X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Masaż krocza robie sama- jest ciężko, wolałbym żeby to chłop robił, ale za chiny ludowe nie chce. Znalazłam jakiś filmik na yt jak robić i robię według niego. Najwygodniej mi jest dobrać się od tyłu, albo na kleczka, albo na pół klęczkach... Ciężko to opisać :D

Ja stawiam jedną nogę na wannie i w ten sposób próbuję robić masaż. Tylko wbrew pozorom, ciężko mi te 5-6 minut wytrzymać na jednej nodze :)

Kasia Trzymam kciuki za Twoją kruszynkę. No i brawa za pobudzanie laktacji. Pamiętaj, że najlepszym laktatorem jest dziecko a Ty musisz radzić sobie inaczej. Jesteś naprawdę dzielna!

kasia1518 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Ja stawiam jedną nogę na wannie i w ten sposób próbuję robić masaż. Tylko wbrew pozorom, ciężko mi te 5-6 minut wytrzymać na jednej nodze :)
    Że ja durna na to nie wpadłam!!! nie no mózgu to ja nie mam za chiny ludowe! na wannie będzie spoooooko! Dzięki Ci dobra kobieto! Niech Ci Bozia w lekkim porodzie wynagrodzi! :D

JustynaG lubi tę wiadomość

• aLunia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia dużo dużo zdrówka dla córeczki! Obie jesteście bardzo dzielne i niech już teraz wszystko idzie ku dobremu. Mocno trzymam kciuki.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Że ja durna na to nie wpadłam!!! nie no mózgu to ja nie mam za chiny ludowe! na wannie będzie spoooooko! Dzięki Ci dobra kobieto! Niech Ci Bozia w lekkim porodzie wynagrodzi! :D
    Nie mam wanny :(

klz9df9hvltz8vcc.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frezyjciada, cieszę się, że mogłam pomóc :)

Natalia1984, ale z pewnością masz w domu krzesło lub taboret. Też powinno dać radę. Ważne by nie stać na śliskiej powierzchni, żeby się nie przewrócić.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ta bakteria może przejściowo bytować w pochwie. To że miałas ja przy pierwszej ciąży nic nie znaczy. I tak możesz teraz jej nie mieć a np za 3 tygodnie znowu się pojawi. To że lekarz już wpisał dodatni dla mnie to bez sensu totalnie. No ale cóż. Różne decyzję lekarze podejmują.
    Nie. Teraz lekarz nic nie wpisal... przy pierwszej mialam dodatni przy drugiej ciazy ten sam lekarz wpisal ze dodatni bez badania, a teraz to moja 3 ciaza i inny lekarz i wyszlo ze nie ma bakteri...;)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu życzę Ci dużo siły, domyślam się że to trudna sytuacja... Ale głowa do góry, będzie dobrze! Trzymam kciuki za was, Zosieńka da radę mając taką mamę ;)

Dziewczyny mam pytanie odnośnie wiesiołka: jak dawkujecie i jak przyjmujecie? Poszłam za radą Pani zielarki i kupiłam dziś olej taki w butelce, zamierzam łykać łyżeczkę dziennie ale zastanawiam się czy to nie za mało... Powiedziała że te kapsułki to pic na wodę fotomontaż, ale z drugiej strony dowcipnie sobie tego oleju z butelki nie zaaplikuje :P jak wy robicie? W ogóle ten olej w smaku to jest bajka, chyba na stałe zostanie w moim jadłospisie!

Odnośnie liści malin - powiedziała żeby przestrzegać dziennej dawki i absolutnie jej nie przekraczać bo można sobie zaszkodzić. Według tego co napisane na moim opakowaniu to należy pić raz dziennie napar z około dwóch małych łyżeczek - na 10 minut odstawić pod przykryciem i pić ciepły. W ogóle z uwagi na mój mały brzuch nie chciała mi sprzedać tych liści, musiałam ją przekonywać że jestem w 8 miesiącu, śmieszna sytuacja :P

3i499vvjgx57zohf.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu a Tobie gratuluje takiej sily ducha!!! Pozytywne myslenie i to jest najwazniejsze!!! A malutka to silna kobieta po mamusi i teraz bedzie juz tylko lepiej... trzymam mocno kciuki!!! :*

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinda ja mam zwykły oeparol w kapsułkach to nie wiem jak sobie poradzić z olejem takim płynnym... Czy ja wiem czy to pic na wodę, mój w składzie ma olej, żelatynę i glicerol z sorbitolem- one zatrzymują wilgoć, żelatyna no to ta otoczka...
    A liście malin czemu pić ciepłe? Co to za różnica? Skład chyba się nie zmieni pod wpływem temperatury..

• madwitka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frezyjciada pewnie walne teraz jakimś zabobonem, ale moja babcia zawsze mowi ze ziolka trzeba koniecznie pić ciepłe, wtedy sie lepiej wchlaniaja czy przyswajają, jakos tak ;-)

agaafabka lubi tę wiadomość

Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
    2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
    2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:)
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona wychodzi z założenia że wiesiołek wiesiołkowi nierówny i ten w kapsułkach nie działa jak powinien. A ile w tym prawdy nie wiem... Dodam że olej w butelce wyszedł mnie taniej więc nie było to naciąganie :D
    Co do liści malin - tak jest napisane na moim opakowaniu, niestety bez wyjaśnienia dlaczego :P

3i499vvjgx57zohf.png
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frezyjciada, a ile tych kapsułek przyjmujesz dziennie?

