WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Paplak wrote:Ja tez wlasnie czytalam ze to polozenie poprzeczne to najrzadsze i zazwyczaj jest cos co dziecku przeszkadza sie obrocic np. Wady macicy, nisko polozone łożysko itd. Czasem sie zastanawiam czy jej nie jest niewygodnie i nie moze sie ruszyc:-/ nie wiem tez czy przy takim położeniu podobnie jak przy posladkowym nie ma zwiekszonego ryzyka dysplazji bioder?
-
aLunia wrote:Też myślę, że nie powinno to mieć wpływu. Choć przez głowę mi przeszło, że może po porodzie się będzie dziwnie układać.
-
Co do pampersow za 1 gr to w aplikacji Rossne trzeba zaznaczyc opcje "spodziewam się dziecka" i tak jak piszą dziewczyny... Tam jest planowana data porodu. Potem przychodzi mail zeby odebrać paczke. Przy kasie pokazujecie karte z apki do wczytania i dostajecie pampersiory.
Amy333, Hedgehog lubią tę wiadomość
Antoś
-
nick nieaktualnyMycha321 wrote:Dziewczyny wlazłam teraz na stronkę Rossmanna bo coś mówiłyście że za zapisanie jest paczka pampków za 1gr ale kurcze nic tam takiego nie widze. Może już po promocji ?
-
Paplak wrote:Wiem, ze na pewno przy posladkowym ulozeniu cos moze byc z tymi biodrami, ale nie wiem czy przy poprzecznym tez. Boje sie tego troche, ona juz od 6 tygodni kest wygieta w luk jak banan.
Moja tez juz ponad 6 tygodni tak leży. Ale tak myślę, że jakby było jej źle to by się pchała na ten świat. -
A mój się wierci i zmienia pozycje. 4 tygodnie temu był poprzecznie, 2 tygodnie temu ładnie główką w dół, a we wtorek głowa u góry i tak poprzecznie/skośnie leży. Doktor mi mówił, że to normalne i jeszcze kilka razy się może obrócić, nie wiem jak on to robi bo już jest spory (2400g). U mnie łożysko przodujące, więc może rzeczywiście mu niewygodnie głową w dół.
-
Moja 29+0 była główką w dół, ale lekarz mówił żeby się nie przyzwyczajać, bo może fikać jeszcze. Ostatnio kopie albo boksuje na bokach brzucha, więc obstawiam, że właśnie fiknęła
wizyta we wtorek - zobaczymy
Dziewczyny, dzisiaj pełnia - oszczędzajcie się! -
Moja tylko przez kilka dni byla głowa w dol jak lezalam w szpitalu w 26 tygodniu, a potem sie obrocila poprzecznie i juz tak lezy. I zadne cwiczenia na nia nie dzialaja. Ani poduszki pod pupa, ani bycie na czworakach. Wiec juz sie poddalam i zadnych ćwiczeń nie robie.
-
Tak pisałyście o tych pampersach, że ja nie dostałam... i sprawdziłam spam na poczcie. Okazało się, że tam wylądowała wiadomość o prezencie
-
Hej dziewczyny. My juz po wizycie. Ignas nadal jest chlopcem bez zmian, wazy 2100 i wszystkie wymiary mieszcza sie w normach centylowych ladnie. Ja mam nakaz leżenia bo cos zlego dzieje sie z moim spojeniem lonowym. Zglosilam lekarzowi ze boli mnie krocze i po usg nacisnal mi na spojenie to az z bolu podskoczylam. Maz bedzie dopieri w srode/czwartek wiec na razie nie ma mowy o lezeniu.. nastepna wizyta za 3 tygodnie
Ps. Od poprzedniej wizyty czyli 5 tygodni przytylam 2kg, czyli 12kg od poczatkuWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 18:41
Izabelle, Vlinder, Paulinda, kasia1518 lubią tę wiadomość
17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
Przyszły mi biustonosze do karmienia, więc postanowiłam, że się spakuję już do szpitala. Niestety pełno tego muszę wziąć, u nas w szpitalu to nic nie zapewniają... i nie zmieściłam się do jednej torby, mam nadzieje, że nie będę musiała tego sama taszczyć
.
Na torbę położyłam też kartkę co muszę wziąć przed samym wyjazdem (karta ciąży, dokumenty, tel itp.). W ogóle tak sobie myślę, czy podczas porodu ma się majtki (jak nie ma jeszcze partych)? Będą mnie przecież podłączać do ktg, po korytarzu też trochę będę spacerować, tak trochę dziwnie bez, czy jak to jest?
https://zapodaj.net/images/c96fa19df7966.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 18:45
Vlinder, Paulinda lubią tę wiadomość
wrzesień 2018 - synek -
My już po wizycie
Strasznie się cieszę, bo Zosia ładnie przybrała na wadze i w 34+1 tc waży coś ok 2490, a tak się martwilismy wszyscy,ze mało przybiera. Teraz jest idealnie
Niestety ułożona poprzecznie.
Zebrałam komplementy,że super wyglądam,że ładny brzuszek,żadnej opuchlizny,obrzęków.
Dzieci ułożone miednicowo i poprzecznie powinny mieć wczesniej zrobione badanie bioderek z tego co pamiętam,chyba do 5 tygodnia życia,ale głowy nie dam sobie uciąć.
Z ciekawosci zapytałam doktorka o pełnię,to do końca tego nie potwierdził, mówił ,że większy nalot na porodówkę jest przy zmianach ciśnienia i frontu. Natomiast położna od niego z gabinetu twierdzi,że pełnia gorsza,zatem pewnie punkt widzenia zależy od punktu siedzeniaMinns, ola_g89, Camilla13, frezyjciada, Angel1988, Vlinder, Left_ie, Paulinda, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
Marrgoo wrote:Cześć dziewczyny. Potrzebuje wsparcia, dawno sie nie odzywalam ale nie jestem w stanie was czytać... z malutka dobrze, oddycha sama, ma osruch ssania ale przebywa w inkubatorze bo musi przybrać na wadze. Lekarze mówią, ze bedzie to trwało dwa, trzy tygodnie. Ja zdecydowałam, że wychodzę ze szpitala sama i bede codziennie dojeżdżać do małej od rana do nocy. Nie potrafię wytrzymać w tym miejscu ciągle placze, nie jem...czy wy tez uważacie, ze robie źle i jestem wyrodna matka?
-
nick nieaktualnyMinns wrote:Przyszły mi biustonosze do karmienia, więc postanowiłam, że się spakuję już do szpitala. Niestety pełno tego muszę wziąć, u nas w szpitalu to nic nie zapewniają... i nie zmieściłam się do jednej torby, mam nadzieje, że nie będę musiała tego sama taszczyć
.
Na torbę położyłam też kartkę co muszę wziąć przed samym wyjazdem (karta ciąży, dokumenty, tel itp.). W ogóle tak sobie myślę, czy podczas porodu ma się majtki (jak nie ma jeszcze partych)? Będą mnie przecież podłączać do ktg, po korytarzu też trochę będę spacerować, tak trochę dziwnie bez, czy jak to jest?
https://zapodaj.net/images/c96fa19df7966.jpg