WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Malgonia wrote:Siwulec a bierzesz nospe? Mi zazwyczaj pomagala na takie bole.
A bole krzyza to od czego? Mnie zaskoczylo ze tak szybko boli kregoslup, myslalam, ze jak brzuch bede miala to wtedy sie zacznie..
nie biorę nospy, daję radę bez wspomagaczy (jak już tu kiedyś pisałam mam wysoki próg bólu )
mnie ten krzyż też zdziwił ale Av może miec rację że trzeba się rozciągać trochę - joga dla kobiet w ciąży może być zbawienna. Wypróbuje
mnie zaskoczył najbardziej mój spadek wydolności - do domu jak wejdę (wysokie 3 piętro) to dyszę jakbym już w 8 m-cu była, aż boje się co będzie późniejMalgonia lubi tę wiadomość
-
Naliczyłam aż 5 wizytujących dziś! Ithidin, Mamaawiki, Malgonia, Misia, nadulek proszę się grzecznie odmeldować po wszystkim, bo kciuki same się nie puszczą później;) Czuję, że to będzie dzień pełen pozytywnej energii płynącej z brzuszków:)
Ja dziś wybrałam się do Lux Megu na panel tych podstawowych badań, które dostałam na karteczce, nie skierowaniu, od mojej prowadzącej(morfologia, analiza moczu,TSH,glukoza, HCV,HIV,WR,HBS-antygen,p/ciała anty TPO, p/ciała CMV IgM i IgG, p/ciała różyczka IgG i IgG, p/ciała toxoplazmoza IgM i IgG).
Na pierwsze 4 wzięłam skierowanie od rodzinnej(nie była chętna, ale uprosiłam), na kilka kolejnych wzięłam skierowanie od lekarza ginekologa w Lux Medzie, gdyż opłacam ubezpieczenie w pzu i należą mi się darmowe wizyty u specjalisty. Samo skierowanie musiałam wręcz wyżebrać, a ile się przy tym nasłuchałam...Babka była dla mnie po prostu chamska i nigdy do niej nie wrócę. Tykała mi i ochrzaniła jak dziecko, a później jeszcze nastraszyła na temat mojej ciąży. Gdy sobie pomyślę ile trzeba się nachodzić i naznosić upokorzeń, żeby otrzymać 15% upustu i to tylko na niektóre badania w Lux Medzie, to stwierdzam, że nie warto. Po tych wszystkich "zabiegach" zapłaciłam 290zł, więc to nie był mój interes życia, tylko strata czasu i niepotrzebne nerwy,następnym razem nie będę już kombinować. Krew i mocz oddałam o 7 i mam już większość wyników, brakuje mi tylko analizy moczu i tsh, także szybko działają.Rucola, MiSia :), nadulek lubią tę wiadomość
-
Malgonia wrote:Wyobtazcie sobie, ze nie ma lekarza. Ja mam ostatni dzien 10 tyg ciazy a moze usg mi zrobia w 12. Nie dosc ze nie ma miejsc na badania prenatalbe to mi babeczka kaze wrocic do domu godzine jazdy stad i czekac na telefon.
Edit, doczytałam. Będe trzymać kciuki od 15.30 :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 13:00
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
A w ogóle pochwalę się wam trochę prywatą, bo całkiem dziś fajny dzień dla mnie - mija równo pół roku od mojego ślubu! 5 sierpnia po 6 latach związku zostałam żoną, strasznie fajnie było No i dziś w ramach randki półrocznicowej będzie oglądanie dzidziusia, myślę, że to całkiem fajnie się złożyło
Rucola, Siwulec, promyczek 39, Malgonia, Natalia1984, MiSia :), asese, Av, nadulek, Marzena782, Mamaawiki, natalinka, Paulla89, JustynaG, Herbata, Vlinder lubią tę wiadomość
Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień -
Av wrote:Zestresowałyście mnie i przepisałam się na 12+1 na USG genetyczne, bo byłam zapisana na 11+1. To było dość głupie z mojej strony zapisać się tak wcześnie, no ale chcemy rodzinie powiedzieć dopiero po tym USG a już ciężko się trzeci miesiąc wymigiwać od picia i ukrywać coraz bardziej wystający brzuszek A chcę rodzicom oprawić zdjecie z USG (kopię) w ramkę i dać jako prezent-niespodziankę.
