WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do porodu to ja rodziłam naturalnie bez żadnych znieczuleń sam poród od pełnego rozwarcia do trzymania córeczki na rękach zajoł mi 15 minut po podaniu oxsytocyny i macieciu krocza .Poród wogole mie nie bolał czułam tylko parcie jak na "kupę" i to wszystko naciecie też nie bolało bo było robione na skurczu .Obym drugi poród miała tak szybki i bezbolesny .Oczywiscie wam też życzę bezbolesnych i szybkich porodów .
zuza88 lubi tę wiadomość
-
Ja się kiedyś nasłuchałam opowieści znajomych po porodach jak to wygląda, a to jedna pękła do połowy pośladka, a to druga przez miesiąc nie mogła się normalnie załatwić i na leżąco wydłubywała zawartość jelit... Miałam taką traumę po tych opowieściach, że przez lata twierdziłam, że u mnie tylko cesarka. Ale teraz jak jestem w ciąży, to jestem przekonana, że chcę rodzić naturalnie, ze znieczuleniem co prawda
Ale siłami natury.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 19:00
Av lubi tę wiadomość
-
Ja miałam cesarkę, ze względu na bardzo duże dziecko i o ile doszłam do siebie w ekspresowym tempie, o tyle samo cięcie, przez złe znieczulenie, to był koszmar. Teraz ponownie czeka mnie CC i już dopilnowałam, żeby mieć zapis w karcie, że przy zgłoszeniu jakichkolwiek dolegliwości bólowych podczas zabiegu, z automatu pełna narkoza.
-
veritaserum wrote:Dziewczyny nigdy nie zapomne jak moja babcia opisala mi porod. Powiedziala ze to jakby " wkladali Ci zamkniety parasol a wyciagali otwarty " : D no coz hah, ja po takich slowach chce rodzic naturalnie jak Bozia pozwoli : D
Moja za to mowi,ze to to jakby wieksza kupa,haha;))veritaserum, Rucola lubią tę wiadomość
-
Bianka* wrote:Ja miałam cesarkę, ze względu na bardzo duże dziecko i o ile doszłam do siebie w ekspresowym tempie, o tyle samo cięcie, przez złe znieczulenie, to był koszmar. Teraz ponownie czeka mnie CC i już dopilnowałam, żeby mieć zapis w karcie, że przy zgłoszeniu jakichkolwiek dolegliwości bólowych podczas zabiegu, z automatu pełna narkoza.
asese lubi tę wiadomość
-
Bianka* wrote:Ja miałam cesarkę, ze względu na bardzo duże dziecko i o ile doszłam do siebie w ekspresowym tempie, o tyle samo cięcie, przez złe znieczulenie, to był koszmar. Teraz ponownie czeka mnie CC i już dopilnowałam, żeby mieć zapis w karcie, że przy zgłoszeniu jakichkolwiek dolegliwości bólowych podczas zabiegu, z automatu pełna narkoza.
U mnie nie zadzialalo do konca znieczulenie wtedy bylam pewna ze boli ale teraz juz nie pamietam w kazdym badz razie odrazu przerwali i dostalam pelna narkoze.Bianka* lubi tę wiadomość
-
Natalia1984 Ale masz ładny zgrabny brzuszek
Już chyba nie da się go ukryć
asese Nie bierz takich komentarzy do siebieJak ktoś nie wie o ciąży to brzucha nie widzi ale jak już wie - to nagle "widać".
A ja już się nastawiłam, że w ciąży usłyszę "za mało przytyłaś" albo "ale Ci się przybrało". Jeszcze tylko nie wiem, w którą stronę to pójdzie
Bianka* jaka cudowna malutka piłeczka
Deseo wrote:W
A ja od wczoraj mam opryszczkę na górnej wardzetrochę się zestresowałam, lekarz pozwolił na plasterki. Moja mama <30lat temu> poroniła przez opryszczkę i się trochę stresuję.
Ja nigdy nie miałam ale teraz eMek ma... mam nadzieję, że nie załapię.
Justyna2212 wrote:Jak Was czytam to chyba mam wielki próg bolu. Czasami zaboli mnie coś w brzuchu, czasami zakuło i od 8 tygodnia bolą mnie plecy tak ze z pozycji na wznak nie jestem sama w stanie się podnieść z łóżka. Na początku smarowałam amolem, później bolało mniej a teraz śpię z poduszka motherhood i jest o niebo lepiej. Jednakże jak Was tak czytam to powinnam już conajmniej z 10 razy jechać na IP
Którą poduszkę motherhood wybrałaś?
