WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa1 wrote:
    W szpitalu nie jest zle. Spokoj, cisza. Teraz obserwuje zajace pod oknem. Jakos tak czuje sie lepiej zaopiekowana i spokojniejsza niz w domu. Ciesze sie, że znalazłam to grupe o hipotrofii na fb. Tam naprawde praktycznie same zdrowe dzieci, zadne nie miało wad genetycznych a kosci udowe to niektóre miały 6tygodni do tylu i rodziły sie o dlugosci 42cm w terminie. Teoche mi to dało nadziei.

Na pewno jest zdrowa! Nic nie wskazuje na cokolwiek, żeby było chore. Dzisiaj pewnie w szpitalu spokój bo niedziela, jutro wezmą Cię pewnie na ponowne badania.

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa1 wrote:
    W szpitalu nie jest zle. Spokoj, cisza. Teraz obserwuje zajace pod oknem. Jakos tak czuje sie lepiej zaopiekowana i spokojniejsza niz w domu. Ciesze sie, że znalazłam to grupe o hipotrofii na fb. Tam naprawde praktycznie same zdrowe dzieci, zadne nie miało wad genetycznych a kosci udowe to niektóre miały 6tygodni do tylu i rodziły sie o dlugosci 42cm w terminie. Teoche mi to dało nadziei.
    Nawet nie wiesz, jak się ucieszyłam czytając to :) trzymaj tak dalej! :)

kasia1518Współczuję. U mnie póki co brak opuchlizny. Ostatnio stwierdziłam, że nigdy w życiu nie czułam się lepiej niż w ciąży. Zobaczymy, kiedy zmienię zdanie :D póki co ciężko znoszę upały, ale nie mam żadnych rewelacji z tym związanych typu opuchlizny, omdlenia, zasłabnięcia czy nawet bóle głowy.

Musimy dać radę z tymi upałami Mamuśki! :) będzie niestety tylko ciężej, ale nie my pierwsze i nie ostatnie. I tak wolę ostatnie miesiące ciąży latem niż zimą :)

kasia1518 lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Mi puchły nawet jak nie byłam w ciąży...ale to byli tak 2-3razy w czasie całego lata ... A teraz jakaś masakra- kostek nie widać - co prawda miałam intensywny weekend bo rodzice mnie odwiedzili i tak ciągle na nogach byłam- teraz mam zamiar leżeć cały tydzień to mam nadzieję że przejdzie choć pogoda ma być dalej upalna przynajmniej na Lubelszczyźnie i pomyśleć że najgorsze przed nami -Ale jakoś damy radę Monia - musimy

Na Podkarpaciu upał też nie zwalnia. Mi narazie tylko palce u rąk puchną- pożegnałam się z obrączką i pierścionkiem. Ale mam tendencje do opuchnięć, szczególnie w podróży.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Na pewno jest zdrowa! Nic nie wskazuje na cokolwiek, żeby było chore. Dzisiaj pewnie w szpitalu spokój bo niedziela, jutro wezmą Cię pewnie na ponowne badania.
    No właśnie nie wiem czy cos beda robic, wczoraj mi pobrali krew do badan, posieey, dzisiaj mocz, dostalam druga dawke sterydow na pluca. Ale ktg juz dzis nie robili. A lekarka wczoraj mowila ze pewnie poleze tu tydzien zeby zrobić ponowne usg za tydzien bo wczesniejsze pomiary nie maja sensu bo same wiecie jakie roznice potrafia w tych pomiarach wychodzic nawet w odstepie minuty. Chciałabym zeby cos robili bo tak bezczynnie lezec to bez sensu. Strasznie brzydki w ogole ten szpital, nieodnowiony, chociaz podobno to pietro dla rodzących jest ladne i nowe. No ale to szpital o III stopniu referencyjnosci wiec chyba tu bede rodzic mimo, ze mamy do niego ok. 40min, a do tego w moim miescie 5min.

• jatoszka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy nie mialam prenetalnych i bylam duzo spokojniejsza :-) teraz tez pewnie bym nie robila ale wiek zobowiazuje :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu podaje Ci link do zdj moich kostek. Po całym dniu i rano jak wstane.
    https://zapodaj.net/752715b41b1d0.jpg.html
    Niestety nadal nie wiem jak sie wstawia zdj

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Av Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa1 wrote:
    Duża opuchlizna. Mi tez nic nie puchnie. W ogóle jestem ksiazkowym okazem zdrowia w ciąży tylko na dziecko to sie jakos nie przeklada:-/ a no i ostatnio znowu schudłam chyba z tego stresowania. Teraz chyba nawet nie jestem 2kg od poczatku ciąży. Dramat. Teraz staram sie znowu wiecej jesc, maz bułeczki przywozi do szpitala codziennie. Ja to sie nie zdziwie jak do 40tygodnia bede wazyc 5kg wiecej niz przed ciaza.
    A nutridrinki odpadają w Twoim przypadku? Mi pomogły utrzymać wagę a potem przytyć po epizodach wielodniowych wymiotów.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Kasiu podaje Ci link do zdj moich kostek. Po całym dniu i rano jak wstane.
    https://zapodaj.net/752715b41b1d0.jpg.html
    Niestety nadal nie wiem jak sie wstawia zdj

O kurde widzę że masz jeszcze "lepiej" jak ja. Ale dni masz aktywne dużo na nogach czy raczej odpoczywasz i mimo to tak puchną?

