WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez biore w kapsulkach,2 razy dziennie po 2. Do tego maliny raz dziennie.
Dziewczyny ja w ogóle nie moge spac w nocy,bolą mnie boki-sama nie wiem co konkretnie,biodra,zebra. Czy Wy tez tak sie meczycie?
Do tego calymi dniami piecze mnie brzuch na samej gorze,tuz pod piersiami. mam wrazenie ,ze zarowno piecze skóra,jak i bolą wnetrzności:/ no to sobie pomarudzilam z rana;) -
Amy333 wrote:Ja tez biore w kapsulkach,2 razy dziennie po 2. Do tego maliny raz dziennie.
Dziewczyny ja w ogóle nie moge spac w nocy,bolą mnie boki-sama nie wiem co konkretnie,biodra,zebra. Czy Wy tez tak sie meczycie?
Do tego calymi dniami piecze mnie brzuch na samej gorze,tuz pod piersiami. mam wrazenie ,ze zarowno piecze skóra,jak i bolą wnetrzności:/ no to sobie pomarudzilam z rana;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 08:38
Amy333 lubi tę wiadomość
-
Amy333 wrote:Ja tez biore w kapsulkach,2 razy dziennie po 2. Do tego maliny raz dziennie.
Do tego calymi dniami piecze mnie brzuch na samej gorze,tuz pod piersiami. mam wrazenie ,ze zarowno piecze skóra,jak i bolą wnetrzności:/ no to sobie pomarudzilam z rana;)
Mnie też piecze pod prawą piersią, czasem mam uczucie zdrętwienia. Dzidzi po tej stronie ma nóżki, więc mi zapewne naciska i stąd to uczucie.wrzesień 2018 - synek -
Do tego calymi dniami piecze mnie brzuch na samej gorze,tuz pod piersiami. mam wrazenie ,ze zarowno piecze skóra,jak i bolą wnetrzności:/ no to sobie pomarudzilam z rana;)Corka - 2018
Syn - 2021 -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny w ktorym w ciąży wyszla niedoczynnosc tarczycy. Jak czesto macie badne tsh? Ja mialam od ginekologa 2 razy skierowanie na tsh. Po euthyroxie 50 wyszlo już ok. Prywatnie zrobilam sobie tez samarazem z ft. Na poczatku ciąży wyszlo, ze mam podwyzszone, ginekolog nie komentowal tylko przepisal euthyroxa. Ja spanikowana chcialam sie zapisywac do endokrynologa, ale moj lekarz rodzinny stwierdzil, ze bylo podwyższone tylko nieznacznie. I tak sie zastanawiam do kiedy musze to brac. Zapytam gina w poniedzialek na wizycie. Teraz w 33 tyg. Mialam powtorzone badania: morfologia, mocz, toksopl i vdrl i tak sobie mysle, jakie jeszcze w koncowce ciazy bede miala. Do szpitala mam miec grupe krwi. Hbs. Owa. Gbs oryginaly
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 09:41
Antoś
-
Natalia1984 wrote:Ja śpię bardzo dobrze, na golasa, mam rogala i nie wyobrażam sobie spać bez niego. Może kup albo chociaż pożycz go? Piecze mnie też brzuch ale na samym dole. No i bolą mnie wnętrzności, mała po nich się tacza, ugniata. Pod wieczór boli mnie nawet jej czkawka.
Mam poduche, ale jakos mi nie pomaga:/ tez śpie na golasa, ale tak mi gorąco ze malo skóry nie zerwe z siebie- pieką mnie dlonie, stopy, twarz. Ostatnio spie poowijana mokrą pieluchą tetrowa, zawsze to jakas ulga. -
nick nieaktualny
-
Asiaf wrote:Hej dziewczyny w ktorym w ciąży wyszla niedoczynnosc tarczycy. Jak czesto macie badne tsh? Ja mialam od ginekologa 2 razy skierowanie na tsh. Po euthyroxie 50 wyszlo już ok. Prywatnie zrobilam sobie tez samarazem z ft. Na poczatku ciąży wyszlo, ze mam podwyzszone, ginekolog nie komentowal tylko przepisal euthyroxa. Ja spanikowana chcialam sie zapisywac do endokrynologa, ale moj lekarz rodzinny stwierdzil, ze bylo podwyższone tylko nieznacznie. I tak sie zastanawiam do kiedy musze to brac. Zapytam gina w poniedzialek na wizycie. Teraz w 33 tyg. Mialam powtorzone badania: morfologia, mocz, toksopl i vdrl i tak sobie mysle, jakie jeszcze w koncowce ciazy bede miala. Do szpitala mam miec grupe krwi. Hbs. Owa. Gbs oryginaly
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 11:05
Asiaf lubi tę wiadomość
-
Izabelle wrote:Radykalnie,nic mi lekarka nie mówiła, żeby stopniowo,a ona z tych ostrożnych. Nie ukrywam,że to odstawienie bardzo mnie stresuje.
