X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówiłam, że te stare baby to najgorsze są!

verynice lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Dziewczyny, a jak to jest z ktg. Ponoc mamy prawo do darmowego ktg na miesiac lub 2 przed porodem. Orientujecie sie jak to wyglada ?
    Normalnie trzeba placic za ktg?
    Ja mam od 27tc robione ktg i z tego co mi lekarz mowil teraz co wizyte mam obowiazkowe ktg
    Takie przepisy. Jestem ciekawa czy ta nowa ginka tez tak robi...
    Fajnie jest sluchac serduszka dziecka:)

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, dobrze im tak :D ;)
    verynice wrote:
    Witamy kdoka! :)

Diabla - no mój właśnie wrócił 2 dni temu z kolanem zdartym do mięsa... bo się wywalił na rowerze pod samą pracą :D :D :D i teraz tak mu się to nieładnie paprze, że szok :/

A właśnie, wczoraj podjechaliśmy do apteki i była kolejka chyba na 7 osób +3 przy okienkach..szło to jak krew z nosa. I co? Przede mną stała młoda Pani, która powiedziała "wpuściłabym panią przed siebie, ale nie za wiele to pani pomoże" na co odwróciło się te 6 osób przed nią - oczywiście same stare baby i spojrzały na mnie i żadna się nie odezwała, że mam iść na sam początek kolejki... No ale w aptece była klima więc spoko, chciałam stać... No i nagle odchodzi Pan od okienka, ta babcia co stała na samym początku jak wystrzeliła do okienka to aż się kurzyło a na to kasjerka "Ja poproszę Panią w ciąży teraz" :D Matko, wnet mnie wzrokiem zjadły :D :D :D A jak wychodziłam i powiedziałam "do widzenia" to tylko ta młoda mi odpowiedziała i jedna z tych starych ale takim tonem, jakby mnie chciała zabić :D

verynice lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym usg u innego lekarza to ciężko...ja nie mieszkam w wielkim mieście, już dzwoniłam do dwóch, ale są na urlopach, a w szpitalu pani chciała mnie zapisać na 28 lipca :/

Mój dzidziuś jest na pewno mniejszy jak to wynika z miesiączki, bo ja miałam dłuższe cykle. Teraz wyjęłam kartę z połówkowego i sprawdzałam na tej siatce centylowej to wszystko było super. Wczoraj jak robił mi to usg to mierzył i kość i brzuszek i całą resztę, ale nie podawał mi dokładnych wymiarów tylko mamrotał pod nosem, że to dobrze, tamto dobrze. Wagi też mi nie podał od razu...dopiero pod koniec wizyty jak zobaczyłam, że nie wpisał mi do karty to zapytałam.

relganlikx65a1ud.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadaje z komorki w drodze ze sklepu ortopedycznego i chcialam tylko Wam nadac, ze ten pas ciazowyOppo 2262 jest CUDOWNY, tak jak dziewczyny mowily. Jak mi go kobieta zalozyla to poczulam, jakby mi ktos 10 kg zabral!

Ewi25, verynice, madiiiii, karolcia:)))), ofcooo, magdzia26, kark lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla85 wrote:
    Mówiłam, że te stare baby to najgorsze są!

Codziennie się o tym przekonuję :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, jak dobrze, że u Ciebie też się sprawdził, bo już się bałam, że może za bardzo go Wam wychwaliłam ;)
    betinka wrote:
    Nadaje z komorki w drodze ze sklepu ortopedycznego i chcialam tylko Wam nadac, ze ten pas ciazowyOppo 2262 jest CUDOWNY, tak jak dziewczyny mowily. Jak mi go kobieta zalozyla to poczulam, jakby mi ktos 10 kg zabral!

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skończyłam kiecę!!! Aksamitna, Jagodowa sukienka:

4lg302.jpg
    5ju102.jpg

justyna14, Paula55, K_A_M_A, Kaarolina, verynice, afrykanka, Ewi25, ofcooo, magdzia26, Diabla85, kark, iwo_na, Io, JagoodkaK, EmiBam, betinka lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczna sukienusia!!! I nie rozowa :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• kdoka Debiutantka

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    kdoka ja nie będę opłacać położnej, nie mam takiej potrzeby, wystarczy mi obok mąż a jak nie on to przyjaciółka.

