X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Camilla gratulacje :) widzisz jaki dzielny mężczyzna, chory, a uczy się chodzić :)

Ehh... A mi się łezka w oku zakrecila... dzisiaj mamy rocznice ślubu, myślałam, że dostaniemy najpiękniejszy prezent od losu. Ale nieeee, standardowo kop w dupsko. O 3 robiłam ten czuły test - negatywny, a przed chwilą zalał mnie okres :( strasznie się czuję, brzuch tak mnie boli, że nie wiem jak mam dzisiaj ogarnąć życie... W głowie masakra... te plamienia to pewnie znowu niedomoga lutealna byla :(
    My mieliśmy wczoraj rocznicę

• aLunia Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapisałam mała do żłobka, w jednym prywatnym z dofinansowaniem jest 1 na liście. Bardzo mocno licze, że się dostanie, trochę będzie lżej. Pośle ja chociaż na 2-3 godz. A bardzo chce skończyć studia, a już mnie spanie męczy, więc by się przydało.

Monia to dla was też wszystkiego dobrego ♥️

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla mój mąż jest urodziny 14mc po swojej siostze ( identyczna różnica jak u nas między dziewczynkami) więc teściowa wie co to znaczy i bardzo mi pomaga.

Camilla33 lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zmagała się któraś z przepuklina okolopępkowa? U Gabrysi pępek na wierzchu- aż taka duża kulka - oczywiście przez ten płacz głośny. Jak jest spokojna to chowa się do środka.

Wyczytałam że zakleja się pępek? Spotkałyscie się z tym ?

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia u nas pediatra mówił że to przestarzała metoda. Generalnie do roku może być przepuklina i to normalne.

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, przykro mi :( w takim razie z okazji rocznicy życzę żebyś szybko zobaczyła dwie kreski :)

Monia - wszystkiego najlepszego również dla Was! :)

A ja nie chciałam Wam smęcić, ale chyba muszę. W poniedziałek 14.10. też zobaczyłam dwie kreski na teście, niestety w czwartek spadek tempki i krwawienie. Jak dojechałam do lekarza to nie było nawet śladu ciąży. Od początku coś mi nie pasowało, bo robiłam 4 testy i na każdym kreska była baaaardzo blada. Niestety... Ale mimo wszystko mam nadzieję, że jeszcze dołączę do forumowych mamusiek z 2020 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 12:07

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Kasiu, przykro mi :( w takim razie z okazji rocznicy życzę żebyś szybko zobaczyła dwie kreski :)

Monia - wszystkiego najlepszego również dla Was! :)

A ja nie chciałam Wam smęcić, ale chyba muszę. W poniedziałek 14.10. też zobaczyłam dwie kreski na teście, niestety w czwartek spadek tempki i krwawienie. Jak dojechałam do lekarza to nie było nawet śladu ciąży. Od początku coś mi nie pasowało, bo robiłam 4 testy i na każdym kreska była baaaardzo blada. Niestety... Ale mimo wszystko mam nadzieję, że jeszcze dołączę do forumowych mamusiek z 2020 :)

Ola może to będzie dla Ciebie jakieś pocieszenie...
    ja też nie pisałam ale miałam dwa cykle temu biochemiczną. identyczna sytuacja jak u Ciebie. Więc paradoksalnie to dobry znak! organizm zaczyna działać ;) Trzymaj się, będzie dobrze.

• Kas_ia Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za miłe słowa :*
    Córka chyba widzi, że mam cięższy dzień bo przynosi zabawki pod kanapę i się sama bawi, co jakiś czas przyjdzie da mi buziaka i przytuli. Oczywiście wtedy rycze -_-"

Monia, wszystkiego dobrego z okazji rocznicy ♡

Kasia1518 znajomej córeczka miała i lekarka tylko obserwowała, rzeczywiście sama się wciągnęła.

Ola, współczuję i ściskam! Mam nadzieję, że będziemy ciezarowkami w 2020 ♡

Veritaserum mnie tym pocieszylas. taka sytuacja, a teraz kolejne Malenstwo w drodze.
    przed 1sza ciążą miałam 3cykle z rzędu niedomoge, miałam już receptę na leki, a okazało się, że byłam w ciąży bez wspomagaczy :)
    Więc chyba trzeba się ogarnąć, pilnować czy jets owu i polować na męża 🤷‍♀️

ola_g89 lubi tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przykro mi z powodu braku ciąży, życzę Wam abyście jeszcze w tym roku zobaczyły 2 mocne kreski :*.
    U nas dzień masakra, obudzil go o 5 chyba jakiś koszmarek, krzyczal, wzięłam go na ręce ale długo nie umial zasnąć, w koncu dałam go do lozeczka i padl o 6.20. Wstalismy przed 8, ja z mega bólem głowy a na 14 mam rozmowę. Bardzo brzydko jadł, nie chciał zasnąć, dopiero niedawno padł. Mnie dalej boli głowa, a przed chwilą wymiotowałam... Juz widzę siebie na tej rozmowie, mam nadzieje ze nie puszczę tam pawia.

wrzesień 2018 - synek <3
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola przykro mi :( wiem jakie to ciężkie jak tak bardzo się chce

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola przykro mi - 3mam kciuki żeby udało się tak szybko jak veritaserum .