3i499vvjgx57zohf.png
  • asese Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Hej Dziewczyny. U mnie wczoraj kiepski dzień... Zosia ma zapalenie płuc, ma problemy z gazometria ( problem z wydalaniem z pluc dwutlenku wegla) i zastanawiali się czy podpiąć ja pod respirator, je 7ml - lekarz mówi że to mało - jelita jeszcze słabo radzą sobie z trafieniem mimo że siku i kupę robi normalnie i moje odciągania po 2ml ... masakra takiego doła załapałam i tylko płacz...

Dziś już troche lepiej ... Wczoraj na noc była super położna pomogła mi z odciąganiem, pokazała jak pobudzać piersi- ogólnie steuetdxila że są już twardsze i jak będę regularnie co 3h ściągać to się rozkręci i miała rację- dziś już sciagalam po 30-35mln.
    U Zosi troszkę lepiej waży 1790 g (wczoraj 1770g) zwiększyli jej porcje jedzenia do 9ml. Był kardiolog z serduszkiem wszystko ok. Zaczęła wydalac więcej dwutlenku węgla i póki co nie będą jej podpinac pod respirator. Lekarz mówi że nie jest źle, ale nie może powiedzieć że stan jest dobry- mówi że jest średni. Próbowali odłączyć ja od wsparcia w oddychaniu ale niestety nie daje rady- za duży to dla niej wysiłek- więc jeszcze podpięta pod cepap. Dopiero 4 doby ... muszę się uzbroić w cierpliwość no tu trzeba czasu. Ale jest tak słodka... już się uśmiecha, częściej otwiera oczka- wierzę że jak od dziś zaczęła jeść mój pokarm to jej się poprawi ...
    Ale laborat mi wyszedł - za chwilę kolejny maluszek będzie na świecie u KasisR- kciuki zaciśnięte ☺

Pozdrawiam Was wszystkie - ostatnia prosta przed Wami ☺

Kasiu, na pewno na Twoim pokarmie Zosia będzie pięknie dojrzewała i niebawem powody do niepokoju odejdą w niepamięć. Mała jest silna jak mama:) Łapcie pozdrowienia dzielne dziewczyny:)

rg50flw1ig1o65jx.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczas starań brałam olej z wiesiołka w kapsułkach, wtedy pierwszy raz w życiu miałam śluz płodny i od razu zaszłam w ciążę ;)

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 04:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Paulinda ja mam zwykły oeparol w kapsułkach to nie wiem jak sobie poradzić z olejem takim płynnym... Czy ja wiem czy to pic na wodę, mój w składzie ma olej, żelatynę i glicerol z sorbitolem- one zatrzymują wilgoć, żelatyna no to ta otoczka...
    A liście malin czemu pić ciepłe? Co to za różnica? Skład chyba się nie zmieni pod wpływem temperatury..
    Ciepłe napary z ziół uwalniają z nich to,co powinny. Zawsze w zielnikach pisano,że zioła pijemy ciepłe,małymi łykami ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 04:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu,obie jesteście bardzo dzielne. Twój pokarm to najlepsze,co Mała może dostać. Wszystko będzie dobrze :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Co do ZZO to na 4 wrocławskie szpitale tylko jeden daje gwarancję że to znieczulenie będzie dostępne.
    Dla mnie to nie jest priorytet moZe będę żałować i przeklinać po porodzie ale cóż.
    Mowa o Brochowie tak? Podobno na Kamieńskiego gaz i zzo jak sie uda, Kliniki gaz, Brochow zzo, a Borowska nie pamiętam właśnie

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    Nie. Teraz lekarz nic nie wpisal... przy pierwszej mialam dodatni przy drugiej ciazy ten sam lekarz wpisal ze dodatni bez badania, a teraz to moja 3 ciaza i inny lekarz i wyszlo ze nie ma bakteri...;)

Czyli zrobił prawidłowo.To że miałaś nie gwarantuje że masz cały czas.to nie jest nosicielstwo stałe. Aczkolwiek przy dodatnim wyniku to nosicielstwo jest bardziej prawdopodobne teraz też. Ale skoro nie wyszedł to się postaraj nie martwić. Tak naprawdę jak ktoś ma badanie w 35 tyg i ujemne to w 39 tyg nie gwarancji 100 % że nadal jest ujemny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Mowa o Brochowie tak? Podobno na Kamieńskiego gaz i zzo jak sie uda, Kliniki gaz, Brochow zzo, a Borowska nie pamiętam właśnie

Tak tylko na Brochowie jest gwarancją bo mają swojego anestezjologa. Gdzie indziej jak się uda ale nie ma co się nastawiać. Na klinikach już ponoć nawet gazu nie ma odkąd się połączyli z Borowska jako jeden szpital : D

Mum2b lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore dwie kapsułki dziennie oleju. A ziółka no to kurde musze sie przestawić na ciepłe! Dzięki za uświadomienie!

Martwiłam się, że gbs będę mieć późno pobierany, bo dopiero w 37+4, ale widzę, że to jednak dobrze...
    Dziś pierwsze ktg!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 07:55

‹‹ 989 990 991 992 993 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