X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia,moja to tez taka przyklejka,jak sie uczepi,to kolacji zrobić nie mogę. Jak bawi się i zniknę z pola widzenia np do toalety pójdę,to leci za mną z rykiem. Wieczory są najgorsze.

Nie mam nic przeciw dobrym żłobkom,gdyby taki był,to Zosia by do niego poszła. Niestety nie ma u nas w miasteczku i okolicy żłobka państwowego,prywatne sa przeładowane i różnie z jakością bywa. Koszt taki jak niani i dlatego Zosia zostaje z opiekunką.
    Do Poznania nie chcę wozić dziecka do żłobka,przerabiałam z synem. Bylo to upierdliwe,40 min w samochodzie,byłam zestresowana jak przedłużał się pobyt w pracy. Na dodatek mamy obsuwę ze szczepieniami i bym się bała kontaktu z grupą dzieci.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze w aspekcie żłobka i oddawania zaspanego dziecka...
    A czy to moja wina, że dziecko wstało o 4 czy 5 i gdy posyłałam o 8 to już było zmęczone?

Tłumaczyłam"dziecko drogie, pośpij jeszcze trochę". Ale co, ona wie lepiej.

A tak zupełnie serio, nad pierwszym dzieckiem możemy się pospinać. Oh śpi... nie będę budzić, zrobię to później. A jak masz dwójkę dzieci i jedno masz zaprowadzić do przedszkola/szkoły to nie masz wyjścia... Twój noworodek śpi to go ubierasz, pakujesz do wózka i zaprowadzasz starszaka. Nie będziesz czekała aż się maluch obudzi.

Izabelle, też mamy obsuwę ze szczepieniami (MMR, pneumokoki, ospa). Najbliższy termin to listopad a na ospę obecnie nie ma szczepionki. Ma się pojawić w grudniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 20:58

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mialyscie bilans roczny? My jeszcze nie i chyba pojadę z luxmedu bo ta moja poz to jakaś zlewajaca jest.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Alunia,moja to tez taka przyklejka,jak sie uczepi,to kolacji zrobić nie mogę. Jak bawi się i zniknę z pola widzenia np do toalety pójdę,to leci za mną z rykiem. Wieczory są najgorsze.

Nie mam nic przeciw dobrym żłobkom,gdyby taki był,to Zosia by do niego poszła. Niestety nie ma u nas w miasteczku i okolicy żłobka państwowego,prywatne sa przeładowane i różnie z jakością bywa. Koszt taki jak niani i dlatego Zosia zostaje z opiekunką.
    Do Poznania nie chcę wozić dziecka do żłobka,przerabiałam z synem. Bylo to upierdliwe,40 min w samochodzie,byłam zestresowana jak przedłużał się pobyt w pracy. Na dodatek mamy obsuwę ze szczepieniami i bym się bała kontaktu z grupą dzieci.

Haha, ja często kolację robię stojąc w rozkroku, a moja przylepka między nogami 😁

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle fajnych rzeczy polecalyscie to może ktoś mi podpowie jakie klocki? Takie żeby móc dokupywać do kompletu?

km5scwa1k0ojmmea.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt wrote:
    A mialyscie bilans roczny? My jeszcze nie i chyba pojadę z luxmedu bo ta moja poz to jakaś zlewajaca jest.

Właśnie kurde jak byłam w piątek szczepić na mmr i ospe to o tym zapomniałam, a lekarka była jakaś na zastępstwo, nie nasza prowadząca, więc też się tym nie interesowała.

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt wrote:
    Tyle fajnych rzeczy polecalyscie to może ktoś mi podpowie jakie klocki? Takie żeby móc dokupywać do kompletu?
    Mega bloks Fishera, są super, teraz w użyciu mamy ten duży zestaw 150 elementów plus mniejszy z samochodem. Całymi dniami budujemy 😊 ma jeszcze zestaw z literami i liczbami i coś jeszcze z łącznie ponad 400 efektów chyba 😋 są bardzo fajne, pasują na teraz i spokojnie zaspokoją też potrzeby kilkulatka.
    Bilansu rocznego nie mieliśmy jeszcze, był ten w 9 miesiącu. Teraz póki co od końca sierpnia to 3dniowka, katar, rota, a teraz przeziębienie. Czekamy aż sytuacja się ustabilizuje, wtedy badanie krwi dopiero zaległe 3 pneumokoki, później ostatnie 4, mmr. Może się wyrobimy do nowego roku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 21:32

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w listopadzie jedziemy na szczepienie i może doprosze sie o bilans...

P_tt A my polecamy klocki magnetyczne, córka bawi się nimi codziennie, to jej najlepsza zabawka.