12+1 powinno być idealnie U mnie to będzie 22 lutego, więc jeszcze dwa tygodnie, ech, ech...Siwulec, Malgonia, Av, natalinka lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
No ten na nfz nie robi usg tylko trzeba isc do punktu usg i rtg gdzie raz w tygodniu robia usg ginekologiczne
No ale nie dalam sie zbyc i wcisnela mnie pani do drugiej przycjodni na 15.30.
A juz chcialam ciuszki ciazowe mierzyc..
Ale bede dzielna, za jakas godzine wychodze z domu bo nie wiem na 100% gdzie to jest wiec juz czas bedzie szybciej bieglRucola, Siwulec lubią tę wiadomość
-
asese wrote:Naliczyłam aż 5 wizytujących dziś! Ithidin, Mamaawiki, Malgonia, Misia, nadulek proszę się grzecznie odmeldować po wszystkim, bo kciuki same się nie puszczą później;) Czuję, że to będzie dzień pełen pozytywnej energii płynącej z brzuszków:)
i ja i ja ja teżRucola, Malgonia, Ithildin, MiSia :), asese, nadulek, natalinka lubią tę wiadomość
-
asese wrote:Naliczyłam aż 5 wizytujących dziś! Ithidin, Mamaawiki, Malgonia, Misia, nadulek proszę się grzecznie odmeldować po wszystkim, bo kciuki same się nie puszczą później;) Czuję, że to będzie dzień pełen pozytywnej energii płynącej z brzuszków:)
Ja dziś wybrałam się do Lux Megu na panel tych podstawowych badań, które dostałam na karteczce, nie skierowaniu, od mojej prowadzącej(morfologia, analiza moczu,TSH,glukoza, HCV,HIV,WR,HBS-antygen,p/ciała anty TPO, p/ciała CMV IgM i IgG, p/ciała różyczka IgG i IgG, p/ciała toxoplazmoza IgM i IgG).
Na pierwsze 4 wzięłam skierowanie od rodzinnej(nie była chętna, ale uprosiłam), na kilka kolejnych wzięłam skierowanie od lekarza ginekologa w Lux Medzie, gdyż opłacam ubezpieczenie w pzu i należą mi się darmowe wizyty u specjalisty. Samo skierowanie musiałam wręcz wyżebrać, a ile się przy tym nasłuchałam...Babka była dla mnie po prostu chamska i nigdy do niej nie wrócę. Tykała mi i ochrzaniła jak dziecko, a później jeszcze nastraszyła na temat mojej ciąży. Gdy sobie pomyślę ile trzeba się nachodzić i naznosić upokorzeń, żeby otrzymać 15% upustu i to tylko na niektóre badania w Lux Medzie, to stwierdzam, że nie warto. Po tych wszystkich "zabiegach" zapłaciłam 290zł, więc to nie był mój interes życia, tylko strata czasu i niepotrzebne nerwy,następnym razem nie będę już kombinować. Krew i mocz oddałam o 7 i mam już większość wyników, brakuje mi tylko analizy moczu i tsh, także szybko działają. -
Wesoła89 wrote:A na te usg prenatalne i pappa to ile wcześniej trzeba się zapisać? Wizytę u gina mam dopiero 20 lutego (to bedzie 10 tyg 4 dzień) i obawiam się, żeby nie było za późno na zapisanie się...#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Hej Rucola i AV,
Tez mam usg genetyczne umówione 22.02 dokładnie 12w1d. Tutaj lekarz prowadzący ustaliła termin do specjalisty usg, wg niej optymalne daty to pięć dni wcześniej i max 5 dni później bo "pan doktor najchętniej właśnie bada takie ciaze". Wg niej usg powinien wykonać specjalista FMF:
https://m.trojmiasto.pl/forum/do-kogo-na-usg-w-32-tyg-t524268,1,160.html
Pozdrawiam i trzymam kciuki za udane wizyty,
EwaAv lubi tę wiadomość
-
To mnie wystraszylas teraz, moj brat mi mowil, ze o oni zazwyczaj zapisywali sie na kilka dni przed...
