WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny. Nie że rozczulam się nad sobą, ale jako że choruje przewlekle to chodzą mi po głowie różne myśli . Oby to zwykła jelitowka taka dziwna.
Co do przebierania to ja dalej przebieram na przewijaku z Ikea. Różnie bywa, ale zazwyczaj ugodowo. -
Minns
Tak a propo HNB. Kiedyś był u nas znajomy męża z żoną i 5 miesięcznym synem. Uznał, że nasze dziecko jest ruchliwe bardzo. Niedługo potem mieliśmy spotkać się u naszych wspólnych znajomych i ten kolega był już tam przed nami i chyba powiedział tamtym, że nasz ma adhd😁 ledwo weszliśmy do tych znajomych, Hubert jeszcze nie zdążył pokazać wachlarza swoich możliwości a kolega odrazu, po kim ma on takie ADHD? Powiedziałam grzecznie, że nie ma ADHD ani nic innego, i nie można powiedzieć na tym etapie że jest niegrzeczny. Jest ciekawski owszem i żywiołowy. Także moje dziecko też jest oceniane jako trudne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2020, 21:02
-
Monia masakra jak ktos moze cos takiego powiedzieć... to strasznie przykre. Mnie czasami irytują miny niektórych szczególnie bezdzietnych, jakby byli w szoku, ze dziecko "rozrabia" i szaleje. Najlepiej niech roczniak bawi się zabawkami w kącie godzinami. I teksty o byciu niegrzecznym też są idiotyczne. Polecam wszystkim książkę od Blog Ojciec, wiele jest tam mądrych słów, przyjemnie się czyta. Czasem mam ochotę podrzucić tesciowi.
Dodałam się to grupy wsparcia dla hajnidow i jestem w 100% przekonana, że moje dziecko to wymagający "normals" 😂. Ale grupa super, dużo wsparcia i cennych rad.wrzesień 2018 - synek -
My jesteśmy nadal na wielorazowych. Żłobek prywatny nie robił z tym problemów. Panie przebierają na leżąco (Ania na początku protestowała, teraz zazwyczaj pozwala spokojnie zmienić). Za to w domu, nie ma opcji - tylko i wyłącznie na stojąco. Wyjątkiem jest noc ale wtedy ma butlę w buzi i jest na tyle zaspana, że jakoś to idzie.
Gdy nie miałam dziecka, miałam inne postrzeganie macierzyństwa i wychowywania. Bo przecież jak dziecko nie słucha rodzica i taki 1,5 roczniak robi co chce, to wina rodziców. Hahahaha. Jaka ja byłam głupia i naiwna... -
Podczas zakupów dzisiaj słyszałam jak kasjerka do synka (około 2,5-3 lat) kobiety robiacej zakupy powiedziała, że ale ty jesteś niegrzeczny. Spojrzałam na nią tak, że pewnie do tej pory pewnie czuje chłód i pogardę na sobie. Nic mnie bardziej nie wk****a jak takie teksty do dzieci.
Tak kasjerka widziała moje spojrzenie, momentalnie spaliła buraka i mnie obsługiwała tak jakoś oschle. Na koniec jeszcze raz spojrzenie przeszywające do szpiku kości dostała.
Naprawdę nie lubię takich tekstów.
Camilla33 lubi tę wiadomość
-
Minns wrote:Monia masakra jak ktos moze cos takiego powiedzieć... to strasznie przykre. Mnie czasami irytują miny niektórych szczególnie bezdzietnych, jakby byli w szoku, ze dziecko "rozrabia" i szaleje. Najlepiej niech roczniak bawi się zabawkami w kącie godzinami. I teksty o byciu niegrzecznym też są idiotyczne. Polecam wszystkim książkę od Blog Ojciec, wiele jest tam mądrych słów, przyjemnie się czyta. Czasem mam ochotę podrzucić tesciowi.
Dodałam się to grupy wsparcia dla hajnidow i jestem w 100% przekonana, że moje dziecko to wymagający "normals" 😂. Ale grupa super, dużo wsparcia i cennych rad.
Ja się nie przejmuje. Ten kolega od 5 miesięcznego dziecka to roczne widział tylko na zdjęciu. Zdziwiony był że Hubert ma jeszcze pieluchę 😁 A ten drugi nie wiem co się zakręcił, ma dwójkę dorosłych dzieci i teraz dwójkę małych w tym jedno jak nasze wrzesień 2018 i też raczej takie ruchliwe.
-
Minns wrote:Monia masakra jak ktos moze cos takiego powiedzieć... to strasznie przykre. Mnie czasami irytują miny niektórych szczególnie bezdzietnych, jakby byli w szoku, ze dziecko "rozrabia" i szaleje. Najlepiej niech roczniak bawi się zabawkami w kącie godzinami. I teksty o byciu niegrzecznym też są idiotyczne. Polecam wszystkim książkę od Blog Ojciec, wiele jest tam mądrych słów, przyjemnie się czyta. Czasem mam ochotę podrzucić tesciowi.
