WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKrasnalowa1 wrote:W szpitalu nie jest zle. Spokoj, cisza. Teraz obserwuje zajace pod oknem. Jakos tak czuje sie lepiej zaopiekowana i spokojniejsza niz w domu. Ciesze sie, że znalazłam to grupe o hipotrofii na fb. Tam naprawde praktycznie same zdrowe dzieci, zadne nie miało wad genetycznych a kosci udowe to niektóre miały 6tygodni do tylu i rodziły sie o dlugosci 42cm w terminie. Teoche mi to dało nadziei.
Na pewno jest zdrowa! Nic nie wskazuje na cokolwiek, żeby było chore. Dzisiaj pewnie w szpitalu spokój bo niedziela, jutro wezmą Cię pewnie na ponowne badania. -
Krasnalowa1 wrote:W szpitalu nie jest zle. Spokoj, cisza. Teraz obserwuje zajace pod oknem. Jakos tak czuje sie lepiej zaopiekowana i spokojniejsza niz w domu. Ciesze sie, że znalazłam to grupe o hipotrofii na fb. Tam naprawde praktycznie same zdrowe dzieci, zadne nie miało wad genetycznych a kosci udowe to niektóre miały 6tygodni do tylu i rodziły sie o dlugosci 42cm w terminie. Teoche mi to dało nadziei.
trzymaj tak dalej!
kasia1518Współczuję. U mnie póki co brak opuchlizny. Ostatnio stwierdziłam, że nigdy w życiu nie czułam się lepiej niż w ciąży. Zobaczymy, kiedy zmienię zdaniepóki co ciężko znoszę upały, ale nie mam żadnych rewelacji z tym związanych typu opuchlizny, omdlenia, zasłabnięcia czy nawet bóle głowy.
Musimy dać radę z tymi upałami Mamuśki!będzie niestety tylko ciężej, ale nie my pierwsze i nie ostatnie. I tak wolę ostatnie miesiące ciąży latem niż zimą
kasia1518 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykasia1518 wrote:Mi puchły nawet jak nie byłam w ciąży...ale to byli tak 2-3razy w czasie całego lata ... A teraz jakaś masakra- kostek nie widać - co prawda miałam intensywny weekend bo rodzice mnie odwiedzili i tak ciągle na nogach byłam- teraz mam zamiar leżeć cały tydzień to mam nadzieję że przejdzie choć pogoda ma być dalej upalna przynajmniej na Lubelszczyźnie i pomyśleć że najgorsze przed nami -Ale jakoś damy radę Monia - musimy
Na Podkarpaciu upał też nie zwalnia. Mi narazie tylko palce u rąk puchną- pożegnałam się z obrączką i pierścionkiem. Ale mam tendencje do opuchnięć, szczególnie w podróży. -
nick nieaktualny86Monia wrote:Na pewno jest zdrowa! Nic nie wskazuje na cokolwiek, żeby było chore. Dzisiaj pewnie w szpitalu spokój bo niedziela, jutro wezmą Cię pewnie na ponowne badania.
-
Kasiu podaje Ci link do zdj moich kostek. Po całym dniu i rano jak wstane.
https://zapodaj.net/752715b41b1d0.jpg.html
Niestety nadal nie wiem jak sie wstawia zdj17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
Krasnalowa1 wrote:Duża opuchlizna. Mi tez nic nie puchnie. W ogóle jestem ksiazkowym okazem zdrowia w ciąży tylko na dziecko to sie jakos nie przeklada:-/ a no i ostatnio znowu schudłam chyba z tego stresowania. Teraz chyba nawet nie jestem 2kg od poczatku ciąży. Dramat. Teraz staram sie znowu wiecej jesc, maz bułeczki przywozi do szpitala codziennie. Ja to sie nie zdziwie jak do 40tygodnia bede wazyc 5kg wiecej niz przed ciaza.
Leon
-
Ciemnowlosa wrote:Kasiu podaje Ci link do zdj moich kostek. Po całym dniu i rano jak wstane.
https://zapodaj.net/752715b41b1d0.jpg.html
Niestety nadal nie wiem jak sie wstawia zdj
O kurde widzę że masz jeszcze "lepiej" jak ja. Ale dni masz aktywne dużo na nogach czy raczej odpoczywasz i mimo to tak puchną?kasia1518
-
nick nieaktualnyAv wrote:A nutridrinki odpadają w Twoim przypadku? Mi pomogły utrzymać wagę a potem przytyć po epizodach wielodniowych wymiotów.
