X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna2212 wrote:
    Tak jak napisałam. Każda z Was szanuje, nikogo nie chciałam urazić. Każdy tu kozę wyrazić swoje zdanie.

Jednakże chciałabym żebyście przeczytały to:

„badania pokazały, że stres doświadczany przez mamę w sposób szczególny wpływa na rozwój mózgu dziecka. Około 10. tygodnia ciąży rozpoczyna się proces tworzenia nowych komórek nerwowych w mózgu dziecka (neurogeneza), a później w okresie od 24. do 30. tygodnia ciąży kształtują się połączenia nerwowe między neuronami (synaptogeneza). W tych krytycznych momentach stres może wpłynąć na rozwój zdolności poznawczych dziecka”

Może jednak warto trochę wyluzować :)

Justynko - oby nigdy nie przyszło Ci doświadczyć obaw o życie Twoich dzieci. Obyś nigdy nie musiała drżeć o każdy dzień w ciąży, bo mówią Ci:wytrzymaj jeszcze jeden dzień - to takie ważne. Może teraz na mnie spadną gromy, ale błagam nie pouczaj innych mam, nie odmawiaj im prawa do troski o dziecko tylko dlatego, że masz taki stoicki spokój w sobie. Każda z nas jest inna, każdej przyszło się mierzyć z innymi doświadczeniami i problemami - nie nam oceniać poziom stresu innych mam! Jak to się mówi: "Zanim osądzisz mnie i moje życie, włóż moje buty, przejdź ścieżki życia, które ja przeszłam, przeżyj moje bóle, smutki i cierpienia..." - wtedy podaj statystyki, które jakże są niewspółmierne do rzeczywistości!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 22:40

Rucola, jatoszka lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Justynko - oby nigdy nie przyszło Ci doświadczyć obaw o życie Twoich dzieci. Obyś nigdy nie musiała drżeć o każdy dzień w ciąży, bo mówią Ci:wytrzymaj jeszcze jeden dzień - to takie ważne. Może teraz na mnie spadną gromy, ale błagam nie pouczaj innych mam, nie odmawiaj im prawa do troski o dziecko tylko dlatego, że masz taki stoicki spokój w sobie. Każda z nas jest inna, każdej przyszło się mierzyć z innymi doświadczeniami i problemami - nie nam oceniać poziom stresu innych mam! Jak to się mówi: "Zanim osądzisz mnie i moje życie, włóż moje buty, przejdź ścieżki życia, które ja przeszłam, przeżyj moje bóle, smutki i cierpienia" - wtedy podaj statystyki, które jakże są niewspółmierne do rzeczywistości!
    Natalinko tak jak napisałam w swoim ostatnim poscie, jestem przekonana ze Justyna nie czyta naszych postow a jesli się myle i je czyta to je po prostu olewa. Chyba nie ma sensu sie wiecej produkowac i tlumaczyc. Sama pieknie zacytowałaś dlaczego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 22:42

natalinka, jatoszka lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam prosbe. Ktora wierzy niech sie modli, ktora nie niech potrzyma choc chwile kciuki za mojego maluszka. Za dwie godziny idziemy na usg.

Rucola, MiSia :), Siwulec, veritaserum, MamaIgi, JustynaG, nadulek, Izabelle, Av, promyczek 39, Wesoła89, zuza88 lubią tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Dziewczyny mam prosbe. Ktora wierzy niech sie modli, ktora nie niech potrzyma choc chwile kciuki za mojego maluszka. Za dwie godziny idziemy na usg.
    jestem z Tobą i wierzę, ze Maluch pięknie podrósł i dobrze się rozwija. Czekam na piekne zdjęcie :)

Malgonia lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:49

• MiSia :) Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja też proszę o modlitwę i kciuki! Ja idę dopiero około 15:30 i z racji że to pierwsza wizyta będę czekać w kolejce, na następny raz zostanę zapisana już na godzinę.
    Obudziłam się z takimi nerwami, że oszaleje do południa.
    Malgonia będzie dobrze :*

