X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    Ja tez wlasnie czytalam ze to polozenie poprzeczne to najrzadsze i zazwyczaj jest cos co dziecku przeszkadza sie obrocic np. Wady macicy, nisko polozone łożysko itd. Czasem sie zastanawiam czy jej nie jest niewygodnie i nie moze sie ruszyc:-/ nie wiem tez czy przy takim położeniu podobnie jak przy posladkowym nie ma zwiekszonego ryzyka dysplazji bioder?
    Ja właśnie mam bardzo nisko położone łożysko i Hania ułożona poprzecznie. To by się zgadzało... koleżanka rodziła naturalnie córkę ułożoną pośladkowo. Z biodrami miałam wszystko w porządku.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę, że nie powinno to mieć wpływu. Choć przez głowę mi przeszło, że może po porodzie się będzie dziwnie układać.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Też myślę, że nie powinno to mieć wpływu. Choć przez głowę mi przeszło, że może po porodzie się będzie dziwnie układać.
    Wiem, ze na pewno przy posladkowym ulozeniu cos moze byc z tymi biodrami, ale nie wiem czy przy poprzecznym tez. Boje sie tego troche, ona juz od 6 tygodni kest wygieta w luk jak banan.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pampersow za 1 gr to w aplikacji Rossne trzeba zaznaczyc opcje "spodziewam się dziecka" i tak jak piszą dziewczyny... Tam jest planowana data porodu. Potem przychodzi mail zeby odebrać paczke. Przy kasie pokazujecie karte z apki do wczytania i dostajecie pampersiory.

Amy333, Hedgehog lubią tę wiadomość

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    Dziewczyny wlazłam teraz na stronkę Rossmanna bo coś mówiłyście że za zapisanie jest paczka pampków za 1gr ale kurcze nic tam takiego nie widze. Może już po promocji ?
    Aplikacje było trzeba zainstalować na telefonie przed promocją, wtedy wszystkie osoby otrzymały na maila informacje o promocji, jedno opakowanie pieluszek za grosz.

• Paplak Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta promocja jest jeszcze dlugo i juz bodajze od ponad roku trwa. To nie jednorazowa akcja.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    Wiem, ze na pewno przy posladkowym ulozeniu cos moze byc z tymi biodrami, ale nie wiem czy przy poprzecznym tez. Boje sie tego troche, ona juz od 6 tygodni kest wygieta w luk jak banan.

Moja tez juz ponad 6 tygodni tak leży. Ale tak myślę, że jakby było jej źle to by się pchała na ten świat.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • OctAngel Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój się wierci i zmienia pozycje. 4 tygodnie temu był poprzecznie, 2 tygodnie temu ładnie główką w dół, a we wtorek głowa u góry i tak poprzecznie/skośnie leży. Doktor mi mówił, że to normalne i jeszcze kilka razy się może obrócić, nie wiem jak on to robi bo już jest spory (2400g). U mnie łożysko przodujące, więc może rzeczywiście mu niewygodnie głową w dół.

3jvzwn15td2p4lbx.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja 29+0 była główką w dół, ale lekarz mówił żeby się nie przyzwyczajać, bo może fikać jeszcze. Ostatnio kopie albo boksuje na bokach brzucha, więc obstawiam, że właśnie fiknęła :) wizyta we wtorek - zobaczymy :)

Dziewczyny, dzisiaj pełnia - oszczędzajcie się! :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tylko przez kilka dni byla głowa w dol jak lezalam w szpitalu w 26 tygodniu, a potem sie obrocila poprzecznie i juz tak lezy. I zadne cwiczenia na nia nie dzialaja. Ani poduszki pod pupa, ani bycie na czworakach. Wiec juz sie poddalam i zadnych ćwiczeń nie robie.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pisałyście o tych pampersach, że ja nie dostałam... i sprawdziłam spam na poczcie. Okazało się, że tam wylądowała wiadomość o prezencie :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. My juz po wizycie. Ignas nadal jest chlopcem bez zmian, wazy 2100 i wszystkie wymiary mieszcza sie w normach centylowych ladnie. Ja mam nakaz leżenia bo cos zlego dzieje sie z moim spojeniem lonowym. Zglosilam lekarzowi ze boli mnie krocze i po usg nacisnal mi na spojenie to az z bolu podskoczylam. Maz bedzie dopieri w srode/czwartek wiec na razie nie ma mowy o lezeniu.. nastepna wizyta za 3 tygodnie :)

Ps. Od poprzedniej wizyty czyli 5 tygodni przytylam 2kg, czyli 12kg od poczatku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 18:41