-
kasia1518 wrote:O kurde widzę że masz jeszcze "lepiej" jak ja. Ale dni masz aktywne dużo na nogach czy raczej odpoczywasz i mimo to tak puchną?
Raczej mamy tak samo, zdj tak zrobione. Puchna mi tylko kostki i to od wewnetrznej strony i tyle. Ja cale dnie na nogach, nie leze wcale na tygodniu. Czasem w weekend sie uda ta godzinke w dzien ze leze, mam 4 latka i nie umiem siedziec na miejscu17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
Dziewczyny, mi tak spuchły nogi jak miałam Hellp. Ogólnie miałam tendencję do opuchlizny. Po gruntownym przebadaniu wyszła mi mutacja mthfr. Biorę acard, heparynę, piję min. 3-4 litry wody dziennie i zero opuchlizny. Konsultowałyście te nogi z lekarzami?
-
Krasnalowa1 wrote:Strasznie to drogie:o 4 buteleczki kosztuja 25zl, a opisie pisze, że dla uzupelnienia wyzywienia nawet 4butelki dziennie. Czyli miesieczna kuracja wychodzi 750 ???!!!
Leon
-
Hej dziewczyny,
Moje stopy niestety wyglądają podobnie. Natomiast wiążę opuchlizne z upałem i magicznym 3 trymestrem. Nigdy wcześniej nie miałam takich objawów, ale ponad 30° i duża aktywność => stopy jak hobbit. Rankami zdecydowanie lepiej i generalnie w chlodniejszy dzień jak dziś wszystko wygląda dużo lepiej, widzę kostki i cześć ścięgien, nie bolą. Staram się odpoczywać z nogami w górze, mam też krem Mustela na nogi (przyjemnie chłodzi)kasia1518 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAv wrote:4 butelki dziennie to jak byś chciała się tylko tym żywic. Ja piłam jedna buteleczkę na dwa dni, przez jakiś tydzień. A później od czasu do czasu. Efekty były naprawdę dobre, a mi jest bardzo ciężko przytyć. To się dużo lepiej wchłania niż normalne jedzenie.
-
Krasnalowa1 wrote:Musze jeszce poczytac czy nie ma jakiś zamienników, bo czytam niektore opinie, ze to pic na wode. W opisie jest, ze dla uzupełnienia diety 1-3 butelki, a jakby ktos chcial tylko to to nawet 7-10 butelek. Ale dzięki za podsuniecie. To chore ze nie moge przytyć. Przecież ja nie wymiotuje.
Potwierdzam co pisała Av,przy IVF,żeby uniknąć hiperstymulacji piłam Nutridrinki. Codziennie jeden. Efekt,dwa kg do przodu w 2 tygodnie. Jedz zróżnicowane jedzenie do tego. Mięcho niestety,kasze.
-
evitkagg85 wrote:Hej dziewczyny,
Moje stopy niestety wyglądają podobnie. Natomiast wiążę opuchlizne z upałem i magicznym 3 trymestrem. Nigdy wcześniej nie miałam takich objawów, ale ponad 30° i duża aktywność => stopy jak hobbit. Rankami zdecydowanie lepiej i generalnie w chlodniejszy dzień jak dziś wszystko wygląda dużo lepiej, widzę kostki i cześć ścięgien, nie bolą. Staram się odpoczywać z nogami w górze, mam też krem Mustela na nogi (przyjemnie chłodzi)
Mi też od kilku dni puchną stopy. Po nocy jest lepiej, ale nie wracają całkowicie do normalności. Mam w domu podkolanówki przeciwżylakowe i chyba będę musiała się z nimi przeprosić -
Mi stopy jeszcze nie puchna, ale brzuch robi sie jeszcze wiekszy niz byl. Zlapal mnie pierwszy raz skurcz w lydce, ale mam teraz skierowanie na magnez i potas to pewnie mi coś zaleci. W piątek przeprowadzka to musze jeszcze zalatwic ta nieszczesna glukoze
