WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
veritaserum wrote:Dlaczego taka decyzja jesli moge spytac ?masz jakos blizej do Brzegu ? Ja sie troche boje Chalubinskiego , z drugiej strony bylam tam 2 razy na ginekologii operacyjnej i bylam bardzo zadowolona bo personel wspanialy. Chociaz warunki sanitarne okropne, ale wychodze z zalozenia ze to nie hotel 5-gwiazdkowy i trzeba przezyc
-
Necik wrote:Ja dzisiaj kończę 12 tydzień
i brzuch tez zaczął rosnąć aż jestem w szoku bo musiałam ubrania zmienić na ciążowe
Ja też musiałam zamówić sobie wczoraj ciążowe spodnie, bo chcąc iść ma spacer okazało się, że już nawet zamek się nie zapina. Ale cieszy mnie ten brzuszek:-)
Choć trochę dziwnie, bo szczupła jestem i schudłam 1 kg w ciąży.
Co do tych bólów i ciągnięcia mam tak co jakiś czas. Myślę, że to normalne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 07:52
Amy333 lubi tę wiadomość
-
Natalia1984 wrote:Ja od jakiegoś czasu tak mam a dziś to już na maksa. Nie mogę sama się podnieść z łóżka bo mam takie zakwasy i ciągnie głęboko w brzuchu. W ogóle brzuch już mam taki duży, że każdy się dziwi, że tak wcześnie. Zawsze płaski i zarys mięśni widoczny był. Ja będę krzywą glukozową również robić wcześniej niż normalnie, tj. w 17 tc bo moja mama choruje na cukrzycę.
Zacny brzuszek, bardzo mi się podoba:)Rośnijcie zdrowo:)
Do mnie wczoraj teściowa powiedziała, że "już widać brzuszek ,jak tak bokiem stoisz, no ale jedz, jedz...". Poczułam się co najmniej dziwnie, ale ok- tłumaczę sobie, że to miało wydzwięk neutralny, żeby się nie denerwować. Też zaobserwowałam, że mój brzuch jest pokaźniejszy, ale nie upatruję przyczyny tego stanu rzeczy w nadmiernym jedzeniu, bo moja obecna waga i sprzed ciąży, to tylko niespełna 0,5kg różnicy w górę. Aż boję się pomyśleć, co mamusia powie, kiedy naprawdę. przytyjęVlinder lubi tę wiadomość
-
U mnie pojawił się jakieś 1.5tyg temu czyli ok 8tyg a jestem szczupła. Ciężko nosić mi spodnie a ciążowe się jeszcze zsuwaka bo kupiłam 38 zamiast 36 więc chodzę w tunikach ale zimno strasznie więc żadne spacery nie wchodzą w gre
asese lubi tę wiadomość
44dc serduszko bije dzidzia 4mm
24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40 -
nick nieaktualnyWitamy się w 13tc0d = 2 trymestr! Piękny mroźny poranek i do tego piękne mdłości
czy to kiedyś minie!
jadę dziś upuścić trochę krwi, odebrać część wyników badań robionych na nfz, a w czwartek usg
nadal mieszczę się w swoje ubrania, o dziwo mój brzuch jest mniejszy niż w pierwszej ciąży na tym etapie. Ale za to w pierwszej ciąży nie miałam mdłości i jadłam wszystko ze smakiem a teraz do wszystkiego się zmuszam...
monika_86, Mum2b, Amy333, Zuzlo, Antonina38, Vlinder, Marzena782, promyczek 39, Natalia1984, sylvi, asese lubią tę wiadomość
-
Ja sobie kupilam na allegro taki pasek do poszerzania spodni i pocinam w tych co zwykle, a do tego luzna bluzka to jeszcze nie widac. Rano jest ok,ale po poludniu 5 miesiac
Ubrania ciazowe sprzedalam, bo juz dzieci mialo nie byc
Amy333, Vlinder, asese lubią tę wiadomość
-
Ja sobie kupilam legginsy ciazowe,ale jestem zadowolona:) ten pas,to az pod cycji naciągam,a jak cieplutko wtedy;))
Trzymajcie kochane kciuki,za chwile wchodze na usg:)monika_86, Siwulec, Vlinder, promyczek 39, asese lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny!
