X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia może jakoś czuły test warto kupić?
    No kiedyś też owu pokazał ale to nie była ciąża.
    Za to ja wczoraj zrobiłam test i od razu dwie kreski się pojawiły. Chcieliśmy trzecie ale nie teraz, no cóż los za nas zdecydował.

kasia1518, kuwejtonka lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Za to ja wczoraj zrobiłam test i od razu dwie kreski się pojawiły. Chcieliśmy trzecie ale nie teraz, no cóż los za nas zdecydował.
    Gratulacje :) dużo zdrówka i spokoju ♡

Mi w 1szej ciąży test wyszedł pozytywny jakoś tydzień po spodziewanej @. A jak byłam w dniu spodziewanej u gina to ma usg nic nie było widać i czekałam na @.
    Kupiony, jutro zrobię i chyba pojadę na betę... dziwi mnie ta sytuacja...

veritaserum lubi tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja miałam tak w tym cyklu że jakoś w dniu spodziewanej miesiączki miałam mikro plamienie. Myślałam że okres się rozkręca. Jednak było ono tylko jeden dzień. Za dwa dni zrobilam test i już wyraźną kreska. Z owulacyjnymi nie pomogę.

Nie mam póki co żadnych objawów tylko chora jestem i kaszle już od tygodnia.

Moje dziecko właśnie zasnęło. Uf. Ale to był ciężki dzień.

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia gratulacje!

Kasiu, u mnie tak było. Najpierw wychodziły owulacyjne pozytywne. Po 2 dniach od pozytywnego owulaka wyszła blada kreska na ciążowym. Poczekaj chwile i zobacz na jakimś czułym ciążowym. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 20:34

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Ale fajnie 😊 Co raz więcej nas na przyszły rok 😊

p_tt lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia gratulacje!

Ja robiłam czułe testy te od 10mg/ml i mi pokazało nie całe dwa tygodnie po zapłodnieniu drugą kreskę.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86monia wrote:
    Rodzinny to ma fakt jakieś ograniczenia, ale powinien wypisać. U twojego męża to powinien sprawdzać się na bolerioze. Ja mojego wyganiam ciągle bo lata po lasach w pracy
    Z tego co słyszałam rodzinny dostaje z NFZ za każdego pacjenta 13,48zł, co daje w skali roku 161,76zł. NFZ ma taką zasadę, że ten kto zleca badania - płaci za nie ze swojego kontraktu.
    Nie dziwić się, że rodzinni nie są entuzjastycznie nastawieni do posyłania na badania.

Camilla Biedny ten Twój Piotruś.A mam wrażenie,że choruje tyle co żłobkowe dzieci. Oby Was ominął szpital.

Kas_ia gdzieś słyszałam,że owulak może wskazać wczesną ciążę. Ale to niepotwierdzone info. Najlepiej zrobić jeszcze jeden test albo skoczyć na betę.

Alunia Czyżby jakiś wysyp drugiej tury? Ty, Kas_ia i Veritaserum?
    Gratulacje! Pewnie potrzebujesz chwili, żeby ochłonąć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 20:48

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia,gratulacje :)

Kas_ia,betę zrób i będzie wszystko jasne.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia gratuluję :* ojacie naprawdę sporo kolejnych ciąż :). Zawsze jak o tym czytam to przypominają mi się początki i tak się fajnie na sercu robi.

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna też tak przez chwilę myslalam, ale chyba nie jest tak źle. Koniec sierpnia 3dniowka, wrzesień na spokojnie, nie licząc zabkowania, no a październik to jakaś fala, od podejrzenia zapalenia ucha, jelitowki w związku z wizytą w szpitalu żeby przepłukać uszki i spr czy na bank jest wszystko ok, po pokrzywke alergiczna po biszkoptach, a teraz tydzień to przeziębienie. Mam wrażenie, że jak jedno z naszej trójki już wraca do normy to kolejne jest w gorszej formie i znowu w koło to samo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 21:32

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Piotruś przemierzyl na własnych nóżkach cały salon! Aż się popłakałam 😊😋

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 22:03

JustynaG, kasia1518, veritaserum, aLunia, p_tt, ola_g89, KATARZYNACarm, Minns, Izabelle, kuwejtonka lubią tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86monia wrote:
    Rodzinny to ma fakt jakieś ograniczenia, ale powinien wypisać. U twojego męża to powinien sprawdzać się na bolerioze. Ja mojego wyganiam ciągle bo lata po lasach w pracy
    Miał bolerioze sprawdzana- nie ma na szczęście.

