WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
MamaIgi wrote:Lady dior!
Ja krwawilam zywa krwia 3 doby, ostatni raz tAk mocno, ze zalalam sie krwia po kostki...
wiec tez myslalam, ze to koniec. A tu sieokazuje, ze dziecko zyje, tylko lrwial mu probuje odebrac to zycie. Moze u Ciebie tez sie zrobil Krwiaczek.. moj byl na poczatky maly, niestety urosl do ogromnych rozmoarow, ale walczymy do konca!!!
Trzymam kciuki MamaIgi! -
Lady Dior i załatw sovie może od razu luteine dopochwowa jak będziesz w pl. Moja koleżanka też tak krwawila i po luteine jej przeszło. Teraz jest w 25 tyg i wszystko ok.
-
pingwinkowa wrote:Cześć dziewczyny,
chciałam się przywitać i dołączyć do Waszego grona.
Od jakiegoś czasu podczytuję Was, ale z udzielaniem się wolałam troszkę poczekać. Jakoś nie do końca wierzyłam, że to się dzieje na prawdę. Ale w czwartek byłam u gina i jest mały człowiek (3,7mm) z bijącym serduszkiem.
Termin porodu wg bellybestfriend to 13 września.
Bardzo mocno trzymam kciuki za wszystkie żyjące w niepewności, oby Wasze stresy okazały się niepotrzebne. -
Hej dziewczyny dopiero was doczytałam , chciałam pochwalić się ze zostałam Oficjalnie chrzestna i była super uroczystość
Ale tak czytam i czytam .. i w jednej chwili tyle niedobrego ( jest mi strasznie smutno !
Trzymaj się Lady ! Musi być dobrze ! Ściskam Mocno ‚ czemu ta natura jest czasem tak okrutna ?4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
Mama Igi, lady Dior trzymam za Was kciuki, nie poddawajcie sie! Wiem, że to ciężki czas ale bądźcie dobrej myśli, bo jak nie my to kto?
Ja powiedziałam mamie po wizycie serduszkowej a mąż chce jutro swoim powiedzieć, coć zachwycona nie jestem, ale staramy się być sprawiedliwi po równo dla tych i dla tych więc dowiedzieć się muszą Reakcja mojej mamy średnia- powiedziała że to dobrze że nam się udało (wydaje mi się że bardzo się o mnie martwi, boi się czy dam radę bo nie jestem tryskająca z reguły zdrowiem i mam lekkie problemy z sercem, poza tym chyba ciągle jestem jej małą córeczką). Podejrzewam, że teściowie lekko oszaleją bo się proszą o wnuka już 5 rok i trują na okrągło... -
Lady_Dior wrote:Dziewczyny chciałabym,żeby było tak jak piszecie-jakoś przetrwam do jutra.
MamaIgi a brzuch też Cię bolał jak na okres? U mnie to właśnie taki okresowy ból ale lżejszy.Boli za chwilę przestaje na parę minut,potem dalej boli ale tak jak mowię-nie jest to mocny ból.No i tak samo z krwawieniem-poleci z 10ml potem godzinka-dwie przerwy i znowu leci .Normalna miesiączka po prostu.
W sumie usg trochę mnie zaniepokoilo bo na obrazie widziałam takie jakby 2 czarne dziury obok pęcherzyka (jednak nie stykaly się z nim) i się tak zastanawiałam,czy to normalne ale skoro położna mówiła,że wszystko jest ok,to mi wystarczyło.
MamaIgi wiesz może,jak się taki krwiak uwidacznia na obrazie usg? Czy to są właśnie takie czarne dziury?
Jutro się wszytko wyjaśni...W piątek jadę na 2tyg.na urlop do Polski,więc od razu porobię badania i pójdę do mojego ginekologa.
Dziękuję Wam dziewczyny-jesteście kochane :*
Teraz popiszcie sobie o przyjemnych rzeczach,nie ma co zasmucać i tak już pechowego wątku...
