X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Camilla gratulacje :) widzisz jaki dzielny mężczyzna, chory, a uczy się chodzić :)

Ehh... A mi się łezka w oku zakrecila... dzisiaj mamy rocznice ślubu, myślałam, że dostaniemy najpiękniejszy prezent od losu. Ale nieeee, standardowo kop w dupsko. O 3 robiłam ten czuły test - negatywny, a przed chwilą zalał mnie okres :( strasznie się czuję, brzuch tak mnie boli, że nie wiem jak mam dzisiaj ogarnąć życie... W głowie masakra... te plamienia to pewnie znowu niedomoga lutealna byla :(
    My mieliśmy wczoraj rocznicę

• aLunia Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapisałam mała do żłobka, w jednym prywatnym z dofinansowaniem jest 1 na liście. Bardzo mocno licze, że się dostanie, trochę będzie lżej. Pośle ja chociaż na 2-3 godz. A bardzo chce skończyć studia, a już mnie spanie męczy, więc by się przydało.

Monia to dla was też wszystkiego dobrego ♥️

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla mój mąż jest urodziny 14mc po swojej siostze ( identyczna różnica jak u nas między dziewczynkami) więc teściowa wie co to znaczy i bardzo mi pomaga.

Camilla33 lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zmagała się któraś z przepuklina okolopępkowa? U Gabrysi pępek na wierzchu- aż taka duża kulka - oczywiście przez ten płacz głośny. Jak jest spokojna to chowa się do środka.

Wyczytałam że zakleja się pępek? Spotkałyscie się z tym ?

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia u nas pediatra mówił że to przestarzała metoda. Generalnie do roku może być przepuklina i to normalne.

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, przykro mi :( w takim razie z okazji rocznicy życzę żebyś szybko zobaczyła dwie kreski :)

Monia - wszystkiego najlepszego również dla Was! :)

A ja nie chciałam Wam smęcić, ale chyba muszę. W poniedziałek 14.10. też zobaczyłam dwie kreski na teście, niestety w czwartek spadek tempki i krwawienie. Jak dojechałam do lekarza to nie było nawet śladu ciąży. Od początku coś mi nie pasowało, bo robiłam 4 testy i na każdym kreska była baaaardzo blada. Niestety... Ale mimo wszystko mam nadzieję, że jeszcze dołączę do forumowych mamusiek z 2020 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 12:07

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Kasiu, przykro mi :( w takim razie z okazji rocznicy życzę żebyś szybko zobaczyła dwie kreski :)

Monia - wszystkiego najlepszego również dla Was! :)

A ja nie chciałam Wam smęcić, ale chyba muszę. W poniedziałek 14.10. też zobaczyłam dwie kreski na teście, niestety w czwartek spadek tempki i krwawienie. Jak dojechałam do lekarza to nie było nawet śladu ciąży. Od początku coś mi nie pasowało, bo robiłam 4 testy i na każdym kreska była baaaardzo blada. Niestety... Ale mimo wszystko mam nadzieję, że jeszcze dołączę do forumowych mamusiek z 2020 :)

Ola może to będzie dla Ciebie jakieś pocieszenie...
    ja też nie pisałam ale miałam dwa cykle temu biochemiczną. identyczna sytuacja jak u Ciebie. Więc paradoksalnie to dobry znak! organizm zaczyna działać ;) Trzymaj się, będzie dobrze.

• Kas_ia Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za miłe słowa :*
    Córka chyba widzi, że mam cięższy dzień bo przynosi zabawki pod kanapę i się sama bawi, co jakiś czas przyjdzie da mi buziaka i przytuli. Oczywiście wtedy rycze -_-"

Monia, wszystkiego dobrego z okazji rocznicy ♡

Kasia1518 znajomej córeczka miała i lekarka tylko obserwowała, rzeczywiście sama się wciągnęła.

Ola, współczuję i ściskam! Mam nadzieję, że będziemy ciezarowkami w 2020 ♡

Veritaserum mnie tym pocieszylas. taka sytuacja, a teraz kolejne Malenstwo w drodze.
    przed 1sza ciążą miałam 3cykle z rzędu niedomoge, miałam już receptę na leki, a okazało się, że byłam w ciąży bez wspomagaczy :)
    Więc chyba trzeba się ogarnąć, pilnować czy jets owu i polować na męża 🤷‍♀️

ola_g89 lubi tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przykro mi z powodu braku ciąży, życzę Wam abyście jeszcze w tym roku zobaczyły 2 mocne kreski :*.
    U nas dzień masakra, obudzil go o 5 chyba jakiś koszmarek, krzyczal, wzięłam go na ręce ale długo nie umial zasnąć, w koncu dałam go do lozeczka i padl o 6.20. Wstalismy przed 8, ja z mega bólem głowy a na 14 mam rozmowę. Bardzo brzydko jadł, nie chciał zasnąć, dopiero niedawno padł. Mnie dalej boli głowa, a przed chwilą wymiotowałam... Juz widzę siebie na tej rozmowie, mam nadzieje ze nie puszczę tam pawia.

wrzesień 2018 - synek <3
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola przykro mi :( wiem jakie to ciężkie jak tak bardzo się chce

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola przykro mi - 3mam kciuki żeby udało się tak szybko jak veritaserum .