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    A nutridrinki odpadają w Twoim przypadku? Mi pomogły utrzymać wagę a potem przytyć po epizodach wielodniowych wymiotów.
    Strasznie to drogie:o 4 buteleczki kosztuja 25zl, a opisie pisze, że dla uzupelnienia wyzywienia nawet 4butelki dziennie. Czyli miesieczna kuracja wychodzi 750 ???!!!

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    O kurde widzę że masz jeszcze "lepiej" jak ja. Ale dni masz aktywne dużo na nogach czy raczej odpoczywasz i mimo to tak puchną?

Raczej mamy tak samo, zdj tak zrobione. Puchna mi tylko kostki i to od wewnetrznej strony i tyle. Ja cale dnie na nogach, nie leze wcale na tygodniu. Czasem w weekend sie uda ta godzinke w dzien ze leze, mam 4 latka i nie umiem siedziec na miejscu

• OctAngel Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mi tak spuchły nogi jak miałam Hellp. Ogólnie miałam tendencję do opuchlizny. Po gruntownym przebadaniu wyszła mi mutacja mthfr. Biorę acard, heparynę, piję min. 3-4 litry wody dziennie i zero opuchlizny. Konsultowałyście te nogi z lekarzami?

3jvzwn15td2p4lbx.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa1 wrote:
    Strasznie to drogie:o 4 buteleczki kosztuja 25zl, a opisie pisze, że dla uzupelnienia wyzywienia nawet 4butelki dziennie. Czyli miesieczna kuracja wychodzi 750 ???!!!
    4 butelki dziennie to jak byś chciała się tylko tym żywic. Ja piłam jedna buteleczkę na dwa dni, przez jakiś tydzień. A później od czasu do czasu. Efekty były naprawdę dobre, a mi jest bardzo ciężko przytyć. To się dużo lepiej wchłania niż normalne jedzenie.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • evitkagg85 Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca 2018, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Moje stopy niestety wyglądają podobnie. Natomiast wiążę opuchlizne z upałem i magicznym 3 trymestrem. Nigdy wcześniej nie miałam takich objawów, ale ponad 30° i duża aktywność => stopy jak hobbit. Rankami zdecydowanie lepiej i generalnie w chlodniejszy dzień jak dziś wszystko wygląda dużo lepiej, widzę kostki i cześć ścięgien, nie bolą. Staram się odpoczywać z nogami w górze, mam też krem Mustela na nogi (przyjemnie chłodzi)

kasia1518 lubi tę wiadomość

7u22sek2ss7p1b9p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    4 butelki dziennie to jak byś chciała się tylko tym żywic. Ja piłam jedna buteleczkę na dwa dni, przez jakiś tydzień. A później od czasu do czasu. Efekty były naprawdę dobre, a mi jest bardzo ciężko przytyć. To się dużo lepiej wchłania niż normalne jedzenie.
    Musze jeszce poczytac czy nie ma jakiś zamienników, bo czytam niektore opinie, ze to pic na wode. W opisie jest, ze dla uzupełnienia diety 1-3 butelki, a jakby ktos chcial tylko to to nawet 7-10 butelek. Ale dzięki za podsuniecie. To chore ze nie moge przytyć. Przecież ja nie wymiotuje.

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa1 wrote:
    Musze jeszce poczytac czy nie ma jakiś zamienników, bo czytam niektore opinie, ze to pic na wode. W opisie jest, ze dla uzupełnienia diety 1-3 butelki, a jakby ktos chcial tylko to to nawet 7-10 butelek. Ale dzięki za podsuniecie. To chore ze nie moge przytyć. Przecież ja nie wymiotuje.
    To nie pic na wodę :)
    Potwierdzam co pisała Av,przy IVF,żeby uniknąć hiperstymulacji piłam Nutridrinki. Codziennie jeden. Efekt,dwa kg do przodu w 2 tygodnie. Jedz zróżnicowane jedzenie do tego. Mięcho niestety :\ ,kasze.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • cziqitka89 Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2018, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evitkagg85 wrote:
    Hej dziewczyny,

Moje stopy niestety wyglądają podobnie. Natomiast wiążę opuchlizne z upałem i magicznym 3 trymestrem. Nigdy wcześniej nie miałam takich objawów, ale ponad 30° i duża aktywność => stopy jak hobbit. Rankami zdecydowanie lepiej i generalnie w chlodniejszy dzień jak dziś wszystko wygląda dużo lepiej, widzę kostki i cześć ścięgien, nie bolą. Staram się odpoczywać z nogami w górze, mam też krem Mustela na nogi (przyjemnie chłodzi)

Mi też od kilku dni puchną stopy. Po nocy jest lepiej, ale nie wracają całkowicie do normalności. Mam w domu podkolanówki przeciwżylakowe i chyba będę musiała się z nimi przeprosić :/

