X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że na forum zrobiło się gorąco, może z tego względu nie dostałam żadnej odp na pytanie sprzed 2 dni. Ostatnia dyskusja na temat infekcji dróg moczowych była dość długa, a mimo to nikt nie odniósł się do tematu refleksu pecherzowo-moczowego. Nie udzielam się na forum bo jest mi ciężko pisać o wszystkim ale codziennie czytam każdy wpis. Jest mi okropnie przykro, że nikt nie zwraca uwagi na ważne pytania właśnie z powodu malej aktywności. Przeszłam okropnie długa i bolesna drogę zeby moc cieszyć sie ciąża, nie dla każdego jest to łatwy temat. Spora część na forum nigdy nawet nie musiała zażywać nic po za kwasem foliowym, ja musiałam aplikować sobie cały stos leków doustnych, dopochwowych, zastrzykow, spora część z nich nadal towarzyszy mi teraz w 14 tygodniu i 3 dniu ciąży. Moze teraz ktoś odpowie czy spotkał sie z refleksem i podpowie mi co robić.

• RusałkaPL Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Dziewczyny, jest problem żeby mnie odnaleźć na FB, dlatego w wiadomości prywatnej piszcie, jak ja mam Was znaleźć, wyślę zaproszenie :)

na fb w Ustawienia-ogólne ustawienia konta masz podaną nazwę użytkownika, czyli najczęściej https://www.facebook.com/imie.nazwisko

pKjTp1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Hej :) ja kupiłam w aptece internetowej detektor angel sound, nie zauważyłam ze jest nowszy model angel sound smart, który działa z aplikacją na telefon, ale ten bez aplikacji tez jest ok bo w każdej chwili można posłuchać serca maluszka. Koszt to około 150 zł. Koleżanka kupiła za 70 zł na olx, sporo tam tego jest.
    Camilla ja też mam ta wersję bez aplikacji. Powiedz mi bo wariuje jak Ty opiszesz dzwiek serduszka. Ja znalazłam coś w pachwinie praktycznie. Ale jestem skolowana czy to to.

• GuBo Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolla wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek, proszę o podanie linku do forum :)

h4zp3e3kj3ws8ciu.png
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra zapisałam się do "nowego" forum. Mam nadzieję jednak, że nas nie podzieli... i fejs i forum.
    Razem przetrwamy tę burzę! :D

A no i czekam na zaakceptowanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 17:57

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka jak wysłać ci pm ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Widzę, że na forum zrobiło się gorąco, może z tego względu nie dostałam żadnej odp na pytanie sprzed 2 dni. Ostatnia dyskusja na temat infekcji dróg moczowych była dość długa, a mimo to nikt nie odniósł się do tematu refleksu pecherzowo-moczowego. Nie udzielam się na forum bo jest mi ciężko pisać o wszystkim ale codziennie czytam każdy wpis. Jest mi okropnie przykro, że nikt nie zwraca uwagi na ważne pytania właśnie z powodu malej aktywności. Przeszłam okropnie długa i bolesna drogę zeby moc cieszyć sie ciąża, nie dla każdego jest to łatwy temat. Spora część na forum nigdy nawet nie musiała zażywać nic po za kwasem foliowym, ja musiałam aplikować sobie cały stos leków doustnych, dopochwowych, zastrzykow, spora część z nich nadal towarzyszy mi teraz w 14 tygodniu i 3 dniu ciąży. Moze teraz ktoś odpowie czy spotkał sie z refleksem i podpowie mi co robić.

Camilka na moje pytania schorzeń też niw doczekałam się odpowiedzi. Czytałam twój post, bo takie są ważne. Ale nigdy nie słyszałam o takiej chorobie. Tak jak ja mam wrzodziejace jelito i jestem pod opieką poradni transplantacyjnej wątroby i też mało kto mj odpowiedział bo nikt nie ma na szczęście tego problemu. Musisz szukać odpowiedzi na forach specjalistycznych tak jak ja. Ja od kilku dni wróciłam do silnych leków i też serce mnie boli czy nie truje maluszka.

Av, KaZetka, monika_86, asese lubią tę wiadomość

• RusałkaPL Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaZetka wrote:
    Na ... str jest podany link do forum
    Można jakos go usunąć żeby żaden troll nie wdepnął i tam?

