WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja Wiki nosi po starszej siostrze. Dopiero od wczoraj mogę powiedzieć, że naprawdę chodzi, więc całkiem by było szkoda a pogoda taka, że i tak bym musiała kupić. Ale po obcym dziecku bym chyba nie wzieła...A na zimę planuje kupić Lasockiego.
-
300 zł za buty dla tak małego dziecka to zdecydowane przegięcie. Żadna z nas nie miala tego typu obuwia i nie sądzę żeby z tego powodu coś się działo ze stanem zdrowia. Owszem, zakładanie butów po kimś nie wchodzi w grę, ale nowe, dobrze wyprofilowane można kupić za 1/3 tej ceny. Nie dajmy się zwariować, do wszystkiego trzeba mieć dystans.
Izabelle, kuwejtonka lubią tę wiadomość
-
Nowe. I nie chodzi nawet o jakies obrzydzenie czy cos, bo ubranka i zabawki kupuje bardzo często używane, ale jednak buty to co innego. Ubranka można wyprac, wygotowac, buty ciężko tak dobrze wyczyscic. No i każde dziecko inaczej chodzi i ma inaczej wyprofilowane, wiec myślę, że jakieś "rozczlapane" buty mogłyby zaszkodzić. Ale na razie jeszcze sie butami nie interesujemy, bo nie wiadomo kiedy zacznie chodzic. Ma spacery jak jest chlodniej mamy niechodki, a po domu skarpety.
Cukierniczka lubi tę wiadomość
-
Rozmawiałam z fizjoterapeuta i ortopedą na ten temat. W moim przypadku kiedy Hubert jeszcze nie chodzi i pewnie zacznie zima to jego chodzenie na zewnątrz to będą trzy kroki i wózek. Dlatego pytałam o używane lekarzy i mówią że te pierwsze można kupić po dziecku które podobnie mało chodziło- na wiosnę nowe. Ja szukam raczej wśród znajomych, gdzie wiem że to dziecko mało co w nich chodziło. Tylko nie wiem już jak dobrać rozmiar. Jak ma stopę 13 cm to rozumiem wkładka 14 ?
Camilla33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do sesji. Nie robiliśmy żadnych. Jakoś to do mnie nie przemawia 500 różnych ujęć itp. tak samo mam że ślubna. Szczerze nie oglądałam tych zdjęć od 3 lat jak mieliśmy ślub :p
Co do butów niestety kupuje nowe Emel na ten moment. Mamy sandałki i teraz kupiłam jesienno - zimowe za 240 zł... Nie wiem boję się tych używanych butów a mam pełno po bratanicy meza i też kupowali najczęściej Emelki albo Primigi.
Co do rozmiaru mam z tym problem zaleca się żeby od czubka palców do końca buta było ok 0,5 - 1 cm luzu.
Monia ja cały czas pamiętam o jadłospisie i wrzucę tutaj tylko od czwartku mam teściowa , jestem na komórce, nie siedzę w ogóle na kompie.
Camilla super wyglądacie -
86monia wrote:Rozmawiałam z fizjoterapeuta i ortopedą na ten temat. W moim przypadku kiedy Hubert jeszcze nie chodzi i pewnie zacznie zima to jego chodzenie na zewnątrz to będą trzy kroki i wózek. Dlatego pytałam o używane lekarzy i mówią że te pierwsze można kupić po dziecku które podobnie mało chodziło- na wiosnę nowe. Ja szukam raczej wśród znajomych, gdzie wiem że to dziecko mało co w nich chodziło. Tylko nie wiem już jak dobrać rozmiar. Jak ma stopę 13 cm to rozumiem wkładka 14 ?
-
Co do sesji, taka z dzieckiem w ogóle nie skupia się na dorosłych, oby każdy był uśmiechnięty, miał otwarte oczy i się nie garbil. Z maluchem to już inna sytuacja bo przemieszcza się z prędkością światła podczas zabawy 😋 ale było fajnie, Pan fotograf sam ma 3 małych dzieci, doskonale wie co robić.kuwejtonka, Izabelle lubią tę wiadomość
-
Ja póki co o butach nie myślę... tzn kupuje ale takie po 40zl bo i tak nie chodzi. Na zimę też kupię jakieś ale to max do 100zl. Zosia lada dzień stanie bo już podpiera się rękami o podłogę i staje na wyprostowanych nogach.
A w kwestii butów to też słyszałam że firma Gucio ma dobre jako pierwsze - też tanie nie są bo ok 180zl.
