X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez biore w kapsulkach,2 razy dziennie po 2. Do tego maliny raz dziennie.
    Dziewczyny ja w ogóle nie moge spac w nocy,bolą mnie boki-sama nie wiem co konkretnie,biodra,zebra. Czy Wy tez tak sie meczycie?
    Do tego calymi dniami piecze mnie brzuch na samej gorze,tuz pod piersiami. mam wrazenie ,ze zarowno piecze skóra,jak i bolą wnetrzności:/ no to sobie pomarudzilam z rana;)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Dziewczyny ja w ogóle nie moge spac w nocy,bolą mnie boki-sama nie wiem co konkretnie,biodra,zebra. Czy Wy tez tak sie meczycie?
    Do tego calymi dniami piecze mnie brzuch na samej gorze,tuz pod piersiami. mam wrazenie ,ze zarowno piecze skóra,jak i bolą wnetrzności:/ no to sobie pomarudzilam z rana;)
    Ja śpię bardzo dobrze, na golasa, mam rogala i nie wyobrażam sobie spać bez niego. Może kup albo chociaż pożycz go? Piecze mnie też brzuch ale na samym dole. No i bolą mnie wnętrzności, mała po nich się tacza, ugniata. Pod wieczór boli mnie nawet jej czkawka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 08:38

Amy333 lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Ja w nocy co chwilę się budzę, może to przez to ciepło. Brzuch też robi swoje.
    Mnie też piecze pod prawą piersią, czasem mam uczucie zdrętwienia. Dzidzi po tej stronie ma nóżki, więc mi zapewne naciska i stąd to uczucie.

wrzesień 2018 - synek <3
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Ja mam wrażenie jakbym miala zakwasy na brzuchu, od zoladka w dol.

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie oprócz lekko bioder nie boli nic. Miałam stawianie się macicy teraz nawet to ucichło...
    Śpię źle ale to przez upał a nie dyskomfort.

• Asiaf Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny w ktorym w ciąży wyszla niedoczynnosc tarczycy. Jak czesto macie badne tsh? Ja mialam od ginekologa 2 razy skierowanie na tsh. Po euthyroxie 50 wyszlo już ok. Prywatnie zrobilam sobie tez samarazem z ft. Na poczatku ciąży wyszlo, ze mam podwyzszone, ginekolog nie komentowal tylko przepisal euthyroxa. Ja spanikowana chcialam sie zapisywac do endokrynologa, ale moj lekarz rodzinny stwierdzil, ze bylo podwyższone tylko nieznacznie. I tak sie zastanawiam do kiedy musze to brac. Zapytam gina w poniedzialek na wizycie. Teraz w 33 tyg. Mialam powtorzone badania: morfologia, mocz, toksopl i vdrl i tak sobie mysle, jakie jeszcze w koncowce ciazy bede miala. Do szpitala mam miec grupe krwi. Hbs. Owa. Gbs oryginaly

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 09:41

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Ja śpię bardzo dobrze, na golasa, mam rogala i nie wyobrażam sobie spać bez niego. Może kup albo chociaż pożycz go? Piecze mnie też brzuch ale na samym dole. No i bolą mnie wnętrzności, mała po nich się tacza, ugniata. Pod wieczór boli mnie nawet jej czkawka.

Mam poduche, ale jakos mi nie pomaga:/ tez śpie na golasa, ale tak mi gorąco ze malo skóry nie zerwe z siebie- pieką mnie dlonie, stopy, twarz. Ostatnio spie poowijana mokrą pieluchą tetrowa, zawsze to jakas ulga.

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2024, 13:40

Asiaf lubi tę wiadomość

• jatoszka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A acard odstawiacie radykalnie czy stopniowo ?

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    A acard odstawiacie radykalnie czy stopniowo ?
    Radykalnie,nic mi lekarka nie mówiła, żeby stopniowo,a ona z tych ostrożnych. Nie ukrywam,że to odstawienie bardzo mnie stresuje.

jatoszka lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Hej dziewczyny w ktorym w ciąży wyszla niedoczynnosc tarczycy. Jak czesto macie badne tsh? Ja mialam od ginekologa 2 razy skierowanie na tsh. Po euthyroxie 50 wyszlo już ok. Prywatnie zrobilam sobie tez samarazem z ft. Na poczatku ciąży wyszlo, ze mam podwyzszone, ginekolog nie komentowal tylko przepisal euthyroxa. Ja spanikowana chcialam sie zapisywac do endokrynologa, ale moj lekarz rodzinny stwierdzil, ze bylo podwyższone tylko nieznacznie. I tak sie zastanawiam do kiedy musze to brac. Zapytam gina w poniedzialek na wizycie. Teraz w 33 tyg. Mialam powtorzone badania: morfologia, mocz, toksopl i vdrl i tak sobie mysle, jakie jeszcze w koncowce ciazy bede miala. Do szpitala mam miec grupe krwi. Hbs. Owa. Gbs oryginaly
    Mi wyszła niedoczynność jakoś 2 miesiące temu. Robiłam tsh, ft3, ft4, dwa pierwsze w normie, ft4 ciągle 10 przy normie 12. Dostałam Euthyrox N25, ale nie podniósł ft4, więc zmieniono na N50. 20go planuję pójść do gina na NFZ i zrobić za darmo badania kontrolne tarczycy, WR i inne do porodu, bo termin mam na 17 września. Endokrynolog mówiła, że to niskie ft4 przy dobrym tsh nie jest powodem do niepokoju. Mam odstawić lek po porodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 11:05