Bizonka zacytowała tam link, więc musiałaby edytować post i usunąć ten fragment z cytatu

pKjTp1.png
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Bianka jak wysłać ci pm ??
    Musisz najpierw wysłać zaproszenie do przyjaciółek

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • Herbata Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:

Camilla czasem tak jest, że post "ucieknie w tłumie innych postów" tym bardziej, że wątek jest bardzo płodny. Na niektóre moje pytania również nie otrzymałam odpowiedzi.

Chciałabym Ci pomóc ale nie wiem jak.

16udvfxmgcokvnrf.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Camilla ja też mam ta wersję bez aplikacji. Powiedz mi bo wariuje jak Ty opiszesz dzwiek serduszka. Ja znalazłam coś w pachwinie praktycznie. Ale jestem skolowana czy to to.
    Posluchaj sobie na yt jest mnostwo filmikow z nagraniami serduszka. Ja w pachwinach wyszukuje swoje tetno.

• Ciemnowlosa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na fb tez jest grupa? Jak sie dodac?:)

Zuzlo lubi tę wiadomość

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carolla90 wrote:
    Nie moje forum a nasze :) ja tylko zalozylam.

carolla wysłałam zaproszenie do przyjaciółek, teraz ty wysyłasz link do naszego nowego forum tak? pogubiłam się trochę:P

w4sq43r85k8egy8f.png
  • cziqitka89 Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja co prawda mało się udzielam, ale czytam Was na bieżąco i jestem w szoku w związku z tą sytuacją z Antoniną. Już od jakiegoś czasu podejrzewałam, że na forum są podstawione osoby, ale nie zdawałam sobie sprawy z tego, że mogą być po prostu groźne :( Jestem za przenosinami na prywatne forum, właśnie ze względu na zachowanie prywatności bo tutaj wszystko jest publiczne. Nie chciałabym tracić z Wami kontaktu :)

82doj48arfknt48q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wysłałam zaproszenie do carolli i proszę o link do forum.

• natalinka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po zarejestrowaniu trzeba czekać na maila, prawda?

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    ja w pachwinach odszukuje swoje tętno, jest wolne, a tętno maluszka od tygodnia mam albo po lewej stronie albo po środku, trochę sobie szaleje, i odgłos tętna jest bardzo szybki, głośny i rytmiczny. Jak tylko wroci mąż to poproszę zeby pomógł mi oba dźwięki nagrać na laptopa, chętnie Ci podesle, bedziesz mogła porównać.

86Monia lubi tę wiadomość

• KaZetka Koleżanka

Wysłany: 13 marca 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Również nie otrzymałam odpowiedzi na 100% moich pytań. Traktuję to jako odpowiedź bez odpowiedzi, ze żadna z forumowiczek nie spotkała się z czymś podobnym :) i stąd milczenie.

Wesoła89 lubi tę wiadomość

prsif1y.png
  • renjak Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbata wrote:
    Kurcze renjak szkoda wielka ... mam nadzieję, ze jednak grupa przetrwa ten drobny kryzys.
    Może zastanów się jeszcze, możesz się udzialać kiedy chcesz i w zakresie jakim tylko będziesz chciała.
    Przemyśle jezcze ale ja już się nad tym zastanawiałam jak na nie pamiętam już którym forum wypłynęła podobna sytuacja. Po prostu ją się przejmuje wszystkimi Waszymi postami a jeśli cześć z nich mialaby być nieprawdziwa to szkoda moich nerwów. Myślę że będziecie mieć super grupę a ta sytuacja tylko wzmocni Waszą relację.

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • cziqitka89 Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    ja w pachwinach odszukuje swoje tętno, jest wolne, a tętno maluszka od tygodnia mam albo po lewej stronie albo po środku, trochę sobie szaleje, i odgłos tętna jest bardzo szybki, głośny i rytmiczny. Jak tylko wroci mąż to poproszę zeby pomógł mi oba dźwięki nagrać na laptopa, chętnie Ci podesle, bedziesz mogła porównać.

Ja na początku porównywałam znalezione tętno z tym na tętnicy szyjnej, jak było w tym samym tempie to znaczy moje :P Teraz nie mam już problemu z rozróżnieniem bo tętno dzidzi jest znaczne szybsze ;)

82doj48arfknt48q.png
‹‹ 528 529 530 531 532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