MamaIgi, Siwulec, Antonina38, Malgonia, nadulek, Izabelle, Av, promyczek 39, Rucola lubią tę wiadomość

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • MamaIgi Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:

Małgooo my ściskamy mocno kciuki :*

svchqqmzofzw4a0r.png
    Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka
  • MamaIgi Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    modlitwy za dzieciaczki w maminych brzuszkach idą kazdego ieczora przed zasieciem :*

MiSia :), Paulla89, Wesoła89 lubią tę wiadomość

svchqqmzofzw4a0r.png
  • carolla90 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny ja jeszcze na chwilke wroce z tematem labow. Ktoras dziewczyna wyzej napisala i ja pracujac w branzy sie z tym zgadzam. Robcie badania w labach szpitalnych , jakosc i to jak sprawdzane sa aparaty jedt nieporownywalna do kolchozow w stylu diagnostyla czy cos. Tam jest probek multum , na nic nie ma czasu a probki jezdza po calym kraju. To jest tragedia !! Tylko szpitalne laby. Robia naprawde rzetelnie.

Znam przypadek z rodziny gdzie z pobranej biopsji patolog stwierdzil raka, usuneli czesc narzadu po czym sie okazalo ze raka brak.. :(

Ale fakt mi zawsze rzetelnie robili u nas jest tylko synevo albo lab przyszpitalny.

Euthyrox 75mg
    nast. wizyta 29.03 godz 17.00
    w57vflw1ef7luw9o.png
    Synek Antoś 07.04.2013
    atdcwn15rm48xhpi.png
  • carolla90 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki trzymam za wasze fasolki kciuki ! Tez sie bardzo denerwowalam tydzien temu jak szlam na pierwsza wizyte zawet biegunki z nerwow dostalam. Jak zobaczylam malego czlowieczka to mi ulzylo :)
    Wiem, ze latwo mowic nie denerwuj sie wszystko bedzie ok. Ale trzeba pozytywnie myslec, bo niestety z nami tak jest ze jezeli myslimy negatywnie to przyciagamy do siebie jak magnes negatywne rzeczy.. zatem glowa do gory , cycki do przodu i idziecie witac sie z malymi ludzikami :)

MiSia :), Malgonia lubią tę wiadomość

Euthyrox 75mg
    w57vflw1ef7luw9o.png
    Synek Antoś 07.04.2013
    atdcwn15rm48xhpi.png
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim wrześniówkom :)

Dziewczyny Tasia, Mamalgi,Jola, Czesiowa bardzo się cieszę, że niepokojące sytuacje zostały opanowane i życzę aby już więcej takich nerwów żadna nie przechodziła :*

Malgonia kciuki zaciśniete bardzo mocno i czekamy na dobre wieści :*

MiSia za Ciebie też ściskam i wierzę że wiadomości będą radosne :* (dziś przedstawisz nam swojego maluszka :) )

to będzie piękny dzień <3

Rucola po dzisiejszych treningach, jutro kciuki same będą się zaciskać przed Twoją wizytą :*

w weekend całkowicie się wyłączyłam od internetów i dobrze mi to zrobiło bo dzisiaj również wizytuję i mam nadzieję zobaczyć zdrowie i silne serduszysko <3

tymczasem czekam na pierwsze wieści od Malgoni

MamaIgi, MiSia :), Rucola, Jola79 lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • MamaIgi Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co jest najgorsze?
    Zachodząc w ciąze nie przestajemy byc sobą. Nie porzucamy naszych osobowosci i nie przybieramy nagle maski kogos- kim nie jestesmy, ba- nigdy nie bedziemy!

Mozemy zrezygnowac z ulubionej kawy, sushi, czy wina - bo to nie jest trwała częsc Naszej osobowosci, ale nie przestaniemy nagle zloscic się, plakac, denerwowac, stresowac, czy przezywac. To tak nie dziala.