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
Też mam takie ciągnięcia i dyskomfort. Ja wczoraj doświadczyłam mega bolesnego przesuwania się spojenia, jak poczułam kość to mi oddech odebrało.
Też prowadzę ciążę we Wro
Schudłam, ale ciasno mi w spodniach nawet dresowych, więc już czas cokolwiek kupić.
Nadal zmuszam się do jedzenia, ale teraz doszła mi bezsenność, a zmęczona jestem mega!
Natalia1984, fajnie, że już widać
-
Ja dzisiaj wizytuje
prawdopodobnie lekarz powie, żeby odstawić luteine i tak sie czuję z tym niepewnie, bo taki komfort psychiczny ona trochę daje, ze robię co mogę żeby tam młode wesprzeć. No ale jak prenatalne wyszły tak dobrze to chyba lepiej zakładać, ze oni już tam sobie radzi jak trzeba
asese, Wesoła89 lubią tę wiadomość
Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień -
cześć wszystkim
udanych wizyt drogie ciężarówkiczekam na wieści i fotki
ja wizytuję za tydzień dopiero... albo już za tydzieńzleci
asese, Wesoła89 lubią tę wiadomość
-
Natalia cuuudny brzusio.
Asesse ach tesciowe... Ja aż się boje co moja powie
Ja dzisiaj miałam wizytę przede wszystkim byłam po L4. USG nie miałam ale dobrze bo byłam 1,5 tyg temu. Zbadała mnie i ginekologicznie i wszystko ok. Mówiła że macica duża i że jest już tam kawał człowieczka. Bardzo miła babka, bo byłam teraz u tej co prowadziłam ciążę z córka. Ona się przeniosła więc mi trochę nie pasowało bo dalej do niej mam ale jednak bardziej mi odpowiada.
Mówiła, żeby unikać skupisk ludzi bo teraz wszędzie grypy i że wirus jest o wiele bardziej niebezpieczny dla dziecka niż bakteria.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 09:10
Siwulec, DoveLove, asese lubią tę wiadomość
-
Natalia widzę ze wyglądamy bardzo podobnie
ja liczę na chłopczyka
15 marca mam prenatalne wiec pewnie będę wiedziała kto u mnie mieszka i mi tak dokucza:) jadę dzisiaj do pracy wycofać urlop wychowawczy trochę się stresuje trzymajcie kciuki:)
Siwulec, asese, Wesoła89, JustynaG lubią tę wiadomość
-
frezyjciada wrote:Witamy się w 13tc0d = 2 trymestr! Piękny mroźny poranek i do tego piękne mdłości
czy to kiedyś minie!
jadę dziś upuścić trochę krwi, odebrać część wyników badań robionych na nfz, a w czwartek usg
nadal mieszczę się w swoje ubrania, o dziwo mój brzuch jest mniejszy niż w pierwszej ciąży na tym etapie. Ale za to w pierwszej ciąży nie miałam mdłości i jadłam wszystko ze smakiem a teraz do wszystkiego się zmuszam...
Ja tez dzis 13+0czas zasuwa jak szalony
zebym dzisiaj z nerwow nie zapomniala zapytac na kiedy termin porodu mam haha bo ostatnio zapomnialam. Ja mam to samo w pierwszej nic a teraz nawet jak nos czyszcze to mam odruch wymiotny .. masakra...
-
Natalia1984 wrote:Ja od jakiegoś czasu tak mam a dziś to już na maksa. Nie mogę sama się podnieść z łóżka bo mam takie zakwasy i ciągnie głęboko w brzuchu. W ogóle brzuch już mam taki duży, że każdy się dziwi, że tak wcześnie. Zawsze płaski i zarys mięśni widoczny był. Ja będę krzywą glukozową również robić wcześniej niż normalnie, tj. w 17 tc bo moja mama choruje na cukrzycę.
Ale masz śliczny brzuszek już