Izabelle, Vlinder, Paulinda, kasia1518 lubią tę wiadomość

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Minns Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły mi biustonosze do karmienia, więc postanowiłam, że się spakuję już do szpitala. Niestety pełno tego muszę wziąć, u nas w szpitalu to nic nie zapewniają... i nie zmieściłam się do jednej torby, mam nadzieje, że nie będę musiała tego sama taszczyć :P.
    Na torbę położyłam też kartkę co muszę wziąć przed samym wyjazdem (karta ciąży, dokumenty, tel itp.). W ogóle tak sobie myślę, czy podczas porodu ma się majtki (jak nie ma jeszcze partych)? Będą mnie przecież podłączać do ktg, po korytarzu też trochę będę spacerować, tak trochę dziwnie bez, czy jak to jest?

https://zapodaj.net/images/c96fa19df7966.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 18:45

Vlinder, Paulinda lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns no przy porodzie już się nie ma bielizny na sobie... :) to samo dotyczy się biustonosza... przynajmniej u mnie w szpitalu tak jest :)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    Minns no przy porodzie już się nie ma bielizny na sobie... :) to samo dotyczy się biustonosza... przynajmniej u mnie w szpitalu tak jest :)
    Nawet przy ktg?

wrzesień 2018 - synek <3
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja torbę będę pakować po następnej wizycie... czyli za tydzien... :) muszę jeszcze dokupić jedna koszule, biustonosz i parę rzeczy kosmetycznych. :)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi ktg robiła na łóżku na leżąco więc jak podpiela cały sprzęt to po prostu koszule zsunelam w dół :)

Minns lubi tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie :) Strasznie się cieszę, bo Zosia ładnie przybrała na wadze i w 34+1 tc waży coś ok 2490, a tak się martwilismy wszyscy,ze mało przybiera. Teraz jest idealnie :) Niestety ułożona poprzecznie.
    Zebrałam komplementy,że super wyglądam,że ładny brzuszek,żadnej opuchlizny,obrzęków.

Dzieci ułożone miednicowo i poprzecznie powinny mieć wczesniej zrobione badanie bioderek z tego co pamiętam,chyba do 5 tygodnia życia,ale głowy nie dam sobie uciąć.

Z ciekawosci zapytałam doktorka o pełnię,to do końca tego nie potwierdził, mówił ,że większy nalot na porodówkę jest przy zmianach ciśnienia i frontu. Natomiast położna od niego z gabinetu twierdzi,że pełnia gorsza,zatem pewnie punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ;)

Minns, ola_g89, Camilla13, frezyjciada, Angel1988, Vlinder, Left_ie, Paulinda, kasia1518 lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Cześć dziewczyny. Potrzebuje wsparcia, dawno sie nie odzywalam ale nie jestem w stanie was czytać... z malutka dobrze, oddycha sama, ma osruch ssania ale przebywa w inkubatorze bo musi przybrać na wadze. Lekarze mówią, ze bedzie to trwało dwa, trzy tygodnie. Ja zdecydowałam, że wychodzę ze szpitala sama i bede codziennie dojeżdżać do małej od rana do nocy. Nie potrafię wytrzymać w tym miejscu ciągle placze, nie jem...czy wy tez uważacie, ze robie źle i jestem wyrodna matka?
    Najważniejsze, że Malutka jest zdrowa. Resztą się nie martw, wszystko będzie dobrze. Ja w takiej sytuacji też wolałabym być w domu i dojeżdżać rano do spzitala. Trzymajcie się!

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Przyszły mi biustonosze do karmienia, więc postanowiłam, że się spakuję już do szpitala. Niestety pełno tego muszę wziąć, u nas w szpitalu to nic nie zapewniają... i nie zmieściłam się do jednej torby, mam nadzieje, że nie będę musiała tego sama taszczyć :P.
    Na torbę położyłam też kartkę co muszę wziąć przed samym wyjazdem (karta ciąży, dokumenty, tel itp.). W ogóle tak sobie myślę, czy podczas porodu ma się majtki (jak nie ma jeszcze partych)? Będą mnie przecież podłączać do ktg, po korytarzu też trochę będę spacerować, tak trochę dziwnie bez, czy jak to jest?

https://zapodaj.net/images/c96fa19df7966.jpg
    Bez, tylko koszula, dlatego trzeba mieć szlafrok żeby móc wyjść na korytarz. Chyba ze w Twoim szpitalu możesz rodzić w swojej koszuli to nic nie bedzie Ci widać. W moim do porodu dostaje się jednorazową przez którą wszystko widać.

‹‹ 944 945 946 947 948 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