U nas największą przylepa do mnie jest rano, jak poczuje ojca, a nie mnie to zaraz awantura. Za to jak się już dobudzi to daje mi pełno buziaków ❤ rozplywam się wtedy 😭

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na buziaka trzeba sobie zasłużyć... Sama z siebie mi dała dwa razy. Raz jak ją wzięłam na spacer po stekaniu pod drzwiami a drugi za coś do jedzenia. Nie ma lekko!
    Czasem wyproszę to mi da. Taki mały przekornik z niej, że jak mówię daj mi buzi, to całuję lalkę, misia nie mnie.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt wrote:
    Jakieś tam miał w grudniu był u lekarza to mu powiedziała że jest za młody chorować i nie zrobili mi gastroskopii. Dopiero w maju inny lekarz go skierował a wynik jaki przyszedł to zawalił go z nóg.
    Jejku ci lekarze to powinni czasami pomyśleć czy dobry zawód wybrali. U mnie też jak wycinal pieprzyka to rzucił tekstem że nic tam nie ma ale wytnie dla komfortu psychicznego ( czyt. Zawracasz mi głowę takimi duperelami) A wyszedł czerniak złośliwy . Ale chyba lubi lekarz ten tekst bo jak mój mąż poszedł z twarzy usunąć to mi to samo powiedział... mąż nie wytrzymał i mu odpowiedział żeby się czasami zastanowił co mówi bo żonie też pan tak mówił A wyszedł czerniak złośliwy- lekarz zdębial i tyle było jego .

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bilans roczny nie jest wpisany jako obowiązek dopiero bilans dwulatka. My pójdziemy na szczepienie to wtedy automatycznie robi bilans. Nie lubię łazić po przychodniach co chwila bo tylko coś się przynosi.

Czy kaszel przy katarze jest normalny u dziecka ?

Oczywiście mnie też zaraził

p_tt lubi tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwykle kaszel towarzyszy katarowi...niestety :( Z paskudnym kaszlem warto juz pójść do lekarza,zeby osłuchał.

My polecamy klocki drewniane,mamy super zabawę :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam też ta szczoteczkę 🤭😁

Camilla33 lubi tę wiadomość

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam 😊 teraz kilka stron przeczytać to wyczyn . Ale wyszlysmy ze szpitala wczoraj z bilirubina 12.65. W pn mamy do kontroli i potem mam szereg badań w szpitalu do kontroli 7 listopada A dzień później wizyta u lekarza który opiekował się Gabrysia .

JustynaG u nas już dostawala butelkę z moim mlekiem i jest ok - zarówno pierś jak i butelka jej odpowiada.

Sanki...oj już też ich się nie mogę doczekać. U nas podobnie jak u Ciebie Kas_ia jedna z ostatnich wsi gdzie odśnieżaja A czasami tak zawieje że droga w jednym miejscu nieprzejezdna .

Gdyby u mnie w tym mieście 5km od domu był żłobek też bym wysłała ale niestety tam tylko przedszkola A do Lublina 25km to nie będę jeździć stąd niania. Ale jak Zosia skończy 2.5 roku to pójdzie do prywatnego napewno.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86monia wrote:
    Bilans roczny nie jest wpisany jako obowiązek dopiero bilans dwulatka. My pójdziemy na szczepienie to wtedy automatycznie robi bilans. Nie lubię łazić po przychodniach co chwila bo tylko coś się przynosi.

Czy kaszel przy katarze jest normalny u dziecka ?

Oczywiście mnie też zaraził
    U nas z suchego zrobił się mega mokry A z nosa leje mu się woda, u mnie to samo. Zbieramy się i jedziemy do lekarza, mamy blisko do małej miejscowości na tą weekendowa opiekę medyczną, nigdy nie ma tam ludzi. W mieście to kolejka masakryczna i się boję żeby czegoś jeszcze nie złapać.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj u nas kaszel jest zawsze przy katarze niestety. Teraz w zasadzie ciągle ma katar z kaszlem . Osluchiwalam ja u lekarza ostatnio we wtorek było okej a kaszlem w nocy to się aż dusi.

• p_tt Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas katar zawsze jest przy zębach ale kaszel bardzo rzadko, kaszle raz na jakiś czas jak jej za dużo wydzieliny bądź śliny spłynie.

Wczoraj próbowałam z butelką zamiast cycem, to co się działo w środku nocy, aż szkoda opisywać. Nasłuchiwałam tylko czy policji ktoś nie wezwie za jej rozpacz.
    Za to rano moje dziecko wstało, chwyciło za butelkę z wodą i wypiło 3/4, a w nocy ma być cyco i koniec.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2019, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptt u nas wczoraj też kolejna próba. Ale jest jakiś sukces bo drugi dzień pod rząd zasnęła bez cycka na noc u meza. To nic że później obudziła się po 30 minutach darła się strasznie przez 2h. Tyle wytrzymaliśmy. Plula wszystkim. Po 2h się ugięłam i dałam cycka zasnęła na 4h po jakiś 3 minutach....

Straciłam nadzieję że ona się odstawi. Serio.

p_tt lubi tę wiadomość

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kibicuje żeby udało się dzieciaczki odstawić od piersi.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kibicuje żeby udało się dzieciaczki odstawić od piersi.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
‹‹ 1653 1654 1655 1656 1657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