bylam wczoraj w wesolym miasteczku w związku z dniami mojego miasta i nawet zalapalam sie na niewielka chustawke... W połowie była wypelniona dziecmi mieli oznaczenia na ktore nie mogą kobiety w ciąży i os. Z chorobami serca, ale ta na ktorej bylam byla bardzo łagodna. Tydzień temu byliśmy na meczu na Tauron Arenie Polska-Rosja a w sb chwilke na mieście i koncercie w plenerze, ale ucieklam po kilku kawalkach, mam nadzieje, ze dzidziusiowi nie przeszkadzalo, staram sie nie przesadzac z halasem, ale chyba wszystko jest dla ludzi? Dziś wlacze muzyczke klasyczna i kołysanki dla rekompensaty i w planach już wiekszych wyjsc nie ma, chcialabym tylko w któryś weekend gdzieś dla relaksu wyskoczyć, z Krakowa mamy blisko Cieszyn czeski to namawiam meza, bo wakacje nam w tym roku odpadaja. No jeszcze wesele brata nas czeka, ale po obiedzie pewnie na dworze bede wiecej siedziała, oby pogoda dopisala w sierpniu
synek troszkę bardziej aktywny, maz czuje to pod reka a ja po porostu chyba nie bardzo zwracalam na kazdy ruch uwage
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 07:52
Izabelle, Angel1988, kasia1518 lubią tę wiadomość
Antoś
-
JustynaG wrote:Położna nam tłumaczyła, że teraz wszyscy rodzice panikują gdy dziecko się urodzi i nie ma 10 punktów. I zaraz pytają "co jest nie tak". Zamiast cieszyć się, że dziecko dostało 9 punktów to jest od razu panika. Często zupełnie niepotrzebnie bo to tylko wstępna ocena. Czasami trzeba zostać dłużej na obserwacji ale z maluchem ostatecznie wszystko jest dobrze.
Jakby zrobili nam szczegółowe badania to też by się okazało, że nie mamy 100% punktówAntoś
-
nick nieaktualnyAsiaf wrote:Mi stopy jeszcze nie puchna, ale brzuch robi sie jeszcze wiekszy niz byl. Zlapal mnie pierwszy raz skurcz w lydce, ale mam teraz skierowanie na magnez i potas to pewnie mi coś zaleci. W piątek przeprowadzka to musze jeszcze zalatwic ta nieszczesna glukoze
bylam wczoraj w wesolym miasteczku w związku z dniami mojego miasta i nawet zalapalam sie na niewielka chustawke... W połowie była wypelniona dziecmi mieli oznaczenia na ktore nie mogą kobiety w ciąży i os. Z chorobami serca, ale ta na ktorej bylam byla bardzo łagodna. Tydzień temu byliśmy na meczu na Tauron Arenie Polska-Rosja a w sb chwilke na mieście i koncercie w plenerze, ale ucieklam po kilku kawalkach, mam nadzieje, ze dzidziusiowi nie przeszkadzalo, staram sie nie przesadzac z halasem, ale chyba wszystko jest dla ludzi? Dziś wlacze muzyczke klasyczna i kołysanki dla rekompensaty i w planach już wiekszych wyjsc nie ma, chcialabym tylko w któryś weekend gdzieś dla relaksu wyskoczyć, z Krakowa mamy blisko Cieszyn czeski to namawiam meza, bo wakacje nam w tym roku odpadaja. No jeszcze wesele brata nas czeka, ale po obiedzie pewnie na dworze bede wiecej siedziała, oby pogoda dopisala w sierpniu
synek troszkę bardziej aktywny, maz czuje to pod reka a ja po porostu chyba nie bardzo zwracalam na kazdy ruch uwage
Ja właśnie jadę do Ikea w Krakowie. Niby halasu nie lubi ale ja chodze na żużel gdzie jest głośno i obserwuje dużo brzuchatek.Asiaf lubi tę wiadomość
-
OctAngel wrote:Dziewczyny, mi tak spuchły nogi jak miałam Hellp. Ogólnie miałam tendencję do opuchlizny. Po gruntownym przebadaniu wyszła mi mutacja mthfr. Biorę acard, heparynę, piję min. 3-4 litry wody dziennie i zero opuchlizny. Konsultowałyście te nogi z lekarzami?
Oczywiscie ze lekarz ogladal.
Ja przy zatruciu ciazowym tez mialam balony ale cale stopy, kostki, palce lydki.. te moje kostki a to co mialam wtedy to niebo a ziemia. Bajwazniejsze sa badania. Jesli cisnienie jest ok i brak bialka w moczu to te obrzeki to taki urok upalow. I u mnie na szczescie badania sa ok17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm