X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Nie jesteś sama, ja juz zdecydowałam o znieczuleniu, chyba ze akcja będzie tak szybka jak na filmach haha i się nie wyrobimy z podaniem znieczulenia. Na poczatku myślałam tylko o gazie, ale bratowa mówi ze to badziewie i nic nie daje. Położna tez przekonuje że skoro mamy takie środki to trzeba korzystać a nie udawać bohatera :P
    Rozmawiałam z położną z którą będę rodzić na ten temat, jak jej powiedziałam że próbujemy bez zzo to stwierdziła że odważnie. Mam ten komfort psychiczny że w razie czego cały czas będzie ze mną, nie jestem przekonana czy przy rozwarciu na 3 cm nie będę jej błagała o zzo :P w razie czego mam nadzieję że szybko zainterweniuje. Jeśli chodzi o samo znieczulenie to mnie przeraża przede wszystkim jego zaaplikowanie i dlatego tak się wzbraniam... Ale standardowo, wyjdzie w praniu ;)

Też nastawiałam się na gaz jako alternatywę, ale w moim szpitalu podaje się go od 7 cm więc mało optymistyczna wizja... Nie wiem czy taka praktyka jest wszędzie. Dodatkowo położna stwierdziła że koszt zzo jest dużo niższy więc chętniej korzysta się z takiej formy. No i oczywiście działanie dużo lepsze ;)

3i499vvjgx57zohf.png
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Ja się nastawiam na sn ale ze znieczuleniem. Mam nadzieję, że może łożysko chociaż trochę ruszyło ku górze i nie będzie cc.
    Boże, mam taką zgagę śliwkach węgierkach, że zawartość żołądka mam dosłownie w gardle. Tylko po śliwkach tak się dzieje.
    Ja mam zgagę nawet po wdychanym powietrzu :P zazdroszczę węgierek, moja pani że straganu jeszcze nie ma więc wzięłam jakieś inne ale to nie to samo...

3i499vvjgx57zohf.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, gaz guzik daje,szybciej rzucilam ta koncowka niz ja dostalam :P

Camilla13, Av, madwitka lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samo podanie nie jest straszne, gorzej może być później bo moze boleć głowa albo wystąpią wymioty, ale to i tak bez porównania z bólami porodowymi. Jak byliśmy obejrzeć porodowke to aż sie zdziwiłam że taka cisza panuje, wtedy położna sie śmiała ze wszystkie pacjentki są po znieczuleniu dlatego panuje spokój :) a ja spodziewalam się tam dzikich krzykow :P

Natalia1984 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgaga to małe piwo, ja po każdym posiłku co chwile3 czuje pawia w gardle blee ..

• lena86 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Czytam dzis o krakowskich szpitalach i zaczynam panikowac. Za duzo info o traumatycznych porodach na forach. Powiedzcie prosze czy tylko mi zalezy na zzo? Jakos nie przekonuje mnie sn na zywca :(

Co takiego przeczytałaś?

w4sq43r85k8egy8f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu gratuluję !! Duża dziewczynka super że oddycha samodzielnie. Zdrowka dla Ciebie i Zuzi.

• anika1203 Nowa

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny czy mogę dołączyć? Termin cc wstępnie ustalony na 28 września. Będę miała synka Oskarka.
    Słuchajcie bardzo się martwię . Na ostatnim usg okazało się, że synek jest dwukrotnie owiniety pepowina wokół szyi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 14:37

Asiaf, Minns lubią tę wiadomość

anika1203
  • Minns Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika1203 wrote:
    Hej dziewczyny czy mogę dołączyć? Termin cc wstępnie ustalony na 28 września.
    Słuchajcie bardzo się martwię
    Witamy :). A czymś konkretnie się martwisz?

wrzesień 2018 - synek <3
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasisR wrote:
    Dziś o 10:53 przez cc przyszła ns śewiat
    Zuzia 2550 i 51 cm...9/10 bez inkubatora
    Ogromne gratulacje! :) Zuzia ma piękne wymiary. Super, że nie potrzebuje inkubatora :) dzielne dziewczyny! A Ty jak się czujesz Mamuśka? :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiele dzieci jest owiniętych pępowina. Trzeba po prostu monitorować.

• Asiaf Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena86 wrote:
    Co takiego przeczytałaś?
    Na stronie gdzie rodzic info, gdy wejdzie sie w opis konkretnej placowki, to sa komentarze ludzi. Mnie interesowal Żeromskiego. Ale spokojnie, trafilam na negatywny post na pierwszej stronie, a wiadomo, ze niestety jakies komplikacje moga sie zawsze zdarzyc. A dużo wiecej jest pozytywnych. Ja juz nie czytam, bo . niczym to nie pomoze, a informacje na ktorych mi zalezy mam nadzieje, ze na oddzialach zdobede, bo planuje jeszcze sie tam przed porodem wybrać

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf nie ma co się przejmować tymi opiniami. Tylko się tym zestresujesz. A wiadomo, że jak ktoś miał komplikacje podczas porodu i poród nie przebiegał "książkowo" to opinie będą różne. Najważniejsze to mieć zaufanie do swojego wyboru i samej zweryfikować informacje, które są w necie - np. przez wcześniejszą wizytę na oddziale :)

Asiaf lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Zgaga to małe piwo, ja po każdym posiłku co chwile3 czuje pawia w gardle blee ..
    Zimne piwo na plaży... ahhh :D

Camilla13 lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2024, 13:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach... te marzenia :P

Natalia1984 lubi tę wiadomość

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinda wrote:
    Ja mam zgagę nawet po wdychanym powietrzu :P zazdroszczę węgierek, moja pani że straganu jeszcze nie ma więc wzięłam jakieś inne ale to nie to samo...
    Ja tonami wcinam papierówki od teściowej, węgierek pełno w warzywniakach, wcześniej mój A przywoził mi od matki wiadrami czereśnie. W życiu takich pysznych nie jadłam. To wiadro szło dosłownie naraz :D Mają nasze dzidziuchy szczęście, że trafiły na czas świeżych owoców i warzyw :)
    Robię dziś na obiad zsiadłe mleko z ziemniakami. Nie wyobrażam sobie stać przy kuchni i gotować w ten upał.

Paulinda lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie pytanie za 100 punktów: za znieczulenie zo płaci się? :-O

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Asiaf nie jesteś jedyną która nie wyobraża sobie porodu bez zzo. Po prostu wiele kobiet nawet nie ma takiej możliwości aby dostać znieczulenie. I stąd się bierze kombinowanie żeby mieć CC -jeduna gwarancję znieczulenia. A inne jakoś przywykły do myśli porodu bez zzo....

Kuźwa byłam pewna że mam jutro gin o 18 i cieszyłam się że będzie chłodniej i maz mnie zawiezie a tu babeczka dzwoni potwierdzić wizytę o 13... Babeczka która zapisywała mi wizytę na karteczce za bardzo domknęła ogonki w cyfrze 3 i wygląda jak 8 eh. Jeżdżę już jak ciota więc będę potrzebować minimum godzinę na dojazd, w dodatku w południe, w upał... A mam dostępne teraz tylko auto bez klimy. Jeszcze kuźwa część dróg zamkniętych bo sobie jakas imprezę miasto wymyśliło w środku tygodnia. Grrrr..!!! Idę obczajac którędy jechać.
    haha to samo z moją jazdą :P a w dodatku wszyscy inni kierowcy działają mi na nerwy i tylko sypie "pięknymi" słowami. Bierz taxi, ja tak robię jak męża nie ma.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Takie pytanie za 100 punktów: za znieczulenie zo płaci się? :-O
    Nie, w żadnym wypadku. To nasze ustawowe prawo do skorzystania z każdej formy znieczulenia.

Asiaf, Natalia1984 lubią tę wiadomość

‹‹ 992 993 994 995 996 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