WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Spokojnie, ja też miałam opryszczkę na wardze 2 tyg temu robiłam maścią 5 dni i jest OK. Jeśli to wtórna i na ustach to nie zaszkodzi.
Ja w siebie zmuszam jedzenie, zauważyłam, że nawet z lekkiego głodu mam ból głowy taki, który uniemożliwia mi funkcjonowanie, więc jazdaaaaDeseo, asese lubią tę wiadomość
-
Deseo wrote:Witam się po weekendzie!
Ale piękne brzusieu mnie jeszcze nic nie widać, ale mam trochę kg ponad stan
A ja od wczoraj mam opryszczkę na górnej wardzetrochę się zestresowałam, lekarz pozwolił na plasterki. Moja mama <30lat temu> poroniła przez opryszczkę i się trochę stresuję.
Trzymam kciuki za wszystkie wasze dzisiejsze wizytyDeseo lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny chcialam sie pochawlic, ze mamy juz 5,6cm:) Serduszko bije 158 raz na minute:)
Doktorka zrobila mi takie "pseudo-prenatalne". Badala mnie dopochwowo i przez brzuch- policzylismy paluszki, widac bylo uszka, usteczka i tak slodko dzidzia machala rączkami, cudne widoki:-)))))))))aLunia, kuwejtonka, Siwulec, GuBo, frezyjciada, Vlinder, paulka86, sylvi, Bianka*, Rucola, Malgonia, monika_86, Av, Deseo, Wesoła89, DoveLove, mitaka, asese, carolla90, CzterolistnaKoniczyna, Antonina38, Kadża, Marzena782, matkapatka, JustynaG, 100krotka30, Herbata, Asiek1214, zuza88 lubią tę wiadomość
-
Amy333 wrote:Dziewczyny chcialam sie pochawlic, ze mamy juz 5,6cm:) Serduszko bije 158 raz na minute:)
Doktorka zrobila mi takie "pseudo-prenatalne". Badala mnie dopochwowo i przez brzuch- policzylismy paluszki, widac bylo uszka, usteczka i tak slodko dzidzia machala rączkami, cudne widoki:-)))))))))
CUDOWNIE !!! bardzo się cieszę AmyAmy333 lubi tę wiadomość
-
Av wrote:Tylko uprzedzam, że Dębscy to był tylko taki przykład, bo ja nigdy nie korzystałam z ich usług, tylko trafiłam na ich stronę jak szukałam kliniki do USG
Możesz jeszcze zapytać w Multimedzie, też mają możliwość zrobienia szybszych wyników.
Właśnie umówiłam się na konsultacje w Multimedzie na dziś wieczór, powiedzieli że bez problemu mają terminy na NFZ, w ciągu tygodnia mnie zapiszą na amnio, tylko wizyty są płatne (ginekolog + genetyk), sam zabieg na NFZ, dodatkowa opłata jest za wcześniejsze wyniki.Vlinder, Av, asese lubią tę wiadomość
-
kuwejtonka wrote:A ja mam inne pytanie- zastanawiałyście się do kiedy będziecie pracować? Zakładając oczywiście, że z ciążą wszystko będzie dobrze (bo będzie!).
czekam na wizytę 5 marca, od niej bardzo dużo będzie zależeć... mam nadzieję że serducho bije i ustalę termin prenatalnych, jak prenatalne wyjdą dobrze to będę myśleć o L4
teraz miałam tydzień urlopu i powiem Wam, tak odpoczęłam psychicznie że nie ma porównania z codziennym chodzeniem do pracyasese, Amy333 lubią tę wiadomość
-
kuwejtonka wrote:A ja mam inne pytanie- zastanawiałyście się do kiedy będziecie pracować? Zakładając oczywiście, że z ciążą wszystko będzie dobrze (bo będzie!).
Ja miałam plan do końca drugiego trymestru, ale co będzie w praktyce to się okaże po amniopunkcji
asese lubi tę wiadomość
-
Amy333 wrote:Dziewczyny chcialam sie pochawlic, ze mamy juz 5,6cm:) Serduszko bije 158 raz na minute:)
Doktorka zrobila mi takie "pseudo-prenatalne". Badala mnie dopochwowo i przez brzuch- policzylismy paluszki, widac bylo uszka, usteczka i tak slodko dzidzia machala rączkami, cudne widoki:-)))))))))Amy333 lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 11:41
asese lubi tę wiadomość
-
od czerwca laba!!
asese, Amy333 lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Pisałam wam o moim zapaleniu nerek myślałam, że mam już za sobą w tamtym tygodniu robiłam kontrolne badania dziś odebrałam wyniki i znów leukocyty, erytrocyty. W posiewie bakterie e coli. Jestem załamana, kolejna infekcja a ja jej wcale nie odczuwam. W środę wizyta. Masakra. Pogadamy z lekarzem może da mi skierowane do urologa, a jak nie to prywatnie.
-
Co sądzicie o locie samolotem między 12w a 13tc? W środę zapytam mojego lekarza ale tak z mężem marzy nam się wypoczynek w cieplutko Lanzarote lub Gran Canaria żeby się wygrza. A może polecacie inny kierunek żeby było bezpiecznie i ciepło ale może krótszy lot? Grecja jeszcze za zimno chyba.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 11:18
44dc serduszko bije dzidzia 4mm
24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40 -
Nadzieja2018 wrote:Co sądzicie o locie samolotem między 12w a 13tc? W środę zapytam mojego lekarza ale tak z mężem marzy nam się wypoczynek w cieplutko Lanzarote lub Gran Canaria żeby się wygrza. A może polecacie inny kierunek żeby było bezpiecznie i ciepło ale może krótszy lot? Grecja jeszcze za zimno chyba.
-
nick nieaktualnyW pierwszej ciąży też zamierzałam pracować do końca, ale niestety moja gin nie wyraziła na to zgody, bo ja dużo mdlałam a praca stojąca i dodatkowo dużo wirusów, bo dzieliłyśmy powierzchnię z apteką. I w sumie od początku byłam na L4 po czasie wiem, że to było super rozwiązanie, bo potrafiłam zasnąć obierając ziemniaki, samochodem też dlatego nie jeździłam, bo serio to było spanie na pstryk palcem, gdzie bym nie stała, nie siedziała, nie byłam w stanie nad tym zapanować.
asese lubi tę wiadomość