Minns powodzenia na rozmowie.

Camilla super że Piotruś chodzi. U nas też postęp bo chodzi przy meblach.

Jeszcze idą Zosi żeby. Druga dwójka na dole bo póki co ma 3 zęby i nie wiem czy też trójka na dole nie będzie wychodzić- ale nawet całkiem znośnie Zosia się zachowuje.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Ola przykro mi - 3mam kciuki żeby udało się tak szybko jak veritaserum .

Minns powodzenia na rozmowie.

Camilla super że Piotruś chodzi. U nas też postęp bo chodzi przy meblach.

Jeszcze idą Zosi żeby. Druga dwójka na dole bo póki co ma 3 zęby i nie wiem czy też trójka na dole nie będzie wychodzić- ale nawet całkiem znośnie Zosia się zachowuje.

Trójka raczej nie. Było by to bardzo rzadkie bo po dwójkach są czwórki a potem trójki dopiero.

• 86monia Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczynki. Ciąże biochemiczne podobno są bardzo częste- nieraz kobieta nie wie że miała jak nie planuje dziecka i ma spóźniony okres. Moja koleżanka miała w lipcu a kolejny cykl i już jest w zdrowej ciąży. Ja się panicznie bałam kolejnej pozamacicznej, teraz już bym tak nie panikowała jak już mam synka.

• 86monia Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj z Hubertem u chirurga na kolejną wizytę kontrolną w związku z tym poszerzeniem na nerkach. Na szczęście jest już wszystko idealnie i nie musimy chodzić.

Dziękuję za życzenia, my z zmezem nie obchodzimy w sumie jakoś tak dzień minął.

kasia1518, Minns, Kas_ia, veritaserum, ola_g89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tej ciąży zupełnie inaczej się zachowuje niż w pierwszej. Zdaje się na los. Oczywiście chciałabym i mam nadzieję że wszystko jest okej ale odetchnę chyba dopiero po 12 tyg.aczkolwiek mając jedno szczęście w domu zupełnie inaczej teraz podchodzę do ciąży.

Camilla33, kasia1518, JustynaG, kuwejtonka lubią tę wiadomość

• Camilla33 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86monia wrote:
    Byłam dzisiaj z Hubertem u chirurga na kolejną wizytę kontrolną w związku z tym poszerzeniem na nerkach. Na szczęście jest już wszystko idealnie i nie musimy chodzić.

Dziękuję za życzenia, my z zmezem nie obchodzimy w sumie jakoś tak dzień minął.
    Monia A czemu u chirurga? My jesteśmy pod opieką nefrologa, o chirurga nawet nikt nie wspominał..

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Monia A czemu u chirurga? My jesteśmy pod opieką nefrologa, o chirurga nawet nikt nie wspominał..

To chirurg specjalizujący się w nerkach i bardzo polecany. Być może ale nie pamiętam ma też specjalizacje z nefrologii

Edit. Sprawdziłam i to też urolog

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 15:59

Camilla33 lubi tę wiadomość

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja w tej ciąży zupełnie inaczej się zachowuje niż w pierwszej. Zdaje się na los. Oczywiście chciałabym i mam nadzieję że wszystko jest okej ale odetchnę chyba dopiero po 12 tyg.aczkolwiek mając jedno szczęście w domu zupełnie inaczej teraz podchodzę do ciąży.
    Ja miałam to samo, całkiem inne podejście. Na pierwsza wizytę to poszłam dopiero w 9tyg . Zero paniki , choć nie ukrywam że bałam się czy wszystko będzie ok i na zwolnienie przeszłam dopiero w 18tyg A tak ciągle na macierzyńskim byłam. Ale zarówno pierwsza i druga ciąża to dla mnie trauma- nie lubię być w ciąży bo się mecze A w tej drugiej to już końcówka tragedia była ( z Zosia Nie miałam okazji dotrwać do tego etapu). Już mam drgawki jak pomyślę o kolejnej ciąży ale kolejne dziecko bardzo chce

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na fazę lutealna stosowalam niepokalanek mnisi. Nie miałam plamien, ale chcialam przedłużyć sobie faze lutealna. I faktycznie zadzialalo. Jak zaczelam go brac to mialam 16dniowa i po dwoch cyklach zaszlam. Pilam tez sok z granatu bo to podobno na lepsze ukrwienie macicy i pogrubienie endometrium a ja mialam strasznie cienkie po lyzeczkowaniu. Nie wiem co zadzialalo, ale po roku starań jak to zastosowalam sie udalo

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Anielka tez juz od kilku dni chodzi. Co prawda pojedyncze, ale zaczyna się:)

aLunia, Minns, Camilla33 lubią tę wiadomość

3i49df9hejgg7mjl.png
‹‹ 1657 1658 1659 1660 1661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