No ale nic najpierw zalatwmy jedno to pomyslimy o kolejnym -
Natalia1984 wrote:Jejku strasznie dużo Ci wyszło za te badania, jak ja liczyłam o mi wychodziło 272 zł dokładnie za wszystko w Luxmedzie, no ale tak jak pisałam zrobiłam wszystko za darmochę na NFZ w moim rodzinnym mieście oddalonym o 45 km. Współczuję nerwów Ja jadę zaraz do dentysty, bo mam odsłoniętą szyjkę zębową i na mrozie nie mogę ust otworzyć bo uczucie jakby mnie piorun trzasnął
Też byłam zaskoczona bardzo, bo spodziewałam się mniejszej kwoty, tym bardziej, że te badania od rodzinnej poszły za darmochę a większość pozostałych o 15%taniej niż normalnie.
Jednostkowo rozkładało się to tak na paragonie:VDRL 10zł; HBs antygen25zł; Mocz 35zł; CMV IgG 29zł; CMV IgM 29zł; Przeciwciała anty-TPO 28zł; Różyczka IgM i IgG 42,50; Toxoplazmoza IgM i IgG 42,50; Przeciwciała anty HCV 29,75; HIV 25,50. Nie chce mi się liczyć, ile zapłaciłabym normalnie, ale wniosek mam jeden: ręce i majtki opadają. Jak już wspominałam-dla mnie te wszystkie ubezpieczenia, a nawet składki zdrowotne to "pic na wode-fotmomontaż", bo jak przychodzi co do czego, to i tak trzeba płacić Fajnie, że Tobie się udało zrobić wszystko na NFZ. Życzę bezbolesnej wizyty u dentystki-sadystki, coby maleństwo się nie zestresowało:) Pozdrawiam. -
Dziekuje za wszystkie kciuki dziewczyny Ja już po wizycie według badania recznego ciąża 9-10 tydzień szyjka w pożądku macica prawidłowej wielkości
Dostałam skierowanie na usg w szpitalu które robi mój ginekolog prowadzący byłam się zapisać i na szczęście u mie na NFZ są szybkie terminy i w ten czwartek mam pierwsze USG i zobacze mojego maluszka.
Dostałam też na NFZ skierowanie na morfologie,glukoze ,hiv,różyczke IgM,anty HCV,
TOXO IgM,TOXO IgG,WR-RPR,mocz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 14:16
nadulek, Av, Malgonia, MiSia :), asese, MamaIgi, Siwulec, Ithildin, natalinka, Izabelle, Herbata, Vlinder lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Siwulec wrote:mnie zaskoczył najbardziej mój spadek wydolności - do domu jak wejdę (wysokie 3 piętro) to dyszę jakbym już w 8 m-cu była, aż boje się co będzie później
Siwulec lubi tę wiadomość
Leon
-
nick nieaktualny
-
frezyjciada wrote:Kurde a ja mam prenatalne dopiero na 1.03.... To będzie 13tc3d, chciałam wcześniej tydzień, ale moja gin stwierdziła, że spokojnie lepiej później, bo jak z synem byłam w ciąży to też drugi raz musiałam iść, bo jeszcze był za mały
Leon
-
aLunia - Dziękuję, że pamiętasz, jest znacznie lepiej.
Za to tak mi doskwiera brzuch, że masakra... i tak promieniuje do kręgosłupa i ten też boli. Też macie takie boleści? Bo ja się już schizuję, że coś się dzieje nie tak...