WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
ja tez sie musze wybrac na badania, ale mam problem rano straszny, bo mdlosci sa okropne ;/ co prawda labo na tym samym osiedlu mamy, ale jak pomysle, ze pojde tam na czczo i pobiora mi kilka probek krwi, to chyba bede wracac na czworakach
Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka -
frezyjciada wrote:Kurde a ja mam prenatalne dopiero na 1.03.... To będzie 13tc3d, chciałam wcześniej tydzień, ale moja gin stwierdziła, że spokojnie lepiej później, bo jak z synem byłam w ciąży to też drugi raz musiałam iść, bo jeszcze był za mały
Moj Gin mowil, ze te badania spokojnie do 14 tygodnia mozna wykonac. a Jesli maluszek na usg o 2,3 dni mlodszy to nie martw sie, powinno byc ok
Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka -
Ja idę na prenatalne jak bedzie dokladnie 13.0 - ale to wg miesiączki, nigdy nie wiadomo czy maleństwo nie postanowiło trochę bardziej urosnąć, także tez się martwię czy załapię się w widełki czasowe xD. Wizytę u mojej ginki taką zwykłą mam już w środę, wiec trzymajcie kciuki by wszystko było ok .
Stresuje się, bo we wrześniu 2017 poroniłam mniej więcej w tym momencie w którym jestem teraz.Aniołek 12tc [*]- wrzesień 2017
-
Dziewczyny ta ciąża na mózg mi pada bez kitu. Musze się prywatnie umówić na badania bo w Irlandii ich nie robia i teraz .... co mam zrobić umówić się za 2 tygodnie ja usg prenatalne( za 3 tyg mam wizytę pierwsza w Ir) czy czekac do połówkowych i wtedy koło 20 tyg dopiero zrobić .... które ważniejsze
Za wszystkie dziewczyny dziś wizytujące ściskam mocno kciukasy -
nick nieaktualny
-
asese wrote:Też byłam zaskoczona bardzo, bo spodziewałam się mniejszej kwoty, tym bardziej, że te badania od rodzinnej poszły za darmochę a większość pozostałych o 15%taniej niż normalnie.
Jednostkowo rozkładało się to tak na paragonie:VDRL 10zł; HBs antygen25zł; Mocz 35zł; CMV IgG 29zł; CMV IgM 29zł; Przeciwciała anty-TPO 28zł; Różyczka IgM i IgG 42,50; Toxoplazmoza IgM i IgG 42,50; Przeciwciała anty HCV 29,75; HIV 25,50.
asese, Malgonia lubią tę wiadomość
-
MamaIgi wrote:ja tez sie musze wybrac na badania, ale mam problem rano straszny, bo mdlosci sa okropne ;/ co prawda labo na tym samym osiedlu mamy, ale jak pomysle, ze pojde tam na czczo i pobiora mi kilka probek krwi, to chyba bede wracac na czworakach
Malgonia lubi tę wiadomość
Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień -
Ithildin wrote:W takim przypadku polecam jakieś gotowe smoothie albo soczek - do torebki można zabrać, zaraz po badaniach wypić, zawsze zastrzyk energii ja bardzo lubię ostatnio z lidla sok z nasionami chia - smakuje mi, dzięki nasionom wiem, że wszystkie witaminy się wchłoną, bo to tłuszcz, a łatwiej mi wypić coś niż zjeść jak mam duże mdłości
Leon
-
Kadża wrote:Dziewczyny ta ciąża na mózg mi pada bez kitu. Musze się prywatnie umówić na badania bo w Irlandii ich nie robia i teraz .... co mam zrobić umówić się za 2 tygodnie ja usg prenatalne( za 3 tyg mam wizytę pierwsza w Ir) czy czekac do połówkowych i wtedy koło 20 tyg dopiero zrobić .... które ważniejsze
Za wszystkie dziewczyny dziś wizytujące ściskam mocno kciukasy