Mój chyba będzie bardziej przerażony niż ja:) poza tym bardzo chciałabym uniknąć nacięcia i rodzić tak, jak mi będzie wygodnie... zobaczymy co z tego wyjdzie:)

gdybyście potrzebowały info odnośnie tego gdzie warto kupować ubranka dziecięce, a gdzie nie bardzo to służę pomocą:) kilka firm produkujących dziecięce ubranka znam od tej "drugiej" strony:)

Tysia87 lubi tę wiadomość

oar8flw1ovjxwweg.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Normalnie trzeba placic za ktg?
    Ja mam od 27tc robione ktg i z tego co mi lekarz mowil teraz co wizyte mam obowiazkowe ktg
    Takie przepisy. Jestem ciekawa czy ta nowa ginka tez tak robi...
    Fajnie jest sluchac serduszka dziecka:)

Nie wiem czy każdy myśli o tym samym - ktg przynajmniej 20 minutowe z wykresami akceleracji serca płodu robi się jeśli coś jest nie tak, albo przed porodem.

A takie "słuchanie" tylko bicia serduszka minutę czy dwie to mam na każdej wizycie.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice mialam dzisiaj podobna sytuacje w aptece weszlam oczywiscie kolejka po same drzwi i mimo ze jest napisane ze kobiety w ciazy poza kolejnoscia to tam sie nie dopchasz.. ale za chwile z zadrzwi aptecznych wychodzi farmaceutka i do mnie ze mam podejsc do kasy bez kolejki no to ruszylam w ta strone oczywiscie odglosy starych bab bylo slychac jak z niezadowolenia gadaly.. a najlepsze jest to ze jakas mloda kobieta ktora byla pierwsza w kolejce chciala sie wepchnac przede mnie (zanim sie doturlalam z kojca apteki) to farmaceutka jej nie obsluzyla czekala az dojde :D a tamta stala za mna i az sapala ze zlosci :D

verynice, afrykanka, ofcooo, magdzia26, betinka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    No mój mnie rozumie, bo niecały rok temu miałam wypadek właśnie na rowerze, który zakończył się kilkoma szwami, obtarciami i poważnym stłuczeniem ramienia, wiec sam mnie prosi o sms-a, gdy wyjeżdżam gdzieś sama ;)
    Stardust, pokaż mu jakieś filmiki z wypadkami rowerzystów, to może zrozumie ;)
    Ja? mój nie jeździ na rowerze... Z jednośladowych na szczęście tylko motocykl toleruje :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kdoka wrote:
    Mój chyba będzie bardziej przerażony niż ja:) poza tym bardzo chciałabym uniknąć nacięcia i rodzić tak, jak mi będzie wygodnie... zobaczymy co z tego wyjdzie:)

gdybyście potrzebowały info odnośnie tego gdzie warto kupować ubranka dziecięce, a gdzie nie bardzo to służę pomocą:) kilka firm produkujących dziecięce ubranka znam od tej "drugiej" strony:)
    Hej:-) to moze wiesz jakie gatunkowo są ubranka z Pinokio?mam sklep pod nosem i są sliczne t lko wlasnie nie wiem jak po praniu....a o jakich firmach wiesz od drugiej strony? Kazda informwcja sie przyda:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Z tym usg u innego lekarza to ciężko...ja nie mieszkam w wielkim mieście, już dzwoniłam do dwóch, ale są na urlopach, a w szpitalu pani chciała mnie zapisać na 28 lipca :/

Mój dzidziuś jest na pewno mniejszy jak to wynika z miesiączki, bo ja miałam dłuższe cykle. Teraz wyjęłam kartę z połówkowego i sprawdzałam na tej siatce centylowej to wszystko było super. Wczoraj jak robił mi to usg to mierzył i kość i brzuszek i całą resztę, ale nie podawał mi dokładnych wymiarów tylko mamrotał pod nosem, że to dobrze, tamto dobrze. Wagi też mi nie podał od razu...dopiero pod koniec wizyty jak zobaczyłam, że nie wpisał mi do karty to zapytałam.
    kochana, dziewczyny Cię tu straszą, a ja myślę, że nie masz co się martwić. Po 1. jakby rzeczywiście było coś nie tak to lekarz by Ci to powiedział, tak jak kark pisała - w przypadku Sunset od razu jej powiedzieli, że mała nie jest w porządku. A po 2. te pomiary USG to też można o kant dupy potłuc. Przykład? Byłam na USG u dwóch lekarzy dzień po dniu. Po pierwszych pomiarach długość kości udowej mojego małego była bliska 90 centyla, dr mówiła, że super, że długie nogi itd.. Następnego dnia poszłam do mojej gin, a długość kości udowej malucha ledwo ledwo nad 5 centylem.. Nie sądzę, żeby mu się tak te nogi skróciły z dnia na dzień. A z wagą to jeszcze mniej realne są wymiary, bo wagę się szacuje. Rzadko kiedy lekarze trafiają - poczytaj sobie lipcówki, te które już się rozpakowały to nawet o 500g mają zafałszowane wyniki. A u Ciebie było ile? ponad 900? A norma jest 1kg?.. No ja bym się zupełnie nie martwiła. Bo nawet jakbyś poszła do innego gin i załóżmy że podałby Ci podobną wagę dzidzi to co z tym zrobisz? Albo lekarz? Raczej nic..