Czy któraś z Was kupowała lub planuje zakup kokonu lub zestawu z kocykiem i poduszką motylkiem firmy JUKKI?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 11:02
-
Av wrote:Też tak miałam, bolało jak cholera, na szczęście przeszło po jakichś 2 dniach.
Aha i informuję uroczyście, że torba dla małej gotowa, ciuchy 56 spakowane w woreczek strunowy. 62 suszą się bo tak jak pisałam wczoraj, przy pakowaniu okazało się, że w tym rozmiarze matka wariatka ma tylko 4 sztukiale za to szafa pęka w szwach od 68, 74 czy 80 nawet
kupowałam na wyprzedażach
Kupiłam na szybko w Pepco wczoraj kilka sztuk pajaców i bodziaków.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 11:19
Amy333 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatalia1984 wrote:I mój gin nic mi nie mówił, narazie kazał jeszcze brać, więc kupiłam nowe opakowanie.
Czy któraś z Was kupowała lub planuje zakup kokonu lub zestawu z kocykiem i poduszką motylkiem firmy JUKKI?
Ja nie kupuje kokonu bo czytałam i rozmawiałam z położna i odradza że słaba wentylacja - podobnie jak ochraniacze a motylek zniekształca głowę. Ja kupiłam klin .....Camilla13 lubi tę wiadomość
-
Co do dolegliwosci to niestety odbija mi sie po posilku. Wczoraj maz jechal do klienta to stwierdzilam, ze zabiore sie z nim to zwiedze jakies nowe miasto jak on będzie na spotkaniu, i oczywiście byl postoj, bo zwrocilam śniadanie. I ciagle robilam przesiadki tyl, przod bo sobie dobrej pozycji nie moglam znalezc. To samo gdy spie, na plecach nie moge dobrze oddychac, na bokach boje sie ze uciskam brzuch. I przewracam sie co 5 min. Jakichś skurczy czy "boli jak na okres" jeszcze nie mam. Za to czesto rano dretwieja mi dlonir. Masażu krocza nie robie, boje sie ze mam infekcje albo ze tylko bym nim sobie zaszkodzila. Lisci malin ani wiesiolka tez nie zakupilam. Już i tak mase tabletek łykamAntoś
-
Ja mam TSH badane co miesiąc i co miesiąc wizyta u Endo. Po porodzie mam brać połowę dawki, tej której teraz biorę i 4 tyg do 6 max po porodzie zbadać tsh i na kontrolę. Mówił, że czasem wszystko się stabilizuje i nie trzeba już później brać leków.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 11:23
Asiaf lubi tę wiadomość
-
aLunia wrote:Ja mam TSH badane co miesiąc i co miesiąc wizyta u Endo. Po porodzie mam brać połowę dawki, tej której teraz biorę i 4 tyg do 6 max po porodzie zbadać tsh i na kontrolę. Mówił, że czasem wszystko się stabilizuje i nie trzeba już później brać leków.
Podczepiam się. Ja miałam calutkie życie idealne wyniki tsh, dopiero przy ciąży wyszedł mi wynik tsh 2,9 i dostałam Euthyrox N75 od ginekolog i tak przyjmowałam przez kilka miesięcy mimo, że wyniki poleciały do dolnej granicy normy (gdyż ginka mówiła, że takie są ok) a gdy dostałam się do Endokrynologa, to ten stwierdził, że dawka troszkę za duża i zmniejszył na pół tabletki dziennie. Mam tak przyjmować do końca ciąży i później też i pojawić się miesiąc po porodzie u niego z aktualnymi wynikami tsh, ft3 i ft4 na kontrolę. Powie, czy odstawiamy, czy jest konieczność przyjmowania dalej. Także Asiaf, najlepiej udać się do endokrynologa, bo to jego specjalizacja, a gin mimo dobrych chęci może coś sknocić. Ja, gdy zapytałam endo, czy to moje przyjmowanie przez większość ciąży zbyt dużej dawki leku mogło zaszkodzi Małej dostałam odpowiedź, że spokojnie, nie zaszkodziło, ale wiadomo- niepokój z tyłu głowy zawsze pozostanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 11:43
Asiaf lubi tę wiadomość