Tak kochana. To sa wlasnoe na usg czarne plamy. Ja mam pecherzyk z dzieciatkiem a zaraz obok wielka czarna plama, ktora jest wlasnoe krwiak.
Koniecznoe biedz nospe, nawet jesli Cie jeszcze lekarz nie zdoagnozowal. Rozkurczpwe lykaj, zeby nie dopuszczac do skutczow macicy. Duzo lez, wstawaj tylko na sikanie.
Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka -
dziewczyny, MamaIgi i ladyDior trzymajcie się jakoś. Domyślam się, ze jest wam mega ciężko, ale musicie byc silne dla maluszków. Swoją drogą skąd się biorą takie krwiaki???#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
MamaIgi wrote:Tak kochana. To sa wlasnoe na usg czarne plamy. Ja mam pecherzyk z dzieciatkiem a zaraz obok wielka czarna plama, ktora jest wlasnoe krwiak.
Koniecznoe biedz nospe, nawet jesli Cie jeszcze lekarz nie zdoagnozowal. Rozkurczpwe lykaj, zeby nie dopuszczac do skutczow macicy. Duzo lez, wstawaj tylko na sikanie.
Niestety nospę nie mam ale wezmę sobie magnez.Wiecie dziewczyny ile mogę zazyc magnezu ? Chyba 400mg nie ? Znalazłam też Duphaston 10mg.20tabletek.Błagam powiedzcie ile mam brać-zupełnie się ie znam -
Lady_dior czytałam wiele wpisów dziewczyn które miały plamienia a nawet krwotoki i z dzidzie było wszytko dobrze bo się okazywało ze to torbiel była wiec bądź dobrej myśli ! Może te czarne kropki to właśnie torbiel i tetaz dlatego krwawisz a z dzidzia wszytko dobrze ! Trzymam kciuki i życzę Ci tego z całego serca ❤️[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Dziękuję Mała_Mii i ja Tobie również życzę zdrowego dzidziusia :*
W ulotce pisze:
Stosowanie w celu zmniejszenia ryzyka poronienia-w przypadku gdy pacjentka nie poroniła w przeszłości-przyjąć jedną dawkę zawierającą do 4tabl. Następnie przyjmować 2-3tabl.na dobę.Czy mam się do tego zastosować? -
Nastka89 wrote:Lubie sluchac relacji z tego jak ktos przekazal ta nowine. Wiec jesli macie jakies fajne sposoby to moze mogly byscie sie podzielic.
Moim rodzica to zlozymy zyczenia od trzech smerfow, mo tak moja mama mowi na nasze dzieci a tescia to niewiemy jak mowiedziec. Maz sie troche boi, jak dziecko. -
Ja nie na krawienie ale na niski progesteron biore Dupka 10mg, 3 tabletki na dobe. To jest czysty progesteron- czesto traktowany wlasnie jak "lek na podtrzymanie".
LadyDior, sama musisz uznac co robic, czy brac leki, czy nie. Ja akura jestem z tych ktore sieni cykaja. Dupka bralam w kazdym cyklu staraniowym. Teraz jestem na nim ciągiem. Mysle ze w PL dostalabym wlasnie luteine i dupka i na pewno zalecenie lezenia plackiem.
Trzymaj sie Kochana:* -
Lady_Dior jak zaczęłam krwawić (mocno) i pojechałam na IP, lekarz powiedział, by po powrocie wziąć 4 tabletki Duphastonu, by była to dawka uderzeniowa. Prócz tego miałam luteinę 2 x dziennie po 100 dopochwowo. Myślę, że spokojnie możesz wziąć te 4 tabletki, gdyż to samo usłyszałam od innego lekarza, gdy zadzwoniłam, że test pozytywny, a plamię. Ważne, by dostarczyć organizmowi od razu dużą dawkę.
-
Krew jest taka ciemna,bordowa w 90% Byłam w szpitalu bo z bólu już się slaniałam.Dostałam paracetamol