Też się nad nią zastanawiam... Przed ciąża zawsze spałam na boku. A teraz w żadnej pozycji nie mogę się ułożyć bo po prosu bolą mnie plecy
Chciałam się zapisać na masaż ale to problem bo jestem w ciąży i muszę mieć zaświadczenie od lekarza. Czekałam 2 tygodnie na wizytę by dowiedzieć się, że lekarz nie wystawi zaświadczenia mimo, że nie ma przeciwwskazań gdyż wszelkie tego typu zgody uważa za głupotę. Stwierdził, że ludziom się w głowach poprzewracało i niedługo to na wszystko będą potrzebowały kobiety zaświadczeń.Cukierkowa wrote:A ja bym chciała pracować do samego końca (końca sierpnia), ale wtedy bym chodziła tylko na kilka godzin. Na szczęście mam taką pracę, że mogę sobie na to pozwolić.
własną działalność?asese, Bianka* lubią tę wiadomość
-
U mnie też już po wizycie, lekarz ambicjonalnie podszedł do odkrycia płci, a maluch znów nie chciał współpracować
w końcu uznał, ze bardziej skłania się na dziewczynkę. Młode stoi na głowie i macha rączkami i nóżkami
mam zużyć ostatni listek luteiny i dalej bez wspomagania. Nastepna wizyta za miesiąc - nie wiem czy tak dlugo wytrwam
Bianka*, veritaserum, natalinka, DoveLove, Vlinder, aLunia, Av, Siwulec, sylvi, paulka86, Amy333, MiSia :), Deseo, Herbata, Natalia1984, GuBo, 100krotka30, nadulek, Antonina38, matkapatka lubią tę wiadomość
Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień -
nick nieaktualnyKurde ja zapisalam sie do laryngologa na ....za 3 tyg i to prywatnie.Nie ma wczesniej terminow a do innego nie chce isc bo ten jest swietny. Nie wiem chyba te moje zatoki to sa jakies alergiczne problemy a nie typowa infekcja bo nie mam goraczki , nos czysty tylko ta cholerna wydzielina w gardle no i boli mnie czolo i okolice brwi przy pochylaniu. Robilam naparowki jakis spray do nosa i nic ;/ denerwuje mnie to strasznie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 19:31
-
mitaka wrote:Czyli co? Czulas jak Cie kroja? O matko. Ja z naturalnego to pamietam bole z krzyza i jak tylko przychodzil taki to darlam jape na pol lublina, myslalam ze mi plecy odpadna, bo same parcie to luz. Zato cc nic nie czulam tylko jak dziecko wyciagaja, ale zaden bol. Pomimo ciezkiego dochodzenia do siebie (bo po naturalnym to sie od razu smiga) wybieram cc, nie zniose tych krzyzowych, poza tym boje sie ze mi rana peknie przy skurczach
A Pani anestezjolog stwierdziła, że panikuje i to nie możliwe! Powinnam jej sprawę wytoczyć, tak bym teraz zrobiła, ale wtedy nie miałam do tego głowy ...
-
Dziewczynki super wiesci z wizyt
Mój Dzidziol sie wiercił i ma juz prawie 4 cm,11 tydzień ciązy♥
Prenatalne za 3 tygodnie,sie naczekamnatalinka, Bianka*, Vlinder, aLunia, Av, Wesoła89, Siwulec, Ithildin, sylvi, paulka86, Amy333, MiSia :), monika_86, Cukierkowa, Deseo, Rucola, Herbata, Natalia1984, 100krotka30, nadulek, veritaserum, Antonina38, matkapatka, jatoszka lubią tę wiadomość
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
Ja niestety podczas cc też czułam nacinanie, ale nie było czasu czekać, bo syn był już w kanale i do tego ułożony pośladkowo. Podnieśli tylko skalpel jak powiedziałam, że czuję, ale musieli dalej ciąć (w międzyczasie znieczulenie zaczęło działać). Później tylko czułam szarpanie i po wszystkim ponieśli łóżko głową do góry, by skrzepy spłynęły.
-
Ja mialam narkoze podczas cc i zaczelam sie wybudzac czulam przez kilka sekund ten bol i co mowili lekarze nad moja glowa. Nie moglam biestety sie ruszyc. Alez byla panika jak po cc mnie wybudzili i na sale a ja plakalam jak male dziecko z przerazenia co sie stalo i mowiaz co anastazjolog akurat mowila do lekarzy jak sie przebudzilam.17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
A ja wam powiem że boję się cesarki panicznie jak w tamtym roku moja kuzynka po cesarce dostała sepsy i prawie by umarła .Naszczęście udało się ją uratować .Wiem że to nie zdarza się często ale człowiek się jednak boi.Bo po cesarce jest wiecej powikłań niż przy porodzie naturalnym .Ale nieraz nie ma wyjścia i musi być cesarka .
-
Ja tez miałam cc, ale gdybym miala wsparcie personelu i większe zainteresowanie to mysle, ze dalabym rade sn.
Na szkole rodzenia przy szpitalu czarowali, że można wziac kąpiel, prysznic, sa drabinki i piłki do skakania, a co do czego to zabrakło ktg bezprzewodowych i kazali mi leżeć plackiem, a na piłce mi świetnie szło.
-
Gratuluje udanych wizyt
Micha sama się cieszy jak czyta takie informacje
Ja czekam pod gabinetem (nie wiem czy tez słyszycie te werble )