X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla,trzymam niezmiernie kciuki,zeby wszystko dobrze sie skończyło.

U nas bardziej dramatycznie pod względem wirusa,bo osoba zarazona to psycholog z poradni przyszkolnej,strach pomyśleć ilu osobom sprzedała zaraze... Mimo to decyzja burmistrza,ze szkoły,przedszkola,żłobki zostają otwarte,pływalnia też....gdzie 20 km dalej cały Poznań zamknięty.. panika w urzędach itp,bo jutro połowa ludzi nie przyjedzie do pracy,bo nie ma z kim dzieci zostawić. A w naszej szkole,gdzie zaraza pewnie krąży zajęcia odbędą się normalnie...
    Do tego fama poszła po gminie,sklepowe polki opróżnione,zamykają sklepy. Zaczyna robić się poważnie.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No fakt, nie ma co bagatelizować problemu i porównywać koronawirusa do grypy bo jednak łatwiej się tym cholerstwem zarazić.
    Ja nawet planowałam dokupić kaszę hehe ale w sumie mam kilka pudełek to nie będę szaleć. Mamy kury to będziemy jaja jeść w razie kwarantanny 😀.

Dzisiaj mały trochę lepiej, mniej kaszlu i kataru, gorączka poniżej 38 stopni więc obyło się bez leków na zbijanie, pozwoliłam mu walczyć z tym dziadostwem. Także mam nadzieję, że jutro będzie jeszcze lepiej. Wiosno przychodź!

wrzesień 2018 - synek <3
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pierwszy przypadek potwierdzony koronowirusa i to nie gdzieś w Lublinie, tylko 5km od naszej wsi ( tam gdzie teściowa mieszka i my też tam 6 lat po ślubie mieszkaliśmy) i co w tym najlepsze ... Ukrywali że mieli kontakt z synem który wrócił z Włoch z meczu, dopiero jak stan tego faceta (ojca) zaczął się bardzo pogarszac to ujawnili i najlepsze że ten facet jest mężem dyrektorki szkoły... No masakra, kompletny brak odpowiedzialności... syn chodzi i zaraża od ponad 2tyg - sam nie ma żadnych objawów, a stan ojca jest ciężki... nie są w stanie nawet przetransportować do Lublina bo jest pod respiratorem... gość zgłosił się na oddział wewnętrzny jak gdyby nic... po prostu brakuje słów, tyle się trąbi żeby nie zgłaszać się na ip a Ci jeszcze ukrywali kontakt z osoba która się okazało zaraża

Jedna wielka panika bo miasteczko nie jest duże. Sama się już tam do sklepu nie wybiorę mam we wsi mały sklep i z niego będę korzystać albo sama wszystko będę robić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2020, 05:58

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas oddziały wszystkie zostały zamknięte ale u nas jakby ktoś miał corona wirusa to niestety pacjenci by umierali jeden za drugim bo są to chorzy onkologiczni. Masakra
    w żłobku wczoraj było 9 dzieci na 24. Myślę że zamknięcie to tylko kwestia czasu.
    uczelnie wyższe pozamykand na ulicach pustki.

Myśle że naprawdę czekają nas dość ciężkie czasy i wiosna :(

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez myślę, że pozamykają szkoły, przedszkola i żłobki. Wczoraj w przedszkolu pytałam to usłyszałam jutro jeszcze jesteśmy otwarci ale dzieci jest bardzo mało.
    Ciekawe jak to będzie... Ciężko nie wyjść z domu z dziećmi jak będzie ładnie. Choć wiadomo jak trzeba to nie ma wyjścia.

Kasia czytałam o tym przypadku na TVN24. Co ci ludzie mają w głowach 🙄 skrajna nieodpowiedzialność.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2020, 08:12

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Minns Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a wiecie jak to jest jak np. zamkną mi żłobek i będę musiała z małym siedzieć bo nie będę miała z kim go zostawić to co wtedy z moją pracą? Mam jakiś dokument dostarczyć czy co? Jestem zielona w tym temacie...

U nas słabo, noce fatalne, małego te trójki chyba męczą już, jest marudny, kaszel i katar mniejsze, w nocy dostał ibum bo był ciepły, ale szczerze nawet mu temperatury nie sprawdzałam, stwierdziłam, że nie będę co chwila sprawdzać czy czasem nie wzrasta. Na cycu to by najchętniej całą noc wisiał.
    I jeszcze zaraził mnie mały nicpoń, mam lekki katar i gardło pobolewa... 3 dni z dzieckiem, a ja już padnięta hahaha.

wrzesień 2018 - synek <3
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz dodatkowe 14 dni opieki płatnej 80 %. Tak jak zwolnienie lekarskiena dziecko. Trzeba wypisać wniosek o opiekę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2020, 12:29

Minns lubi tę wiadomość

Synek styczeń 2021
  • Minns Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie mam info, że od poniedziałku zamykają nam żłobek...