Ja z natury jestem mega emocjonalną osobą, ale tez charakterną. Niestety ciąza tylko pogorszyl moj stan :) Codziennie placzę, jestem kłębkiem róznych emocji, burza hormonow w moim organizmie dziala na mnie jak plachta na byka ..

Ja w poprzedniej ciązy od poczatku do konca przezywalam ogromny stres. Związany z sytuacją w rodzinie. Oczywiscie mialam swiadomosc, ze to nie jest dobre dla dziecka, ale ciaza nie wplynela na zmiane mojej osobowosci.

Dziewczyny. Wkradaja sie tu jakies niepotrzebne emocje, moze zamiast przekomarzania się porozmawiajmy o czyms przyjemnym. :)

Izabelle, Av, Wesoła89 lubią tę wiadomość

svchqqmzofzw4a0r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Av lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• jatoszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc
    Podczytuje was od poczatku a dzis znalazłam czas zeby sie ujawnic .Termin na 23 wrzesnia prosze o dopisanie
    Trzymam kciuki za wszystkie dzieciaczki
    Od dzis mam l4 bo nudnosci dokuczaja wiec postaram sie cos napisac o sobie

MamaIgi, Antonina38, Izabelle, matkapatka, promyczek 39, MiSia :), Rucola, asese, Herbata, zuza88, Vlinder lubią tę wiadomość

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • carolla90 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Tak ja ide zjesc bule z papryka :) i serniczek mi mamusia upiekla bo wyladowalam na kilka dni u rodzicow :)

Tez wczoraj pieklam sernik :p

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8479e07fff3d.jpg

veritaserum, asese, Antonina38, natalinka, Malgonia, Marzena782, Izabelle, matkapatka, promyczek 39, MiSia :), Vlinder lubią tę wiadomość

Euthyrox 75mg
    w57vflw1ef7luw9o.png
    Synek Antoś 07.04.2013
    atdcwn15rm48xhpi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekny Ci wyszedl ;) mniam !

• asese Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgonia, Misia- paciorek zmówiony, radosnych wizyt Dziewczyny! Rukola, pewnie też już przebierasz nogami, bo to już jutro:) Samiutkich dobrych wieści również dla Ciebie:) Odzywajcie się koniecznie kobietki wizytujące- w kupie siła.

MiSia :), Rucola lubią tę wiadomość

rg50flw1ig1o65jx.png
  • carolla90 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Wiesz kochana takie pomylki nie moga miec miejsca ale wiem ze to czesto tak wyglada ze sadzaja za mikroskopem mlodych ludzi ktory wynik wydaje. Bo starsi juz za takie pieniadze jakoe szpital proponuje czyli czesto najnizsza krajowa nie chca pracowac. To jest okropne. A praca na histopatologii czy cytologii i ocenianiu komorek jet okropnie trudna i wymagajaca. Mozna przeoczyc doslownie jedna komorke ktora jest decydujaca a nie wyglada typowo, ksiazkowo. I tak sie zdarza. Po prostu. Bede bronic takich pomylek bo wiem jak jest ciezko. Ale nie powinny miec miejsca to logiczne. Koniec tematu z mojej strony ;)

Ja nikogo nie oskarzam, wiem jak trudna praca jest w szpitalu czy labo, bo polowa mojej rodziny pracuje w szpitalu ( moze przesadzilam z polowa ale duzo osob) sa to lekarze, w labie , w krwiodastwie i moi rodzice tez pracuja w szpitalu.. chodzi mi o to ze szkoda , ze przez taki blad ciocia stracila czesc piersi, bo facet nie wyczyscil dobrze szkielka po innej pacjentce.

Ok. Koniec tematu :)

Euthyrox 75mg
    w57vflw1ef7luw9o.png
    Synek Antoś 07.04.2013
    atdcwn15rm48xhpi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj przyjadą znajomi z pracy odwiedzić.
    A za tydzień dzieci zaczynają ferie i pora zastanowić się gdzie najlepiej wyjechać na narty. Co polecacie?

‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