82doj48arfknt48q.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi stopy jeszcze nie puchna, ale brzuch robi sie jeszcze wiekszy niz byl. Zlapal mnie pierwszy raz skurcz w lydce, ale mam teraz skierowanie na magnez i potas to pewnie mi coś zaleci. W piątek przeprowadzka to musze jeszcze zalatwic ta nieszczesna glukoze :O bylam wczoraj w wesolym miasteczku w związku z dniami mojego miasta i nawet zalapalam sie na niewielka chustawke... W połowie była wypelniona dziecmi mieli oznaczenia na ktore nie mogą kobiety w ciąży i os. Z chorobami serca, ale ta na ktorej bylam byla bardzo łagodna. Tydzień temu byliśmy na meczu na Tauron Arenie Polska-Rosja a w sb chwilke na mieście i koncercie w plenerze, ale ucieklam po kilku kawalkach, mam nadzieje, ze dzidziusiowi nie przeszkadzalo, staram sie nie przesadzac z halasem, ale chyba wszystko jest dla ludzi? Dziś wlacze muzyczke klasyczna i kołysanki dla rekompensaty i w planach już wiekszych wyjsc nie ma, chcialabym tylko w któryś weekend gdzieś dla relaksu wyskoczyć, z Krakowa mamy blisko Cieszyn czeski to namawiam meza, bo wakacje nam w tym roku odpadaja. No jeszcze wesele brata nas czeka, ale po obiedzie pewnie na dworze bede wiecej siedziała, oby pogoda dopisala w sierpniu :) synek troszkę bardziej aktywny, maz czuje to pod reka a ja po porostu chyba nie bardzo zwracalam na kazdy ruch uwage

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 07:52

Izabelle, Angel1988, kasia1518 lubią tę wiadomość

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Położna nam tłumaczyła, że teraz wszyscy rodzice panikują gdy dziecko się urodzi i nie ma 10 punktów. I zaraz pytają "co jest nie tak". Zamiast cieszyć się, że dziecko dostało 9 punktów to jest od razu panika. Często zupełnie niepotrzebnie bo to tylko wstępna ocena. Czasami trzeba zostać dłużej na obserwacji ale z maluchem ostatecznie wszystko jest dobrze.

Jakby zrobili nam szczegółowe badania to też by się okazało, że nie mamy 100% punktów
    Ja po urodzeniu mialam 9, nie spodobał im sie moj odcuen skory, ponoc byl za ciemny :D

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Mi stopy jeszcze nie puchna, ale brzuch robi sie jeszcze wiekszy niz byl. Zlapal mnie pierwszy raz skurcz w lydce, ale mam teraz skierowanie na magnez i potas to pewnie mi coś zaleci. W piątek przeprowadzka to musze jeszcze zalatwic ta nieszczesna glukoze :O bylam wczoraj w wesolym miasteczku w związku z dniami mojego miasta i nawet zalapalam sie na niewielka chustawke... W połowie była wypelniona dziecmi mieli oznaczenia na ktore nie mogą kobiety w ciąży i os. Z chorobami serca, ale ta na ktorej bylam byla bardzo łagodna. Tydzień temu byliśmy na meczu na Tauron Arenie Polska-Rosja a w sb chwilke na mieście i koncercie w plenerze, ale ucieklam po kilku kawalkach, mam nadzieje, ze dzidziusiowi nie przeszkadzalo, staram sie nie przesadzac z halasem, ale chyba wszystko jest dla ludzi? Dziś wlacze muzyczke klasyczna i kołysanki dla rekompensaty i w planach już wiekszych wyjsc nie ma, chcialabym tylko w któryś weekend gdzieś dla relaksu wyskoczyć, z Krakowa mamy blisko Cieszyn czeski to namawiam meza, bo wakacje nam w tym roku odpadaja. No jeszcze wesele brata nas czeka, ale po obiedzie pewnie na dworze bede wiecej siedziała, oby pogoda dopisala w sierpniu :) synek troszkę bardziej aktywny, maz czuje to pod reka a ja po porostu chyba nie bardzo zwracalam na kazdy ruch uwage

Ja właśnie jadę do Ikea w Krakowie. Niby halasu nie lubi ale ja chodze na żużel gdzie jest głośno i obserwuje dużo brzuchatek.

Asiaf lubi tę wiadomość

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OctAngel wrote:
    Dziewczyny, mi tak spuchły nogi jak miałam Hellp. Ogólnie miałam tendencję do opuchlizny. Po gruntownym przebadaniu wyszła mi mutacja mthfr. Biorę acard, heparynę, piję min. 3-4 litry wody dziennie i zero opuchlizny. Konsultowałyście te nogi z lekarzami?

Oczywiscie ze lekarz ogladal.
    Ja przy zatruciu ciazowym tez mialam balony ale cale stopy, kostki, palce lydki.. te moje kostki a to co mialam wtedy to niebo a ziemia. Bajwazniejsze sa badania. Jesli cisnienie jest ok i brak bialka w moczu to te obrzeki to taki urok upalow. I u mnie na szczescie badania sa ok

‹‹ 777 778 779 780 781 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