X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka, gdzie zamawiałas? Też wolę mieć, w razie "w"

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Ja dzis wybrałam wynik posiewu z pochwy - ujemny. Ufff....
    I zamówiłam sobie papierki lakmusowe i wkładki - testy na wyciek wód - tak na wszelki wypadek.

Czy tylko gin robi to czy w labo tez można?

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:

allegro, bo nigdzie w aptekach nie mogłam dostać.

Bianka* lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka wrote:
    Czy tylko gin robi to czy w labo tez można?

Zależy jakie - są laboratoria i przychodnie, gdzie w konkretnych dniach pobiera lekarz posiew... Mi zawsze pobiera mój ginekolog, bo nie wiadomo na jakiego lekarza się gdzieś trafi. Ja wiem, że ten będzie delikatny, a że lata leczyłam infekcję to monitoruję już co miesiąc, a co 2 dzień biorę Lactovaginal

asese lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Justyna2212 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Was czytam to chyba mam wielki próg bolu. Czasami zaboli mnie coś w brzuchu, czasami zakuło i od 8 tygodnia bolą mnie plecy tak ze z pozycji na wznak nie jestem sama w stanie się podnieść z łóżka. Na początku smarowałam amolem, później bolało mniej a teraz śpię z poduszka motherhood i jest o niebo lepiej. Jednakże jak Was tak czytam to powinnam już conajmniej z 10 razy jechać na IP :) czasami ciężko mi się odnaleźć na tym forum, bo Wy nawet analizujecie na jakim sprzęcie robione jest usg. proszę Was nie panikujcie tak!:) krew z nosa leciała mi przez tydzień codziennie - kilka razy dziennie. Raczej mnie to nie zmartwiło bo organizm przecież dodatkowo obciążony, a wyniki krwi miałam dobre. Może powinnam się bardziej martwić... jestem w ciąży bliźniaczej, cały internet huczy ze powinnam mieć podwójnie nasilone objawy, a mi mdłości już dawno minęły i w sumie w ogóle nie czuje się jakbym była w ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 11:40

Vlinder, Siwulec, Kadża, 100krotka30 lubią tę wiadomość

Justyna
    f2w3rjjgoxx62co1.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna2212 wrote:
    Jak Was czytam to chyba mam wielki próg bolu. Czasami zaboli mnie coś w brzuchu, czasami zakuło i od 8 tygodnia bolą mnie plecy tak ze z pozycji na wznak nie jestem sama w stanie się podnieść z łóżka. Na początku smarowałam amolem, później bolało mniej a teraz śpię z poduszka motherhood i jest o niebo lepiej. Jednakże jak Was tak czytam to powinnam już conajmniej z 10 razy jechać na IP :) proszę Was nie panikujcie tak!:) krew z nosa leciała mi przez tydzień codziennie - kilka razy dziennie. Raczej mnie to nie zmartwiło bo organizm przecież dodatkowo obciążony, a wyniki krwi miałam dobre. Może powinnam się bardziej martwić... jestem w ciąży bliźniaczej, cały internet huczy ze powinnam mieć podwójnie nasilone objawy, a mi mdłości już dawno minęły i w sumie w ogóle nie czuje się jakbym była w ciąży :)

Krew z nosa to normalny objaw, bo wszystko mamy teraz bardziej ukrwione i tym nie ma się co martwić dopóki nie ma wielkich i trudnych do zahamowania krwotoków

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:

Wkładki zamówiłam Clearblue - test na wyciek wód
    Co do papierków, wystarczy wpisać papierki lakmusowe i wyskoczy lista - do wyboru

Bianka* lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GuBo wrote:
    Właśnie umówiłam się na konsultacje w Multimedzie na dziś wieczór, powiedzieli że bez problemu mają terminy na NFZ, w ciągu tygodnia mnie zapiszą na amnio, tylko wizyty są płatne (ginekolog + genetyk), sam zabieg na NFZ, dodatkowa opłata jest za wcześniejsze wyniki.
    Super, trzymam kciuki!

GuBo lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Av Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna2212 wrote:
    Jak Was czytam to chyba mam wielki próg bolu. Czasami zaboli mnie coś w brzuchu, czasami zakuło i od 8 tygodnia bolą mnie plecy tak ze z pozycji na wznak nie jestem sama w stanie się podnieść z łóżka. Na początku smarowałam amolem, później bolało mniej a teraz śpię z poduszka motherhood i jest o niebo lepiej. Jednakże jak Was tak czytam to powinnam już conajmniej z 10 razy jechać na IP :) czasami ciężko mi się odnaleźć na tym forum, bo Wy nawet analizujecie na jakim sprzęcie robione jest usg. proszę Was nie panikujcie tak!:) krew z nosa leciała mi przez tydzień codziennie - kilka razy dziennie. Raczej mnie to nie zmartwiło bo organizm przecież dodatkowo obciążony, a wyniki krwi miałam dobre. Może powinnam się bardziej martwić... jestem w ciąży bliźniaczej, cały internet huczy ze powinnam mieć podwójnie nasilone objawy, a mi mdłości już dawno minęły i w sumie w ogóle nie czuje się jakbym była w ciąży :)
    Niektórzy reagują bardziej nerwowo od innych, jak ma się siedzieć i tylko bać, czy coś złego się nie dzieje, to lepiej pojechać na IP i sprawdzić :) Ja dostałam taką karteczkę z LuxMedu kiedy jechać gdzie i się jej trzymam. Ostry ból brzucha (a taki jest ból jak nie możesz spać i leki nie pomagają) jest wymieniony jako jeden z powodów, żeby udać się do szpitala.
    Co do USG to za dużo w tym kraju było dziwnych przypadków, że lekarze nie zauważyli, że dziecko nie ma rączek i nóżek, żeby się nie przejmować. W końcu to jedno z najważniejszych badań w ciąży. Ja do ciąży podchodzę bardzo racjonalnie, ale spędziłam trochę czasu szukając dobrego miejsca i lekarza do zrobienia USG.