Minns powodzenia na rozmowie.

Camilla super że Piotruś chodzi. U nas też postęp bo chodzi przy meblach.

Jeszcze idą Zosi żeby. Druga dwójka na dole bo póki co ma 3 zęby i nie wiem czy też trójka na dole nie będzie wychodzić- ale nawet całkiem znośnie Zosia się zachowuje.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Ola przykro mi - 3mam kciuki żeby udało się tak szybko jak veritaserum .

Minns powodzenia na rozmowie.

Camilla super że Piotruś chodzi. U nas też postęp bo chodzi przy meblach.

Jeszcze idą Zosi żeby. Druga dwójka na dole bo póki co ma 3 zęby i nie wiem czy też trójka na dole nie będzie wychodzić- ale nawet całkiem znośnie Zosia się zachowuje.

Trójka raczej nie. Było by to bardzo rzadkie bo po dwójkach są czwórki a potem trójki dopiero.

• 86monia Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczynki. Ciąże biochemiczne podobno są bardzo częste- nieraz kobieta nie wie że miała jak nie planuje dziecka i ma spóźniony okres. Moja koleżanka miała w lipcu a kolejny cykl i już jest w zdrowej ciąży. Ja się panicznie bałam kolejnej pozamacicznej, teraz już bym tak nie panikowała jak już mam synka.

• 86monia Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj z Hubertem u chirurga na kolejną wizytę kontrolną w związku z tym poszerzeniem na nerkach. Na szczęście jest już wszystko idealnie i nie musimy chodzić.

Dziękuję za życzenia, my z zmezem nie obchodzimy w sumie jakoś tak dzień minął.

kasia1518, Minns, Kas_ia, veritaserum, ola_g89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tej ciąży zupełnie inaczej się zachowuje niż w pierwszej. Zdaje się na los. Oczywiście chciałabym i mam nadzieję że wszystko jest okej ale odetchnę chyba dopiero po 12 tyg.aczkolwiek mając jedno szczęście w domu zupełnie inaczej teraz podchodzę do ciąży.

Camilla33, kasia1518, JustynaG, kuwejtonka lubią tę wiadomość

• Camilla33 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86monia wrote:
    Byłam dzisiaj z Hubertem u chirurga na kolejną wizytę kontrolną w związku z tym poszerzeniem na nerkach. Na szczęście jest już wszystko idealnie i nie musimy chodzić.

Dziękuję za życzenia, my z zmezem nie obchodzimy w sumie jakoś tak dzień minął.
    Monia A czemu u chirurga? My jesteśmy pod opieką nefrologa, o chirurga nawet nikt nie wspominał..

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Monia A czemu u chirurga? My jesteśmy pod opieką nefrologa, o chirurga nawet nikt nie wspominał..

To chirurg specjalizujący się w nerkach i bardzo polecany. Być może ale nie pamiętam ma też specjalizacje z nefrologii

Edit. Sprawdziłam i to też urolog

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 15:59

Camilla33 lubi tę wiadomość

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja w tej ciąży zupełnie inaczej się zachowuje niż w pierwszej. Zdaje się na los. Oczywiście chciałabym i mam nadzieję że wszystko jest okej ale odetchnę chyba dopiero po 12 tyg.aczkolwiek mając jedno szczęście w domu zupełnie inaczej teraz podchodzę do ciąży.
    Ja miałam to samo, całkiem inne podejście. Na pierwsza wizytę to poszłam dopiero w 9tyg . Zero paniki , choć nie ukrywam że bałam się czy wszystko będzie ok i na zwolnienie przeszłam dopiero w 18tyg A tak ciągle na macierzyńskim byłam. Ale zarówno pierwsza i druga ciąża to dla mnie trauma- nie lubię być w ciąży bo się mecze A w tej drugiej to już końcówka tragedia była ( z Zosia Nie miałam okazji dotrwać do tego etapu). Już mam drgawki jak pomyślę o kolejnej ciąży ale kolejne dziecko bardzo chce

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na fazę lutealna stosowalam niepokalanek mnisi. Nie miałam plamien, ale chcialam przedłużyć sobie faze lutealna. I faktycznie zadzialalo. Jak zaczelam go brac to mialam 16dniowa i po dwoch cyklach zaszlam. Pilam tez sok z granatu bo to podobno na lepsze ukrwienie macicy i pogrubienie endometrium a ja mialam strasznie cienkie po lyzeczkowaniu. Nie wiem co zadzialalo, ale po roku starań jak to zastosowalam sie udalo

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Anielka tez juz od kilku dni chodzi. Co prawda pojedyncze, ale zaczyna się:)

aLunia, Minns, Camilla33 lubią tę wiadomość

3i49df9hejgg7mjl.png
‹‹ 1657 1658 1659 1660 1661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