WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
No coz wyszly mi 2 mutacje hetero w obu wariantach mthfr oraz Pai homozygota. Boje sie okropnie, nie wiem co dalej bo zadnej heparyny nie biore. Oby jutro do wizytyCorka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Veritaa te mutacje ponoć nie odpowiadają za poronienia- tak usłyszała moja siostra w zeszłym miesiącu ( po 2 poronieniach), zrobili jej szerszy zakres badań u na komórki NK na poziomie 15% i jeszcze coś nie tak i mówia że te 2 rzeczy odpowiadają za poronienia. Ale każdy z lekarzy odsyła ja do innego... genetyk, immunolog , hematolog i każdy "milion" badań jej każe robić, ale 2 powiedziało że te 2 mutacje nie są odpowiedzialne za poronienia, bo to te "najlżejsze"kasia1518
-
Powiem Ci ze dwoch lekarzy juz ma inne zdanie. Jeden brac heparynw drugi ze nie. Ja juz sama nie wiem. Niektore dziewczyny juz przy pai hetwro biora heparyne a ja mam homoCorka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021 -
Oj Verita współczuję ze w wynikach wyszło cos nie tak ja niestety nie mam zielonego pojęcia o co chodzi. Nigdy nie zgłębialam tematu. Mam nadzieję że znajdziesz mądrego lekarza który zna temat poprowadzi ciąże i będzie dobrze kciuki nadal zaciśnięte.
Swoją droga sama jestem ciekawa czy ja nie mam tez jakiś mutacji i dlatego U nas starania trwały latami i dzieci oboje są alergikami może to jest jakoś powiązane.Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
Verita daj znać jak po wizycie, mam nadzieję, że trafisz na mądrego lekarza. I to najgorsze, że każdy na inne zdanie i bądź tu mądry...
-
Jest wszystmo dobrze. 5t5dz wg usg. Mam brac heparyne. Dokfor przyznal ze zdania sa diametralnie podzielone, ale on jest za tym zebym brala. Bo nie zaszkodzi a moze pomoc.
kuwejtonka, aLunia, kasia1518, 100krotka30, ola_g89, p_tt, Izabelle lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021 -
Izabelle podejscia lelarzy sa skrajnie rozne. Moj gin nie zaleca heparyny, inny przyznal ze nie zna sje na tym ale przepisal mi heparyne. Hematolog twierdzi ze pai homo nie wplywa na poronienia i bez acardu ani heparyny. Wiec zdalam sie w zasadzie sama na siebie i zdecydowalam sie brac.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021