X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Dziewczyny a pod czym Wasze dzieci beda spac? Mi położna polecila po prostu pieluszke tetrowa albo kocyk bawelna 100%, podobno najmniejsze ryzyko SIDS. Ja to w ogole planowałam niczym nie przykrywac alw dziecko moze chciec po prostu byc otulone i zasypiac w czyms. Co polecacie?
    Ja kupułam dwa rożki i na początek tylko to,no chyba że będą mega upały to pieluszka lub nic

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bliżej terminu uszykuję ubranka na wyjście. Położę dwa zestawy w woreczkach w nosidle. Do męża pod tym względem nie mam zaufania. Po porodzie syna,jak poprosiłam,żeby przywiózł mi majtki do szpitala,to przywiózł stringi..
    Na szczęście inna mama dała mi poporodowe na wyjscie,bo podkładu bym nie utrzymała ;) Teraz na wszelki wypadek wypasiona bielizna została schowana bardzo głęboko ;)

U nas chlodniej,24 stopnie,jest cudownie, niech tak zostanie :)

ola_g89, Av, Minns, JustynaG, Natalia1984, agaafabka, Amy333, Hedgehog, Asiaf, Mum2b, p_tt, kasia1518, 100krotka30, Zuuziaaaa lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Do męża pod tym względem nie mam zaufania. Po porodzie syna,jak poprosiłam,żeby przywiózł mi majtki do szpitala,to przywiózł stringi..
    Na szczęście inna mama dała mi poporodowe na wyjscie,bo podkładu bym nie utrzymała ;)
    :D :D :D Faceci to naprawdę jacyś inni są XD

Amy333, Izabelle lubią tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Minns Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe nie no, dam sie mężowi wykazać. Zresztą mamy telefony to mi wyśle fotke co przygotował do akceptacji :P. Ale fakt, faceci nadają na innych falach.

wrzesień 2018 - synek <3
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę naszykować wszystko sobie i małej i podpisać bo będzie klapa. Od początku sezonu kupuję często kolby kukurydzy, gotuję i jemy bo uwielbiam z solą. Wysłałam więc swojego po zakupy, min. po kukurydzę właśnie. Kupił kukurydzę... w puszce :) :) :) :) Gdyby tego było mało to wybrał najtańszą jakąś made in Gama :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 17:17

agaafabka, Izabelle lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frezyjciada, przypomniało mi się!
    Bo Ty tu piszesz, że zrobisz wszystko by nie mieć wywoływanego porodu oxy.
    No i podobno 2 najlepsze sposoby na wywołanie to:
    - stymulowanie brodawek sutkowych
    - seks

Nie wiem czy próbowałaś tych metod w poprzedniej ciąży ale jeśli nie, to może tym razem warto :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • KasisR Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę się pośpieszyłam z tymi dobrymi wiadomościami Zuzia jest niedotleniona i ma obiawy wcześniactwa,leży na intensywnej terapi pod tlenem i na antybiotykach

iv099vvjcxko15c4.pngnqtkh3718foud1l0.png
    mhsvh371neieb228.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasisR wrote:
    Trochę się pośpieszyłam z tymi dobrymi wiadomościami Zuzia jest niedotleniona i ma obiawy wcześniactwa,leży na intensywnej terapi pod tlenem i na antybiotykach

ojej:/ mocne kciuki za Zuzanke!!:)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej to jednak dobrze że nie czekali z CC do poniedziałku. Trzymam za nią kciuki!

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasisR wrote:
    Kasiu,
    Twoja córeczka urodziła się troszkę szybciej i niewątpliwie jest wcześniakiem. Musi teraz nadrobić to, co dostałaby naturalnie będąc u Ciebie w brzuszku.
    Pewnie troszkę pobędziecie w szpitalu ale wszystko będzie dobrze!
    Trzymaj się cieplutko! Jesteśmy z Tobą i trzymamy kciuki.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Frezyjciada, przypomniało mi się!
    Bo Ty tu piszesz, że zrobisz wszystko by nie mieć wywoływanego porodu oxy.
    No i podobno 2 najlepsze sposoby na wywołanie to:
    - stymulowanie brodawek sutkowych
    - seks

Nie wiem czy próbowałaś tych metod w poprzedniej ciąży ale jeśli nie, to może tym razem warto :)
    Dziękuję! Wiem o tym, przy pierwszym nic nie kombinowałam bo termin miałam na sylwestra i barszo chciałam rodzić w nowym roku, a wyszło jak wyszło. Teraz za to będę działać wszystko ;) z tymi sutkami to ponoć działa ale jak już rozwarcie się robi, a ja szyja długa na ponad 3cm...

• Av Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasisR wrote:
    Mocno trzymam kciuki!

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Ja bliżej terminu uszykuję ubranka na wyjście. Położę dwa zestawy w woreczkach w nosidle. Do męża pod tym względem nie mam zaufania. Po porodzie syna,jak poprosiłam,żeby przywiózł mi majtki do szpitala,to przywiózł stringi..
    Na szczęście inna mama dała mi poporodowe na wyjscie,bo podkładu bym nie utrzymała ;) Teraz na wszelki wypadek wypasiona bielizna została schowana bardzo głęboko ;)

U nas chlodniej,24 stopnie,jest cudownie, niech tak zostanie :)

Hahaha nie mogę no aż się w głos zaśmiałam!

Izabelle lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasisR wrote:

Trzymam mocno kciuki za Twoją córeczkę.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • OctAngel Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasisR wrote:

Trzymam kciuki za Twoja córeczkę

3jvzwn15td2p4lbx.png
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam dziewczyny, moj stary wyprasowal mi dla maluszka sam wszystkie ubranka. Bez marudzenia stal i prasowal ukladal rodzajami ja jedynie siedzialam ba lozku i skladalam. Wiedzial ze moje spojenie mogloby nie przeżyć stania 2h przy desce :D

Asiaf, Izabelle, OctAngel, ola_g89, p_tt, Camilla13, Natalia1984, Amy333, promyczek 39 lubią tę wiadomość

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasisR wrote:
    Zdrowia dla Małej,oby wszystko dobrze się skończyło.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu zdrowia dla Twojej córeczki. Wszystko będzie dobrze. Nadrobi szybko.

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frezyjciada, może i tak. :) Co nie zmienia faktu, że jak będziesz chciała wszystkimi możliwymi sposobami przyspieszyć to z tego też możesz skorzystać :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasisR trzymam kciuki za Twoją córeczkę! Trzymajcie się dzielnie. Wszystko będzie dobrze, malutka musi po prostu nadrobić :) głowa do góry i myśl pozytywnie! :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
‹‹ 997 998 999 1000 1001 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