie daje. Martwię się że będą się szybko psuć.
Właśnie znalazłam w necie szczoteczki soniczna dla takich maluchów, ma którąś z Was? Nasze uwielbia, za każdym razem gdy usłyszy że któreś z nas używa to leci i też chce. Może to jest rozwiązanie?kasia1518
-
Camilla33 wrote:Kasiu wy jesteście już po kolejnym szczepieniu? Robiłaś Zosi i tym razem badanie krwi? Jak poziom neutrofili? U nas już było od, bo ponad 1,5 tyś, a teraz znowu poniżej, lekarz twierdzi, że tak może być do 8 tyg po infekcji, przeszedł 3dniowke na koniec sierpnia. Teraz miało być szczepienie ale znowu mamy się wstrzymać do 2-4 tyg. A czy zauważyłaś, że po skończonym roku laboratorium podaje już inne normy?kasia1518
-
Ola, nie zdążyłam zobaczyć zdjęć i szkoda, ale najważniejsze że impreza sie udała
Camilla, Zosia nie da sobie umyć zębów,po prostu nakładam na jej szczotkę odrobinę pasty i ona sobie sama myje,gryzie itp. Zluzowałam,bo na,siłę nie będę jej tego robić,a nawyk sobie wyrabia Zosia Samosia
Jutro opiekunka przychodzą pierwszy raz,na razie na godzinkę lub dwie. Powrót do pracy zbliża się wielkimi krokami i jest mi żal,że to jużWiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2019, 15:27
-
Kasia chrzestna mojej Wiki jest stomatologiem i mówi, że to normalne, że dziecko je pastę i będzie to robili jeszcze kilka lat, więc spokojnie można dawać pastę za każdym razem.
Camilla33, Izabelle, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Byłam z mała u Lekarza , wszystko narazie pod kontrolą , mała ma leciutko uszko zaczerwienione, powiedziała że to skutki kataru i przeziębienia , narazie mamy się nie martwić, i czekać w razie gorączki mamy się ponownie pojawić . Mam nadzieję że nic poważnego się nie rozwinie , ale od 3 dni moja mała śpi i jest mokra tzn ma główkę mokra , czyżby choroba tak wychodzi , bo ja jak zawsze jestem osłabiona to też się budzę mokra ?
-
KATARZYNACarm wrote:Byłam z mała u Lekarza , wszystko narazie pod kontrolą , mała ma leciutko uszko zaczerwienione, powiedziała że to skutki kataru i przeziębienia , narazie mamy się nie martwić, i czekać w razie gorączki mamy się ponownie pojawić . Mam nadzieję że nic poważnego się nie rozwinie , ale od 3 dni moja mała śpi i jest mokra tzn ma główkę mokra , czyżby choroba tak wychodzi , bo ja jak zawsze jestem osłabiona to też się budzę mokra ?
-
U nas w żłobku w piątek zgłoszono, że jest rotawirus. Aneczka zniosła to dobrze, najwyraźniej szczepienie pomogło. No ale nadgorliwa matka postanowiła upewnić się u pediatry czy może puszczać do żłobka dziecko z 3 luźniejszymi kupami.
No i jak weszłam do tej zatłoczonej poradni z kaszlącymi poważnie dziećmi... jedno podeszło do mojej małej i mówi "o jaka słodka dzidzia" po czym zakasłał jej w twarz. Mam nadzieję, że nie złapie żadnego wirusa...
Dlatego - jak już chcecie iść do lekarza to warto zapisywać się jako pierwsi albo ostatni by jak najmniej tych chorych dzieci spotkać.
Pediatra stwierdziła, że jeśli jest możliwość to lepiej dziecko te 2-3 dni zostawić w domu. -
nick nieaktualnyKATARZYNACarm wrote:Byłam z mała u Lekarza , wszystko narazie pod kontrolą , mała ma leciutko uszko zaczerwienione, powiedziała że to skutki kataru i przeziębienia , narazie mamy się nie martwić, i czekać w razie gorączki mamy się ponownie pojawić . Mam nadzieję że nic poważnego się nie rozwinie , ale od 3 dni moja mała śpi i jest mokra tzn ma główkę mokra , czyżby choroba tak wychodzi , bo ja jak zawsze jestem osłabiona to też się budzę mokra ?
Dobrze że to nic poważnego. U nas też przy katarze uszy zaczerwienione. Powiem Ci że mu też często mamy problem ze spocona główka. Nie wiem od czego to zależy. -
veritaserum wrote:Dobrze że to nic poważnego. U nas też przy katarze uszy zaczerwienione. Powiem Ci że mu też często mamy problem ze spocona główka. Nie wiem od czego to zależy.
-
Camilla w kwestii neutrocytow to ilościowo miała w normie 1.44 tys/ul, w stosunku procentowym miała za mało 9.7% ( A w rozmazie manualnym 8%). Teraz jak napisałaś to zwróciłam uwagę że normy te ilościowe są zmienione na niższe. Ale doktor po wyliczeniu powiedziała że jest ok i można szczepic.
No niestety teraz taka pogoda najgorsza na te katary i przeziębienia.
W kwestii szczoteczki, to nie kupowałam jakieś tam specjalnej- wzięłam w rossmannie i pasta oral B też dla dzieci 0-2 lata.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2019, 23:13
Camilla33 lubi tę wiadomość
kasia1518
-
Anielka tez myje sobie sama ząbki. Mamy zwykła szczoteczke i pastę z ziaji o smaku zurawinowym. Wiadomo, ze większość pasty zjada, ale cos tam gryzie i rusza tą szczoteczką. Myć jej nie bylo sensu bo i tak przygryzala szczotke i nie dało się.