asese, Rucola lubią tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna2212 wrote:
    Przepraszam, muszę to napisać :P Dobrze, że wreszcie koniec z lataniem na betę :P :P Nie bierzcie tego do siebie dziewczyny :* Ja dziś wizytuję o 15.20, zobaczę naszego dzidziucha :D

Justyna2212, Wesoła89, Kadża, zuza88 lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    A ja mam inne pytanie- zastanawiałyście się do kiedy będziecie pracować? Zakładając oczywiście, że z ciążą wszystko będzie dobrze (bo będzie!).
    A ja bym chciała pracować do samego końca (końca sierpnia), ale wtedy bym chodziła tylko na kilka godzin. Na szczęście mam taką pracę, że mogę sobie na to pozwolić.

asese lubi tę wiadomość

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • KasW91 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :)
    U mnie prenatalne za dopiero za 16 dni... wieczność, a już się nie mogę doczekać, żeby zobaczyć Dzidziutka

Myślałam, ze tylko ja mam już taki duży brzuch, mąż mówi, ze można mnie już nazywać ciężarówka :D

Vlinder, Av lubią tę wiadomość

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
    18.06.2016 - Aniołek :*
    24 cykl - szczęśliwy :) oby tak pozostało
  • Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciumcioszka mnie tak raz zabolało po lewej stronie (myślałam że to jajnik bo to w tym miejscu)ale to bardzo, tak że nie mogłam wyprostowana chodzić i zmuszona sięgnęłam po no-spę. Jak potem opowiedziałam tę historię lekarzowi, to wspolnie stwierdziliśmy, że to musiała być okrężnica, która jest w okolicy a bolała z powodu masakrycznych wzdęć. Wzdęcia miałam często ale nie tak bolesne, musiałam coś zbyt tłustego zjeść (dzień wcześniej 2 pączki w tłusty czwartek a w piątek był dzień pizzy więc wiesz...) i tak się to skończyło. Odkąd piję więcej i unikam zbyt tłustych potraw (szczególnie pączków)mam spokój. Jestem pewna, że ten ból był z tego powodu bo na usg wszystko było ok a jak 2 dni temu skosztowałam takiego małego pączusia (bo nie znalazłam nic innego słodkiego w domu) to znów się ból pojawił, choć zdecydowanie lżejszy...

f2wlwn15pyf6mety.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto ma dziś jak ja fioła na punkcie ryby z puszki? :)
    Ciężka, ale jak dobra :D

kuwejtonka lubi tę wiadomość

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka wrote:
    Ja bym jadła codziennie :D

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    Ja bym jadła codziennie :D

A jak lubisz najbardziej? Bo ja szprotki i makrele w pomidorach i to najlepiej takie z ościami :)

w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka wrote:
    Ja bym jadla salatke grecka bez przerwy, ale glownie pomidory, ogora z sosem, bo oliwki i ser zostawiam. A dzisiaj mnie naszlo na kanapke z pasztetem i papryka konserwowa i oczywiscie nic z powyzszego nie ma w domu :(

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • asese Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Co do USG to za dużo w tym kraju było dziwnych przypadków, że lekarze nie zauważyli, że dziecko nie ma rączek i nóżek, żeby się nie przejmować. W końcu to jedno z najważniejszych badań w ciąży. Ja do ciąży podchodzę bardzo racjonalnie, ale spędziłam trochę czasu szukając dobrego miejsca i lekarza do zrobienia USG.

Zgadzam się z Av. Dziewczyny, które chodzą prywatnie do lekarzy wiedzą, jakie to są koszty i że chciałoby się mieć przynajmniej komfort psychiczny, że tak ważne i drogie badanie będzie wykonane na dobrym sprzęcie, stąd analizowanie. Nie dziwię się także dziewczynom, które martwią się pewnymi symptomami, bo nie da się lekko podchodzić do takich rzeczy, jeśli to np.pierwsza ciąża i trudno jeszcze rozpoznać, co jest normalne a co może świadczyć o nieprawidłowościach. Jak wiadomo strach ma wielkie oczy i czasami lepiej dmuchać na zimne dla zyskania spokoju wewnętrznego.

Zazdroszczę Ci Justyno tego luzu, niestety ja go nie znam i pewnie nie poznam, tak jak Ty nie poznasz mojego strachu i strachu innych z nas. Pozdrawiam.

Av, kuwejtonka, Rucola, frezyjciada, natalinka, GuBo, CzterolistnaKoniczyna, Amy333, jatoszka lubią tę wiadomość

rg50flw1ig1o65jx.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka wrote:
    A jak lubisz najbardziej? Bo ja szprotki i makrele w pomidorach i to najlepiej takie z ościami :)
    Uważaj na te rybki, bo zawierają sporo rtęci :)

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jem dużo Av, po drugie jem małe z Antl.

Av lubi tę wiadomość

w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
‹‹ 361 362 363 364 365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