Dodałam się to grupy wsparcia dla hajnidow i jestem w 100% przekonana, że moje dziecko to wymagający "normals" 😂. Ale grupa super, dużo wsparcia i cennych rad.
Nie mozna wrzucać dzieci do jednego worka. To tak że bardzo spokojne dzieci wrzuca się do wora autystykow.Camilla33, Minns, 100krotka30 lubią tę wiadomość
-
p_tt wrote:Camilla podaj proszę mi nazwę tego mleka, które jest smaczne dla bejbikow. Koniec karmienia dzisiaj znowu co godzinę chciała cyca, poddaję się.
Ptt jesteś pewna że ona budzi się z głodu? U nas dzisiaj od 3 wylądowała z nami w łóżku ale o dziwo powiedziałam że cyc będzie rano chwilę popłakała ale zaakceptowała i tylko musiała dotknąć ręką. I jaos zasnęła.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Podejrzewam że to nie głód bo budzi się co chwilę, chwilkę possie jedną pierś później powie "to chcę" i dotyka drugą pierś. Z tym, że jak jej nie dam to jest wrzask przez godzinę, półtorej i tak po kilka razy w nocy. Muszę ją odstawić, bo mnie to męczy.
A chyba do drugiego roku chciałbym jej jakieś mleko serwować rano i wieczorem. -
Jasne rozumiem. U nas też w trakcie potrafi mi powiedzieć że druga chce.. Ale dzisiaj mnie zszokowala. Karmilam ja na sen nagle usiadła mi na kolana i mówi "nie. Cyc papa" sciagnela mi bluzkę ja ją odłożyłam do łóżeczka i śpi
kuwejtonka, p_tt, kasia1518 lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021 -
veritaa wrote:Jasne rozumiem. U nas też w trakcie potrafi mi powiedzieć że druga chce.. Ale dzisiaj mnie zszokowala. Karmilam ja na sen nagle usiadła mi na kolana i mówi "nie. Cyc papa" sciagnela mi bluzkę ja ją odłożyłam do łóżeczka i śpiwrzesień 2018 - synek
-
86monia moja też czasami dwa razy woła mleko. Mam wrażenie, że to przyzwyczajenie bo jak zrobię jej 90ml to wypije i jej pasuje.
A teraz tak odzyskała apetyt, że jestem w szoku ile może zjeść. Czasem już nie wiem co mogę jej dawac😂 nie je źle, jak za dużo to też problem 🙄😜 -
ALunia 3mam kciuki! Będzie dobrze!
Monia, bierzesz probiotyki? Mi gastrolog każe brać enterol, sanprobi ibs i sanprobi barrier na zmianę, moze masz zachwiana florę?
U nas na szczęście zmiana pieluchy jest bezproblemowa, leży tyle ile trzeba uff
Co do mm to w nocy minimum 2 razy... cyca dostaje w ciągu dnia ale muszę odstawić bo przez ciążę strasznie bolą mnie sutkiaLunia lubi tę wiadomość
-
Hej! O jak dobrze slyszec, że ktos oddycha z ulga jak mu dziecko zasypia:D ja caly czas mam wyrzuty sumienia, że tak mysle, ze moze powinnam kazda wolna chwile spedzac z dzieckiem jak wroce z pracy (i tak robie), ale serio moment kiedy zasnie to jest jeden z najlepszych momentów w xiagu dnia, bo odpoczywam wtedy. I oczywisxie ze kocham najbardziej na swiecie a w pracy co chwila zdjecia oglądam, bo tęsknię za dzieckiem, ale z drugiej strony musze miec czas dla siebie i czas, żeby odpoczac.
A co do cyca, to odstawilam cyca w nocy i jest roznie, raz sie budzi i trzeba dlugo usypiac a raz krotko, zdarzaja sie noce, ze spi cale ale rzadkoveritaa, Minns lubią tę wiadomość
Corka - 2018
Syn - 2021 -
U nas to raczej jednorazowa akcja. Nie przyzwyczajam się bo rano darla się normalnie że chce cyc
Ja nie mam wyrzutów z tym że moment zasypianie jest najpiękniejszym momentem dnia wydaje mi się to zupełnie naturalne tym bardziej że ona idzie spać, ja się kąpię, czasami coś poczytam i do 22 juz śpię.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2020, 08:15
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021 -
To my też dajemy w nocy butlę 2 razy i zjada po 150ml, nie wiem czy to głód czy przyzwyczajenie , ale budzi się tak ok po 4h- zje w 3 min trzymając butelkę sama i nawet oka przy tym nie otworzy- zje odwraca się i śpi dalej- zazdroszczę tego mężowi bo ha muszę Gabrysie lulac 30 a czasami nawet i 60min. A przy zmianie pampersa to jedynie musi swoje się najęczec, na szczęście nie rzuca się przy tym ani nie ucieka, tylko swoje powiedzieć musi 😊kasia1518