Wczoraj mąż przyjechał do Gabrysi na 5h do szpitala ( mleko mu ściągnęłam) A ja pojechałam się pobawić z Zosia. Kupiłam jej książeczkę i była bardzo zadowolona A mi humor się trochę poprawił. Trochę głupieje jak teściowa jest obok bo wymyśla że chce na ręce i zaczynam czasami płakać ale jak jesteśmy same to jest ok. Dziś też jadę spędzić z nią kilka h, bo niestety nie wyjdziemy do jutra na pewno- bilirubina słabo spada- wczoraj miała 14 ( w dniu przyjazdu 18) , dziś czekamy na wynik, wyszła bakteria w moczu i ma antybiotyk i jeszcze Wczoraj miała TSH podwyższone ale powtórzyli badania i potem było już ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2019, 11:20
kasia1518
-
Kasiu trzymam kciuki za jutrzejszy powrót do domu 😊 Ach te początki..
My dziś bez niani bo ma gości, mąż do 18 w pracy, a ja tak słabo się czuje. Synek jakimś cudem śpi już drugą godzinę. Wczoraj znowu cuda od 20, zasypia, ale nie daje się odłożyć do lozeczka, później już tylko gorzej bo wstawal co dwie godziny. Nie wiem, może przez tą pełnię taki gremlin z niego wychodzi. I jakieś szaleństwo z piciem mleka, dziś w nocy 750ml!kasia1518 lubi tę wiadomość
-
To ja nie wiem ile cm ma stopy, ale rozmiar 23 więc duzo. Kupiliśmy Emelki za 190 zl, jako pierwszy but nie chciałam oszczedzać, kolejne już na pewno nie takie drogie.
U nas masakra dalej trwa, jak jest w gościach czy jest ktoś inny u nas to nwet spoko, ale jak goście pojechali to tryb maruda activated. Ledwo go do wózka wlozylismy. 1 godz i 20 min usypiał na drzemkę... pierwsza dwójka się przebiła, czekam na drugą. Najgorsze, że wiedzę jakby kły na dole miały się przebić, także wspaniały okres będzie trwał w nieskończoność.
Kasia super że udało się pobawić ze straszą córcią i trzymam kciuki za Gabi, żeby szybko wyszła do domku.kasia1518 lubi tę wiadomość
wrzesień 2018 - synek -
Butów też nie kupuję używanych, wolę kupić nowe i sama sprzedać, niż brać po kims, brzydzi mnie to, sama też dla siebie bym używanych nie kupiła. Primigi czasem się zdarzają w tkmaxie do 100 zł. Te co kupiłam na pierwsze buty kosztowały jakoś 42 zł bo była ostatnia para z wyprzedaży. Warto popatrzeć. Nasza nosi już 22 rozmiar.
U nas walka z jelitowka, w żłobku panowała więc mamy też w domu. Dobrze, że mała zaszvzepiona to łagodnie zniósła, ja myślałam że się wykończę. Wyjątkowo wredny szczep nas dopadł. -
nick nieaktualnyTo moja tyje powoli ma 10,2 metoda chałupnicza ale dzisiaj tyle zjada że szczerze nie wiem gdzie to mieści...zjadła w ramach drugiego śniadania cały serek bieluch do tego prawie całego banana... A to tylko jeden posiłek.
Co do rozmiaru obuwia to ma tak na granicy 20/21 z Emela.
Też mi dała popalić przez weekend dość mocno a dziś przy usypianiu to już w ogóle . Dobrze że jutro idzie do żłobka chociaz nie sądzę żebyśmy wytrzymały w pełnym zdrowiu do końca tygodnia. Ale zobaczymy. -
Zosia tez tak wcina,że czasem się boję,ze zwymiotuje,a waga piórkowa Dziś obrobiła całe jabłko, tak siekaczami pracowała, serek poznański i jeszcze kabanosem popchnęła,to wszystko w ramach podwieczorku
.
Używane buciki to u nas po bracie,ewentualnie po kuzynie,ale takie mało używane.
Kasiu, oby bilirubina szybko spadła i żebyście obie do domu,do Zosi wróciły.
Dziewczyny,co podajecie dzieciom na kolację?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2019, 21:05
kasia1518 lubi tę wiadomość
-
Ja daję chleb, jajko/ serek plus warzywa albo kaszke na mleku roślinnym albo jogurt naturalny - zależy co zje bo je mało.
Patrzę na wieczór wyborczy i nie mogę uwierzyć że tylu ludzi nie potrafi trzeźwo patrzeć na to, co się w Polsce dzieje...Izabelle lubi tę wiadomość
Pierwsze szczęście wrzesień 2018
Drugie szczęście marzec 2021