Monia jaki ten Twój synek słodziak- zakochałam się 😍 jest cudny

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Alunia gratulacje- super wiadomość.

No i pięknie, kolejna z nas będzie znowu miała brzuszek. I wszystkie z Was już ba kolejny rok. Dziewczyny jeszcze kilka zdąży dołączyć do mamusiek 2020 😊

Od razu powiem że lekko nie jest. Już po miesiącu mając rozdarta Gabrysie którą uspokaja tylko cycek, wiem że czeka mnie hardcore. Jestem niecały miesiąc po cięciu A już mi poleciało 12kg A w ciąży przytylam 8kg. Wrócę do figury ze studiów 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 06:07

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2019, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia jeszcze raz gratulacje ;)

Camilla oj to wzruszający moment. Gratulacje dla Piotrusia ;)

Kasia ja Ci się nie dziwię że już tyle schudłas . Na pewno jest ciężko bo Zosia jeszcze malutka tak naprawdę a wiem jak wyglądają początki z kp. Najchętniej taki noworodek / wczesne niemowlę to by chciało przy piersi spędzić cała dobę . U nas jak Dobrze pójdzie będzie niecałe 2 lata różnicy a ja i tak jestem przerażona jak damy radę :) ale z obserwacji po rodzinie / znajomych widzę że taka przerwa jest super i później dzieci się naprawdę ładnie i fajnie razem bawią .

Camilla33, kasia1518, Izabelle, kuwejtonka lubią tę wiadomość

• 86monia Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Miał bolerioze sprawdzana- nie ma na szczęście.

Monia jaki ten Twój synek słodziak- zakochałam się 😍 jest cudny

Dziękuje

Ja znowu wczoraj wyciągałam kleszcza mężowi. On ma jakiś smród co przyciąga Kleszcze haha

• aLunia Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie trochę przeraża ta różnica wieku. W poprzedniej ciąży jednak starsza córka nie potrzebowała aż takiej uwagi. Na dzień dzisiejszy bardzo słabo to widzę powiem szczerze.
    Chyba jakiś wirus krąży na tym forum, że taki wysyp ;)

kuwejtonka lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla gratulacje :) widzisz jaki dzielny mężczyzna, chory, a uczy się chodzić :)

Ehh... A mi się łezka w oku zakrecila... dzisiaj mamy rocznice ślubu, myślałam, że dostaniemy najpiękniejszy prezent od losu. Ale nieeee, standardowo kop w dupsko. O 3 robiłam ten czuły test - negatywny, a przed chwilą zalał mnie okres :( strasznie się czuję, brzuch tak mnie boli, że nie wiem jak mam dzisiaj ogarnąć życie... W głowie masakra... te plamienia to pewnie znowu niedomoga lutealna byla :(

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia przytulam cię...
    No i wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy, życzę żebyś szybko zobaczyła dwie kreski.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 09:18

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotruś gdyby nie fakt, że ma okropny mokry kaszel i brzydkie kupy to nie można byloby stwierdzić, że jest przeziębiony bo lata po calym domu. Dziś od rana jara się chodzeniem 😊
    Ciąża za ciąża nie jest łatwa, mi jest co raz ciężej ale mąż i niania pomagają jak mogą. Inspiruje mnie postawa mojej mamy, która urodziła mnie A po 11 miesiącach mojego brata, a była naprawdę pozostawiona sama sobie, moj ojciec od zawsze ma na wszystko wywalone, babcia, mama mamy uważa, że jak dziecko opuściło dom to jest zdane same na siebie, druga babcia, teściowa mamy dopiero gdyby oboje skończyliśmy po 3 lata zainteresowała się naszym istnieniem i zaczęła trochę pomagać. A teraz mamy tez inne czasy, wsystko dostepne od ręki, Internet i takie forum gdzie można szukać wsparcia i dobrej rady.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86monia wrote:
    Dziękuje

Ja znowu wczoraj wyciągałam kleszcza mężowi. On ma jakiś smród co przyciąga Kleszcze haha

A nie myśleliście wyprobować jakieś odstraszacze na kleszcze?

Kasiu Tak mi przykro, że się nie udało ALE... skoro masz podejrzenia, że brakowało luteiny to teraz wiesz jak działać.
    No i wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
‹‹ 1656 1657 1658 1659 1660 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