Migotka22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, nie pamietam ktore ale pisalyscie cos o problemach z cisnieniem. Od kilku dni boli mnie tak glowa ze nawet poduszka mi przeszkadza wczoraj maz mi kupil cienieniomierz zebym mogla spokojnie sobie kontrolowac i moze dla was jest to male ale ja cale zycie mam 95/60 a od wczoraj 125/75 , dla mnie to jest skok mimo wszytsko.Macie jakies diety lub jakie zalecenia??Moze tez je zastosuje puki to cisnienie jeszcze nie jest takie duze. Gdybym byla w pl to zawsze moge isc do lekarza i po klopocie a tu jestem skazana na siebie wiec bede wdzieczna za rady

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) wrote:
    dziewczyny, nie pamietam ktore ale pisalyscie cos o problemach z cisnieniem. Od kilku dni boli mnie tak glowa ze nawet poduszka mi przeszkadza wczoraj maz mi kupil cienieniomierz zebym mogla spokojnie sobie kontrolowac i moze dla was jest to male ale ja cale zycie mam 95/60 a od wczoraj 125/75 , dla mnie to jest skok mimo wszytsko.Macie jakies diety lub jakie zalecenia??Moze tez je zastosuje puki to cisnienie jeszcze nie jest takie duze. Gdybym byla w pl to zawsze moge isc do lekarza i po klopocie a tu jestem skazana na siebie wiec bede wdzieczna za rady
    kiwi obniża.

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w ogóle to mam dziś paskudny dzień :( ryczeć mi się chce, pozabijałabym wszystkich, a mały mi od kilku tygodni naciska na wnętrzności i "końcówkę jelita grubego" i mam już dosyć tego, że się tak tłucze ;( okropną matką jestem.. Ale wszystko mnie boli już, a on od 3 dni jak jakiś naspeedowany lata ;( w ciągu dnia chyba z 5 razy zmienia pozycję na głowkową, poprzeczną, pośladkową.. Jak cholerne wskazówki zegara lata.. ;( Nie wiem jak wytrzymam te 2 miesiące jeszcze :(

Jakbym dziś na którąś tu się "wydarła", albo niemiło skomentowała to z góry przepraszam. Hormony i ból to słaba mieszanka ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 15:01

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    STRADUST naspeedowany haha dobre:-) przestań! Ja tez jestem już czasami zmęczona ta dyskoteka w brzuchu choć nie powiem bardzo lubie małego figle i ciekawa jestem co jeszcze w tym brzuchu wymysli:-) co nie zmienia faktu ze czasami myśle sobie ze mógłby iść już spać:-)

Ja jutro jade z moim mężem :-) ( jak to brzmi, jeszcze sie nie przyzwyczaiłam do "męża" :-) ) do Wałbrzycha, obejrzeć szpital, porozmawiać z położna o znieczuleniu, pozycjach rodzenia i o tym w ktorym momencie przyjechać bo kawałek mamy.

Pozniej wpadniemy do Wrocławia zamowic komody, kupic farbę i tapetę i już w przyszłym tygodniu pokoik małego ma byc pomalowany:-) moze uda nam sie tez lozeczko ładne znaleźć choć nic mi sie nie podoba, a te co mi sie w internecie podobają to kosztują ponad 1000 zł! Szok!

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa no i zaczęliśmy dzisiaj 31 tydzien :-)

Paula55, verynice lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
‹‹ 1020 1021 1022 1023 1024 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