Asiaf lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Radykalnie,nic mi lekarka nie mówiła, żeby stopniowo,a ona z tych ostrożnych. Nie ukrywam,że to odstawienie bardzo mnie stresuje.
    I mój gin nic mi nie mówił, narazie kazał jeszcze brać, więc kupiłam nowe opakowanie.
    Czy któraś z Was kupowała lub planuje zakup kokonu lub zestawu z kocykiem i poduszką motylkiem firmy JUKKI?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 11:02

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Ja mam wrażenie jakbym miala zakwasy na brzuchu, od zoladka w dol.
    Też tak miałam, bolało jak cholera, na szczęście przeszło po jakichś 2 dniach.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Też tak miałam, bolało jak cholera, na szczęście przeszło po jakichś 2 dniach.
    Słuchajcie, a może to są zakwasy? Mięśnie przecież pracują.
    Aha i informuję uroczyście, że torba dla małej gotowa, ciuchy 56 spakowane w woreczek strunowy. 62 suszą się bo tak jak pisałam wczoraj, przy pakowaniu okazało się, że w tym rozmiarze matka wariatka ma tylko 4 sztuki :D ale za to szafa pęka w szwach od 68, 74 czy 80 nawet :D kupowałam na wyprzedażach :P Kupiłam na szybko w Pepco wczoraj kilka sztuk pajaców i bodziaków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 11:19

Amy333 lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    I mój gin nic mi nie mówił, narazie kazał jeszcze brać, więc kupiłam nowe opakowanie.
    Czy któraś z Was kupowała lub planuje zakup kokonu lub zestawu z kocykiem i poduszką motylkiem firmy JUKKI?

Ja nie kupuje kokonu bo czytałam i rozmawiałam z położna i odradza że słaba wentylacja - podobnie jak ochraniacze a motylek zniekształca głowę. Ja kupiłam klin .....

Camilla13 lubi tę wiadomość

• Asiaf Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dolegliwosci to niestety odbija mi sie po posilku. Wczoraj maz jechal do klienta to stwierdzilam, ze zabiore sie z nim to zwiedze jakies nowe miasto jak on będzie na spotkaniu, i oczywiście byl postoj, bo zwrocilam śniadanie. I ciagle robilam przesiadki tyl, przod bo sobie dobrej pozycji nie moglam znalezc. To samo gdy spie, na plecach nie moge dobrze oddychac, na bokach boje sie ze uciskam brzuch. I przewracam sie co 5 min. Jakichś skurczy czy "boli jak na okres" jeszcze nie mam. Za to czesto rano dretwieja mi dlonir. Masażu krocza nie robie, boje sie ze mam infekcje albo ze tylko bym nim sobie zaszkodzila. Lisci malin ani wiesiolka tez nie zakupilam. Już i tak mase tabletek łykam :O

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam TSH badane co miesiąc i co miesiąc wizyta u Endo. Po porodzie mam brać połowę dawki, tej której teraz biorę i 4 tyg do 6 max po porodzie zbadać tsh i na kontrolę. Mówił, że czasem wszystko się stabilizuje i nie trzeba już później brać leków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 11:23

Asiaf lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek to dobry do wozka albo fotelika zeby glowa nie latala chociaz przy synu nie uzywalam i dalo rade, teraz tez nie kupuje. Corka miala, ale z tego wzgledu ze miala zwiotczenie miesni i trzymal jej glowe, bo inaczej leciala na boki

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • asese Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Ja mam TSH badane co miesiąc i co miesiąc wizyta u Endo. Po porodzie mam brać połowę dawki, tej której teraz biorę i 4 tyg do 6 max po porodzie zbadać tsh i na kontrolę. Mówił, że czasem wszystko się stabilizuje i nie trzeba już później brać leków.

Podczepiam się. Ja miałam calutkie życie idealne wyniki tsh, dopiero przy ciąży wyszedł mi wynik tsh 2,9 i dostałam Euthyrox N75 od ginekolog i tak przyjmowałam przez kilka miesięcy mimo, że wyniki poleciały do dolnej granicy normy (gdyż ginka mówiła, że takie są ok) a gdy dostałam się do Endokrynologa, to ten stwierdził, że dawka troszkę za duża i zmniejszył na pół tabletki dziennie. Mam tak przyjmować do końca ciąży i później też i pojawić się miesiąc po porodzie u niego z aktualnymi wynikami tsh, ft3 i ft4 na kontrolę. Powie, czy odstawiamy, czy jest konieczność przyjmowania dalej. Także Asiaf, najlepiej udać się do endokrynologa, bo to jego specjalizacja, a gin mimo dobrych chęci może coś sknocić. Ja, gdy zapytałam endo, czy to moje przyjmowanie przez większość ciąży zbyt dużej dawki leku mogło zaszkodzi Małej dostałam odpowiedź, że spokojnie, nie zaszkodziło, ale wiadomo- niepokój z tyłu głowy zawsze pozostanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 11:43

Asiaf lubi tę wiadomość

rg50flw1ig1o65jx.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam dzis o krakowskich szpitalach i zaczynam panikowac. Za duzo info o traumatycznych porodach na forach. Powiedzcie prosze czy tylko mi zalezy na zzo? Jakos nie przekonuje mnie sn na zywca :(

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
‹‹ 990 991 992 993 994 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