wrzesień 2018 - synek <3
  • Minns Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to mam znowu noworodka w domu. Po drzemce dostał cyca, zaczął kaszleć i go odstawiłam żeby się nie zakrztusił to ten w ryk. 10 minut go nosiłam i nic to nie dawało, płakał jak nie wiem. Dałam cyca to padł i śpi na mnie z cycem w buzi juz od pół godziny. Dziewczyny którym dzieciaczkom wyszły już trójki, u Was też była taka drama? Jak długo to trwało?

wrzesień 2018 - synek <3
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    A tak w ogóle to mam znowu noworodka w domu. Po drzemce dostał cyca, zaczął kaszleć i go odstawiłam żeby się nie zakrztusił to ten w ryk. 10 minut go nosiłam i nic to nie dawało, płakał jak nie wiem. Dałam cyca to padł i śpi na mnie z cycem w buzi juz od pół godziny. Dziewczyny którym dzieciaczkom wyszły już trójki, u Was też była taka drama? Jak długo to trwało?

U nas idą od listopada. Teraz jest chyba apogeum, chociaż dwie już wyszły

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas trójki od listopada, póki co tylko dwie górne... teraz się trochę uspokoiło, ale noce były ciężkie, ryk że boli, pobudki co 10min z płaczem.

Ciekawe Kiedy się dolne pojawia

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś pojechałam do stokrotki 3 wsie dalej... I wiecie co mięsa w ogóle nie było, makarony, kasze, mleko... wszystko poznikalo z półek

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam chwilę "na mieście" to wszystkiego pełno. Sklepy pełne.

• Minns Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu od listopada? To mnie pocieszyłyście 😋.

Kasia z tego co pamiętam to Twój mąż poluje to może nie będzie tak źle 😀. A tak serio to robi się naprawdę nieciekawie...

wrzesień 2018 - synek <3
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns, u nas wyszły ekspresowo, trzy jednocześnie. Tyle w ramach pocieszenia - bo ogolnie było wtedy strasznie, najgorsze zeby zaraz po dwójkach 🙈 a ostatnia trójka idzie i idzie i wyjść nie może, ale za to jest bezobjawowa. Przebiła się delikatnie wczoraj, a Mysza cała noc spała pieknie, apetyt tez dopisuje. Chyba nie ma żadnej reguły.

Trzymam kciuki żeby szybko wyszły i dały Wam już żyć :)

Minns lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas trójki się przebiły kilka dni temu ale też były małe dramaty w nocy i w dzień przez jakiś czas... Uszy w górę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2020, 23:36

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i u nas nastąpiło szaleństwo dziś na osiedlu w stokrotce i lidlu wymiotlo mięso i ryż, konserwy.
    Ale myślę że dobre posunięcia zrobił rząd zamykając kina teatry szkoły może nie dojdzie do tego co się dzieje we Włoszech. Tylko musielibyśmy jeszcze granice zamknąć Ale to nierealne. Choć Stany od piątku zamykają się na miesiąc więc kto wie.

Trzymajmy się zdrowo!!!

Michał wykludzał czwórki od końca września w zeszłym tygodniu przebiła się ostatnio, ale ubiegły je trójki wiec póki co ma komplet. Oby piątki wyszły bezobjawowo. No i katar wreszcie się skończył bo z przerwami był z nami od listopada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2020, 12:45

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Minns Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka no proszę, a byłam w Lidlu we wtorek to jeszcze wszystko było... ludzie są nienormalni. A potem jedzenie do kosza.
    Super że katar przeszedł Michałkowi.

U nas dramat dalej trwa. Wczoraj wydawało się, że już jest lepiej, a dzisiaj znowu gorączka, ja już nie mam sil. Jutro pójdziemy do pediatry, a już się cieszyłam że nigdzie z małym wychodzić nie muszę. Mnie dalej trzyma lekki katar i ból gardła, czuję się ogólnie źle. Ech jak ja nie lubię marca. Rok temu też były przeboje pamiętam, mały przemarudzil cały miesiąc, by potem zacząć pelzac, siedzieć i czworakować w ciągu 2 tygodni.

wrzesień 2018 - synek <3
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj chciałam zrobić zakupy normalne, tygodniowe zjeździłam trzy Biedronki, dwa Lidle i tak nie wszystko kupiłam.
    Trochę mnie strach bierze, najgorsze jest to siedzenie w domu, Polka stoi przy drzwiach bo chce iść papa, a tu nie można. Dobrze, że chociaż balkon mamy, to może sobie wyjść.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam trochę tych zapasów jestem w miarę spokojna, tylko że co z tego skoro muszę chodzić do szpitala do pracy. Nasz oddział jest specyficzny, działamy normalnie dla naszych pacjentów i ciężko mi tak po prostu zostawić wszystko i iść na opieke. Maż siedzi z córką od wtorku.

Co do spacerów my normalnie wychodzimy. Nie wchodzę z nią tylko do sklepów itp, a sama idę raz na 5 dni.

Synek styczeń 2021
‹‹ 1747 1748 1749 1750 1751 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